Fåglar

Fågeluggla: vem är den

Pin
Send
Share
Send
Send


Hushållsuggar är de vanligaste av alla befintliga ugglor. De bor i västra delen av Europa, Nordafrika och Sydasien och skapar bon på slätten, i bergen, som ibland når 3000 meter i höjd. I norr är fåglarna mycket förtjust i platta landskap, och i söder föredrar de steppes, öknar och halvöken. Antalet av dessa fåglar är mycket stort, och på vissa ställen är det helt enkelt stort.

Husuggar skiljer sig något från andra arter på flera grunder. De skiljer sig från skopor med lite fjädrade fingrar, och de har inte "öron", från en sparvets son - i storlekar och från en fjällugglaugla - av täta fjäderdräkter och längsgående motleyfjädrar på huvudet.

Färg lite brun, med en antydan av oliv. Klorna är mörka, bruna i färg. Näven är något gulaktig. Fågeln har ett speciellt utseende - det ser ut som om det är frowningly med sina stora gula ögon.

Dessa fåglar är inte så små i storlek. Den lilla ugglan, vars foto du ser i artikeln, väger ca 160-180 gram, dess kroppslängd är 23-28 cm, dess vingar - 15-18 cm och deras spänning - 57-64 cm.

I regel finns det könsskillnader, honor är något större än män. Efter att ha mött, skapar två fåglar ett konstant par och är tillsammans, även om avelssäsongen inte har kommit. De ordnar häckningsplatser själva, ibland gräver ut små gropar eller lägger ägg i grävor, i olika byggnader, klippor.

Husuggar: avel

Häcksäsongen börjar i april eller i slutet av mars beror det på ugglens livsmiljö. I en lägger endast fyra eller fem ägg, men det finns åtta. Honan inkuberar dem i ungefär en månad. När kycklingarna är fyra veckor gamla flyger de bort från boet. De når vuxna storlekar i en och en halv månad. Under en tid håller de unga brudarna tills de hittar en kompis.

En uggla är en nattlig rovfågel, men ibland händer det att det flyger ut för att jaga och i skymning. Hans kost innehåller olika gnagare, ödlor, maskar, till och med grodor och reptiler, insekter och småfåglar. Men om ugglan ser en gnagare, kommer den inte ens att uppmärksamma andra byten som ligger nära den. Denna fågel fångar mestadels möss eller voles. Här är matvanorna.

Den lilla ugglan vars bilder presenteras i vår artikel har starka klapppottar. Detta gör det möjligt för honom att jaga djuren mer än sin egen vikt utan att skada sig själva. I öknen är offer för ugglor ofta gerbils och stora jerboer. I de hål som kvarstår efter de gnagare som fångas av denna rovfågel, vilar de, och det händer också att de gör sina bo där. Det visar sig att de ockuperar andras bostäder och hyllar från bostadsägare. House uglar förtjänar beröm från en person. Allt för att de förstör skadorna i vårt jordbruk.

Förutom ugglan finns det andra arter av rovfågelfåglar. Och vi kommer att överväga dem nu.

Lilla Owl

Den här fågeln har ett stort och brett huvud, där det finns små fjäderöron. Ugglorna är små, naken är svag, gul i färg, vingarna är långa (15-19 cm) och breda, svansen är kort. Tassar täckta med tjocka fjädrar. Längden på hans kropp är 21-27 cm, vikt - ca 1200 gram. Kvinnor av boletus samt husuglor är större än män. Färgen är gråaktig, ibland brun, med flätad nacke och huvudets baksida. Magen är vit med ett longitudinellt brunt mönster.

Grovbeniga ugglor är vanliga i bergen och på slätterna av barrskogar i Asien, Europa och Nordamerika. De bor också i Ryssland, i Kaukasus, i Alperna, i västra Kina, på Balkan. Detta är en stillesittande fågelarter. Norra fåglar är dagliga, och i söder är det mest nattliga.

Häcksäsongen börjar i mitten av april. Honan lägger i en som lägger fyra till sex ägg i vitt. Kläcker dem i mer än en månad. Nestperioden varar ungefär trettio dagar. De ordnar sina bostäder i hål i stora träd. De jakter främst små gnagare, men kan äta insekter och småfåglar.

Sparrow uggla

Som du redan förstod är uggfamiljen mycket varierad, och männen har färre honor. Och den här uppfattningen skiljer sig inte från andra. De är dock lite mindre i storlek än de ovan angivna fåglarna. Längden på fågelns kropp är 15-18 cm, vingarna är 9-11 cm och deras spänning är 35-40 cm. Dessa lilla söner väger 60-80 gram. Färgen på fjädrar är brun, med gråaktig nyans och vita fläckar. Deras klor är svarta och deras näbb är gulaktigt. Fingrar täckta med tjocka fjädrar.

