Fåglar

Teal and

Pin
Send
Share
Send
Send


Den sprakande kronan tillhör en av de minsta ankorna. Den här fågeln undviker vanligtvis människor, så det är inte lätt för forskare att studera sina vanor och livsstil under naturliga förhållanden. Det var emellertid möjligt att samla in vissa data.

Samtidigt som man observerade den knäckande krickan, var det möjligt att etablera sin favorithabitat, vad den äter, hur den bygger bon och höjer avkommor. Om du vill veta mer om denna mystiska pernatillverkning, som du sannolikt aldrig kommer att stöta på i verkligheten, läs den här artikeln till slutet.

utseende

En genomsnittlig kricka väger endast 300-400 g, och kroppslängden brukar inte överstiga 40 cm. Om du av misstag ser en fågel som flyger på avstånd snabbt och med bra manövrerbarhet, en liten storlek och brun färg - det kan mycket väl vara en kricka. Honan har samma färg under hela året: hennes fjädrar skapar bruna och beige ripplar. I båda könen av krickare är näven och benen gråa.

Huvud och nacke på hanen är täckta med bruna fjädrar, magen och undersidan är vita med mörka fläckar och överdelen av kroppen är gråbrun. Intressant, under parningstidens mått, är fjädrarna ovanför manens ögon målade vita och bildar form av en halvmåne. På vingarna med svep är gråblå speglar med en vit kant klart synliga. Unga kricka-torsk är nästan oskiljbar från kvinnor.

livsmiljö

Teal-crackler finns i länderna i Europa och Asien, som ligger i tempererade breddgrader. Men de övervintrar, samlar i stora flockar i Indien, Australien, Indokina, den sydliga delen av den afrikanska kontinenten och i länderna i Medelhavet.

En teeter gillar att bosätta sig nära vattnet. Det bästa stället för honom är en liten öppen damm omgiven av tät vegetation, nära vilken det finns en äng. Ibland kan fågeln skapa en bo och bort från floden, men det kommer definitivt inte att välja bergs- eller skogsområden.

Näring och vanor

Basen av näring för krusningsbrytare är mat av animaliskt ursprung. Dessa är vanligtvis musslor, maskar, kräftdjur, fiskfisk och rogn, leeches, insekter och deras larver. Kricka kan komplettera din kost med ris, sorrel, sedge och olika frön. Han måste göra detta när smältperioden kommer och han kan inte flyga.

Teal kommer från varma områden till boendet (flygbildet presenteras i slutet av artikeln) senare än andra släktingar, och flyger ut för att vinna innan någon annan. Hans flyg är vanligtvis tyst och manövrerbart. Den kvinnliga flickan är vanligtvis tyst och kvällar bara ibland. Men mannen motiverar helt sitt namn - han publicerar ofta en ojämn spricka. Vissa jämför ljudet av den sprickande krickan med ljuden som hörs när du kör fingrarna längs plastkammarens tänder.

Parningstid

Precis som nästan alla andra ankor når den knäckande krickan sexuell mognad under det första året av livet, men återgår till boskapssidan endast under det andra året. Beroende på livsmiljön flyger olika flodspannar till näsplatsen från slutet av mars till maj. De delas omedelbart i par och börjar äktenskapsspel.

Draken simmar runt honan med näbben sänkt i vattnet, kastar kraftigt tillbaka huvudet, lutar det åt sidan eller skakar det. Det räfflar fjädrar och kan visa vingspetsen något uppåt över vattnet. Allt detta åtföljs av en typisk högljudande man som spricker en högt slag. Kvinnan uppför sig också ovanligt under denna period: hon rinner på huvudet, rensar fjädrarna bakifrån och mjuka grunts.

Nestarrangemang och kläckning

Vanligen i höga tjocktar nära vattnet gör nestet. Bilden nedan illustrerar ett mysigt boet skapat genom att ta hand om fjäderföräldrar från torrt gräs för de förväntade avkommorna. Det är möjligt att skilja näsan från kricka med de vita fjädrarna med bruna stänk sammanflätade runt sin omkrets.

