Djur

Renbeskrivning: livsmiljö, mat, livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Som representanter för Fjärranöarnas faunor bor mer än hälften av de 15 underarterna av renar i den arktiska tundran (ligger närmare polen än norra skogsbältet) liksom på många öar i Arktis. Vissa underarter bor också i Finland och Sibiriens skogar.

Genomsnittlig vikt: från 60 till 300 kg.

Medelhöjd: från 160 till 200 cm i längd, svansstorlek - 14-20 cm, höjd hos en individ - 80-150 cm.
Reinkvinnor är mindre än män, skillnaden i storlek varierar med varje underart, storleken hos tamdjur överstiger de vilda, men de har kortare ben.

Äktenskapsperiod: Det äger rum i slutet av september - början av november och kännetecknas av kvinnornas rivalitet för kvinnornas uppmärksamhet. I de flesta fall bestämmer två manar vilken av dem som är starkare och vem som är svagare, med blickar på avstånd, i de fall där båda anser sig vara starkast, en kamp börjar - gripande med horn, trycker männen varandra tills en av dem återkallar . Under parningstiden kan en stark man träffa 15-20 kvinnor. På grund av de konstanta sammandrabbningarna med andra män har dominerande män lite tid att söka efter mat, och de spenderar de flesta av sina lager. Manspersoner visar en liknande nivå av dominans bara en gång i sina liv, när de når toppen av deras styrka - det händer vanligtvis vid 6 år.

Barnrenar är födda mellan maj och juni. De första dagarna av sitt liv är hjorten under moderens överinseende och efter ungefär en och en halv och en halv börjar de beta sig själva medan de fortfarande äter mammas mjölk. Detta fortsätter i flera månader.

Beräknad befolkningsstorlek: - 1 miljon över hela världen med cyklisk tillväxt och minskning av antalet, som upprepas var 40-60 år.

Strömförsörjning: Under sommarmånaderna, renfoder på vass, gräs, orm och moss. De äter också skott och löv av lågväxande träd och älskar särskilt löv av pil och björk. Från tid till annan finns det köttätande, ätande lemming, fågelägg och arktisk charr (en slags fisk).
Under vintermånaderna består renskötsel nästan helt av lavar och svampar som de gräver ut under snö och is med hjälp av horn och hovar. Hjort, till skillnad från andra däggdjur, har ett unikt enzym (lichenas) som bryter ner lavar och släpper ut glukos som finns i dem.
Bevarande status för en art: Arten är minst hotad.

Habitat: cirkumpolära regioner, inklusive öar.

fiender: Det största hotet mot renar är vargar, som jagar dem i förpackningar, speciellt på vintern. Under de tidiga månaderna av livet, äter guldörnar, örnar, wolverines och, sällan, bruna och isbjörnar hjort.

I Europa kallas dessa djur renar. Och invånarna i Nordamerika kallar de vilda caribouproverna, och de domesticerade - renen.

Renar bor i områdena i den arktiska tundranen (kallt, lövlös, ofta svagt dränerad) och i skogarna som gränsar till södra delen av tundran. De är växtätare och idisslare, det vill säga de matar på växter som genomgår jäsning i magen (nämligen i magen - den största magsammaren), tugga sedan igen och först efter det att det smälts.
Ren lever i familjer (mödrar och kalvar) inuti besättningen, vars storlek beror på livsmiljön. Personer som bor i tundran, samlas i stora besättningar, men under vintermånaderna är de uppdelade i flera små. Och antalet renkött som lever i skogen är cirka 20-30 personer året runt.

Var bor caribou? Hur överlever de?

Som representanter för Fjärranöarnas faunor bor mer än hälften av de 15 underarterna av renar i den arktiska tundran (ligger närmare polen än norra skogsbältet) liksom på många öar i Arktis. Vissa underarter bor också i Finland och Sibiriens skogar.

Historiska livsmiljöer av renar var regioner i Eurasien, belägen ovanför 50-talet i norra latitud. Inte så länge sedan (2009) observerades en minskning av antalet renar i skogarna, vilket påstås orsakas av den globala uppvärmningen. Denna version visade sig dock vara felaktig, för närvarande i de regioner där renbefolkningen hade fallit kraftigt före, började deras antal växa igen, medan de områden som anses vara stabila ser en minskning av antalet individer.

