Fåglar

Blå duvor: hur de bor och vad de äter

Pin
Send
Share
Send
Send


Gråögda duvor finns ofta på gatorna i städer och städer. De kallas också sizaryah. De var de första fåglarna som tömmades av människor. Sizar har blivit föregångare till en inhemsk ras. Resenärer och handlare som strövade runt om i världen tog sisaris med dem. Nu är de vanliga i Asien, och i Europa, och i Amerika och på andra kontinenter. Hur bor duvor gråsten? Vad äter de? Hur mångfaldigas?

Sizar grupper

Bland de grå stenens exemplar finns det några grupper av fåglar. De är synantropiska och vilda. Dessa duvor kallas synantropiska, som är mycket knutna till människan och är till stor del beroende av honom. Fåglar bor under taken av bostadshus, uthus, i spåren av monument. De bygger bonar där, odlar kycklingar.

För att få mat lämnar de sina hem och går ner. Mannen matar dem. Barn i parken måste kasta dem smulor eller vete korn. På vintern är fågelmatare byggda. På landsbygden, på gården, äter de från samma matare tillsammans med jordbruksfågeln: kycklingar, ankor, gäss. Den synagropiska gruppens blå duva sitter. Han behöver inte lämna platsen där han matas. Han kommer att överleva frosten under ett varmt tak.

Synantropiska Syzya duvor

En annan grupp av gråfärgade duvor är vild. Fågeln föredrar att bo i sprickor av stora vallar nära floder eller i fördjupningar, stenar grottor. Den maximala höjden vid vilken den grå duvan kan klättra är 2,5 tusen meter. Fåglarna matar på frön av växter, grönt gräs, unga skott av buskar. Ofta kan de hittas i utkanten av fält på ängarna. De samlar frön från marken, men peckar inte dem ur öronen, som andra fåglar gör. Sisaris skadar inte bönderna.

Vilda fåglar valde Asien, Europa och Nordafrika för deras livsmiljö. De kan vara migrerande om i en region där duvor bygger boskap, kalla vintrar och det är svårt att få mat. Så från Sibirien flyger de till den europeiska delen av kontinenten, till Indien. Fåglar är väldigt hårda, de kan stanna i flyg upp till 6:00. Inhemska personer kan inte göra långa flygningar. De har förlorat denna förmåga på grund av det avvägda sättet att leva.

Raskarakteristik

Inhemska duvor är något större än vilda. De lever längre, upp till 15 år. Livslängden hos en fågel i naturen är drygt 3 år. Deras färgfärg är inte lika mättad som den synantropiska gruppen. Den grå duvan har följande egenskaper:

  • konstitutionen är massiv, landningen är horisontell, kroppens längd är ca 36 cm, medeltalet för individer är 380 g,
  • huvudet har en rund form, pannan utskjuter något framåt, ögonen är medelstora, ögonbrynen är tydligt uttalade, hornhinnan är av mörk färg, ögonlocken är tunn och lätt,
  • näbben är lång, stark, rosa i färg,
  • nacken är av medelstor, duven håller den vertikalt, huvudet är alltid upphöjt, honoren sänker något på huvudet,
  • bak och buk är brett, bröstet är massivt,
  • lemmarna är medelstora, tarsusen är inte fjäderfärgad, rosa i färg,
  • vingarna är stora, passar tätt mot kroppen, men hänger inte ner till marken, vingspetsen är 67 cm, vilda muskler är väl utvecklade hos vilda individer,

Griffon underarter av synantropiska grå duvor

  • plommonet är fräckt, huvudfärgen är grå, den särpräglade egenskapen är de svarta ränderna på vingarna, färgen på resten av klädseln kan vara annorlunda, endast cirka 28 typer nyanser reciteras,
  • Den grå dovans klassiska färg: En ljus, ashy nyans av huvudet blir smidigt till en mörkare grå färg i nacken,
  • på nacken och bröstet är märkt mörkt grönt och rikt rosa glans,
  • ljus skugga på ryggen, bröst och mage blir en mörkare på svansen,
  • vingar av askfärg med svarta ränder,
  • svansen är nästan svart.

Sisareor med klassisk fjäderdräkt är svåra att möta. Förändringen i kostym påverkades av parning av vilda, synantropiska fåglar och inhemska duvor, som inte hittade vägen hemma. Som ett resultat av mutationer i naturen uppträdde individer med vita, svarta och röda nyanser av fjäderdräkt. Den grå färgen är fortfarande dominerande, men ett marmormönster med en annan nyans kan uppträda på kroppen.