Varje år lämnar krökaren, som skapar ett par, efter sig en avkomma, som i genomsnitt har 8-9 personer. Den maximala läggningen av honan är 14 ägg. På ägg som har en ljus eller mörkbrun färg sitter bara kvinnan. Inkubationsprocessen tar i genomsnitt 22-23 dagar. Drake vid den här tiden går till molt. Efter 35-40 dagar kan kycklingarna flyga.

Antal

För närvarande är den knäckande krickan inte hotad av utrotning. Men från 1970-talet till 1990-talet observerades en kraftig nedgång i populationen av denna art i länderna i före detta Sovjetunionen och Västeuropa. Orsakerna till denna situation är uppbyggnaden av reservoarer och dammar samt dränering av vattenkroppar på vilka kronblad gillar att bosätta sig.

Många fall har noterats bakom kalkskytten när han, efter att ha blivit rädd, slängde permanent kopplingen. I andra fall fryser kvinnan efter att ha tagit faran och blir helt osynlig, varför kopplingen ofta krossas. Allt detta är anledningen till att det finns mycket få rankningar på platser där människor bor.

Fångenskap och jakt

I fångenskap innehåller teal-crackers mycket sällan. De matas med frön, majs, havre, hirs eller sammansatta matar. De är termofila, så på vinteren bör fåglar skyddas från kyla och utkast. I fångenskap blir de snabbt vana vid människor. Innehåll dessa fåglar för dammdekoration och jakt.

Inhemska tealer används som avföringduvor när man jaktar viltkakor och blåpipor. Hörseln av sina släkters röst beslutar sig att det är säkert och ständigt att platsen där den kommer ifrån. Efter att ha sett och hört liknande till sig själva, rör de djärvt framåt för att möta dem, till jägarnas glädje.

En knäckande kricka är en liten fågel som du sällan kan se live, eftersom det undviker människor. Hittills hotar lyckligtvis nästan ingenting överlevnaden av dessa fåglar. De är inte av stort intresse för jägare, de är sällan uppfödda i fångenskap, de påverkas inte av avskogning, och de väntar på kalla vintrar i varma länder.

Vad är den här ankanen?

Ornitologer har inte helt förstått systematiken av kricka. Genom morfologiska egenskaper skiljer sig teal från mallards i mindre storlekar, men anatomiskt är dessa ankor väldigt lika. Det finns inga tvingande skäl för att skilja ankor i en särskild släkt, och zoologer tilldelar traditionellt tealer till flodenden, liksom gåsliknande ankor.

Är viktigt. I de skandinaviska länderna och i Förenade kungariket fångas visselpannor i industriell skala under säsongsmigration. En sådan kärlek till tusenskönor beror på de läckra kvaliteterna av kött, ett stort utbyte av ätbara styck av levande vikt hos fågeln (upp till 70%).

Omkring tjugo typer av kronor beskrivs:

  • blå,
  • grå,
  • brunt,
  • brun
  • röd,
  • kempbelsky,
  • Oakland,
  • Madagaskar och andra.
En blåpipa är den enda som får jakt i Ryssland.

Fyra arter är vanliga i Ryssland. Två av dem - marmor och clotun hör till sårbara arter och är upptagna i den röda boken. Teal-whistlers och tees-crackers är mer talrika, men jakt på Ryska federationens territorium är endast tillåtet för flodhuggare.

Teal

Den kricka-whistling anka är den minsta av krickan. Vikten av en välmatad drake på hösten är inte mer än 450 g, och änderna är ännu mindre. Kroppslängden är bara 3,3-3,8 cm. Spännvidden av drakes smala vingar är upp till 6,4 cm.

En blåflingan kan ta av sig från vattnet utan att springa.

I tallarna finns ovanliga vingar, spetsade i ändarna, vilket gör att de kan sväva in i luften, utan löpande start från vatten och land, med ett vertikalt ljus. Flygningen är snabb, full av varv, landningen är tyst. Vingeens struktur och den lilla storleken gör det möjligt att slå sig ner i de tätaste tjockarna, för att hitta mat på bankerna som översväms av översvämning.