Den största risken för hjort är jägare, det instabila klimatet i vissa regioner, liksom det växande antalet gruv-, gas- och oljeindustrier, vars arbetare ibland går och jagar på fritiden.

Folk började tämja renar några tusen år sedan. Eftersom hjortar är hårda och stora växtätare, uppfödde invånarna i de cirkumpolära regionerna dem för att äta deras kött, såväl som för användning som transport. Eskimos jagar fortfarande hjort på grund av deras goda kött, deras hudar, horn och ben, från vilka verktyg är gjorda. Till exempel rasar samiska och nenetter fortfarande ren. Till skillnad från nötkreatur kan sådana besättningar inte kallas helt domesticerade - de bor på flera betesmarker, genom vilka de samiska och nenets nomadiska rutterna vanligtvis passerar. År 1911 togs 10 renar till södra Georgia (en sub-Antarktis ö) för att ge valare och sälare med mat och i 2014 var deras antal redan 6 600 huvuden, varefter det bestämdes att minska denna siffra ekosystem i allmänhet och om reproduktion av fåglar i synnerhet.

Funktioner för anpassning av ren (caribou) till miljön:

Lågt förhållande av kroppsytan till dess volym (anatomisk egenskap). Stora djur är lättare att hålla varma, eftersom de behåller värme som genereras under metabolismen, och en vuxen ren individ kan väga från 60 till 300 kg.

Turbinens ben (anatomisk egenskap) - på de böjda, tunna benen i näsdelen av skallen (ett exempel kan ses på bilden till höger) det finns mjuka vävnader med många blodkärl, vilken varm kall luft vid andning, varefter den kommer in i lungorna. Den kalla luften och följaktligen fuktas den torra luften och under utandningen återställs fuktbalansen i näsan.

Anpassad till olika tider av årets hov (anatomisk egenskap). På sommaren bidrar mjukhälsdelen av hovarna snabbare på vått och halt snö i tundran, och på vintern växer skarpa kanter runt hovarna, vilket bidrar till rörelse på hård snö och is. Också med deras hjälp, gräva dig snö på jakt efter mat.

Ultraviolett syn (fysiologisk egenskap). Nyligen har det upptäckts att renets vision går bortom det synliga strålningsspektret. Som det är känt, reflekterar snö och is ultraviolett strålning, medan rovdjur, lavar och urin absorberar denna strålning. En mörk fläck av urin på lätt snö eller is berättar för de djur som rovdjur eller renkvinnor kan vara i närheten. På grund av deras visuella egenskaper ser renar vargar som mörka silhuetter (även vit ull avsedd för maskering hjälper inte rovdjur), speciellt på natten. Deers ser också sin huvudsakliga mat som lavar som mörka fläckar på en ljus bakgrund.

Kort sommar migration till högre poäng på grund av överflöd av blodsugande insekter (beteendefunktion). Vid denna tid av året flyttar hjorten i en tät besättning, som skyddar individerna i mitten av besättningen från insektsbett.

Herdbildning (beteendefunktion). Samla i en besättning, skydda hjortar sig sålunda mot rovdjur, som vanligtvis fånga dem en efter en. Det ger också skydd mot insektsbett under sommarmånaderna. De största renarna kan bestå av 50 000 - 500 000 huvuden.

Reningsprocessen för ren (karibou) (beteendemässig egenskap). Ren i migrationsprocessen är mer än något annat landdjur - upp till 5000 kilometer per år. Vissa besättningar föredrar emellertid att inte migrera alls. Migration sker huvudsakligen på sommaren när de flyttar till norra territorier på jakt efter stora betesmarker. Tror växer i regel inte på sådana områden, så det är svårare att gömma sig från potentiella rovdjur där. På vintern går renar söderut till skogsområden, som ger skydd mot svåra snöstormar och snöstormar.