Duvor har väldigt skarpt syn. De skiljer ultravioletta färger som är otillgängliga för det mänskliga ögat. En fågel öra kan hämta ultraljud. Dessa funktioner hjälper individer att navigera väl i rymden. Duvor ropar inte, sjung inte. De coo. Med hjälp av cooing uttrycker de ett förhållande till varandra, kommunicerar med varandra.

reproduktion

Parningstiden på den gråblå duvan börjar i mars. Hanen söker en kompis. Han väljer en kvinna och börjar ta hand om henne. Hanen dansar framför henne, spinnar, sprider sina vingar, uppblåsbara goiter. Färgen på fjäderdräkten från honom blir ljusare, kastar alla nyanser av blått, grönt, rött. Kvinnor har mer blygsam fjäderdräkt.

Familjer skapas för livet. Efter parning börjar kvinnan bygga ett bo. Det är inte snyggt: flera grenar och fjädrar som föräldrar drar ur sina bröst. Murverk består av 2 ägg. Kläcker hennes kvinna. Hanen tar med sig maten. Inkubationsperioden varar 19 dagar. För säsongen kan kvinnan göra upp till 5 kopplingar.

Nestlings verkar med en sällsynt kroppsdragta, med en stor näbb, stort huvud. Efter 15 dagar försvinner barnens näbb, en vuxen visas på platsen. Det är mer robust, elegant. Upp till 30 dagar är kycklingar i boet. Föräldrar matar dem goiter mjölk. Det är en näringsvätska som produceras av goitercellerna. Den innehåller alla näringsämnen som är nödvändiga för unga.

Efter 2 veckor tar föräldrarna korn och gräs till kycklingarna. Vid en månads ålder vet kycklingna redan hur man flyger och lämnar boet själva. Först hålls ungdomarna runt sina föräldrar. Därefter samlas individer i flockar. En flock kan vara ojämn. Vuxna fåglar tolererar ett sådant grannskap.

Gråduvor man använder aktivt. De är utbildade på flygområdet, på jakt efter objekt. De är inblandade i räddningsoperationer. Med hjälp av deras flygfotografering. Sisari lär sig snabbt. Uppfödarna väljer de hälsosammaste, mest hållbara och intelligenta fåglarna för att uppföda nya avkommor, vilket ytterligare tjänar mänskligheten och nytta.

utseende

Duvan har en ganska stor storlek. Längden på kroppen kan vara upp till 40 cm, vikten är nästan 400 g. Färgen på plommonet är väldigt annorlunda, upp till 28 nyanser av fågelfärg utmärks.

Den huvudsakliga bakgrunden av askgrå färg kan kasta och violett, och lila, och grön och gul nyanser. Vingarna är stora, breda. Hela kroppen är tätt täckt med fjädrar och ned i olika storlekar. Men fjädrarna hålls svaga, så i duvorna kan du alltid se ett stort antal förlorade fjädrar.

I staden blir duvor nästan tämma. De matar säkert på barnens händer.

Kvinnor skiljer sig från män endast i en mindre nyans av gråmetallfärg. Ungdomar är vanligtvis oskränkta och har inte en så rik uppsättning färgning.

Alla känner till de karakteristiska ljuden från duvorna. Människor kommer till duvornas utfodringsställen med syfte att lyssna på deras mjuka cooing. Vid grooming gör hanen mer livmoderljud, och kycklingarna i boet kan bara svagt lyssna eller klicka med sin näbb.

Nicobarduva (Caloenas nicobarica)

Var bor duvor?

Vilda duvor bosätta sig i områden med stenig terräng, inte långt från floder. Planter av stadsduvor lever under taken av höga byggnader som påminner dem om infödda kustklippor.

Inte långt ifrån en persons duvor är det alltid fullt - du kan hitta matavfall. Dessutom har människor redan blivit en tradition för att mata dagliga flockar av stadsduvor.

Gula bengröna duvan (Treron phoenicopterus)

Beteendefunktioner

Duvor som bor på klipporna vet inte hur man sitter på grenar av träd, men deras urbana släktingar lärde sig att göra detta. I befolkade områden går fåglar med olika hastigheter längs marken och rör sig kontinuerligt med sitt graciösa huvud. En rädd flock höjer sig snabbt och sitter högt, otillgänglig för mänskliga platser. Duvor flyger snabbt, vackert och gör stora cirklar i luften. I naturen kan man nå hastigheter upp till 185 km / h.

