Fåglar

Hooded Crow: hur många liv, vad det matar på och var det bor

Pin
Send
Share
Send
Send


En sådan fågel som den gråa kråken är den vanligaste och igenkännbara fågelfågeln. Observera att denna art av fåglar skiljer sig från sina släktingar genom snabbhet, livligt sinne, samt möjligheten till tamning och efterföljande bifogning till dess ägare.

Beskrivning av arten

Den grå kråken tillhör familjen corvidae och är en ganska stor fågel, kroppslängden är upp till 51-53 cm, maxviktens siffror når 700 gr., Vingspetsen är upp till 1 meter.

Den karakteristiska färgen hos representanterna för arten är grå (med undantag av kronan, svansen, vingarna och fågelns främre del). Naken i en svartkrågad svart kråka är med en karaktäristisk böjd spets och en framträdande utbuktning ovanför mandibulen. Benen av representanter för arten är svarta. Närvaron av grå i färgen på fjäderkåpan av kråken är i själva verket den största skillnaden från andra underarter. Observera att unga individer har en mörkare färg av fjäderdräkt. De karakteristiska ljuden som fågeln gör är hes och högt Carr-Carrr.

Enligt majoriteten av ornitologer är den grå kråken en underart av den svarta kråken, med möjlighet att korsa representanter för båda arterna. Livsarterna för arterna skiljer sig praktiskt taget inte från varandra - fåglar leder en sedd livsstil, som regel lever i par eller små grupper (kråka samhällen).

Strömfunktioner

Som regel är maten av gråkråkor, som huvudsakligen bor i stadsmiljöer, hänförd till taken på hus, där de är mättade i en lugn atmosfär.

Carrion krager kallas rovfåglar, eftersom de kan jaga småfåglar för deras mat, speciellt fågelruinerna med nykomna kycklingar. Kråken tycker också om att äta några små djur och gnagare. Ofta i stadsparker, jagar gråa kråkor efter ekorrar. Stora kråkor av kråkor kan slåss på harar, skickligt blockera flyktvägen och köra den i en dödsänd. Ofta adopterar dessa fåglar det karakteristiska beteendet hos en sådan fjäder som en skua, vilket framgår av terroriseringen av små måsar som jagar fisk i kustzonen.

livsmiljö


Den mest utbredda befolkningen av gråa kråkor mottagna i hela Eurasien. Den här fågeln finns nästan överallt: i stadens, skogens, territorierna och deponierna. Observera att krågan inte skrämmer människor alls. Fåglar placera sina bon i någon lämplig livsmiljö - inte bara på höga träd, men också på byggnader. Som regel för natten samlar företrädare för denna fågelslag i ganska stora grupper eller flockar. Ofta väljs kyrkogårdar eller parkområden som en plats att tillbringa natten. Ofta daws och rooks sammanfogar fläckar av grå kråkor.

Avelsfunktioner

Krålens avlssäsong börjar med början av de första vårdagarna. För att locka kvinnor, utför män av denna art komplexa figurer i luften.

Grå kråka bonar parvis, medan bosättningarna av representanter för arten ligger i närheten av varandra.

Kråkor anses vara mycket känsliga fåglar, detta är särskilt uttalat i miljöfrågor. Ett par fåglar kommer aldrig att bygga sina bo i förorenade eller rökfyllda områden. Kråken kan besöka sådana ekologiskt ogynnsamma platser endast på jakt efter mat som är nödvändig för näring. Det är att boet är byggt på rent territorium, vilket förklaras av oro för framtida avkommor.

Den faktiska tiden då kråkorna börjar bygga sina bon är mars-april. Som byggmaterial använder fåglar nästan allt som de stöter på - från olika material och trasor till torr vegetation. Den maximala mängden läggning är 6 ägg, med en blåaktig nyans med bruna fläckar och fuzzy strokes. Honan är engagerad i inkubation av framtida avkommor, och uppgiften av kråken är att ge familjen moder med den nödvändiga maten. Under perioden av inkubation av ägg leder fågeln ofta sin luftning, vilket uttrycks av sitt karakteristiska beteende - det blir på sina tassar, lyfter kroppen över brickan, varefter det börjar sortera ut dem snabbt i flera tiotals sekunder.

Inkubationsperioden är cirka tre veckor. Många observatörer har märkt att man som regel är den manliga chicken som är den första som kollar. Efter födelsen av alla avkommor börjar kvinnan hjälpa sin partner att lösa sådana uppgifter som att leta efter mat både för sin egen mat och för utfodring av kycklingarna.

Huvudvillkoren för att mata ungdomar är tillgången på lättmältbar och högkalorig mat, varför kråkor ofta förstör boskapen hos andra fåglar för att mata sina avkommor och ta sina ägg för att mata sina kycklingar. Ofta för samma ändamål, stjäl de nestlar av starling eller andra småfåglar.

Vanor hos arten

Gråa kråkor är ganska rörliga och aktiva fåglar, som gillar att gå långsamt från sida till sida. Även denna fågel älskar en mängd underhållning, till exempel är dess favoritattraktioner: planering i luften, svepande på ledningar, rullande på sluttande tak.

Även dessa representanter för arten är mycket smarta, till exempel om de inte klarar av att avslöja någon frukt, stiger de helt enkelt till en stor höjd, varifrån den kastas bort.

Den gråa raven, liksom någon fjäder, har sin egen värsta fiende - det är en sådan fågel som en uggla. Den senare angriper dem på natten när de sover tyst.