Pygmen bor främst i barrskogar i norra Asien och Europa. I Ryssland kan det ses i Arkhangelsk, på Kolahalvön, i Sibirien och Sakhalin, samt i Altai, Ryazan-regionen och Transbaikalia. Denna art är också stillasittande. Deras bon är byggda främst i björk och asp. Antalet ägg som läggs beror på fodrets överflöd. I Ryssland lägger de små ofta två eller tre ägg av vit färg, och i Europa - från fyra till sex finns det till och med sju av dem. Häcksäsongen börjar i slutet av april. Men vuxna kycklingar finns i augusti.

Mat och jakt

Jakt på söner sker både under dagen och i skymningen, liksom i gryningen. Dieten av dessa små rovdjur innefattar främst gnagare (lemmings, hamstrar, möss, både skog och hus), liksom de är inte vilda för att försöka skruvar. De älskar också insekter mycket, men denna delikatess är bättre lämpad för vuxna kycklingar. Förresten är det mycket karaktäristiskt för dem att de lagrar mat, särskilt under vintern. Fåglar lagras uppsamlad mat i sina håligheter.

Enligt beskrivningen av denna fågel är mycket lik den pygmyugglan. Endast denna Sychik är bara liten, eftersom kroppens storlek är endast 12-14 cm. Trots detta har den ett ganska stort huvud, men svaga klor och näbb. Detta beror förmodligen på att det endast matar på små ryggradslösa djur. Hans vingar är avrundade. Färgen, som alla andra ugglor, är gråbrun med vita markeringar. Klor och näbb är blekbruna i färg.

Sychik-elf är en stillesittande fågel. Bor i ökenområdena i USA och Mexiko. Han arrangerar sina bon på en höjd av två meter eller mer, och endast i hålen av saguaro-kaktusar, som är uthuggade av spettar. Det händer att flera olika fåglar bor på samma planta, inklusive söner. I en koppling finns det två till fem ägg, men oftare bara tre. Detta är en nattlig rovfågel som bara jagar på natten och matar uteslutande på insekter.

Kaninuggla

Konstigt som det kan låta är denna fågelart markbunden. De bor bara i öppna utrymmen i Amerika, Kanada och Argentina. Under dagen, fåglarna sitter i sina hål och sjunger sällan ut att jaga. Deras flygning är väldigt låg, bokstavligen ovanför marken. Men det är nästan omöjligt att se dem i luften, de kör mest på sina långa ben. De gör sina bon i burarna som däggdjur har lämnat. Hushållets längd kan nå fyra meter. Ugglor bor i grupper som ligger nära varandra. Näsäsongen de har från mars till augusti. Antalet ägg i en koppling kan vara från två till elva. Kläck avkomman i ungefär fyra veckor. Och förresten är hanen vid denna tid i hålet bredvid den där kvinnan sitter på ägget.

Denna uggla har en mycket intressant färg - rödbrun-grå, med fläckar. Ögonfärg är gul. Näbben är grönaktig ljusgrå, benen i samma färg, endast sålen är gulaktig. Längden på dessa fåglar är bara 23 cm och vingarna - 16 cm, men i spänningen på alla 50. Svansen är väldigt kort, endast 7 cm.

Eftersom de lever exklusivt på marken, närmare bestämt i marken är de mycket mottagliga för olika faror. Därför, för att de skulle kunna skydda sig och deras avkommor, gav moderna naturen dem en intressant röst. De gör ljud som en rattlesnake clack. Således fick de smeknamnet i hemmet "uggla - rattlesnake". Det är också den enda ugglan i sitt slag som bor på jordens yta och har en intressant vana att dra nacken för att inspektera grannskapet.

De matar inte bara på små gnagare och fåglar, men också på frukter, olika kaktusfrön.

Denna art ligger på gränsen till utrotning på grund av det faktum att dess företrädare bor i grävar i marken. Varje år minskar antalet, arten kräver restaurering och skydd.

Liten slutsats

Alla fåglar i ugglafamiljen är mycket intressanta och har sina egna egenskaper. När allt kommer omkring är deras typer fortfarande olika från varandra. Vissa är större, andra har längre vingar eller starka tassar med stora klor, som de tar tag i sitt byte. Alla är vackra på sitt eget sätt, och vissa individer behöver mänskligt skydd alls. Dessutom är ugglor mycket användbara, eftersom de gör bra, utrotande gnagare, vilket sparar våra grödor.

Hur betyder ordet "uggla"

Till att börja med är ordet "uggla" skrivet utan ett mjukt tecken på slutet. Enligt en av versionerna kom namnet i forntida tider, när sullen eller ledsna människor jämfördes med en fågel. I Kirgizistan, till exempel, kallas fåglar "Baykush", som översätts som fattiga eller fattiga.