De odlar ofta, under ett år 7-8 gånger, de lägger 2 ägg. Duvor håller sina par för livet. Det är intressant att observera fängelseprocessen under parningstiden - hanen utför sin dans, fluffar svansen, samlar, går runt samochka i cirklar. Efter parning ansluter de sig till sina näbben, som om de kyssar och borstar varandras fjädrar.

Båda föräldrarna inkuberar ägg, ersätter varandra. Och båda matar kläckande kycklingar med goitre "mjölk" - en näringsblandning som bildas i goiter. Senare börjar mata frön från olika växter.

Mailduva med en apparat för fotografering.

Vuxna fåglar föder främst på växtfoder, mycket sällan på insekter. Duvor är lätta att träna. Om du matar dem samtidigt, kommer paketet att flyga fram till den här tiden.

De är hungriga tidigt på morgonen och på eftermiddagen, närmare skymningen går hela förpackningen till sängs.

Duvorna har många fiender i naturen. De jagas av rävar, tvättbjörnar, katter och en hund kan ta tag i dem. Olika rovfåglar - ugglor, ugglor, guldörnar, krigsfalkar angriper i luften.

Under kriget hjälpte duvorna att besegra fascismen.

I städer dör många duvor från smittsamma sjukdomar och frost på mycket kalla dagar. I vissa städer utrotas de speciellt för att de också förorenar livsmiljön med sina droppings.

Mannen har länge använt duvor som postmän. Utmärkt hörsel, vision och minne hjälper duvorna att återvända till sina hem och flyger upp till 1000 km per dag.

Vet du vilket djur, även om det är lika stort som en genomsnittlig hund, är rädd för en brun björn, en varg och en vildsvin? Vill du veta? Då är du här!

Om du hittar ett fel markerar du en bit text och klickar på Ctrl + Enter.

Dove - beskrivning och bilder. Färgduvor.

En duvans längd är 20-27 cm, viktintervallet 200 till 650 g.

Duvans färg kan vara helt annorlunda. Vissa arter och raser av duvor är mångfärgade, som papegojor, eller med svansar som påfåglar. Inte konstigt rosa färger av duvor, gul, persika eller kaffe. Duvor kan vara enfärgad, mångfärgad eller ha ett mönster i sin fjäderdräkt. Det finns arter med lockigt fjäderdräkt eller ett stort antal fjädrar nära huvudet eller tassarna.

Typer av duvor.

Duvornas släkt omfattar 35 arter, varav 2 är utrotade:

  • Columba albinucha- white-necked duva
  • Columba albitorques - etiopisk duva
  • Columba argentina - silverduva
  • Columba arquatrix - olivduva
  • Columba bollii - Kanarisk duva
  • Columba delegorguei- vinröd duva
  • Columba elphinstonii - Nilgiri duva
  • Columba eversmanni - brun duva
  • Columba guinea-speckled duva
  • Columba Hodgsonii - Himalayanduva
  • Columba iriditorques - fläckig (Guinean) duva
  • Columba janthina - svart duva
  • Columba jouyi - Silver-randig duva (utdöda arter)
  • Columba Junoniae - Bay Dove
  • Columba larvata (Aplopelia larvata) - Citronpomegranat
  • Columba leucomela - svartvitt duva
  • Columba leuconota - Vitbröstduva
  • Columba livia - rock duva
  • Columba malherbii - Santo Tomeanduva
  • Columba oenas - Clintuch
  • Columba oliviae - somalisk duva
  • Columba pallidiceps-gulbenad duva
  • Columba palumboides - Andamanduva
  • Columba palumbus-träduva eller Vitus
  • Columba pollenii - Comorianduva
  • Columba pulchricollis - ashen duva
  • Columba Punicea - Lila Duva
  • Columba rupestris-rockduva
  • Columba sjostedti
  • Columba thomensis - maroonduva
  • Columba torringtonii - ceylonduva
  • Columba trocaz Madeira duva
  • Columba unicincta - Kongolesisk duva
  • Columba versicolor - Bonin Dove (utdöda arter)
  • Columba vitiensis - Vit-facedduva

Totalt föddes cirka 800 raser av inhemska duvor, varav 200 föddes i Ryssland.

Vad äter duvor?