Sommarens fjäderdräkt av män och kvinnor är nästan samma och ganska blygsamma, så du borde veta hur man skiljer anden från draken. Bakgrunden till bakgrunden - mörkbrun, bukettändare med mörka fläckar. Det är lätt att skilja dem från andra vilda ankor av den iriserande smaragdspegeln på vingarna.

Grooming en kvinnlig drake förändras i flera veckor. Han "ändras" i en ljus bröllopsklänning. Den lilla kroppen blir mörkgrå. Huvudet blir rostigt. På huvudet finns det klart två gröna randar iriserande med blå och röd nyans, konvergerande på sidorna på baksidan av huvudet. Remsorna är vackert skisserade med en vit kant, som går från ögonen till näsan. Under parningstiden förklarar drakes sig ringande, tinkling, strumming whistling "hrayuk".

Teether teal

Teal-crackle (korostolek, blåvingad teal) är något större än visselpipan. Vikten av en tät, välmatad kropp kommer till ett halvt kilo. Fåglarna fick sitt namn för vingarens knäckande visselpipa, som utfärdades under draken med parningsledningar av drakes en efter en, och den knäckiga ryckiga kvackningen "Crerr-Kerrrer", "Kneck".

Treskunkov från visselpipor som enkelt skiljas av en längre mörkgrå näbb med en gulaktig orange bas.

Teal klocka (kappa) bor i Sibirien och Fjärran Östern. En drake under parningstid kan tävla med skönheten och effekten av en whistler. På huvudet på en man är en svart hatt dekorerad på sidorna med en gyllene remsa som blir en smaragd spegel och skisseras med vita och svarta ränder. Bröstmättad rosa färg. Kroppen på sidorna är blå.

Teal karokun ser väldigt elegant ut.

Drakar är pratsamma. Under flygning och på vattnet ropar de ständigt högt "cloc-clo-clo". Brungråbruna honor pryds av vita markeringar vid foten av näbben och en dubbel svartvitt rand längs ögonlinjen.

Det är viktigt! Ofta ligger klostunernas migrationsvägar ovanför risfälten där fåglar älskar att mata. Skydda skörden sätter bönderna nät och förgiftar fåglarna med gift, på grund av vilket antalet teal-clotuner ständigt minskar.

Marmorerad kricka

Marmorerad kricka - hotad vy. I Ryssland, kricka nestad i Volga deltaet, på små sjöar i det kaspiska låglandet. Det sista mötet med marmorblad blev registrerat 1984, rasen dör ut, som ankan Gogol en gång försvann.

Väga fåglar från 400 till 600 g. Till skillnad från sina kamrater kan de dyka djupt och vilja sitta på träd. Fjäderdräkten är marmorerad, gråbrun med vita fläckar, nästan lika hos män och kvinnor.

Habitat och livsmiljö

Whistlers och torsk lever praktiskt taget över hela Ryska federationens territorium. På vintern flyger de i söder och väster om Europa, Asien, Minor och Medelhavet. För vintern, lämnar avloppet som föredrar norra orterna att änderna migrerar närmare söder.

För vinterfåglar väljer sjöar, översvämningsängar, floddeltar, övervuxna vikar. På bosättningsställen sätter de sig på små behållare med icke-strömmande vatten i en skogs-stepp-, tundra- och skogs-tundraremsa. De gillar myrar som är täckta med sedge och vass.

Matningsbas

Att samla matteal bokstavligen "stå på huvudet". De sänker sina huvuden i vattnet och höjer sin svans högt över ytan. Sättet för utfodring av kronblad är typiskt för många arter av vilda ankor - de "klickar" på näbb, passerar vatten och slam genom näbb, dränerar näringsämnen eller samlar mat från marken.

Teal matar på allt som finns i backwatersna.

I kost av tallrikar ingår:

  • frön, rötter, mjuka partiklar av växter som växer längs stranden och i vattnet,
  • larver och vuxna vattenlevande insekter,
  • små musslor,
  • maskar,
  • små kräftdjur,
  • andmat,
  • spannmålsprodukter.