Det finns en andra version, att namnet på fågeln stämmer överens med visselpipan. Faktum är att i jämförelse med ugglan, som han sålunda liknar, "uggla" inte, men det visslar. Rösten liknar ett ledsen långt gråt. Slaverna, efter att ha hört owls röst, försökte upprepa det, därav namnet.

Vad är skillnaden mellan ugglan och ugglan?

Vem är denna uggla? Fågan är faktiskt mycket lik uglar, tillhör till och med ugglafamiljen. Men det finns betydande skillnader mellan de två fåglarna. Jämfört med ugglan är storlekarna små. Kroppen är kraftfull, men överstiger inte 30 centimeter, vikten är bara 200 g. Huvudet är inte rundt, men utplattat, öron från fjädrar är frånvarande.

Ögon är runda, stora med utvecklad hyperopi, men fast i socklarna. Därför, för att titta runt, måste fågeln vrida huvudet. Funktionerna i halsens struktur kan roteras 135 grader.

Ullet är i utseende väldigt seriöst och dyster, och en visp av fjädrar ovanför ögonen ger spektakulärhet. Den kraftfulla kroppen slutar med en kort svans, vingarna är ganska stora och breda. Ben, som torso, är täckta med ett lager av stora fjädrar, längden beror på den specifika typen.

Vilka arter finns i naturen

Det finns flera sorter av fåglar. Till exempel, liten uggla. Intressant kommer dess namn från sitt livsmiljö. Fågeln väljer bosättningsplatser nära människor, i lador, gamla övergivna hus eller tak.

Indisk owl är en mycket sällsynt art som är listad som utrotad.

Ugglan är uppdelad i 26 arter. Bland dem är små, pärla, owl-gnome, krage och andra. Fåglarna i passerine-släktet skiljer sig åt i små kroppsstorlekar och korta vingar, men har samtidigt en lång svans. Fördjupningen är dekorerad med ett vackert mönster på huvudets baksida i form av ögon, för vilka de kallades "fyrögd".

Sych-elvar: den största kroppsstorleken, som finns i naturen - 14 cm, för vilken fågeln och fått ett så ovanligt namn.

Andra sorter är kända:

  • fläckig eller Brahmin,
  • skog,
  • kanin,
  • Upland,
  • vanliga,
  • Sydamerikanska,
  • Nya skott,
  • Mexikanska.

Vad ingår i fåglens kost

Uglen är en utmärkt jägare, då man ser dåligt nära, men på ett stort avstånd på natten kan det omedelbart jaga mat. På tassarna finns trådfjädrar, som spelar rollen som en sensor, vilket föreslår ett landmärke för byte. I kosten av fjädring ingår:

  • däggdjur: fältmöss, illrar, ekorrar,
  • stora insekter,
  • små fåglar

Beroende på typen av uggla är menyn något annorlunda. Till exempel äter en uggla elva bara insekter och kan även inkludera en skorpion i kosten. Pyggen är grym för småfåglar. Efter att ha tagit dem, äter endast goda delar av kroppen bort. De flesta uggla representanter fyller på mat, döljer offer i sina hem.

Var hittar jag en fågel

Sullen fjädrar kan hittas på alla världsdelar, utom kanske Antarktis. Intressant ändras inte utseendet beroende på livsmiljö. Ugglan är inte en flyttfågel, den bor året runt. Oftast kan fåglar hittas i steppes, ökenslättar eller täta skogar.

I Italien och Österrike har uglan länge varit känd som en inhemsk jägare. Fjädrar skärs vingar och släpps ut i trädgården för att fånga skadliga gnagare och insekter. I Ryssland stöds inte denna idé, eftersom människor tror att genom att tama fågeln, kommer de att medföra olycka över sig själva.

Dessa fåglar bygger inte bon, men tas eller tas från andra djur, medan "hemmet" kan vara ihåligt och till och med ett hål.

Owl parning säsong

Av naturen, uggla - Monogamous. Hanen lever med en kvinna till slutet av sitt liv, vars genomsnittliga längd når 15 år. Fåglar börjar para med ett år. Med vårens början uppträder uppfattningen, och kvinnan lägger upp till fem ägg. Kläckägg, den förväntade mamman tar hand om hanen i form av mat.

Ugglövarnas beteende är annorlunda: under inkubationen ersätter hanen kvinnan för den tid hon behöver jaga.

Kläckning fortsätter i fyra veckor. Kycklingar kläcker in i blindens ljus och täcker med fluff. Strax efter sin födelse rensar mamman upp boet och slänger bort överskott av sopor. Barn utvecklas snabbt och efter 28 dagar blir helt oberoende.