En annan egenskap hos kråken är dess utmärkta minne. Även gråkråkor kan kallas vindictive, till exempel kan de attackera en hund som bröt upp ett förpackning för några år sedan. Ibland tar fåglar pälshattar av människor för sina förolämpare, varför det finns fall när en fågel flög på en person och började kämpa hårt på huvudbonaden.

Daglig rutin

Gråa kråka vaknar före soluppgången, samlas i små flockar på husets tak eller sitter på grenarna på ett stort träd. Som regel är den första halvan av dagen upptagen av det faktum att fåglarna är på jakt efter lämplig mat för utfodring. Mot klockan samlas kraven igen i en flock för att vila på ett valt stort träd eller vackrare än strukturen. Efter lunchen går fåglarna igen på jakt efter mat. Innan de lägger sig, kommunicerar de aktivt och delar sina intryck av den senaste dagen.

Intressanta fakta

  1. En sådan art av fåglar, som de gråa kråkorna, som lever i förhållanden för bondage, är väldigt knuten till den person som tar upp sitt fjädrade husdjur. Särskilt om representanten för denna art kom in i huset till en man i en ung ålder - av en kyckling.
  2. De flesta fågelägare säger att ravn är mycket snabba fåglar, men de har en stor nackdel - kråkorna är inte bara kloka, utan också tjuv.

Crow: beskrivning, egenskaper och foton. Hur ser en fågel ut?

Ravnen är de största företrädarna för roaming-enheten. Längden på fågeln varierar mellan 48-56 cm. Hanen är större än honan, hanens vikt är 700-800 gram. Honorna väger från 460-550 gram. Längden på vinkeln på hanhålen når 27-30 cm, i honanvändaren växer vingarna från 25 till 27 cm. Starka vingar i de flesta arter är utmärkta med spetsig form. Vingarna på kråken är ca 1 m.

Utseendet hos kråken liknar röken, men har en mer tät kropp.

Kråkens svans är kilformad, med långa svansfjädrar. Fågeln är kraftig och skarp, konisk i form, i vissa arter har en karakteristisk hög böjning. Kråkens ben är tunna och långa, med fyra fingrar: 1 vänd bakåt, 3 framåt.

De flesta ravnadsarter har en grå eller svart plommonfärg som kastar en metallisk, lila, violett eller grön färg in i solen. Pennens botten är vanligtvis grå, i sällsynta fall vit.

Krångans röst är hög, hes, ibland grov och guttural, som påminner om skratt. "Crow's tongue" är mycket utvecklad, ljud av olika tonhöjd används under äktenskapsspel, för anmälan till den allmänna insamlingen, svärningar, hot och störande signaler.

Hur många år lever ravarna?

Livslängden för kråkor i naturen är 15-20 år. I fångenskap lever några ravar upp till 35-40 år. Den äldsta kråks officiellt dokumenterade ålder var 59 år, vilket är sällsynt.

Var bor ravarna?

Habitat är ganska omfattande: krågeln finns i nästan alla länder i Europa och Asien, i Nordamerika, i Nordafrika och Australien.

De flesta kråkor är stillasittande i urbana, lantliga eller naturliga landskap. De bosatta-nomadiska arterna av kråkor som bor i norra gränserna av intervallet, för vintern flytta i områden med ett mer godartat klimat.

Vad äter ravarna?

Singlar i naturen är kråkor aktiva jägare som ibland slår samman med sina släktingar för att få byta eller ha en gemensam fest. Som fåglar kan en flod kråkor följa med långhåriga raptorer, såväl som lynx och rävar för rovets skull eller resterna. Crows är omnivores och matar på absolut allt som enligt deras mening kommer att ätas. I kost av kråkor ingår några insekter (skalbaggar, flugor, fjärilar), maskar, ägg av andra arter av fåglar och deras kycklingar, ödlor, grodor, ekorrar, fisk, små gnagare (möss och råttor).

All sorts matavfall - den vanliga och favoritmat av kråken, så en stor koncentration av dessa fåglar observeras ofta i stadsdump. Kråka matar på insektslarver som svärmer i gödsel.

I frånvaro av djurmat äter kråkan växter och deras frön, frukt och grönsaker.

Raven art namn och foton

Släktet innehåller flera typer av kråkor:

  • Svart kråka(Lat. Corvus corone)

Den har svart plommon, liksom svarta tassar, fötter och näbb. Därför förvirras fågeln ofta med ett rök. Dock har en svart kråks fjäderdräkt en mycket grönare ebb än den av ett rök, och ibland även en lila glöd. Kroppslängden hos en vuxen individ är 48-52 cm.

Artområdet sträcker sig över västra och centrala Europa, där den svarta kråken bor med en av dess underarter - den östra svarta kråken (lat. Corvus corone orientalis), som bor i östra Asien. På Rysslands territorium, svart kråka bo i östra Sibirien och Fjärran Östern.

  • Grå kråka(Lat. Corvus cornix)

Enligt en av klassificeringen är den gråa kråken en separat art, enligt den andra är den en underart av den svarta kråken. Fåglängden når 50 cm med en vikt av 460-735 gram. Den grå kråken skiljer sig från röken genom sin större vingsvidd och av en särskilt uttalad lutning av näbben. Kroppen är färgad grå. Huvudet, bröstet, vingarna och svansen på den gråa kråken är svarta i färg med en liten metallfärg.

