Djur

Flygande ekorre: beskrivning, livsmiljö, färg och foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Den gemensamma flygande ekorren, eller flygande ekorre, är en liten gnagare. Han tillhör familjen underkläder. Förresten är detta det enda djuret från underfamiljen av ungdomar som lever i Ryssland. Flygande ekorre fick sitt namn på grund av sin fantastiska förmåga att planera från ett träd till ett annat. Låt oss nu prata mer om detta djur, dess vanor. Läsaren kommer att veta vem den flygande ekorren är.

Beskrivning av djurens representant

Den flygande ekorren är ett medelstort djur med en genomsnittlig kroppslängd på 170 mm. Svansen på detta djur jämfört med kroppen är tillräckligt stor. I genomsnitt är dess längd 120 mm. Tänk nu på öronen och fötterna på djuret. Fotlängd - ca 35 mm och ett öra - 18 mm. Vikten av ett sådant djur är i genomsnitt 125 gram. En flik av hud som är täckt av hår ("flygande membran"), som löper längs sidorna av kalven, förbinder de bakre och främre extremiteterna. Hon spelar också rollen som fallskärm. Den främre vikningen stöds av benet, som avviker från handleden. Svansen i den flygande ekorren är lång, täckt med tjockt hår. Huvudet på detta djur är litet, rounder än det för en normal ekorre. Öron är rundade, inte långa, utan penslar. Området kring peephole är svart.

På grund av att djuret är nattligt, har han stora och bullande ögon. Ull är mjuk, silkeslen, tunn. Det blir särskilt tjockt och frodigt under vintersäsongen. Djurets färg är ljusgrå med en gulaktig kant. Svansare än djurets kropp. Den inre ytan av tassar och buk är matt gulvit vit. Som regel förkortar ekorren nässkallen. Relativt stora flygande ekorre trumkameror.

Eftersom den gemensamma flygande ekorren klättrar mycket träd, är hennes benben långsträckta, särskilt underarm och underben.

spridning

Den gemensamma flygande ekorren bor i Eurasiens taiga och blandade skogar. Du kan träffa henne i Finland, Mongoliet, Kina, Korea, Lettland och Estland.

Den gemensamma flygande ekorn bor i hollows. Arrangerar sitt bo i träden på en höjd av fyra meter från marken. Ibland kan du se boskapets ekar i skogssteden i västra Sibirien.

Vad äter flygande ekorre

Grunden för kosten av detta djur är toppen av skotten, pinjenötter, knoppar av lövträd, frön av barrträd. På sommaren är menyn lite mer varierad, olika svampar och bär tillkommer. Ibland knappar djuren en tunn ung bark av asp, lönn, pil och björk. Särskilt som flygande björk och örhängen. Deras djur sparar även det för vintern, vikar det i sin ihåliga. Det antas att det gemensamma flygande ekorret kan äta fågelägg och kycklingar. I allmänhet är kosten av detta djur helt beroende av var den lever. Till exempel, i de nordöstra delarna av sortimentet, äter djuret endast larkknopparna under vintersäsongen.

Särskilda egenskaper hos djurbeteende

Den gemensamma flygande ekorren är aktiv hela året. Hennes livsstil är skymning, nattlig. Sjuksköterskor och unga djur uppträder på dagtid. Som regel tillbringar en vanlig flygande ekorre det mesta av sitt liv i träd, av och till ned till jorden. Aktiviteten av detta protein minskar kraftigt under den kalla årstiden. Observera att odjuret inte är i viloläge, men när det är kallt ute, spenderar det tid i boet med de matreserver som han gjorde under den varma säsongen.

Viktig anteckning om överflöd

På grund av det faktum att antalet sådant djur minskar överallt, är en vanlig flygande ekorre officiellt erkänd som en hotad art. Den röda boken i Vitryssland har detta djur i sina listor. Ekorre hör till den tredje kategorin av skydd. I 1993 noterades proteinet i den röda boken. Dessutom kan flygande ekorrar hittas i förteckningarna över ett antal röda böcker i Ryssland.

Liten slutsats

Nu vet du vem en sådan flygande ekorre, eller vanligt flygande ekorre, som det också kallas. Som du kan se är detta ett mycket intressant djur med ett härligt utseende. Vi hoppas att informationen som presenteras i artikeln hjälpte dig att förstå i detalj vad slags djur det är, vilka egenskaper är det för reproduktion och beteende.