Horn behövde skydda mot rovdjur, gräva upp snö och användas under kampen mellan män (anatomisk egenskap). Ren är den enda arter av hjort, kvinnorna och männen har horn, även om de använder dem för olika ändamål. Horn består av benvävnad, de växer och skjulas varje år. Denna funktion skiljer ren från andra djur vars horn består av keratin (hår och naglar består av det) och är därför inte kasta. Männen skjuler sina horn i slutet av året (november-december) och kvinnliga på våren (det visar förvisso att alla jultomtehjortarna var honor, eftersom de fortfarande hade vingar för jul). På vintern använder honorna sina horn för att gräva snö på matkollektion, medan männen har mer kraft, använder hovar för dessa ändamål. Nya horn hos män börjar växa i februari och växer helt tillbaka till parningstiden. Ur praktisk synvinkel anser många att horn är överflödiga, men det faktum att hjort kan växa nya horn årligen, samtidigt som man hanterar den enorma stressen på ämnesomsättningen, föreslår att dessa djur är extremt starka och hårda.

Tjockt hår, håller sig varmt och tillåter att överleva även de allvarligaste frosten (anatomisk egenskap). Den består av en mjuk underbeläggning och en grovere långlack. Långull skyddar ren från regn, vind och snöfall. Robust, luftig päls gör det möjligt för ren att flyta på vattnet - det är därför de simmer bättre än andra renar. På vintern växer renar en tjock underrock, som vanligtvis faller ut i smältprocessen vid nästa vår eller sommar.

Hur ser det ut

Hjortet är ett gregarious djur, och dess nordliga art bor också i grupper av ett eller flera dussin individer, som andra hjortarter. De bor i naturen i norra Europa, Asien och Amerika - i tundran och taiga på öarna i Arktis. Dessutom odlade de nordliga folket dem i hushållet med hjälp av hästtransporter, en köttkälla, fett, mjölk, hudar, ben. Hjort Beskrivning:

  1. Höjd vid förnöden - 1-1,5 m, kroppslängd - 2 m, vikt - 100-200 kg.
  2. Korta ben slutar med bred, tät, rund form, hovar. Detta gör det möjligt för dem att flytta lätt genom stenig eller myrig terräng, och inte heller att falla i snön.
  3. Ull - ljusgrå med bruna fläckar på vintern och brunt på sommaren. Det täcker hela kroppen och skyddar säkert mot förkylning, eftersom den har en ihålig struktur. Dessutom, för vintern, framträder ned i dess underrock, dessutom skyddar djuret från vind och frost. Hårsaxens ihåliga struktur bidrar till att hjortan hålls väl på vattnet och kan korsa även stora floder.
  4. Tunna långa horn, med förgrening i ändarna, växer både hos män och kvinnor. Den första slänger dem varje år i början av vintern, den andra - efter utseende av rådjur.

Varning! Förekomsten av kvinnliga horn och pubescence på överläppen är ett kännetecken för denna variation av hjort, vilket skiljer det från andra representanter för rådjur.

Livet hos ett djur är 25 år. På jakt efter mat flyttar hjortbesättningar långa sträckor och lämnar vinteren från tundran till taiga, där det finns mer mat. Från två års ålder är de redo att odla. Kvinnor upp till 18 år kan klara avkommor. I oktober-november börjar de äktenskapsspel. För att locka kvinnor, kämpar hanhjortar, mot rivaler med horn. Eftersom kvinnor inte tillåter män under lång tid kan striderna äga rum mellan representanter för båda könen.

Efter 8 månader ger kvinnorna en, i sällsynta fall, två hjortar. Barnen är redan på andra dagen redo att följa mamman, och efter 3 veckor växer de horn.

Renfiender är vargar, wolverines, bruna och vita björnar och lodjur. Men den största skadorna på hjortbefolkningen orsakas av mänskliga aktiviteter. Avskogning, bete i hjortens livsmiljöer, jakt - allt detta ledde till att hjorten överlevde endast i avlägsna områden i Nordeuropa, där det fortfarande finns områden med jungfru.

Vad matar på

Hjortdiet beror på säsongen. På sommaren består det huvudsakligen av grön växtlighet - löv av buskar, gräs, mossor, bär, svampar, alger. På vintern matar de på mossar - buskiga lavar med cladonia, såväl som blekt gräs, gräver ut hovar för mat från under ett lager av snö eller is. På vintern är mossen 60-80% hjortdiet. Hjortan hörs även under ett snöskydd 0,5 m djupt.