Nu vet du att en snäll och omtänksam fågel gömmer sig bakom ett fruktansvärt och sultigt utseende. Gilla henne och dela en intressant historia med dina vänner.

VAD ÄR

Tidigare trodde jägare att ugglan foder uteslutande på fasaner kycklingar. Faktum är att denna fågel främst matar på möss, skalbaggar, öronblommor och regnmaskar, ibland lyckas den fånga en groda, fågel eller fjäril.

Husets uggla jaktar mest aktivt i skymningen och tidigt på morgonen, och det går dessutom att jaga på natten och till och med ibland under dagen. Under dagen jagar han småfåglar. Den inhemska ugglan lurar vanligtvis sitt byte sittande på dess observationspunkt och angriper tyst det från ovan. Han jagar på marken, letar efter djur i gräset och fallna löv. När bytet släpper, jagar det på marken, medan fågeln kör efter det på sina starka ben. Ibland drar ugglan insekter i luften ut ur marken, som trusen gör, regnmaskar förstör övriga fågelers bon. När överskott av foder ackumuleras gör ugnen lager på en regnig dag. Slaktkroppen lockar insekter - flugor och lökätare (Silphidae), som inte står emot vinst från ugglslagren.

LIVSSTIL

Den gemensamma ugglan undviker skogsområden, föredrar öppna områden, där det finns många områden som det är bekvämt att observera. Den lilla ugglan gillar att bosätta sig i utkanten av byarna och till och med i sina centrala delar - i förstörda byggnader, tomma rum, stenmurar och i södra länder - i palmerlundar. Den lilla ugglan är en typisk invånare av platt terräng, som nästan aldrig finns i bergen. Uglens favoritobservationsplatser är pilar med sågade toppar, staket, telefonpoler och trådar. En liten uggla kan sitta på dem utan att flytta i timmar. Skräddad fågel flyger genast bort. En karakteristisk flygväg för ugglan är en vågig linje. En uggla under en jakt under en viss tid kan sväva i luften och flagga vingarna i en höjd av 1-2 m från marken. Den lilla ugglan utmärks inte av speciell färdighet i flyg och ibland bedriver byte på marken. Efter att ha sett något ovanligt eller intressant börjar den lilla ugglan nicka på huvudet och sväva svansen upp och ner. Husuggar hålls i par. Intressant lagras också par utanför utsidan. På territoriet på cirka en kvadratkilometer upp till 20 par av dessa fåglar kan samtidigt bo. Vanligt hus owls röst till andra fåglar som territoriet är ockuperat, och jaga bort alla objudna gäster.

KOPIERING

Brownie uggla bo i perioden från april till juli, vanligtvis höjden av nesting sker i maj eller juni. Ugglorna skapar par i flera år, även om fåglarna antagligen är knutna till territoriet än till partnern. Hanen utför en äktenskapsdans och böjer kraftigt och vill locka kvinnans uppmärksamhet. Partners kommunicerar med hjälp av röstsignaler, hanen ger ibland en tidbit till kvinnan. Owlboet finns vanligen i ett träds ihåliga, i en stenjock eller i en vild kanins hål. Honan lägger 3-5 ägg och inkuberar i 22-28 dagar. Hanen deltar inte i kläckägg, men får honfoderet. Nestlingsfödda är täckta med korta, täta ner, och både kvinnan och hanen tar mat. Efter 4-5 veckor finns små ugglor redan på vingen.

OBS!

Husuggar finns inte i de höga och mellersta bergen, liksom i barrskogar. De är mindre benägna att hitta i jordbruksområden. En karakteristisk ugglsång kan höras på våren i regnet. En liten uggla på eftermiddagen är mer aktiv än andra ugglor, därför kan det vara, om det är lyckligt, observerat även i dagsljus. Под ветвями, которые домовый сыч облюбовал для поедания добычи, накапливаются кучки пищевых остатков. Нередко обычный домовый сыч гнездуется вблизи человеческого жилья, например, на чердаках домов и в скирдах соломы.

Intressanta uppgifter, information.

  • Однажды исследователь, наблюдавший за обычным домовым сычом, отметил, что птица в течение 45 минут поймала и съела 23 дождевых червей. Домовому сычу для удовлетворения жизненных потребностей ежедневно нужно 50-80 г пищи.
  • Vanliga uggla vanliga i Storbritannien förekommer inte. Ett försök att bosätta sig i ugglorna i Yorkshire, som ägde rum 1842, slutade i misslyckande. Erfarenheten som utfördes av fyrtioåren senare i Kent County var framgångsrik.
  • Den lilla ugglan är inte den minsta europeiska ugglan. Kroppslängden hos en vanlig scoop är 20-22 cm, och pygmen är 17-20 cm.