Duvor matar på frön, frukt av fruktträd, bär. Stadsfåglar kan konsumera matavfall (vete, majs, havre, korn). Ibland äter duvor insekter. I allmänhet föredrar fåglar att bosätta sig nära en persons bostad, så det är lättare för dem att hitta mat. Duvor är ganska opretentiösa när man väljer en källa till mat, eftersom en duva har mycket få smak receptorer i munnen: 37 smaklökar jämfört med 10 000 smak receptorer som en person har.

När en duva dricker, drar det vatten som genom ett strå, medan andra fåglar oftast fångar några droppar med näbben och sedan kasta huvudet tillbaka så att vattnet kommer in i halsen.

Var bor duvor?

Duvor bor överallt, med undantag för Antarktis och Polarregionen. Trots att antalet resande duvor uppgick till 5 miljarder, dog de ut på grund av avskogning i Nordamerika.

Dodo eller Dodo Dovan är en fågel som har blivit utdöd på grund av människans ansträngningar. Dodo bodde i Mauritius, Mascarene Islands och Rodrigues. Han hade inga naturliga fiender, flydde inte, svammade dåligt och sprang. I höjd nåde han mätaren, byggde bon på marken och lade ett ägg. Med européernas tillkomst förstördes duva dronen av dem. På grund av dododuvens fågelighet var det inte svårt att jaga på honom och förde hundar, katter och grisar ägg av duvor.

Dove är en fågel av världen.

Världens fågel är ett annat namn för duvor. Uttrycket blev populärt efter slutet av andra världskriget. Pablo Picasso målade en vit duva av fred med en olivkvist i sin näbb. Berättelsen om den här fågeln berättas i Bibeln. Det var duken som förde Noa en kvist oliver för att visa att vattnet hade fallit ner efter översvämningen, och den som kunde komma ut. Vita duva med en kvist i dess näbb - emblemet för fredskongressen.

Dove: beskrivning

Gråduvor är mycket vanliga i USA, Europa, Asien och Nordafrika. I Ryssland bor sizaris längs hela den europeiska delen och bortom uralerna till yeniseien. vittrut duvor perfekt anpassad till våra, på vissa ställen, hårda klimatförhållanden. De uthärdar allvarliga frost och sultrig värme. Den blåduva är direkt relaterad till släktet och familjen av duvor, är grundaren och kanske den mest framstående representanten. De närmaste släktingarna till den här fjädringen är: steniga, prickiga, vita-breasted och etiopiska duvor.

allätare, stabilitet till den stora majoriteten av fågelns sjukdomar och fertilitet bidrar till dess rikliga bosättning.

Vilda duvor klassificeras som stillasittande territorialfåglar, vilka tilldelas vissa territorier. Vild sisaris vandrar ibland, men på korta avstånd, på jakt efter mat och de kollektiva städerna rar sällan några kilometer under dagen. Duvor som bor i bergiga områden, sommarperioden utförs på en höjd av upp till 4 km, och med början på vintern faller de till foten. Detta är den enda etappen av säsongen. migration blå duva. Trots sin låga aktivitet är sisaris utmärkt flygblad som kan nå hastigheter upp till 150 km / h. Med en otroligt rörlig svans och starka vingar kan de klättra på vingen och manövrera på grund av vindflödet.

Sisari föredrar att bo i kolonier och numrerar upp till tusen individer. Fågelfolk över hela världen är miljontals individer och ändras regelbundet. Med början av kallt väder - befolkningen sjunker och ökar på sommaren.

Intressant distinkt funktionen Fåglar skakar huvudet medan de går. Detta beror på strukturen hos den fjädrade visuella apparaten. Göra ett steg, det fjädrade huvudet rör sig snabbt framåt och fryser för en delad sekund. Det är just nu att grå är mest känd för världen runt den.

En annan karakteristisk egenskap hos denna art av fåglar är cooing. Under parningstiden avger männen en guttural rumpa, som tjänar som ett samtal för honor och en signal till andra män att denna plats redan är tagen. Under inkubationen av ägg gör honan ljud som liknar en kattens spinn.

Ornitologer skiljer följande typer kuttrande:

  • Cooing matning
  • stämning,
  • Farligt bevis
  • kapsling,
  • Cooing vittnesmål om förhör.

Färg och plommon av sisaris

En av de vanligaste färgerna av duvor är gråblå. Huvud, nacke, bröstdräkt har en grönlila färg, lila eller gul glans med metallisk glans. Goiter är rosa i färg. Det finns underarter med mörk och vit länd. Många underarter har en liten vit speck på ryggen. Längs vingen är två svarta ränder och en svart längs kanten av svansen.