Den grå kråken bor i Östra och Centraleuropa, de skandinaviska länderna, Asien Minor och hela Ryssland, från västra delen till Kara havet.

  • Australiensisk kråka(Lat. Corvus coronoides)

Det är den största av de tre relaterade arterna som finns i Australien. Kråkans längd är 46-53 cm och medeltvikten är 650 g. En krås svarta plommon kasta med en blåviolett eller blågrön glitter. En särskiljande egenskap hos alla kråkor som lever i Australien är den vita irisen och uttalade nackfjädrar. Ungas hals ökar med sådana sällsynta fjädrar att rosa hud förekommer mellan dem.

Australiens kråka bor i Sydney och Canberra.

  • South Australian Crow(Lat. Corvus mellori)

Avskiljer helt svartfärgskläder, långa vingar och en tunn, starkt böjd näbb. Medelstorlek, längden på en vuxen kråka är 48-50 cm. Enligt vissa forskare föredrar fågeln bara vegetabilisk mat.

Den är bebodd av en syd australiensisk kråka i sydöstra Australien, liksom på kungen och känguröarna.

  • Brons kråka(Lat. Corvus crassirostris)

Ursprungligen kallas den grizzled kråken. Stora representanter för arten har en kropps längd på 60-64 cm. Bronken krås näbb är ganska stor och överstiger huvudets längd. Färgkråkorna är helt svarta, med en enda vit fläck på baksidan av hans huvud. För svansen av kråken av denna art kännetecknas av ett stegat arrangemang av fjädrar.

Det finns en bronskråka på höglandet och högländerna i Östafrika: Etiopien, Eritrea, liksom Sudan och Somalia.

  • White Crow(Lat. Corvus kryptoleucus)

En typisk representant för släktet, som kännetecknas av vita baser av fjädrar på nacken. Kroppslängden hos en vuxen individ är 50 cm. Denna ravnart är vanlig i sydöstra USA och norra Mexiko.

  • Storögd kråka(Lat. Corvus macrorhynchos)

Fågeln har en mycket stor näbb. Krångans storlek beror på livsmiljön. Företrädarna för de nordliga befolkningarna är större än de södra, har en stor näbb och välutvecklade fjädrar på nacken. I genomsnitt är längden på en vuxen kråka 46-59 cm och dess vikt når 1,3 kg. Kroppen är täckt med mörkgrå fjädrar. Vingarna, svansen och huvudet på den stora billedkråken är svarta, med en lila eller grön nyans.

Arten innehåller 15 underarter som bor i den kontinentala delen av Asien och Rysslands östra öst, och även beboddar öarna: Filippinerna, Taiwan, Sri Lanka, Hokkaido, Yakushima och många andra.

  • Bristle crow(Lat. Corvus rhipidurus)

Den växer upp till 47 cm i längd och är mycket lik den svarta kråken. Fågeln har dock en karakteristisk förtjockad näbb, långa vingar, en förkortad svans och mycket korta fjädrar på halsen. Utseendet på bristiga kråkor utmärks av en svart blank färg och kännetecknas av en lila-blå färg av fjädrar och tassar. Fjädrarna i kråken på nacken har en vit bas.

Habitats av denna art av fåglar börjar i Mellanöstern, passerar genom den norra delen av den afrikanska kontinenten, över den arabiska halvön, genom Kenya och Sudan till Sahara öknen.

  • Bangai kråka(Lat. Corvus unicolor)

Den minsta kråken av detta släkt, som bara växer upp till 39 cm i längd. Arten kännetecknas av svart färg av fjädrar och en kort svans.

Den mest försummade typen av ravn finns exklusivt på ön Peleng i Indonesien. Arten har status som hotad och enligt forskare innehåller befolkningen idag från 30 till 200 personer.

Mycket sällan förekommer vita kråka i naturen - resultatet av mutation-albinism.

En albino kan förekomma i någon art-grupp och kommer att skilja sig från sina kongener endast i den vita färgen av dess fjäderdräkt och extrem sårbarhet.

Hur rasar ravnerna?

Vid 2 års ålder är de flesta ravnadsarter redo att odla. Kråkor är monogamiska fåglar och väljer en kompis för resten av livet. De parningsspel som spelas av de manliga och kvinnliga kråkorna skiljer sig från invecklade luftvägar, chases och summeringsresultat. De vanligaste arterna av dessa fåglar odlar i början av mitten av våren.

Vänster kvinnliga kråkor, till höger en manlig kråka

Kråken gör ett bo i skogsparkerna och torget, deras läggning sker i en gaffel av starka trädgrenar, på kraftöverföringstorn, kranar, bakom rännor. Arter som bebor stegen och halvöken landskapen arrangerar bon i sprickorna av stenar och klippor. Båda framtida föräldrar brukar ta del i konstruktionen, bygga noggrant ett bo på kvistar och kvistar. Crows nestdiameter är mindre än 0,5 meter och har en höjd av 20-30 cm. För bindning används torv, lera, ofta bitar av tråd. Botten av boet är fodrad med fjädrar, ner, torrt gräs, bomull och trasor.

Beroende på vilken typ av fågel som finns, innehåller kopplingen 3-6 eller 4-8 ägg av ljusgrön eller blåaktig färg med mörka fläckar. Kvinna kråkor ständigt inkubera koppling i 17-20 dagar. Den manliga kråken under hela inkubationstidens ägg matar sin följeslagare och tar hand om henne.

Efter 25 dagar föds nakna ravinkyllor, matas av båda föräldrarna. Cubs flydde en månad efter födseln.