Flygande ekorre - en liten "skydiver"

Utseendet hos gnagare liknar en ekorre, så de tillhör den här kaudate familjen. Låt oss ta en närmare titt på hur en flygande ekorre ser ut; ett foto av djur hjälper till med detta.

Ekorrens kroppslängd är ca 10-20 cm, svansen kan sägas vara nästan lika lång: 10-15 cm. Den fungerar som en broms, med hjälp av flygande ekorre balanserar och skisserar riktningen under hoppflygningen. Vikten av en liten modig man är cirka 150-180 g.

I söt mohnatik huvudform med stora svarta ögon, när du tittar in i dessa ögon, vill du bara behandla godis, så de är naiva och imploring. Öronen är runda, men till skillnad från normala ekorrar, har inte borstar. På tassarna är små fingrar, beväpnade med väldigt skarpa klor. Bakbenen är mycket längre än framsidan, mellan dem är de anslutna med en bred hudvikt. Under flygningen sprider proteinet benen, vikningen sträcker sig och en slags fallskärm erhålls, på grund av denna funktion kallades djuren flygande ekorre.

Den "päls" av de små "skydiversna" är mycket mjuk, mjuk och mjuk, mycket bättre än en enkel ekorre. På webbplatser om djurliv kan du se underbara bilder, flygande ekorre ser väldigt vackert på dem, du kan titta på det i detalj och noga. Top torso silver med en rödaktig kant, bottenvitt. På vintern får alla typer av grå nyanser, det blir varmt och fluffigt.

Livsstilsprotein i den naturliga miljön

Flygande ekorrar är sparsamma djur, så att deras "förråd" är full av förnödenheter, de spenderar mestadels tid på mat, du kan inte kalla dem lat, de är mycket jobbiga. De leder aktiva livsstil under hela året, föredrar att hantera alla sina affärer på kvällen och på natten, vanligtvis sover eller tyst hanterar deras ihåliga på eftermiddagen. Dessa oskrivna lagar bryter ofta mot ammekorren och den yngre generationen.

De gör sina hus höga (4-13 m), ihåligt utrustade med hjälp av moss och gräs. I sällsynta fall kan ekorrarna hittas på klipporna i sprickorna, träd som gnagare mer.

Det är nästan omöjligt att hitta en flygande armbåge i skogen, förutom kanske på grund av låg prat eller karaktäristisk kull. Särskilt älskar att "prata" i ekorraspråket, dessa snygga och fina djur på kvällen hörs deras prat i hela skogen. Nästan hela tiden de spenderar på träd, på marken känner de sig obekväma och osäkra. Varm säsong, tailed gnagare tillbringar i arbetena, och i den kalla vintertiden sitter de nästan alltid i hål, matar på lager från "garderoberna".

Goda, fredliga, fluffiga representanter för ekorriets rike går väldigt motvilligt i konflikter. Men om du rör en kvinna med klockor, kommer hon att försvara dem försiktigt. Ett fint litet djur i en sådan situation förvandlas till ett aggressivt ont djur.

Vad äter flygande ekorrar?

Vad föredrar de lilla hårda arbetarna att äta? Obligatorisk föremål i ekorrmenyn - nålar, frö av barrträd och knoppar av lövträd. Dessutom innehåller den flygande ekorren i kosten svamp och bär. I stället för godis äter djuren björk och algerörhängen. Naturligtvis matar de varje dag, men de glömmer inte att det är nödvändigt att göra varor, det är införlivat i dem från födseln.

Hittills tills flygande ekorre äntts inte har studerats, mycket hemlighetsfullt och snabbt i sin naturliga miljö. Forskare kan inte komma överens om huruvida denna gnagare äter fågelägg och till och med kycklingarna själva. Debatten fortsätter, säg bara att detta är omöjligt.

reproduktion

Efter parningsspel leder ekorrflygande ekorre avkommor på en månad. I året på den furry mamma är född från två till fyra ekorrar. Småbarn föds helt hjälplösa, nakna och blinda, först efter två veckor börjar de unga att se världen runt dem. Efter en och en halv mån lämnar de modigaste ihåliga och försöker göra de första hoppflygningarna. På två månader blir unga självständiga och, utan hjälp av sina föräldrar, hittar sin egen mat.

