Fåglar

Grey Crane: Photos, Lifestyle Features

Pin
Send
Share
Send
Send


Stor kran, kännetecknad av en gemensam grå färg, lång hals och tassar, svart huvud med röd krona och vitt kinder. Det finns ingen sexuell dimorfism. Unga har brunaktig fjäderdräkt.

spridning. Flyttande fågel, 2 underarter som finns i Eurasien. Det europeiska området ligger i den centrala och norra delen av den västra gränsen, som passerar genom Danmarks och Norges territorium. Det vintrar på den iberiska halvön, liksom i norra och östra Afrika. I Italien är det vanligt som en flyttande art, ett mycket mindre antal individer vinter här, och endast i vissa områden. Från början av 1900-talet stannade det i närheten av Venedig.

livsmiljö. Föredrar öppna områden: gräs och bergsmark, skogbevuxna områden. Under vintergränsen kan man observera längs lagunerna, floderna, på fält, i steppar.

biologi. För boet väljer ett torrt ställe i översvämmade platser, på en ö eller på skolarna. Från slutet av mars till juni ligger det vanligen 2 rödaktigt eller grönaktigt med ägg i bruna fläckar, som bryts av båda föräldrarna i 28-31 dagar. Unga blir flygande i åldern 65-70 dagar. En kull per år. Grey Crane är en försiktig och otrolig fågel, mestadels spenderar den på marken, där den rör sig långsamt och graciöst. Flygningen är kraftfull, vingarna klappar ganska långsamt. Dieten är olik, inkluderar alla sorters djur, men är baserad på växtmat.

Intressant faktum. Under säsongsmigrationer förenar de sig i många flockar som går upp i flyg med en kil. Höga skrik, som oftast utsändes i flygning, liknar ljudet av en trumpet.

Relaterade arter. Crane demois (Antropoides virgo) kan erkännas av bunter vita fjädrar på sidorna av huvudet och den svarta underdelen. Det bonar i den asiatiska kontinenten, dess utseende i Italien är slumpmässigt. (I steppesektorn i Ryssland är det ganska vanligt på vissa ställen.)

livsmiljö

Gråkranar bo i västra och norra Europa, på många territorier i Ryssland (upp till Kolyma och Transbaikalia-bassängerna), i Kina och i norra Mongoliet. Dessutom observeras de inte mycket i Altai, i Tibet och Turkiet. På vintern flyttar kranar, som de flesta fåglar, vanligtvis i söder: till Öst och Nordafrika, till Spanien, Frankrike, Mellanöstern, Indien och Kina (syd och öst).

Deras häckningsplatser: i svampiga områden och i floder av floder (marshy). Vid brist på våtmarker kan de bosätta sig nära jordbruksmark. Kranar brukar välja mer förhöjda platser för vinterning, ganska tätt täckt med gräsbevuxen vegetation.

reproduktion

Grey Crane - Monogamous Bird. Hon håller sitt par för livet. Endast om honan eller hanen dör, hittar den överlevande fågeln en annan följeslagare till livet. Och ett annat par kan bildas vid misslyckade långa försök att få avkomma.

Från april till juli varar uppfödningssäsongen. Som regel bildas ett par före flygningen till platsen för framtida nestning. Efter att ha kommit på scenen ordnar hon och man de mest originella ritualerna. De representerar studsande, flapping sina vingar och en viktig spännande gång.

Ovanför eller nära vattnet väljs en tomt (relativt torr), nödvändigtvis bland tät vegetation (tjocktarv, etc.). Detta är platsen för boet. Mannen och kvinnan tillkännager valet av en lämplig plats med en röjande röst. Således markerar de sitt territorium.

Resten är stor (mer än 1 m i diameter). Den är byggd av det mest mångsidiga materialet. Vanligtvis läggs 2 ägg av honan. Inkubationsperioden varar upp till 31 dagar. Både manliga och kvinnliga kläckägg. Kort efter födseln kan kycklingarna lämna förälderna. Deras fulla plumage kommer på cirka 70 dagar.

Livsstil, funktioner

Grey Crane, som nämnts ovan, börjar vid ankomsten hemma att dansa på ett märkligt sätt. Han gör det antingen ensamt eller i en flock. Under denna period är fåglarna mycket försiktiga, så allt detta kan bara observeras långt ifrån. Kranar på boskap bildar vanligtvis inte massklyftor, det vill säga paret boar långt ifrån varandra.