En kråka som av misstag har fallit ut ur en kråkahäst bör inte tas i hand. Föräldrar gör ett fruktansvärt ljud, ropar kallar sina släktingar och skyddar ivrigt ungen. En flock av kråkor angriper en farlig alien, vare sig djur eller mänsklig.

På början av sommaren börjar avkomman av krågan att flyga ur boet, och den första månaden förblir hos föräldrarna, som fortsätter att ta hand om dem. I juli lämnar unga äntligen sitt ursprungsbo.

Ändå förblir familjebanden, och ibland avkomma de senaste åren i stället för att skapa sin egen familj hjälper föräldrar att mata och höja bröder och systrar.

Kråka hemma

Om du vill ha en kråka hemma, är det lämpligt att välja en ung individ eller ens en chick. Kråken är inte ett snyggt djur, det kommer att bli tillräckligt med smuts från det. Det är tillrådligt att göra en utomhusluft för henne och lägga linoleum på botten eller någon form av metallbeläggning som kan fyllas med sågspån. Omsorg för en kråka i hemmet är ganska svårt, fågeln bör badas, solas och tillåtas att flyga.

Många undrar hur man tämnar kråken. Det är lätt att få om du tar en 2-3 månader gammal liten ravn. Men om kråken är äldre än 6 månader, förvänta dig inte att du lämnar in henne.

För att din kråka ska bli tam måste du, förutom att ta hand om henne, ge henne minst 2-3 timmar om dagen för promenader och träning. Ворон можно тренировать как ловчих птиц, а также их можно выпускать на волю прогуляться. Правда, для начала это лучше делать со специальными кожаными ремешками на лапках. Когда ваша домашняя ворона начнет вести себя послушно, вы можете отпустить её в свободный полёт, и она к вам обязательно вернётся.

Чем кормить ворону?

Домашние вороны едят говядину, курицу, мышей и кроликов. Det är inte nödvändigt att mata hemkullen med fläsk, eftersom det är för fet. Förutom köttdiet borde kråken äta gröt, mager kockost, morötter, äpplen, råvaddägg. Tomater, potatis, citrus, mjölk och godis är bäst begränsade. Det är strängt förbjudet att ge fågeln salt och saltade livsmedel.

livsmiljö

I vårt land är den grå kråken vanlig i den europeiska delen och i Sibirien. I öst (före Yenisei) är kråkafärden gråare. Den här fågeln finns i skogar, i ödemarker, dumpningar, i små städer och städer. Fågeln är inte rädd för ett överflöd av människor. Den gråa kråken lyckas bygga bon, inte bara på träd utan också på byggnader. För natten samlas krager i stora folkmassor. De spenderar ofta på natten i parker eller kyrkogårdar. Ofta förenas de av rooks och jackdaws. En del av Moskva och Moskva-regionen gråta kråkor kvar för vintern på sina tidigare platser, den andra delen migrerar till andra regioner och till och med till europeiska länder. Det totala antalet fåglar minskar inte när kråkorna flyger in från norr.

Härledning av kycklingar

Med vårens ankomst börjar äktenskapsperioden. Vid denna tidpunkt är det intressant att observera män som gör otroligt komplexa varv, start och andra aerobatics i luften. Hooded kråka bonar i par. Ibland finns bonar i närheten. Kråkor är mycket känsliga fåglar. De är väl kända i miljöfrågor. En grå kråka bygger sällan ett bo i ett förorenat område. Hon flyger bara där på jakt efter mat, och hon bygger en bo på en renare plats så att avkomman kan vara frisk.

I mars - april börjar byggandet av en bo på ett träd eller på en byggnad. Byggmaterial är allt som ravnarna kan hitta och ta med. Dessa är grenar, hö, trasor, olika bitar av järn och bitar av tråd. Murverk består av 2-6 blågrön med mörkbruna fläckar och äggslag. Ägget som läggs först är mer intensivt färgat än de sista äggen. I slutändan lägger honan blekblå ägg med nästan omärkliga prickar. Familjansvar fördelas enligt följande: kvinnan inkuberar ägget och hanen ger henne mat. "Genom kikare kan du tydligt se att det finns en märkbar rörelse i boet. Fågeln stiger lite och i några ögonblick, som om halv askan snabbt vänder om med fötterna, varför vingarna och hela kroppen börjar. Dessa konstiga, vid första anblicken bidrar fåglarnas åtgärder till att ventilera näsbaket. Det varar från några sekunder till en halv minut och upprepar så ofta att fågeln i huvudsak aldrig sitter tyst på ägget. " (S.F. Starikovich "Menagerie vid verandaen").

Kycklingar dyker upp inom cirka tre veckor. Det noteras att den första kläcker en ravenok- "pojke". Så snart kycklingarna är födda, går den gråa kråkahona i samband med sökandet efter mat. Fåglar skyddar boet med kycklingar i sin tur. Yngre kycklingar behöver sådan mat som lätt smälter och är tillräckligt hög i kalorier. Den bästa maten är ägg från andra fåglar. Kråkor ruttfyller andra människors bon att mata sina kycklingar. De jagar också mindre fåglar för kycklingar. "Efter att ha satt på trollet (och som bara uppfann det?) Eller på fågelhusets hängande tak väntar kråken på att boendet ser ut ur fönstret. Griper i hans näbb, hon drar de dumma en efter en. Men det här är inte toppen av rånet: några kråkar är oklara nestande lådor, som en flaska öl. På Zvenigorods biologiska station i Moskva State University föll en inbrott, med en näbb som en hävarm, omslaget från åtta fågelhus på en morgon. Efter att ha satt näbben mellan locket och sidoväggen breddade det gapet tills locket gav sig. "