Den synantropiska eller urbana fågeln har en stor variation av storlek och färg. Detta beror på ganska frekventa genom korsning Denna representant är fjädrad med renrasigt fjäderfä, vilket innebär att vi betraktar duvor med fast och okulär plumage. Vilda representanter för sisaris har en mörkare färg, och ibland kan du hitta helt svarta.

Sisarees ögon kommer i alla möjliga färger: gyllene, röda, guldorange eller bara orange. När det gäller benen kan de variera från rosa till svarta färger.

Den vuxna kvinnan är liknande i färg till hanen. huvud distinktion - frånvaron av metallisk reflux och uttalad källare.

Sisaris livsstil

Gråduvor är aktiva under dagsljuset. Что касается городских птиц, то они могут перемещаться и в темное время суток, поскольку, как правило, городские улицы хорошо освещены. Большую часть своего времени пернатые уделяют на поиски пищи и отдыху, выделяя всего 3% от общего времени, на перелеты. Во время активной фазы размножения и выкармливания птенцов время поиска еды занимает большую половину времени всей продолжительности светового дня.

Fåglar sover under hela natten, med en klucka samtidigt och gömmer sina näbb i fjädrar. Kvinnan bor i de flesta fall i ett bo, och mannen bor inte långt ifrån henne. Fåglarna går kollektivt till bevattningen på morgonen eller kvällen.

Cityduvor är inaktiva, och varma höjder av hus tillåter fåglarna att uppfödas under hela året. Om kolonin löser sig under gynnsamma förhållanden kan de visa upp till 9 stycken per år. När det gäller vilda duvor, är de i avelsspring begränsade till exceptionellt varma månader på året och får inte mer än 4 kopplingar.

Vad äter duven?

Det är värt att notera att gråduvor är omnivorösa, men huvuddelen av deras kost är mat av vegetabiliskt ursprung - frukter av träd, korn och bär, frön från olika växter. Fåglar med stora nöje absorbera alla slags insekter, blötdjur och maskar. Under kalla årstider, de inte förnekar något, de kan även äta carrion. För att förbättra din egen digestion, absorberar blues miniatyrskal, stenar och sandkorn.

Gråfjäderfåglar foder i flockar och ibland samlas flera dussin, om inte hundratals, av fåglar ofta på utfodringsplatsen. I synnerhet kan stora flockar observeras under spannmålskörden. Fåglar pekar medvetet upp fallna korn och med dem ogräsfrön. Ganska tung kroppsvikt och fysiologisk funktionen tassar berövar dem förmågan att pissa upp korn från öronen, så att dessa fåglar inte utgör ett hot mot jordbruksfälten.

I en måltid kan grå absorbera upp till 40 gram frön, förutsatt att den dagliga mängden mat av vegetabiliskt ursprung är 60 gram.

Ornitologer har funnit att stadsfåglar började byta till en annan typ av mat, vilket inte är märkligt för dem. De brukade extrahera plantor av havre i fälten, vilket är mer typiskt för rooks, pecking äpplen, letar efter matrester i hund avföring.

Intressanta fakta om sizaryah:

  • Ett duva par kan kläcka från 14 till 16 kycklingar i ett år. I genomsnitt väger varje nestling av denna ras cirka 700 gram. Det är således värt att notera att ett par kan erbjuda sin ägare från 8 till 10 kilo utmärkt köttkvalitet.
  • Duvorna kan odla för dekorativa, sportändamål, liksom för förstklassig kött. Det finns hybridraser, till exempel: Strasser, Modensky, King och andra som används i mat i ett stort antal länder. Köttet från de unga företrädarna för duvor är otroligt värderat.
  • Den blå duvan är en otroligt hård och stark fågel. På grund av dessa kvaliteter uppskattades de väldigt mycket under tiden att använda duvpost. Duvor kan nå hastigheter upp till 140 km / h och kan flyga upp till 3 000 km. Tack vare dessa fysiologiska egenskaper hos fåglarna skapades duva-sport, eller snarare, konkurrensen av postduvorna. Olympiader och tävlingar för utbildade och utbildade fåglar hålls en gång vartannat år.
  • Duvor är fåglar i världen. Andra namnet blev populärt och gick in i ordförråd i slutet av andra världskriget. Den stora artisten Pablo Picasso skildrade en vit duva som symboliserar världen, med en olivgren i sin näbb. Berättelsen om denna fantastiska fågel berättas i Bibeln. Vit duva med en gren i dess näbb - emblem för världsfredskongressen.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org