KARAKTERISTISKA EGENSKAPER AV HUSVERKET

Flyga i svängar flyger och stigande - det verkar som om en fågel flyger längs en vågig väg. På grund av de stora vingarna med runda ändar verkar ugglan under flygningen mer än när man sitter på en gren.

chick: vit fluff ändras snabbt till grått och sedan till fjädrar. Vid en månads ålder lämnar bruden redan boet. Den når dock full tillväxt endast vid 5 års ålder.

huvudet: stor, med stora uttrycksfulla gula ögon, inga fjäderöron.

kroppen: stark och stark.

fjäderdräkt: Fåglar av båda könen har olika grå och bruna nyanser med små vita fläckar och ränder. Den lilla ugglan har en mycket kort svans.

Bära: består i genomsnitt av tre ägg.


- Habitat av en gemensam liten uggla

Där bor det

Den gemensamma ugglan finns i hela Europa, med undantag för norra regioner, i Nordafrika, Front och Centralasien samt i Kina.

SKYDD OCH BEHANDLING

Den lilla ugglan har anpassat sig till livet bredvid personen, men i Centraleuropa försvinner arten gradvis. I byarna och på de odlade markerna hittar inte fågeln tillräckligt med mat och boar. Innehållet i ugglan i hemmet har dock nyligen blivit populärt.

Allmänna egenskaper

Uglen är en liten fågel. Längden på hennes kropp överstiger inte trettio centimeter, och vikten når inte 200 g. Om du jämför en uggla med en vanlig uggla, kommer den att likna den nestling sist, eftersom längden på ugglens kropp når 67-70 cm och dess vikt - 700 g. presenterade att du kan se att ugglens huvud har en mer rundad form, och i uilen är den platta. På hans huvud hittar du inte fjädrar som är formade som öron. Resten av ugglan är inte annorlunda än ugglan.

Även denna fågel kännetecknas av de yttre egenskaperna hos en sullen person, eftersom fjädrarna ovanför ögonen är mer som ögonbryn. Syeks framsynta, de kan märka byte på ett stort avstånd, men inte se vad som händer några inches från dem. Den här fågeln har en kort svans som hjälper till att skapa effekten av en stor vinge.

Owlens storlek hindrar honom inte från att vara en skicklig jägare. Beroende på arten matas de på olika byten, men i huvudsak ingår gnagare och vissa bägare arter i kosten. Dessa fåglar är mycket selektiva och kan få byte enligt sina egna preferenser. Ibland jagar de i par, vanligtvis på detta sätt fångar ugarna större byte, som råttor.

De beskrivna fåglarnas livsmiljö är mycket omfattande, de finns överallt i världen, utom Antarktis. Enligt externa data är ugglor av olika arter mycket likartade, men det finns några intressanta egenskaper.

pärluggla

Uglen är en liten uggla med ett rundat huvud. I storlek är denna art något större än en duva. Färgen på fågeln är brun, med vita fläckar i hela kroppen. Huvudet är stort, med asymmetriska ansiktsskivor.

Uglen utmärks av en ganska liten ögonstorlek och en svag näbb. Hans ben är täckta med tjock fjäderdräkt, vilket ledde till namnet "robenben". Fågelns näbb är gul.

Nestning av blåttöglade ugglor varar i nästan en månad. Murverk är mer än sex ägg. Shaggy ugglor boet huvudsakligen i hålor. Deras huvudsakliga ration är musvolymer och skalbaggar.

Ugglan är en nattfågel, men i vissa områden kan den också leda ett dagliv. Grovbeniga ugglor föredrar att leva i barrskogar. Sådana fåglar bor i Ryssland, norra Mongoliet, västra Kina och de nordliga regionerna i USA.

Liten uggla

Den lilla ugglan är en brunfärgad fågel med små vita fläckar. Han har ett litet huvud och en kort svans. Storleken på denna fågel är något större än den grova. Han föredrar att bosätta sig i ett öppet område, i bergen eller på en slätt. Hur ugglan skriker, du kan ta reda på att du är nära hans bo. Att sjunga är mer som visselpipa.

Sychi - mycket permanenta fåglar när det gäller att välja en partner. Oavsett åkningstiderna håller de sig alltid ihop. De försöker skapa boskap i grävar, ibland gräver de sig själva. Och ibland finner de skydd i gamla övergivna byggnader.

Den lilla ugglens läggning är mer än 7 ägg. Fåglar brukar jaga under dagen. Den grundläggande kosten består av småfåglar och gnagare. De beskrivna arterna bor i Nordafrika, i länderna i Asien och även i Central- och Sydeuropa.