Vanor av den grå kråken

Kråkor är överraskande mobila, även om de går långsamt på grund av sina nära tår. Denna fågel älskar roligt. Till exempel planerar hon med glädje och får en höjd på flera tiotals meter. Svänger svagt på ledningarna. I vårt land rullar kråkarna roligt ner metalltaget och har vikit sina vingar. Smarta fåglar är otroligt kloka. "Om man inte kan bryta ett starkt skal med sin näbb, svävar de upp i himlen och kasta ett skal på stenar eller på motorvägen. På något sätt använde kråkorna ett Tashkent-flygfält som tang för att hugga muttrar. På morgonen, när det fanns en relativ lugn på flygplatsen, bombade en flod kråkor en betongremsa med valnötter bundna i grannområden! " (S.F. Starikovich "Menagerie in the Porch"). Det finns många fakta som bekräftar kragenas förmåga. "De räknar famously i deras sinnen upp till fem." De slog ihop raven ... Om fem personer kom in i skyddet, gick inte paketet tillbaka tills alla jägarna förlorade tålamod och gick hem. Om ni säger att nio personer klättrade in i skyddet och sex eller sju gick ut ur det, gick kråkaobservatörerna på vilseledande och, efter att ha bestämt sig för att allt var i ordning, gav signaler att återvända. (S.F. Starikovich "Menagerie in the Porch").

Kråken har den värsta fienden - ugglan. Han dödar fåglar på natten när de sover. Ravnarna är vindictive. De kommer ihåg och kan attackera hunden som jagade dem för ett år sedan. Ibland tar fåglarna pälshattar av människor för gamla åklagare och krossar dem kraftigt.

Hand kråka

Kråken som lever i fångenskap blir snabbt van vid personen. Särskilt om du träffar huset fortfarande chick. Alla noterar att detta är en väldigt smart fågel. Sant, thievish. "Till exempel, som zoologen Y. Romov klagade över sin handfågel. Hans elev, som bodde i frihet, stal allt hon kunde bära. Vid bordet uppträdde hon i högsta grad oanständigt - hon tömde värd- och gästskedan innan den kom till hennes mun. Det var värt ett litet gap, eftersom skeden själv försvann. Varken svärning eller manschett hjälpte. " (S.F. Starikovich "Menagerie in the Porch").

"Båda typerna av kråkor kan hållas i fångenskap länge utan stora problem, de tämnas och lär sig att tala, om bara läraren har tillräckligt med tålamod. Men ändå är de inte lämpliga för rummet på grund av deras otydlighet och spridningsluften ... ". (AE Brem "Animal Life, Volume II," Birds "). Manuell kråka bor i många år nära personen. Hon är så van att hemma och alla familjemedlemmar, att hon kan leda en fri livsstil, men äta och sova med människor.

Grå Crow

Gråa kråkor bor i länderna i Östeuropa, Asien Minor. Han bor också i skandinaviska länder.
På vårt lands territorium bor kråkor från väst till yenisei.
Det finns både migrerade och nomadiska befolkningar och bosatte sig. Det sistnämnda avser främst synantrop som bor i städer, där mänsklig aktivitet skapar gynnsamma villkor för att leva.

Nestande grå kråkor. Feeding Chicks

Nestperioden börjar i mars-april, beroende på intervallet (tidigt i söder, senare i norra regioner).
Fåglar som bor i storstäder börjar bo i 2-3 veckor tidigare. Anledningen till detta är mildare temperaturförhållanden och riklig matförsörjning.
Materialet för byggandet av boet är torra grenar, gräs, lera och gräs. Och dessutom, bomullsull, syntet, släp, i vissa fall aluminiumtråd. Gråa kråka gör boskap i grenar av stora träd i skogar och lundar. Och även i skogsparkerna och torgen. Fler kråkahästar hittades på kraftöverföringstorn, bakom avloppsrör och på byggkranar.
Honan lägger ägg i mängd från 4 till 6 stycken. Den brutna perioden varar ungefär 18-19 dagar, bara kvinnan inkuberar ägget, och hanen tar med sig maten. När kycklingarna kläcker, matas de av båda föräldrarna.
Chicks flyger ut ur boet någonstans i mitten av juni.
Wits ravens
Dessa fåglar är utrustade med hög intelligens och mycket smart. Det är välkänt att ravnarna använde enkla verktyg i form av pinnar för att extrahera mat. Man tror att de kan särskilja en person som går i parken från en jägare.
Många av de gråa kråka som bor nära människor har lärt sig att suga bitar av torkad mat i vattnet. För att dela en mutter, sätta några fåglar på spårvagnsspåren, eller under bilarnas hjul.
Många av dem gillar att rulla på de branta taken i bostadshus. Precis som barn rullar ner isrutschbanor. Sådana spel orsakar missnöje av offentliga tjänster.
När de hålls som husdjur kan de gråa kråken enkelt lära sig mänskligt tal.