Parningsspel

Åtalets äktenskapsritualer är komplexa och långa. För det första "drakar" draken cirklarna nära den valda. Visar av speglar på vingarna, visslar högt, flappande vingar. Honan svarar på grooming med en tyst kvack. Män under parningsspel tar ofta till luften och cirklar länge över ankorna och blir ett bra mål.

Det är viktigt! Teals - anka långleveranser. Den maximala registrerade fågelåldern är 21 år.

Hemtrollen ordnar på ett avstånd av högst 150 meter från vattnet. Men när kuperna dyker upp faller vattnet och de måste resa tillräckligt länge för att nå vattnet. Av säkerhetsskäl är ankor trebebyggda i närheten av varandra och bildar små bosättningar.

För kvinnliga bon väljer:

  • täta tjocktar av sedge, manna, rush eller bärnsten,
  • windbreaks, högar av brushwood,
  • kustalder, pilbuskar,
  • hummocky,
  • tjock tall, gran underväxt.

Ducker gräver i små markar i torr mark, lägger ut botten med hö, kvistar och torra löv. De bygger en fjäderrulle och ner runt hela omkretsen, som de gör en extra kull i boet själv.

Storleken på boet i kronor varierar något:

  • nästdiameter - 14-18 cm,
  • bricka diameter - 12-15 cm,
  • bröddjup - 8-10 cm,
  • sidans höjd är 7-10 cm.

Anka, beroende på arten, ligger mellan 8 och 15 ägg. Ägg av teals matt, slät, liten. Färgen är vit, lätt oliv, grädde, oker. I whistlers är ägg runt, och i krackor är de långsträckta.

Hur många ankor sitter på ägget? På kopplingen sitter honan ensam i 21-24 dagar. Drakes lämnar flickvänner omedelbart efter att ha lagt det sista ägget, samlar in "pojkar" -flockar och åker till platser med säsongsmältning. Kvinnor byter fjädern efter att kycklingarna står på vingen.

I södra Ryssland piercker änglarna skalet i maj-juni, i norr - i juli. Kläckande kycklingar är täckta med fluff, på toppen av kroppen är grönbrun, botten gulgrå. Pukhovichki ganska livskraftigt. Omedelbart efter födseln är de energiska, de rör sig snabbt på land och på vatten, de kan förfölja sig, de dyker perfekt, men med tiden försvinner denna färdighet.

I månaden börjar kycklingarna stå på vingen och göra kortdistansflyg från behållaren till behållaren. Efter avkomman blir helt självständig, samlar kronorna, som ersätter fjädern, i flockar och börjar vandra till matningsställen före början av höstmigrationen i september-november.

Beskrivning och variationer

Floden ankor mycket. Arter skiljer sig i kroppsstorlek, fjäderfärg, vanor. Teal duck är den minsta i denna kategori. Fågeln är efterfrågan eftersom den finns överallt.

Olika subspecies finns både i söder och i Fjärran Östern. Undantaget är de kalla norra regionerna. Änen fick sitt namn på grund av ljudet som producerades under kommunikation - "chirk-teal". funktioner:

  • kroppslängd - ca 35 cm hos kvinnor, ca 40 cm i drakes,
  • kroppsvikt - 300-600 g,
  • Drake är större än anka, har en ljusare färg.

Varning! Färgningen av fågeln är ljusare endast under parningstiden. Resten av tiden, draken liknar sin ljusgrå kvinna. Endast färgen på fjäderspegeln på vingen är oförändrad.

  1. Teal. Draken utmärks av en horisontal blågrön rand nära ögonen. Resten av huvudet är brunrött. Vuxens massa: 280-390 g (drake) och 200-360 g (hon).
  2. Årta. Den har en distinkt vit rand på huvudet. Kvinnor är ljusare än visselpipor.
  3. Baikal Teal. Större än de andra arterna av tealänder. Massan av en vuxen individ når 0,6 kg. På huvudet av det manliga gyllene smaragdmönstret. Det bonar i Nordasien och Fjärran Östern. Ganska sällan gäst i jaktmarkerna, så det är mycket värdefullt.
  4. Marmorerad kricka Också en ganska stor fågel (0,4-0,6 kg). I kvinnlig och drake om samma färg. Vita och svarta fjädrar är vikta så att de liknar marmor. Underarterna är också kända som smalnosade på grund av den karakteristiska formen av näbben. Det är ännu sällsyntare än cloctun. Med denna andens natur är det mest tillit och hotfullt.