Det är en liten kanelfärgad uggla med grå och vita linjer. Hennes ögon är stora, gula, näbbgrå. Ben utan kläder, men täckt med borst. Dessa fantastiska fåglar flyger som fladdermöss, bara på ett mer samordnat sätt. De är inte aggressiva. Delta aldrig i strid. Föredrar att skapa boskap i hålor. I läggningen av denna fågel är inte mer än fem ägg.

Sychik-elf kan absolut inte jaga på grund av den svaga näbb och icke-kedjiga tassar. Deras diet består av olika insekter. Fåglar bor i USA och Mexiko, där de bor i stammen av Saguaro-kaktusar.

Vad skiljer sig från uggla

I artikeln har vi redan listat de egenskaper som ugglan har. Ugglan, som ugglan, tillhör ugglafamiljen. Att skilja dessa två fåglar är väldigt enkelt:

  • Ugglan leder en daglig livsstil. Detta är det viktigaste kännetecknet för fågeln, eftersom den viktigaste och ständiga perioden av örnugglets vakenhet anses vara den mörka tiden på dagen.
  • Ugglan är mycket större än ugglan. Dess längd når 80 cm och vikten kan vara 4 kg. Det är svårt att inte märka honom, medan uglan lätt kan gömma sig.
  • Djuren av örnugglar är mycket mer omfattande än ugla. På grund av starka tassar och kraftig näbb kan ugglan attackera stora däggdjur.
  • Ugglan har stora fjäderöron, som inte är karakteristiska för många uggsorter.
  • Ugnens ögon kan ha en röd iris, som inte är karakteristisk för gula ögon.

Beskrivning av ugglor

Beroende på klassificeringen tillhör två till fem arter owlns släkt.. Enligt klassificeringen som för närvarande anses vara den mest korrekta, räknas endast tre arter som äkta ugglor: Brahmin, Brownie och kanin. Och skogsuglen som tillhör dem tidigare, skiljs nu i ett separat släkt - Heteroglaux.

utseende

Ugglorna kan inte skryta av stor storlek: Kroppslängden på dessa fåglar är högst trettio centimeter, och i vikt når de inte ens 200 gram. Vingarna på vingarna kan nå ungefär 60 cm. Externt liknar de något av uggla kycklingar, medan vuxna fåglar, även om de liknar ugglor, är mycket större än deras storlek. Om ugglan har en rundad form, så har uglan en mer oblatt, som liknar en långsträckt oval liggande på sin sida, medan deras främre skiva inte är mycket väl uttömmad. En annan skillnad mellan ugglor och ugglor ligger i det faktum att de inte har fjädrar på huvudet, vilket liknar deras öron.

Svansen är relativt kort, vingarna i det veckade tillståndet ser också ganska kort ut. Ugglor har ganska tjocka plommon av bruna eller sandiga nyanser, utspädd med vita vittor, som bildar vita ögonbryn på huvudet och sprids över hela kroppen på ett kaotiskt sätt, som liknar fläckar. Samtidigt förekommer ljus nyanser på buken, på vilka ljusa fläckar av den huvudsakliga mörkare färgen sticker ut.

Klorna är svartbruna - ganska långa och skarpa. Uggets näbb kan vara en av de gulaktiga nyanserna, ofta med en blandning av ljusgrön och grå, med mandilen ibland ibland mörkare än mandilen. Ögonen hos dessa fåglar är ljusa, med en väl uttalt svart pupil, som står ut mot bakgrunden av brunt fjäderdräkt. Ögonfärg, beroende på arten, kan sträcka sig från ljusgul till ljusgulguld.

Det här är intressant! Uttrycket av ugnens "ansikte" är sultigt, och utseendet är prickigt och genomträngande. För många människor verkar hela ugnens utseende repulsiv och otrevlig just på grund av sin dystra "fysiognomi" och för nära blick som är inneboende i dessa fåglar.

Det var detta yttre kännetecken hos ugglorna som orsakade den negativa attityden hos människor i Ryssland till dem. Hittills säger dystra och dyster människor: "Vad frossar du som en uggla?"

Karaktär och sätt att leva på

Ugglor är bosatta fåglar med nattlig livsstil. Visst, några av dessa fåglar kan ibland migrera för korta sträckor, men i de flesta fall bosätter ugglan en gång för alla i ett visst område och ändrar aldrig det. Liksom alla andra ugglor, har de utmärkt syn och hörsel, vilket påtagligt förenklar rörelsen genom nattskogen och underlättar jaktprocessen. Ugglor kan flyga så tyst och försiktigt att deras potentiella byte inte alltid kan märka att rovdjuret närmar sig upp till sista sekunden, och då är det redan för sent att försöka fly från dem genom att springa bort.