Hooded krage i staden

Å ena sidan ger gråa krångor otvivelaktigt skada. De stjäl, hooligans, smutsiga monument och arkitektoniska strukturer. De skadar allmännyttiga företag genom sina handlingar. Men å andra sidan förstör de karrion och matavfall. Dessutom minskas antalet små gnagare, såsom möss och råttor. Kanske är antalet dessa fåglar en levande indikator på stadens sanitära tillstånd.
I detta avseende, i några stora städer, försökte man minska antalet gråa kråkor genom att skjuta och fånga dem. Samt att applicera bekämpningsmedel. Förutom det faktum att dessa metoder inte är mycket humana, är de inte heller mycket effektiva.
För att minska antalet kråkor i staden skulle det vara möjligt, genom att eliminera obehöriga dumpar, med täta stängningsbehållare, det vill säga genom att begränsa matförsörjningen.

Crow beskrivning

Latinfuglnamn - Corvus corax. Arten beskrevs först av naturalisten Karl Liney i 1758. Hittills har ornitologer isolerat upp till 11 underarter av raven, men skillnaderna mellan dem med avseende på deras fenotyp är minimala och beror på deras livsmiljö, snarare än ett genetiskt drag.

Raven refererar till

  • kungariket - djur,
  • typ - ackord,
  • klass - fåglar,
  • detachement - passer-formad,
  • familj - corvidae,
  • typ av - kråkor,
  • arten är en vanlig korpsvart.

De närmaste släktingarna till fågeln är den amerikanska vitkryngkråken, den kålta och öknen som är brunhårig kråka, medan den har de flesta likheterna med röken.

utseende

Korpen är den största representanten av passeriner. Längden på sin kropp når 70 cm, och vingspetsen är upp till 150 cm. Fågelns vikt kan vara 800-1600 g, men fall av ornitologernas beskrivning av kråkor som väger upp till 2 kg är inte sällsynta. Skillnaden i längd och massa beror på livsmiljön - desto kallare är klimatet, desto större är de personer som bor i det. Det vill säga de största företrädarna för ravnarna finns i norra breddgrader eller i bergen.

Det här är intressant! Ett särdrag hos kråket är en massiv skarp näbb och fläktliknande fjädrar på halsen av en fågel. Under flygningen kan kråken särskiljas från andra med en kilformad svans.

Rävarnas män är större än kvinnor. Det är nästan omöjligt att skilja dem efter färg - både kvinnan och hanen har en svart färg med metallisk glans. På toppen av kroppen har en blå eller lila nyans och under den gröna. De unga karaktäriseras av svart frostat fjäderdräkt. Fågelns ben är kraftfulla, med stora krökta klor i svart. Om så är nödvändigt kommer både de och den breda böjda näsan bli ett instrument för attack mot fienden.

Livsstil och intelligens

I motsats till de urbana gråkråkorna är den gemensamma kråken bosatt i skogsområden och föredrar gamla barrskogar.. Han lever i isolerade par, bara i höst som bildar små flokker på 10-40 personer för att flyga till en ny plats på jakt efter mat. På natten sover fågeln i boet och hela dagen är engagerad i jakt. Om nödvändigt kan en flock organisera en attack mot en annan och återta det område inom vilket det kommer att samla mat.

Det här är intressant! Fåglar föredrar att bo i skogen, men de gillar att flytta närmare människor för vinteren, till exempel till dumpningar eller kyrkogårdar. De är mer benägna att hitta något att äta och överleva förkylningen.

Ravnen är en smart fågel. Den har samma andel av hjärnan till kroppen som chimpanser. Forskare hävdar även att ha intelligens. För att bekräfta detta faktum genomfördes många experiment, vilket gav fågeln möjlighet att släppa loss mentala förmågor. En av de mest visuella testerna var baserad på Aesops fabel, The Crow och the Jug. Fåglarna placerades i ett rum där det fanns en hög med småsten och ett smalt kärl med maskar som simmade i en liten mängd vatten.

Fåglarna kunde inte komma till delikatessen fritt, och sedan kom intelligens till deras hjälp. Kråkorna började kasta stenar på fartyget och därmed höja vattennivån för att nå maskarna. Experimentet upprepades fyra gånger med olika fåglar och de klarade alla uppgiften - för att komma till maten. I detta fall utförde fåglarna inte bara utslagsåtgärder, de kastade stenar tills de kunde nå maskarna, välja fler stenar och insåg att de kunde förskjuta mer vatten.

Undersökas av studier av forskare och kråkspråk. Det föreslogs att croaking inte bara är ett kaotiskt ljud, utan också en riktig konversation, långt ifrån primitiv. Det blir för högt att kalla det ett språk, men forskare har kommit till slutsatsen att ravnarna har något som dialekter som varierar beroende på deras halo livsmiljö. Ett annat faktum som bevisar närvaron av intelligens i dessa fåglar är minnet som överförs från generation till generation.

Endast en fågel dödad av bönder kan orsaka att flocken migrerar. Ravnarna kommer ihåg huset eller det område där faran har uppstått under lång tid och kommer genom alla försök att undvika att visas nära den. Ett annat fokus på uppmärksamhet var hämmarens kontroll av fågeln, eller snarare förmågan att kontrollera instinktiva impulser för rationell beteende. Ravnarna erbjöds ogenomskinliga rör med hål i vilka mat placerades.

När de lärde sig att hitta det korrekt, ersattes rören med transparenta. Med hjälp av självkontroll hade fåglarna att ta bort maten, försökte inte hämta den direkt genom att bryta igenom den transparenta väggen. Naturligtvis klarade de framgångsrikt med denna prövning. En sådan exponering hjälper kråken att vänta på mat i timmar utan att utsätta sig för onödig fara.