Subspecies Egenskaper

Olika typer av teal skiljer sig åt med röster:

  • visslande visslande,
  • knäckande sprickor,
  • kloktun publicerar döva gurgling ljud,
  • marmor ankor tyst "slår kraftigt".

Ducknesting fortsätter i flera veckor i februari-mars. Vissa arter av fåglar visar intressanta parningsspel. Dessutom söker drakes ibland representanter för andra vilda ankor.

Torskfiskar är väldigt aktiva vid uppfödning, deras äktenskapsceremoni är bullrigt: Fåglar gör höga, snygga ljud. Inte en sökande tar hand om en anka på en gång. Draken av denna underart är lockad av en avkropp av honor och anka fyllda djur. Whistlers har en lång äktenskapsritual. Den består av komplicerad pa i luften och på marken. Efter parning surrar draken långsamt över honan och blir ett enkelt mål.

Alla typer av fåglar bygger sina bon i gräs, rädda sängar eller buskar i närheten av vattendrag. Marmorerade kricka sätter sig ibland på ett träd. Avkomman anpassar sig snabbt och stiger på vingen till början av jaktperioden. Undantaget är kloktuna-ankor, som utvecklas långsamt.

Andra egenskaper hos andens sortiment

Tealerna kan flyga snabbt, lätt att manövrera på himlen. Vid synen av vatten och vid faran faller de omedelbart ner som en sten och dyker djupt. Vattenfågel kan också ta av sig vertikalt. Hemligheten med sådan färdighet finns i vingarnas speciella form.

Varning! Whistlers - hastighet flygblad. På grund av detta har de blivit ett populärt spel för sportjakt. Smalräknad teal är de bästa djupfinnarna.

Den matar på flodarter av växt- och djurmat (mollusker, insekter). I slutet av sommaren blir fågeln fet. Vid mitten av hösten faller den i stora flockar och flyger bort till varma områden. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Det stora utbudet av liv och det höga antalet whistlers och jigglers gjorde fåglar till ett populärt spel för olika typer av jakt. Mest sannolikt att hitta denna anka nära lugna övervuxna dammar och sjöar med stillastående vatten.

funktionen

Den vikt som blomningen visslar på är att få femhundra gram. Ankan har smala vingar som är skarpa i slutet. Denna naturliga egendom utrustade fågeln med förmågan att stiga kraftigt uppåt. Vingar hjälper hennes land i någon terräng. Distinguished av anspråkslöst innehåll lever änder i alla regioner i vårt land. Det är sant att undvika särskilt kalla klimatzoner. De ligger nära sjöar och marshland, där de kan hitta mat för sig själva utan för mycket svårighet.

Utseendet på duckflingan skiljer dem från andra med en kort kropp, skarpa vingar och en liten nacke. Färgen på den manliga ankan inkluderar grön, gul och grå. På huvudet domineras av brunt med en grön rand som passerar i mitten av den bruna fläcken.

Det finns också en grön rand på vingarna. När plommonet förändras är hanarna övervägande grå. Den manliga flåten har en svart näbb och glänsande fjädrar.

Ångens reproduktiva ålder kommer vid ett år gammal, men de börjar reproducera senare. Med slutet av frost fortsätter ankor till parningen.

Hane visselpipa har en ljus färg.

De fick ett särskiljande namn tack vare rösten. Mannen i perioden med parningsspel gör en visslande röst. Haneflöjten sänker huvudet i sjön, vippar huvudet med sin röst, lockar honor. Rösten används av fågeln exklusivt under förlovningsperioden. En röst är ett mans sätt att locka en kvinna som de kommer att skapa avkommor.