Naturliga fiender av protein och livslängd i naturen

Dessa söta lilla djur i deras livsmiljö står inför många faror. Flygande ekorrar är naturligtvis väldigt obehagliga, men de klarar inte alltid att komma undan från strävan. De har gott om fiender, de farligaste av dem: lynx, väs, mart, falk. Dessa är rovdjur som har möjlighet att komma till boet, oavsett hur hög den är utrustad. Av detta skäl är ekoralernas liv i naturen inte för lång, bara omkring fem år.

utseende

Den flygande ekorren i sitt utseende liknar en liten ekorre, liten i storlek, men med närvaron mellan fram- och bakpoten av en karakteristisk bred hudvägg, täckt av hår - ett slags "flygande membran". Ett sådant membran fungerar som fallskärm och används aktivt som en bäryta när gnagare gör hopp. Framsidan stöds ett sådant membran av ett långt och sickleformat ben som kommer från handleden och är ungefär lika lång som underarmens storlek. Djurets svans är ganska lång, täckt av tjock päls.

Det här är intressant! Huvudskillnaden från andra flygarter är att den gemensamma flygande ekorren inte har ett flygande membran som ligger mellan svansbasen och bakbenen.

Storleken på den vuxna gemensamma flygande ekorren är ganska liten. Den maximala kroppslängden varierar från 12,0-22,8 cm med en total längd av hela svanssektionen på 11-13 cm. Fotlängden på en vanlig flygkörn inte överstiger 3,0-3,9 cm. Den genomsnittliga kroppsvikten hos en vuxen individ kan nå 160- 170 g Den flygande ekorren har ett rundat och matt huvud, såväl som stora och bullande, svarta ögon på grund av natt eller skymning livsstil. Öronen är rundade i form, utan närvaron av borstar. Alla lemmar av representanten för subfamiljen Letyaga är ganska korta, men hindren är alltid märkbart längre än de främre. Klor kort, med stark krökning, väldigt skarp och tålamod.

Pälsskyddande ekorrar är tjock och mjuk, uttalad silke. Pälsen på ett sådant vilddjur är mycket mjukare och mycket tjockare än en normal ekorre. Överkroppen är färgad i silvergråtoner, ofta med en ovar eller lite brunaktig nyans. Botten av den flygande ekorrens kropp är vit, med en karakteristisk blekgul blomma. Det finns en svart fälg runt ögonen. Svansdelen är mycket fluffig, märkbart lättare än kroppen, med hår som har en liten "kam" i olika riktningar. Vinterrock är särskilt frodig, med olika nyanser av gråaktig färg. Flygande ekorrar två gånger under året.

Ekorre livsstil

En däggdjursgnagare från ekorrelfamiljen är aktiv året runt och leder en nattlig eller twilight livsstil. Födande avkommande kvinnor med unga kan också dyka upp på dagtid. Mycket av tiden spenderar ekorrar på jakt efter mat. Nest gemensamma flygande ekorre bosätter sig i hålor av träd, och använder också för detta ändamål inbäddade hålor av spett eller gamla ekorre bon. Ibland kan en flygande ekorens bo fås i en stenig klyfta eller direkt nära människans bostad, inklusive fågelhus.

Bosna av rundformade flygande leoparder, vikta med mjuka lavar och mossar samt torra gräs. I boet löses flygande ekorrar ofta av vuxna par, vilket förklaras av den absoluta icke-aggressiviteten och fullständiga socialiteten hos sådana vilda djur. Däggdjuret har inga uttalade enskilda territoriella områden, men präglas av vanliga och relativt stabila matningsvägar. Den kvinnliga flygande ekorren är tvärtom mer aggressiv och kan skydda sitt bo från rovdjur.

Det här är intressant! Närvaron av flygande ekorrar kan indikera en sorts "latriner" i form av avfettningsbuntar, som liknar myrägg med en ganska ljusgul färg.

Tillsammans med normala ekorrar, flyger ekorrar en betydande del av sina liv direkt på träd och sjunker sällan till jordens yta.. Skinnmembranet som ligger mellan bak- och frampoten gör det möjligt för djuret att planera enkelt från ett träd till ett annat, snabbt övervinna ett avstånd på 50-60 m. För hoppa, klättrar de flygande ekorna upp till toppen av trädet. Under flygningen sprider däggdjuret sina främre extremiteter väldigt mycket, och de bakre pressar den mot svansdelen, på grund av vilken en "triangulär silhuett" kännetecknar flygande ekorre bildas. Genom att ändra spänningen i membranet, flyger ekorrarna lätt och väl, och ändrar riktningen av deras flygning med 90 °. Svansdelen används som regel uteslutande för bromsning.