Det här är intressant! På grund av att dessa fåglar inte kan rotera sina ögon, för att se vad som händer från sidan, måste de ständigt vända huvudet. Och hon uggla, på grund av att han har en ganska flexibel nacke, kan vända sig till 270 grader.

Dessa fåglar är särskilt aktiva sent på kvällen och tidigt på morgonen, även om det finns bland ugglorna och de som är aktiva även under dagtidarna. De är mycket försiktiga och tillåter inte en person att närma sig sig. Om det hände, försöker owlen, som är avskuren, att skrämma bort en eventuell fiende på ett mycket intressant sätt: han börjar svaja från sida till sida och är ojämn att böja. Utanför ser denna dansande dans väldigt komisk ut, bara ett fåtal människor har någonsin sett det.

Om uglan, trots alla sina ansträngningar, inte lyckades skrämma fienden med en dans och han inte trodde att dra sig tillbaka, lämnar han sin plats och svävar lågt ovanför marken. Dagar som dessa fåglar spenderar, vilar i hål i träd eller i små sprickor mellan stenar. Bosna ugglor antingen bygga sig eller ockupera boskap kvar av andra fåglar, oftast spettar. Som regel förändrar de inte dem hela livet, naturligtvis, om ingenting händer, på grund av vad fågeln måste lämna sin beboeliga plats och bygga ett nytt bo.

Sexuell dimorfism

I ugglor är det svagt uttryckt: varken av byggets egenskaper eller av plommonets färg kan hanen inte särskiljas från honan. Även storleken på fåglar av olika kön är nästan densamma, även om kvinnan kan vara något större. Det är därför att förstå vilka av dem som vem, ibland är det bara möjligt genom uppförande av ugglor under fängelseprocessen.

Uggla arter

För närvarande innehåller genuset av sanna ugglor tre typer:

  • Brahmin uggla.
  • Liten uggla
  • Kaninuggla.

Men innan det fanns mycket fler fåglar som tillhör släktet. Men de flesta av dem dog i Pleistocene. Och arter som till exempel de kretensiska och antiguana grävuglarna, utrotades efter att människor koloniserade de delar av jordens yta där dessa fåglar en gång bodde.

Brahmin uggla

Diffror i små storlekar: längden överstiger inte 20-21 cm och i vikt - 120 g. Viktens huvudfärg är gråbrun, utspädd med vita fläckar, magen, tvärtom, vit med små fläckar av huvudfärgen. Runt nacken och på undersidan av huvudet finns en sken av en vit "krage". Rösten av Brahmin ugglan liknar en serie höga gnashing gråter. Den här fågeln bor i ett stort område som täcker Sydostasien och Sydasien samt Iran.

Liten uggla

Något större än föregående art: dess dimensioner kan vara ca 25 cm och deras vikt kan vara upp till 170 g. Huvudsvansfärgen är ljusbrun eller sandig med vita fjädrar.

Det här är intressant! Det här namnet ugglor fick sitt namn eftersom dess representanter ofta bor i hus på vinden eller i en ladugård. Och på grund av det faktum att husuglorna välmassas, hålls de ofta som dekorativa fåglar.

De bor i det stora området, som inkluderar södra och centrala Europa, norra delen av den afrikanska kontinenten och de flesta av Asien (med undantag för norr).

Habitat, livsmiljöer

Ugglor har en stor livsmiljö. Dessa fåglar lever i Europa, Asien, i norra Afrika och även i Nya Världen. Samtidigt känns de bekväma både i öppna utrymmen och i skogar, och även i bergsområden, halvöken och öknar.

Brahmin Syechi

Bor i södra Asien, föredrar att bosätta sig i lätta skogar och öppna platser, rikt övervuxna med buskar. Ofta bosätter sig nära människans bostad: det finns även i förorterna Delhi eller Calcutta. Bosna, oftast i trädens hål, men det kan också bosätta sig i byggnader eller i håligheter som bildas i väggarna, till exempel i ruinerna av gamla tempel och palats. Även dessa fåglar är inte vilda för att bosätta sig i ett konstigt bo, som redan övergivits av sina ägare, så ofta bosätter de sig i de indiska spädbarnens boskap.

Kanin söner.

Vilka heter även kanin eller grottuglar, bor i Amerika, och både i norra och södra. De föredrar att bosätta sig i öppna områden med låg vegetation. Bosna är byggda i kaninernas hål och andra relativt stora gnagare, där de vilar och väntar ut värmen på eftermiddagen.

Kost av ugglor

Sychi, som andra rovfåglar, måste jaga för att få mat.