På vintern matas tamhjort med hö, ensilage och kornmjöl. I avsaknad av vatten, rådjur på vintern, för att släcka deras törst, äta snö, dessutom kan de dricka havsvatten. Djur upprätthåller således mineral- och saltbalansen i kroppen. För att bibehålla saltbalansen knappar de också de bortkastade hornen.

Idag lever mer än 950 000 renar på Ryska federationens territorium. Förbudet mot skott och skydd av livsmiljöer bidrar till att befolkningen i detta djur fortfarande är under kontroll.

Renbeskrivning

Djurets kroppslängd är cirka två meter, dess vikt är från ett hundra till tvåhundra och tjugo kilo, höjden av ett däggdjur är från ett hundra och tio till ett hundra och fyrtio centimeter. Ren, som bevarar de isländska öarna och tundranen, är mindre än deras sydliga motsvarigheter som lever i taiga områden.

Renar, både män och kvinnor, har väldigt stora horn. Hornets långa huvudstomme böjer sig bakåt först och sedan framåt. Varje år, i maj eller juni släpper tjejen sina horn och män i november eller december. Efter en tid växer hornen tillbaka. Antalet processer växer på regrown horn, på grund av vilket deras form är komplicerad. De når full utveckling vid fem års ålder.

Lång vinterpäls. En manen hänger från nacken. Pälshår är väldigt ömtåligt och lätt, eftersom kärnan är fylld med luft. Dock är hjortskinn väldigt varm. Färgen på vinterpälsen varierar, från nästan vit till svart. Ofta kan färgen vara varierad, bestående av mörka och lätta områden. Sommarpälsen är mjukare och mycket kortare.

Dess färg är gråbrun eller kaffebrun. Suspension och sidor av nacken är ljusa. Pälsen av skogsdjur är mörkare än pälsen från rådens höga norra. Lilla hjort svartvitt. Deras päls är brunaktig eller brun. Endast hjorten i södra Sibirien skiljer sig åt. De har på ryggen stora ljusa fläckar.

De breda hovarna på frambenen hos dessa klöverhuvud har urtag i form av en skopa eller sked. De är lämpliga att raka snön för att gräva upp moss från under den.

Beteende och näring

Ren är offentliga djur. De gräver i stora besättningar där det kan finnas tusentals huvuden, och under migreringar av besättningen når tiotusentals. I årtionden migrerar renarbesättningar alltid längs samma väg. De kan resa fem hundra kilometer eller mer. Djur simma väl, så de kan enkelt korsa floderna och stränderna.

Sibiriska individer bor i skogen på vintern. I slutet av maj går stora djurbesättningar till tundran, där det nu finns mer mat för dem. Det finns färre myggor och gadflies som hjort lider av. I augusti eller september flyttar djuren tillbaka.

Skandinaviska hjortskogar undviks.

I Nordamerika migrerar hjort (caribou) från skogen närmare havet i april. I oktober kommer tillbaka.

Europeiska djur lämnar relativt nära under året. På sommaren klättrar de in i bergen, där det är svalare och du kan fly från mitten och midgerna. På vintern går de ner eller flyttar från ett berg till ett annat.

Hjort lider av gadflies, som lägger ägg under huden. Som ett resultat bildas kokar i vilka larverna lever. I djurets näsborrar låg testiklarna nasal gadfly. Dessa insekter orsakar så mycket lidande att hjorta och ibland tömma dem.

Renfoder främst på växter: mossa eller mossa. Denna matning utgör grunden för deras näring i nio månader. Med en perfekt utvecklad luktsinne hittar djur mycket noggrant mossa, bärbuskar, bäckar och svampar under snön. Kasta snö i snön med hovar, de får sin egen mat. Andra lågar, bär, gräs och även svamp kan inkluderas i kosten. Олени едят яйца птиц, грызунов, взрослых птиц.

Зимой животные поедают снег, чтобы утолить жажду. Они в больших количествах пьют морскую воду, чтобы поддержать в организме солевой баланс. Для этого же грызут сброшенные рога. Из-за нехватки в рационе минеральных солей олени могут грызть рога друг у друга.

Размножение и продолжительность жизни

Свои брачные игры северные олени начинают во второй половине октября. В это время самцы, добиваясь самок, устраивают бои. Самка северного оленя вынашивает детёныша почти восемь месяцев, по истечении которых рожает одного оленёнка. Очень редко бывает двойня.