Landning på trädets ekorre hörs ofta av en slags tangent, som tidigare tar en vertikal position och klamrar sig på alla benen. Efter landningen flyttar djuret omedelbart till trädets andra sida, vilket gör det lätt att undvika bytefåglar som söker byte. Bland annat flyger flygare snabbare och väldigt snabbt längs stammarna och hoppar från en gren till en annan, vilket gör det svårt att märka en sådan gnagare i skogen.

Skyddande bidrar till skyddande färg och päls, vilket hjälper flygande ekorre att slå samman med trädet. I skymningen kan du höra rösten på en flygande ekorre, som liknar en låg och inte alltför högt chirping. Med början av den kalla årstiden minskar aktiviteten hos lethagus betydligt.

livslängden

De fossila återstoden av den gemensamma flygande ekorren eller flygande ekorre har varit kända sedan Miocene-perioden. Den genomsnittliga livslängden för en "liten skydiver" i naturen är i regel cirka fyra till sex år. Med rätt vård i fångenskap kan däggdjuret leva mycket längre, ungefär tio till tolv år.

Habitat, livsmiljöer

Flyande ekorrar bor i gamla blandade och lövskogsområden blandade med asp och känns också bra i björkskogar eller åldrar. På territoriet av den europeiska delen av vårt land föredrar de att hålla kvar träskor eller floder med alderplantningar på kusten. Flyga koner är sällsynta i barrträd.

På Sibiriens territorium bosätter sig en vanlig flygande ekorre eller en flygande ekorre ofta i högvaxna lerkplanter, och i skogsstegszoner i västra Sibirien föredrar man bandskogar eller björkplantor. I den norra delen av däggdjuret adheres till utbudet av floodplain vegetation. Det kan också hittas högt i bergsområden, men bara inom högskogen.

Diet av protein

Basen av kosten hos flyktiga proteiner representeras av knopparna i olika lövträ, samt spetsarna på skotten, unga nålarna och fröna av barrträd, inklusive lerk och tall. På sommaren äter däggdjur av bärgrödor och svampar. Ibland gnids tunn och ung bark med pil eller ask, björk och lönn med flygande ekorrar.

Det här är intressant! Däggdjuret sover inte, men i de mest frostiga dagarna humlar det uteslutande inuti boet och matas på vinterfoderreserver.

Huvudmat är "örhängen" av alder eller björk, som lagras som vinterns lager i den ihåliga. Enligt vissa rapporter kan det vanliga flygande ekorret äta nyfödda kycklingar, liksom fågelägg, men kosten varierar kraftigt beroende på de mest grundläggande egenskaperna hos livsmiljön.

Naturliga fiender

Mycket söta och små djur i deras naturliga livsmiljö hotas av ett stort antal olika faror. Trots det faktum att det flygande ekorret är självklart väldigt smidigt, men det är inte alltid möjligt att flytta ifrån strävan efter naturliga fiender. Lynxer och vasslar, liksom martens, illrar, solongor och rovfåglar, inklusive falkar och ugglor, är särskilt farliga för den gemensamma flygande ekorren eller flygande ekorre.

Befolkning och art status

Det totala antalet flygande ekorre är för liten, därför är jakten på en sådan sällsynt representant för underfamiljen Letyaga och typen av Eurasian flygande ekorrar för närvarande begränsad. Pälsen på ett sådant däggdjur, som ett vanligt flygande ekorre, är klassificerat som otillräckligt värdefullt. Även trots pälsöverdragets yttre dragning och mjukhet kännetecknas den av en mycket tunn och ganska ömtålig kärna, vilket i hög grad kan hindra dess aktiva användning.

I fångenskap blir flygande ekorrar vana mycket dåligt, för en sådan gnagare kommer att behöva ge tillräckligt med utrymme för att flyga och hoppa. Men deras aktiva fångst med syftet att sälja som en hemlagad exotisk är mycket populär på många områden. Den gemensamma arten av flygande älg försvinner för närvarande betydligt i vissa regioner i Ryssland. Av den anledningen är det flygande proteinet listat i Röda boken i vissa regioner, inklusive sidorna i Republiken Tatarstans röda bok.