Karakteristiska egenskaper hos arten:

  • innehavare av speciella röster bosätta sig i små grupper,
  • boet är krökt nära reservoarer,
  • De drar ut botten för boet och sprider ut det med gräs, löv eller grenar,
  • en fågel sprider sina fjädrar runt boet,
  • för att lägga lämna upp till tio ägg
  • varaktigheten av inkubation varar i tjugotre dagar,
  • från födelsebarn är hardy,
  • en månad senare börjar ankorna flyga.

Blåflöjt kan inte utan dammar

Bostadsort

Individer bor huvudsakligen i norra regioner, men koncentrerar sig också i söder. Platser av överdriven subzero temperaturer anka föredrar att undvika. Terrängen av tundra och steppar i kombination med skogsområden är idealiska för att ta emot whistlerpopulationen.

När behovet av framväxt kommer, kommer ankor nära reservoarer med stillastående vatten. Sådana vattenområden ger ankor möjlighet att mata sig.

Under den kalla årstiden äter ägg vegetabilisk mat, i den varma årstiden föredrar de en djurdiet. Foder för ankor är maskar och insekter.

Detta är en vild art av ankor som tillhör släktet av kricka eller mallard. De är hårda och inte krävande. Uthållighet visa på en hög nivå. Representanter för arten har krävande utseende data och en specifik röst.

Whistle raser avkommor på stående vatten

Fåglar för vinterdäck flyger till södra regioner, väljer en träsk och vattenområde. Efter att ha börjat uppfödning sätter fåglarna sig på ett ställe tills deras avkommor blir oberoende. Nyfödda behöver inte särskild vård och uppmärksamhet från sina föräldrar. Efter en kort tid förvärvar barnen färdigheten att flyga. Föräldrar tar hand om sina barn lite mer tills de senare blir övertygade under flygningen och oberoende i kosten.

Vackra och intressanta representanter för arten lockar uppmärksamhet med deras miniatyr och klädsel.

VAD ÄR

Tealerna matas på både växt- och djurfoder. Sammansättningen av vegetabilisk mat innehåller gröna delar av växter och deras frön, främst vattenväxter och djur - ryggradslösa vattendjur. De flesta matfåglarna finns i vattnet. Tealsna sänker deras näbb i vatten och dränerar mat från vatten. På marken rör sig dessa ankor besvärligt på sina korta ben, waddling och tedlar gräset på jakt efter mat. Små kronblad som lever på reservoarer på avstånd från bosättningar, gå på jakt efter mat under dagen. Fåglar simmar i vattnet och samlar sina ätbara delar av växter och insekter med sina näbben. På sommaren matas kronblad på djurfoder - dragonflylarver, caddisflies och vattenmätare.

Bostadsområden

Kalvfliken ligger längs stranden av reservoarer som ligger i skogs- eller skogssteget. Denna vattenfågel föredrar swampy vattenkroppar, ibland boskap längs stranden av långsamma floder. Kalvflingan producerar merparten av maten i vattnet. Teal bonar brukar ordnas bland täta kustväxter. På vintern förenas de i stora flockar med andra vattenfåglar och behåller floderna, de stora sjöarna, i flodernas och sjökustens mynningar.

KOPIERING

Med början av häckningsperioden är draken klädd i en imponerande parningsklänning. Huvud, hals och övre hals blir solbränna. Huvudets sidor är färgade blågrön med en kopparröd nyans. En drakes rygg och vingar är gråa med svarta tvärgående strömmar. Hans underkropp är lättare. På vingarna är ljusgröna speglar noggrant tilldelade.

Tvinga kronor visslar som marshmallows. Drakes i nestperioden är aggressivt placerade mot sina rivaler. Men, i motsats till andra ankor skyddar inte manbotten sin plot. Par bildas på vintern. Mannen och kvinnan flyger ihop på jakt efter en boetplats. Boet ska vara väl täckt bland gräsbevuxna buskar eller kustbuskar. Med hennes bröst verkar kvinnan vara "skruvad" i marken och arrangerar ett hål där äggen läggs. Facket är fodrat med gräsblad. I full läggning kan det vara från 8 till 11 ägg. Endast kvinnlig inkuberar ägg.