Уже на следующий день после своего рождения малыш начинает бегать за матерью. Före början av vintern matar honan herten med mjölk. Tre veckor efter födseln börjar hornen bryta igenom i hjortan. Under det andra året av livet börjar djurets sexuella mognad. Honan kan föda fram till 18 års ålder.

Ren lever ungefär tjugofem år gammal.

Hemrenar

Efter att ha isolerat en del av vilda djurbesättningar tämmade människor renen. Husdjur är vana vid människor, bor i halva betesmarker, och i fall av fara sprider de inte i hopp om att människor kommer att skydda dem. Djur som används som monterade djur, ge mjölk, ull, ben, kött, horn. Djur behöver i sin tur bara människa salt och skydd mot rovdjur.

Färgen hos husdjur är annorlunda. Det kan bero på individuella egenskaper, kön och ålder. Europeiska djur i slutet av smältämnet är vanligtvis mörka. De flesta huvud- och baksidorna är bruna. Länkar, svans, nacke, krona, panna gråaktig. Snövit husdjur värderas högt av folk i norr.

Inhemska hjortar är mycket mindre än vilda.

Hittills, för invånarna i norra Norden, är hjortan det enda husdjuret som deras liv och välbefinnande är förknippade med. Detta djur är för dem och transporter, och material för bostäder, kläder och mat.

I taiga områden, renritt. För att inte bryta djurets baksida, sitta närmare halsen. I tundra- och skogsundranen är de utnyttjad till släden (vinter eller sommar) snett i tre eller fyra. För transport av en person utnyttjades ett djur. Upp till hundra kilometer om dagen kan arbeta hårt utan mycket trötthet.

Fjolar av hjortar

Ren är önskvärt för stora rovdjur, eftersom det har kött och fett. Hans fiender är varg, björn, wolverine, lynx. Under migration för rovdjur kommer den bördiga säsongen. Hjortbesättningar flyttar långa sträckor, sjuka och svaga djur släpar efter sig och förlorar sin styrka. De blir byte wolverine och wolfpackar.

Rostlessly förstör dessa djur och man. Han jagar ett djur på grund av dess horn, skinn, kött.

För närvarande finns det ungefär femtio tusen djur i den nordeuropeiska delen, cirka sexhundra tusen i Nordamerika och åttahundra tusen i Polens zoner. Betydligt mer inhemska rådjur. Deras totala antal är cirka tre miljoner huvuden.

19 inlägg

Ren - lat. Rangifer tarandus (Linnaeus, 1758)
i Nordamerika - caribou (engelska caribou, cariboo ['kærəbuː])

Det tillhör familjen av rendjurets suborder av idisslare, den enda representanten för släktet Reindeer (Rangifer), ett artiodactype däggdjur från renfamiljen.
Han bor i norra delen av Eurasien och Nordamerika.
Äter inte bara gräs och lavar, utan även små däggdjur och fåglar.
I Eurasien tämnas renet och är en viktig källa till mat och material för många polarbefolkningar.
Bland folket i norr kallas vildren sokoy.

Konungariket: Djur
Typ: ackord
Klass: Däggdjur
Avlägsnande: parcipeds
Suborder: Ruminants
Familj: Ren
Subfamily: Roes
Genus: Ren
Art: Ren

Konungariket: Animalia
Filum: Chordata
Klass: Mammalia
Beställning: Artiodactyla
Familj: Cervidae
Subfamily: Capreolinae
Genus: Rangifer
Art: R. tarandus

***** Ren. Nordamerikanska underarter:

1. Skog Caribou (Rangifer tarandus caribou) - ursprungligen distribuerades i taiga regionerna i Nordamerika från Alaska till Newfoundland och Labrador. För närvarande har sortimentet minskat betydligt, underarterna erkänns vara i ett tillstånd nära den hotade staten (NT enligt IUCN-klassificeringen).

2. Caribut Grant (R. tarandus granti) - Nordamerikanska underarter, fördelade i Alaska, Yukon och nordvästra territorier i Kanada.

3. Tundra caribou (R. tarandus groenlandicus) - vanlig i de kanadensiska nordvästra territorierna och i Nunavut, liksom i Västra Grönland.