Flygande protein

Flygande ekorrar (Petauristinae) tillhör ekorfamiljen, gnagarnas underfamilj. I skogarna i Ryssland finns det vanligt flygande ekorre. Она принадлежит к роду Азиатские (Евразийские) летяги, объединяющих два вида – летяга обыкновенная и японская (малая) летяга.

Обыкновенную летягу называют «летучей белкой». Kroppens ovanliga struktur gör det möjligt för djuret att inte bara flyga från ett träd till ett annat, utan också för att producera komplexa akrobatiska rörelser: planera, utföra komplexa manövrar och aerobatics i luften, och landa ibland på samma plats där lanseringen ägde rum.

Hemlagad flygande ekorre

Hemma, för att hålla sådana djur svåra, behöver de mycket utrymme för att kunna göra sin favoritaktivitet - hoppa och flyga. Trots detta har många exotiska älskare sådana husdjur. Det är enkelt att ta hand om dem, det viktigaste är att säkerställa korrekt näring.

Flyande ekorrar är söta varelser i utseende, men om ägaren stör dem för mycket på dagtid kan det lätt skada fingret. När skymningen kommer blir de mer tillmötesgående och ömma, ingenting kan göras om det - nattdjur!

Mycket ofta blir den australiensiska flygande ekorren ett husdjur, det kallas också sockerprotein. Detta lilla djur har fått ett välförtjänt smeknamn, eftersom det förtjänar godis. Om du vill skämma bort din fluffiga, köp honom speciella godis och kanderade frukter. Det händer ofta att en ekorre börjar gråta på natten, precis som en liten bebis. Du kan lugna crybabyen med ett gott gott godis. Efter behandlingen kommer djuret att lugna sig omedelbart och återbetala dig med sin kärlek.

Dieten av hemlagade proteiner bör innehålla färska frukter och grönsaker, glöm inte att lägga till mejeriprodukter. Pounded äggskal eller krita som läggs till mat kommer att fylla på kalcium i kroppen. Om du matar och sköter om ditt husdjur, kan du flyga ekorren hemma i cirka 12-15 år.

Allmän beskrivning

Den flygande ekorren är ett litet djur med en kroppslängd på upp till 17 cm och en genomsnittlig vikt på 125 g. Svansen är ganska lång jämfört med kroppen och är 12 cm. En läderliknande vik placerad längs kroppen tjänar till planering och hoppning. Täckt med fin ull, det förbinder fram- och bakbenen och räter ut när ekorren hoppar. Detta membran används som en förenklad version av fallskärmen. Flyglängden på flygande ekorrar kan vara 50 meter längs en parabolisk kurva.

Från handleden flyger ekorrar ett litet halvmåneben som stöder denna vikning. Svansytan är täckt av tjock päls. Huvudet på flygande ekorre är mer rundat än huvudet på en vanlig ekorre, och öronen har inte borstar. Glänsande svarta ögon är omgivna av mörk päls. Det finns 22 tänder.

Den stora storleken och utsprånget i ögonen gör det möjligt för nattklubben att flyga. Mjukt tunt lager blir tjockt och tätt för vintern. Färgen på huden på baksidan är silver och på magen grå med en gul nyans. Svansen grå har en svart kant. Dess huvudfärg är lättare än resten av kroppen. Svansen har en liten kamning av ull till sidan av mitten.

Med säsongens förändring förändras även ligan på pälsen och blir ljusare på vintern. Två gånger om året, djuren smälter. Höststoppet börjar från huvudet och stannar vid svansspetsen. Vårmoleksten går precis motsatt, börjar med svansen och slutar på kronan.

Benens långsträckta ben, särskilt benen och underarmarna, är nödvändiga för att flyga för att flytta mellan träd. Dess tassar är ganska utvecklade och väldigt tåliga, och bakbenen är märkbart längre än de främre. Det finns 4 fingrar på frambenen, 5 fingrar på bakbenen. I sittplatsen kastar djuret sin svans på ryggen.

Territoriell distribution

Från insidan har ett sådant bo en sfärisk form på vintern, och på sommaren reduceras skiktet med skräp avsevärt. Utanför ihålet är oljigt och plasterat med ullskrot. I västra delen av Ryssland försöker flygande ekorre slå sig i närheten av marshlandet där ålder växer. Dessutom föredrar djuret sjöar och floder, där det finns gamla ihåliga träd.