Hur många kråkor bor

Livet hos en kråka påverkas av dess livsmiljö, därför är det svårt att ge ett entydigt svar på frågan om hur mycket den här fågeln lever. I stadsfåglar och i det vilda, kommer antalet år att vara väldigt annorlunda.

Det här är intressant! Ju fler kråkor bor, ju mer kunskap, färdigheter och erfarenhet kommer han att få i sitt liv. Den här fågeln glömmer ingenting och genom åren blir det smartare och klokare.

Kråkor som nestar i staden och regelbundet inhalerar skadliga ångor från industriområden, samt att äta rester på deponier har sällan en livslängd på mer än 10 år. Men i staden har fåglarna praktiskt taget inga fiender, och under gynnsamma förhållanden kan kråket leva upp till 30 år. I naturen lever raven ungefär 10-15 år. Sällsynta individer lever till 40, eftersom fågeln måste jaga efter maten varje dag och utsätts för många faror, inklusive andra rovdjuras attack. En dålig höst och kall vinter kan orsaka död hos en hel flock.

Araber tror att kråken är en odödlig fågel. Forntida handlingar säger om individer som har bott 300 år och mer, och folkhistorier säger att kråket lever nio människoliv. Ornitologer behandlar sådana rykten med stor tvekan, men de är säkra på att om det skapas gynnsamma förhållanden för fågeln i fångenskap, kan det väl leva i 70 år.

Vad skiljer en kråka från en kråka

Det är en allmän tro bland folket att kråken är en manlig, och kråken är en kvinna av samma art. I själva verket är kråken och kråken två olika typer av korvider som tillhör samma familj. Sådan förvirring på ryska dök upp på grund av det liknande uttalet och stavningen av namnen på fåglar. Det finns ingen förvirring på andra språk. Till exempel på engelska kallas en kråka "raven", och en kråka låter som "kråka". Om utlänningar förvirrar dessa två fåglar, är det bara på grund av liknande utseende.

Det här är intressant! Till skillnad från ravn föredrar ravn sig att närma sig människor. Så det är lättare för dem att få sin egen mat. I CIS-länderna finns det bara en grå kråka, som inte är svår att skilja på kroppens färg.

Den svarta kråken, som faktiskt kan misstas för en kråka, bor främst i Västeuropa och i östra delen av Eurasien. Fåglens längd och kroppsvikt är betydligt sämre än kråken. Vuxna manar väger inte mer än 700 gram, och kroppslängden når inte 50 cm. Det finns skillnader i detaljer. I kråket finns ingen plumage på goiter, och under flygningen kan man se att fågelns svans är jämnt rundad, medan i kråken har den en klar kilformad slut.

Kråken älskar att samlas i grupper, medan kråken håller ihop i par eller en efter en. Du kan skilja fåglar genom örat. Kråkens käke är djup och guttural, låter som "Kau!" Eller "arra!" Och kråken gör ett nasalt ljud, som en kort "ka!". Mellan sig kommer de två arterna inte ihop - ofta sträcker en flod kråka en enda kråka.

Distributionsområde

Korpen bor nästan hela norra halvklotet.. I Nordamerika kan den hittas från Alaska till Mexiko, i Europa i alla länder utom Frankrike, liksom i Asien och Nordafrika. Fågeln föredrar att bosätta sig på havskusten, i öknar eller till och med berg. Men oftast kan kråken hittas i täta århundraden gamla skogar, mestadels gran. I sällsynta undantag bosätter sig fågeln i stadsparker och torg.

I norra delen av Eurasien bor fågeln nästan överallt, med undantag för Taimyr, Yamal och Gadyni, liksom på öar i Arktis. На юге граница гнездования проходит через Сирию, Ирак и Иран, Пакистан и северную Индию, Китай и Приморье России. В Европе ареал обитания птицы значительно изменился за последнее столетие. Ворон ушел из Западной и Центральной части, встречаясь там скорее в виде исключения. В Северной Америке птица также все реже появляется в центре континента, предпочитая селится на границе с Канодой, в Миннесоте, Висконсине, Мичигане и Мэне.

En gång var en ravn utbredd i New England, i Adirondack Mountains, Allegans och vid kusten i Virginia och New Jersey, liksom i Great Plains-regionen. På grund av massförstörelsen av vargar och bison, lämnade de fallna individerna som fågeln åt, kullen från dessa länder. Jämfört med andra korvider är kråken nästan inte relaterad till det antropogena landskapet. Det förekommer sällan i stora städer, även om floder av ravn sågs i parkområdet San Diego, Los Angeles, San Francisco och Riverside, liksom i huvudstaden Mongoliet, Ulan Bator.

Under andra hälften av 1900-talet började kråkor bli märkta i nordvästra Ryssland, till exempel i förorten St. Petersburg, i Moskva, Lviv, Chicago, London och Bern. Anledningen till att raven inte gillar att bo nära personen är inte bara kopplad till den överflödiga ångest som levereras till fågeln, men troligtvis med avsaknad av lämpliga livsmiljöer och närvaron av konkurrenter.

Ravens ranson

Ravens diet är varierad. Av naturen är de rovdjur, men carrion spelar en nyckelroll vid utfodring, främst för så stora djur som rådjur och vargar. Under lång tid kan fågeln foder på döda fiskar, gnagare och grodor. Korpen är perfekt anpassad till de mindre foderområdena och äter allt som det kan fånga eller upptäcka. På jakt efter byte suger han i luften under en lång tid, vilket inte är karakteristisk för korvider. Det jakter huvudsakligen vilt, inte större än en hare, till exempel olika gnagare, ödlor, ormar, fåglar.