Nest kvinnliga och manliga bygger väldigt snabbt och slarvigt. Som ett resultat är det bara en massa ved som samlas från närliggande områden. Inuti boet är en bricka kantad med torrt gräs. Som regel upptar äldre fåglar sina bonar (förra året). Ett sådant bo kan tjäna ett par år för ett par kranar, fåglarna uppdaterar det bara lite varje år.

Kranfördelning i Ryssland

Grey Crane i Ryssland representeras av två underarter - västra och östra. De skiljer sig lite från varandra. Gränsen för deras distribution, liksom deras subspecifika oberoende, studeras relativt dåligt på landets territorium idag. Ungefär kan vi säga att gränsen som skiljer dessa två underarter sträcker sig längs Ural Range. De västra underarterna bor i det europeiska Ryssland och öster i asiatiska.

Vidare är det känt att för vintering flyger gråkranen från den europeiska delen av landet till Afrika (Marocko, Egypten etc.) och från den östra delen (bebodd huvudsakligen i Sibirien) i norra Indien eller till Kina. En obetydlig del av de gråkranar övervintrar i Transkaukasus.

Sammanfattningsvis om det mest intressanta

I början av parningstiden täcker gråkranar sina fjädrar med lera och silt. Detta gör det möjligt för dem att maskera och gömma sig från rovdjur, vilket gör dem mindre märkbara under inkubationsperioder och kläckning av sina kycklingar.

Krangrå, liksom andra arter, börjar sin flygning med en slät springa ner vinden, accelererar och avslöjar enorma vingar precis före start.

Gråkranar är ganska allivära: de matar på växter (knölar, löv, stjälkar, ekollon, bär etc.), ryggradslösa djur (ormar och insekter), ryggradsdjur (ormar, grodor, gnagare och fisk). Kranen kan också mata sig med korn, även skapa ett hot mot grödan.

livsmiljö

Kranen föredrar att bo i ett öppet område, till exempel en gräskräs. Samtidigt inkuberar ägg och grooming kycklingar, de bosätter sig nära vattendrag eller i tjocktar.

I mat är kranar inte kräsen. Deras diet innehåller en stor mängd vegetabilisk mat: vilda bär, frön, växtskott, korngrödor (vete, havre). På sommaren matar fåglarna på grodor och insekter. De förbrukar också små gnagare (till exempel möss), ormar, ödlor.

En viktig del av kranens kost är vatten. Dessa fåglar konsumerar mycket vätskor. Om det inte finns någon vattenkälla i närheten, flyger kranarna till andra ställen flera gånger om dagen.

I aviaries och kenneler är kostnaden av kranar mycket varierande. De ges brödkorn, rå kött, fisk, etc. Kranar är mycket förtjust i foder som är avsedda för hembakade kycklingar.

Överflöd och prevalens

Hittills är antalet kranar cirka 250 tusen fåglar. De lever huvudsakligen i Ryssland och Skandinavien. Antalet av denna art sänks ständigt på grund av upptorkningen av våtmarker och byggandet av jordbruksmark. Bönderna spelar en viktig roll: de behandlar fält med bekämpningsmedel som kranar letar efter mat. Otroligt nog har poachers liten effekt på antalet kranar. Folk skjuter mycket sällan dessa fåglar.

Grey Crane är listad i den röda boken. Skytte och fångande fåglar är förbjudna enligt lag. För att spara nummer skapas bilagor och kennlar.

I Ryssland finns det två underarter av gråkranen: östra och västra. Med tecken är de praktiskt taget inte annorlunda. Den delande gränsen passerar genom Ural-sortimentet. De västra gråkranvintrarna i afrikanska länder och den östra - i norra delarna av Indien och Kina. Vissa representanter för arten dvale i Transkaukasusen.

Intressanta fakta

  1. När kranarna kläcker ägg och bryr sig om kycklingarna, belägger de sin fjäderdräkt med silt eller myrslam. Detta görs för bra maskering och skydd mot rovdjur.
  2. Ta av kranen - en fascinerande syn. Han sprider smidigt och sprider sina vingar precis före start.
  3. Crane - det äldsta djuret. Denna representant för fågelfamiljen uppträdde ungefär 40-60 miljoner år sedan. Det innebär att kranen fångade dinosaurs era. Primitiva människor skildrade dessa fåglar på väggarna av grottor och stenar.

Titta på videon: Bird Pictures - Quirky Herons (Maj 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org