4. R. tarandus pearyi - fördelat på norra öarna Nunavut och nordvästra territorierna i Kanada.

5. Caribou Islands of Queen Charlotte Islands, eller Caribou Dawson (R. tarandus dawsoni) - en utdöd underart som bodde på Graham Island, en av de största i skärgården av Queen Charlotte Islands utanför Stilla havet av Kanada (British Columbia).

***** Ren. Eurasiska underarter:

1. Vildren (R. tarandus tarandus) - invånare i den arktiska tundran i Eurasien, inklusive den nordiska europas skandinaviska halvön. I Ryssland överstiger befolkningsstorleken 1,2 miljoner personer (1999).

2. Skogsren, eller finskt ren (R. tarandus fennicus) - finns i naturen endast i två skandinaviska halvön, såväl som i Karelen. En liten befolkning bor i centrala södra Finland. Karelens befolkning går ganska långt in i Ryssland, frågan är öppen om de östeuropeiska representanternas inställning till denna underart. Subtyp som anges i Ryska Röda boken.

3. Spitsbergenren (R. tarandus platyrhynchus) - invånare på Svalbards skärgård, är för närvarande renens minsta underart.

4. Novaya Zemlya ren (R. tarandus pearsoni) är en isolerad befolkning som bor på öarna i Novaya Zemlya skärgården. År 1981 på södra ön fanns det cirka 6000 individer. Subtyp som anges i Ryska Röda boken.

5. Arktiska renar (R. tarandus eogroenlandicus) är en helt utdöd underart, som finns i östra Grönland före början av 20-talet.

Ren är en flyttande art.
På grund av ständiga migreringar är lakskyddet inte fullständigt förstört och har tid att återhämta sig. Lichens utgör 90% av maten för dem, så de känner av moss (stapelfruk) även under ett skikt av snö.
Lichenämnen erhållna från mat, rädda från intestinala parasiter.

Breda hovar gör det möjligt för dig att flytta genom lös snö och gräva den på jakt efter mat.

Törst av denna hjort 9 månader på ett år släcker snön.

Ull är varm med en tjock underrock. Skyddshåren är 1-2,5 cm långa.
Håliga hår för bättre isolering, hjälper också att hålla flytande när man passerar floder ford.

Manspersoner har också horn och CAMS.
Kvinnor behöver horn för att köra bort konkurrenter från maten som de hittar och kasseras när rådjur dyker upp.

Människor domesticerade renar, isolerande del av en besättning av vilda djur.
Inhemskt renar lever på halvfria herdar, och de skiljer sig från vilda djur, eftersom de är vana vid människor och i händelse av fara inte sprida sig åt sidan men samlas i hopp om att skydda människor.

Från mänskligt hjort behöver bara salt och skydd mot rovdjur.

Från hjort får folk mjölk, kött, ull, horn, ben, använda dem som ridande djur.

Antlers (neogostvenivshie horn) av hjort är kända inom traditionell medicin på grund av dess helande egenskaper. Extrakt från dem används i farmakologi som ett allmänt toniskt och adaptogent läkemedel.

På 60-talet under ledning av professor I.I. Brehman utvecklade en nyberedning av vasslarren "Rantarin" (i tabletter) och dess flytande analog "Velkornin". "Epsorin" - det första högkvalitativa extraktet som erhållits från vallar av vildren.
Från de härdade reindornas horn producerar de ett livsmedelstillsats med den immunostimulerande verkan "CigaPan".

Renar. Ryssland:

De flesta caribou bor i den nästan träslösa tundran i norra Nordamerika, tillsammans med en polär gräshoppa och annat arktiskt djurliv. Tundras "fickor" kan hittas söderut, i de höga vattendragen i Rocky Mountains, men ingenstans kan du hitta all mångfald av de sanna norra livsformer som bor i de "karga områdena" som sträcker sig från Alaska till övre Quebec, inklusive samhällen av människor som kallar sig Inuit, Inupiat och Yupik.

Caribouen bär de mest extravaganta vallarna bland hjortarna på jorden och är de enda stora vilda däggdjuren i Nordamerika som fortfarande migrerar över långa avstånd i stora besättningar. De är perfekt anpassade till ett sådant nomadiskt liv.