De föredrar att göra det parvis, dessutom verkar de överraskande välkoordinerade, vilket gör det möjligt för dem att enkelt döda även stora gråa råttor, vilket för en fågel, som har tagit det på dem att attackera, inte kan vara en skämtfara. Alan jagar owlsna mer ofarligt spel: låt oss säga, fula möss som lever under marken i sina burgar.

Det här är intressant! Dessa fåglar, som länge varit engagerade i underjordisk jakt på volymer, kan lätt igenkännas: fjädrarna på huvudet och överkroppen finns ofta ihop, så att några representanter för detta släkt, istället för dem, har bara skelett som ser ut som nålar långt ifrån.

Vanligtvis varierar ugglmenyn beroende på arten. En del av dessa fåglar föredrar att jaga voles, andra lockar munbaggar i sina bon och äter dem med aptit, och vissa jakter även arachnider, som falanger. . De vägrar inte från ödlor, grodor, paddor, olika insekter, regnmaskar och andra fåglar som är mindre än dem själva.

Inte alltför förlita sig på jaktflöjt, owls lager ofta mat "för en regnig dag". Kaninuggarna går ännu längre: de tar med sig gödselmedel från andra djur i sina hål och lockar därmed tillbaka duggbaggar, som de föredrar att äta.

Reproduktion och avkomma

Vid fortsättningen av arten tänker uglarna på det även på vintern, ungefär i februari: det är vid den här tiden att de börjar leta efter en kompis för sig själva. Hanarna försöker att attrahera kvinnornas uppmärksamhet med rop, och om de lyckas börjar riddarritualen, som innefattar att behandla partnern med byte, liksom ömsesidig sträckning och ljusjustering med näbb.
Därefter bygger fåglarna ett bo och kvinnan ligger från två till fem vita ägg. Hon börjar kläcka dem omedelbart, så snart hon skjuter upp den första - precis som alla rovfåglar gör. Därför är det inte förvånande att alla efter en månad, när tiden för kläckning av kycklingar kommer, varierar mycket i storlek och utveckling. Av den anledningen lever upp till 1-2 kycklingar fram till hela tiden när näsan ersätts av en vuxen fjäderdräkt, trots att föräldrarna omsorgsfullt tar hand om dem.

Det här är intressant! Medan kvinnan inkuberar ägget, lämnar dem en kort stund en gång om dagen, tar hanen hand om henne och framtida avkommor: matar henne med sitt byte, ersätter henne som en höna för tiden för frånvaro och skyddar hennes flickvän och ägget från möjliga försök från andra rovdjur.

Redan flungande unga fåglar bor i föräldraboet i ungefär tre veckor och lär sig tricksna på jakt och självständigt boende under denna tid. Ugglor blir sexuellt mogna vid ungefär ett års ålder, det är från den här tiden att de kan börja söka en kompis för sig själva och bygga ett bo på framtiden.

Naturliga fiender

För ugglor som bor nära människans bostad kan huskatter vara en fara, och i troperna är apor också ofta bosatta i närheten av städer. Också rovfåglar och allfödda fåglar, speciellt ravnor som kan attackera ugglor som sitter på grenar av träd och slaktar dem ihjäl, kan också vara farliga för dem. Nestling uggla bo i hålor hotas av många arter av ormar, som lätt kan krypa in i häckningsområdet.

Det största hotet mot dessa fåglar är dock inte ryggradsdjur, men parasiter, både yttre och inre. Det är just deras infektion som anses vara den främsta anledningen till att så många syskater dör, även utan att ha tid att lita på.

Befolkning och art status

För närvarande är ugglor - alla tre arter som tillhör släktet Athene bland de minst bekymrade arterna. Deras befolkning är ganska många, och distributionsområdet är omfattande för att rimligen kunna överväga att ugglorna är fåglar som säkert inte hotas av utrotning inom överskådlig framtid. Sychyi vid första anblicken verkar som ugglor och ugglor. Faktum är att de är mycket mindre i storlek. Благодаря своей буровато-песочной окраске, эти птицы являются настоящими мастерами маскировки, так, что многие люди слышали, как кричат сычи, но мало кто может похвастать тем, что видел их.

Trots det faktum att i de flesta regioner, till exempel i centrala Ryssland och Indien, betraktas de som härdar av olyckor och olyckor, i vissa fall, till exempel i Sibirien, är ugglor tvärtom betraktad som goda resenärer av resenärer, som inte kommer att låta dem gå vilse i skogen på de intrasslade djurvägarna och deras rop visar personen rätt väg. Under alla omständigheter förtjänar den här fågeln, som bor nära människans bostad, respekt och närmaste uppmärksamhet. Och det är inte för ingenting att ugglan i år fångades i form av ett vattenmärke på en proposition på 100 guld.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org