Äter insekter, blötdjur, maskar, havsborrar och skorpioner. Ibland kan det förstöra andras bo, komplettera mat - frön, spannmål, växter av växter. Ofta blir kråken orsaken till skador på jordbruksgrödor. Ett annat sätt att mata är att äta tidigare genom att lägga ägg eller unga kycklingar. Vid behov växer växten på vad personen lämnar bakom sig. En flod kråkor finns i nästan alla större städer.

Det är viktigt! Med ett överflöd av mat gömmer raven vad som är kvar av måltiden i en avskild plats eller delar med flocken.

Under jakten är fågeln väldigt tålamod och kan spendera timmar på att titta på jakt på ett annat djur för att äta rester av sitt byte, eller att spåra och stjäla de reserver som den har gjort. Med livsmedel överflöd kan olika individer som bor i närheten specialiseras i olika typer av foder.

Amerikanska biologer har observerat en sådan bild i Oregon. Nestande fåglar i grannskapet var uppdelade i de som åt växtmat, de som jagade gophers och de som samlade carrion. Således minskades konkurrensen till ett minimum, vilket gjorde att fåglarna kunde finnas säkert sida vid sida.

Reproduktion och avkomma

Raven anses vara monogamisk. Skapade par sparas i många år, och ibland för livet. Detta beror på fågelns fästning på territoriet och boendet. Biologer har känt fall när ett par ravn återvände varje år till samma plats för att höja avkomman. Fågeln blir mogen i sitt andra år av livet. Par föredrar sig på ett avstånd av en till fem kilometer från varandra. Reproduktion startas på vintern, under andra hälften av februari, men i söder flyttas denna period till ett tidigare datum och i norr, tvärtom, till en senare.

Till exempel, i Pakistan, uppfödar kråkor i december, och i Sibirien eller i Tibets berg endast i mitten av april. Parning föregås av parningsspel. Hanen kramar svåra manövrer i luften eller går framför kvinnan med en viktig åsikt med huvudet höll hög, svullen nacke och ruffad fjäderdräkt. Om ett par kråkor har utvecklats, slutar "bröllopet" med en ömsesidig rengöring av fjädrar.

Både kvinnlig och manlig deltar också i skapandet av det framtida boet. Det är ordnat på ett ställe, otillgängligt för fiender - i kronan av ett högt träd, på en klippblock eller en konstgjord struktur. Tjocka grenar av väv är vävda i en stor bo, sedan läggs mindre grenar, och inifrån isoleras de med ull, torrt gräs eller tyg. Fåglarna som bor bredvid en människa har anpassat sig till att använda moderna material som boet, glasull och plast för att bygga boet.

Byggandet av det framtida hemmet tar 1-3 veckor. Det färdiga boet har en diameter på upp till 50-150 cm, ett djup på upp till 15 cm och en höjd av 20-60 cm. I de flesta fall bygger ett par två eller till och med tre bonar och använder dem växelvis.

Det här är intressant! Kråkor kan anpassa kullaret under den omgivande lufttemperaturen, med hjälp av härmed kylning eller tvärtom uppvärmningsmaterial.

I genomsnitt består kopplingen av 4-6 ägg blågröna ägg med grå eller bruna fläckar. I sällsynta fall kan honan lägga en eller sju eller åtta ägg. Deras dimensioner är cirka 50 med 34 mm. Inkubationsperioden varar från 20 till 25 dagar. Hela denna tid inkuberar honan ägget, utan extrema behov utan att lämna boet, och hanen tar hand om sin näring.

Lojalitet mot sina avkommoras ravlar är en massa exempel. Det finns fall då honan fortsatte att kläcka ägg med ett skott i kroppen eller efter det träd som boet klipptes av timmerstänger. Den första eller två veckorna efter kukskläckningen flyttar honan sig inte bort från kullen, värmer och bevarar den omogna unga. När de når 4-7 veckor börjar kycklingarna lära sig att flyga, men lämnar äntligen sina inhemska boenden i slutet av nästa vinter.

Naturliga fiender

I staden har ravnerna nästan inga fiender, med undantag för katter eller hundar som jagar dem. I den naturliga miljön ökar denna lista avsevärt. Alla rovfåglar, som örnar eller hökar, anses vara fiender.

På jakt efter carrion tvingas kråkor att bosätta sig bredvid en annan rovdjur - en varg, en räv eller en björn. En annan värsta fiende i kråken är en uggla. På natten, när raven sover, kan den attackera bon och stjäla kycklingar eller till och med döda en vuxen. För skydd mot fiender tvingas kråkor att samlas i flockar.

Befolkning och art status

I 1800-talet betraktades korpen som en symbol för olycka och orsakade ofta förstörelsen av jordbrukarnas grödor. De började jaga efter fågeln med hjälp av giftiga beten, varför dess befolkning har minskat drastiskt. För närvarande har många länder tagit kråken under skydd. På grund av detta har antalet fåglar nyligen ökat avsevärt, men kråken är fortfarande en sällsynt fågel.

Den naturliga barriären för reproduktion är fortfarande bristen på mat under vintern. Därför har stor betydelse för befolkningstakten påverkats av turismens utveckling. Till exempel, i Alperna, tack vare resterna av matavfall efter turister, ökade antalet ravn markant i mitten av förra seklet.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org