Den huvudsakliga ockupationen av flygande ekorrar är sökandet efter mat. Det mesta av maten består av olika växter och knoppar av träd. Örhängen av björk och alder - en favorit delikatess av detta djur. Hon gör till och med lager för vintern, döljer örhängen inuti hennes bo. På sommaren kommer svamp och bär, liksom unga skott, in i maten.

Det antas att flygande ekorrar kan äta kycklingar och ägg av små fågelarter. Men huvudfaktorn som påverkar djurets diet är distributionsområdet. I norra och västra Ryssland är flygande ekorren nöjd på vintern endast med larkens lagrade knoppar.

Sociala egenskaper och reproduktion

Flyande ekorrar, som regel, lever i boskap tillsammans. De byter inte sitt par hela livet och går som regel inte i konflikter. Flyande ekorrar visar inte aggression mot varandra, men en ammande kvinna kan visa karaktär och skydda unga.

Reproduktionen av flygningen har varit lite studerad. Under året har kvinnan bara en födelse och antalet kullar är 2-4 unga. Graviditeten är 4-5 veckor. Den första kullen är född i april eller maj. Tiden för den andra är slutet av juni-juli. Vård av ungarna är uteslutande av kvinnliga, de lär dem också rutter till tillgängliga matkällor.

De flygande ekorrar som just varit födda har en storlek på upp till 5 cm och en vikt på upp till 7 g. Nyfödans svanslängd överstiger inte 1,4 cm.

Under de första dagarna av sitt liv är de unga blinda och nakna, de ser på den 15: e dagen. Unga för första gången ur boet efter en och en halv månad efter födseln. 2-3 dagar efter denna händelse gör unga flygande ekorrar sina första hopp och på den 50: e dagen - den första planeringen. Från och med denna tid blir de helt oberoende och börjar leva separat från sina föräldrar.

Men om uppväxten var tvungen att vara under frostperioden kommer de unga avkommorna att stanna hos sina föräldrar på vintern, ofta bo över natten i samma ihåliga.

Livslängden för fångenskap i fångenskap kan nå 13 år, och i naturliga livsmiljöer lever djur sällan längre än 5 år. Deras främsta fiender är stora rovfåglar. Även flygande ekorrar håller sig borta från martens och sables.

Mänsklig interaktion


Trots skinnets skönhet används inte flygande ekorrar i pälsindustrin, eftersom produkten från det snart kommer att förlora styrka och avlägsna. Du kan inte hålla flygande hus hemma, för att de måste göra hopp och det begränsade utrymmet för bostäder tillåter inte att det leder ett normalt liv, eftersom djuret snart dör.

Men inget förhindrar deras avel i djurparker. Detta kräver rymliga flygare. För att bevara reproduktiv aktivitet krävs säsongsförlängning av temperaturer. Därför förväntas avkomman endast från djuren i gatuhus.

Vanligtvis flygande ekorrar visar inte aggression mot en person och tenderar att förbli obemärkt av honom. Det finns dock fall där kvinnorna angripit personer som störde avkomman.

Ibland befinner flygande ekorrar sig nära människans bostad. På vintern kommer de att mata på spannmål.

Intressanta fakta

  1. När en ekorre hittar en mutter bryts den ner för att nå kärnan. Den flygande ekorn borrar ett hål i skalet för detta ändamål.
  2. Vid planering bildar djurets kropp en trapezid siluett. Svans och bakben är pressade mot varandra, främre ben är i stor utsträckning. Byte av membrans spänning gör att flygaren kan utföra pilotmanövrer och rotera kroppen 90 grader. Bromsa djur med hjälp av en svans. För landning landar den flygande ekorren på trädstammen med alla fyra extremiteterna och flyttar till sin motsatta sida. Tack vare denna åtgärd kommer den att skyddas mot stora rovfåglar.
  3. Spår av flygblad är nästan omöjliga att demontera på marken, eftersom flygande ekorrar sällan går ner. I sällsynta fall skiljer sig spåren inte mycket från ekorre. Även en expert ser inte alltid skillnaden.
  4. Före hoppningen rullar den flygande ekorren upp i en liten klump och sedan, med hans lemmar som vilar på ett träd, rätar han kraftigt sin kropp och styr sina tassar framåt. Under flygningen fördubblar kroppsområdet på grund av den raka hudvikten.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org