I de flesta rader av hjort är håren ihåliga, men i karibou behåller de nästan helt luften både för att isolera kroppen från under-noll temperaturer på vintern och för att underlätta tvången av otaliga vattenkroppar i tundranen. Caribou som simmar i vattnet flyter som en lastad kanot, och en flok flundar ser ut som en hornad armada av fartyg på manövrar.

På sommaren är deras mjuka hovar större än alla andra hjortar, och sådan anpassningsbarhet är användbar för att simma och korsa träsk, medan på vintern hårda och krympa karibouhovar för rörelse på frusen mark och snö.

I karossens långa näsborrar finns svirlande ben i naskkonchasen, vilket förstorar den inre ytan för att värma och fukta den inandade iskalla luften innan den når lungorna.

I likhet med svartvilt hjort kan antalet karibou öka dramatiskt om några år, och sedan plötsligt minska.

Jag jagade första gången caribou i Alaska i mitten av 1990-talet, när den berömda floden Malchatna-älvbassängen var högst upp och vi träffade hundratals hjortar varje dag. Under 2009 Jag jagade 2 veckor i ungefär samma område och såg kanske bara ungefär femti caribou, och bara den enda tjuren som var lämplig för en trofé.

Många karibiska besättningar i Nordamerika har minskat markant under det senaste decenniet, även om vissa av dem behöll en stabil befolkning. Möjliga anledningar till detta var uttömning av betesmarker med caribou-uppfödning, nya reservoar som blockerade migrationsvägar, expansion av gruvverksamheten eller den gamla ursäkten, förmodligen att säga att det fanns många vargar.

Vissa biologer föreslår även att det kanske inte var utan klimatförändringar. Men historiska data visar oss upp och ned i kariboupopulationen genom att det finns skriftliga bevis på detta ämne.

Jag är övertygad om bara en sak - jag kommer aldrig sluta beundra dessa varelser.

Det antas att de alla tillhör samma art (Rangifer tarandus), även om de i Nordamerika är uppdelade i 6 arter, förenade i 2 huvudgrupper - karibou of barren land and forest.

Naturligtvis märkte alla som jagade caribou i olika delar av kontinenten deras skillnader i kropps- och hornstorlekar.

Enligt Valerius Geists anmärkningsvärda bok Deer of the World finns den största kariboen under den 60: e norra latituden längs övre gränsen av de västra provinserna Kanada, däribland South Alaska och mycket av Ungavahalvön i norra Quebec, även om det finns flera undantag på grund av ön och isolerade populationer på fastlandet.

I norra delen av 60-talet blir karibus märkbart mindre, på de arktiska öarna motsvarar de i storlek till medelhögt hjort.

Detta strider mot Bergman, som säger att utbredda arter av fåglar och däggdjur når större storlekar i norra breddgrader. Denna regel gäller emellertid främst för däggdjur som bor i tempererade zoner, som hjort och björnar. Större djur har ett lägre kroppsvikt / viktförhållande, vilket gör det möjligt för dem att behålla mer värme vid kallt väder.

Men caribou är djuret i norra Norden. I de cirkumpolära områdena och i Arktis är maten mycket mindre, både i allmänhet och i säsong än i de områden som ligger i söder.

Det rapporteras att den största kariboen tillhör den sten som bor i norra British Columbia och i den extrema södra delen av Yukon Territory. Deras storlek kan bero på det ökade inflytandet av höjden på djurens storlek, vilket också noteras i den svarta tailed hjorten i Rocky Mountains.

I skogskaribou finns det en tendens att vara smalare och svårare än de som bor i karga områden. Kanske är det anpassningsförmåga till skog, för det mesta, habitatförhållanden.

Caribou från Alaska, och särskilt från Quebec, kännetecknas av långa och breda horn.
Då finns det skillnader i de tre elementen, vanligtvis märkta (men inte alltid) i karibogaller: "skovlar" (supraorbitalprocesser), den andra processen (ovanför "skovlar") och terminalprocesser.
Det finns en myt att caribou tjurar med dubbla "spader" är sällsynta. Den här uppfattningen uppträdde vid en tid då de främst jaktade fjällcaribou, och deras dubbla "skovlar" av horn var verkligen sällsynta. Men det här är ganska vanligt bland kariboen i odödliga länder. Mer än hälften av tjurarna jag skördade hade dubbla "skovlar" av horn.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org