I de södra områdena visas kycklingarna i slutet av maj - början av juni och i norra - i juli. Efter kycklingarna som kom ut ur ägget, torkar andan dem till vattnet. Pukhovichki från den första dagen i livet simma bra och dyka.

Intressanta uppgifter, information.

  • Malar av kricka molt i juni eller i juli, honor - i augusti eller september. Utanför häckningsperioden är draken nästan densamma som ankan, men i parningstiden framgår det av ankanen med all sin härlighet.
  • Små kronblad flyger väldigt snabbt, vilket lockar jägarnas speciella uppmärksamhet. De jaktas för sportintresse. I Spanien, Italien och andra europeiska länder dödas hälften av visselpipalbefolkningen per år av jägare.
  • Till och med ett par kalvkarlar går ofta med ungbarnsgrupper. Under fängelse går de ofta tillbaka till tokovische.
  • Kvinnan, som ska leta efter mat, täcker ägget i boet med ett mörkt mörkret.

KARAKTERISTISKA SÄRSKILDA VILLKOR FÖR CHRIST-WAFER. BESKRIVNING

flygning: Blåflingan skiljer sig från andra arter genom sina smala och vassa vingar. Denna funktion ger fågeln det snabbaste flyget. Blåflöjten flyger nästan tyst, med täta kroppsvägar. Denna anka kan ta av från vatten och landa nästan vertikalt uppåt.

murverk: 8-11 gula eller vita ägg. Honan bringar näsbaket med löv och gräs. I slutet av kläckningen visas en knut av mörk ner i den.

Drake: manlig plommon är väldigt ljus. Huvud, hals och övre del av nacken är rödbrun framför, sidorna på huvudet är blågröna med en kopparröd nyans. Bröstljusögon med bruna fläckar. Rygg och sidor är gråa med svarta tvärgående strömmar. På vingen är en tvåfärgsspegel.

anka: som kvinnorna av andra änder, färgas ganska blygsamt. Outfit fungerar som en utmärkt förklädnad.


- Nesting
- Vinter

Där bor det

Näkteregionen på kronbladet är ganska stor - det mesta av Centralasien, Mongoliet, Manchurien och Japan, det når södra västeuropa.

SKYDD OCH BEHANDLING

Numera är tealer ganska många, men små reservoarer där de boar försvinna. För att undvika minskning av antalet fåglar måste du också begränsa jakt på dem.

Blåflöjt. Fåglar av Brateevograd. Video (00:00:45)

Under de senaste tio åren matades den här lilla på Gorodnya-floden i ett parkområde i området kring den gamla Neti-floden. Huvudskälet till döden av kopplingar eller små ankor i Moskva är de gråa kråkorna, som i april-maj är särskilt aktiva på att utforska stranden av skogsreservoarer. Men i detta område, från Borisov-damm till garage, finns det många människor som skrämmer kråkarna med sina många uppfattningar.
Tealer staplar upp året runt på båda bankerna i Moskvafloden från början av Maryinsky Park till svängen till konversationerna. På vintern, på jakt efter utfodring, flyger de in i bostadsområdena Maryino och Brateevo.

Kontinentalfåglar Blåflöjt. Video (00:01:39)

vattenfågel från ankafamiljen. Den minsta av floden änder, det anses vara vanligt och en av de talrika inom gränserna för dess livsmiljö. Det bonar i det norra och tempererade klimatet i Eurasien, inklusive nästan hela Rysslands territorium (med undantag för de extrema nordliga regionerna i Sibirien). Vidare betraktas i vissa publikationer den grönvingade kronbladet som lever i Nordamerika som en underart av kronbladet, men det slutliga samförståndet om separation av dessa två arter är ännu inte uppnått. Nästan överallt vinner den flyttande fågeln väster och söder om häckningsområdet: i västra och södra Europa, Afrika, Syd- och Sydostasien. Den matar på djur- och växtmat. Rasar i separata par, resten av tiden leder pack liv. Föremål för kommersiell jakt.

Titta på videon: WHY Color Grade TEAL And ORANGE?!?! (Maj 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org