Fåglar

Fieldbird - beskrivning, livsmiljö, intressanta fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


Under perioden från mars till slutet av april lämnar bergsönet vinterns grunder och flyger till häckningsplatser i Europa och Asien. Där skapar fåglarna par och från gräset, mossa och knutar bygger de koppformade bonar, vilka från insidan är täckta med ett lager av våtlera och sedan fodrad med mjukt, torrt gräs.

Boet ligger vid gaffeln på grenarna högt ovanför marken. Bergaska raser i kolonier, men deras bon ligger långt ifrån varandra, och inte runt, som i sjöfåglar. Trots avståndet finns det fortfarande slagsmål mellan grannarna. Fältsoldatens kvinnliga lägger 5-6 ägg. Endast kvinnan inkuberar kopplingen. Nakna blinda kycklingar av en ryabnik kläckes i 12-16 dagar. Kläckande kycklingar spenderar 12-13 dagar i boet, de matas av både kvinnan och hanen.

LIVSSTIL

Wildbird thrush finns ofta i Europa under migrationssäsongen. Denna tröst nestade i Centraleuropa redan i slutet av XVIII-talet. Det aktuella intervallet har märkbart flyttat söderut. Under åren 1840-45 fåglar uppträdde i norra Böhmen, och 1860-1880 och i mer södra områden.

På vintern kombinerar bergaska i stora flockar med trängsel av andra arter. Dessa bullriga fåglar foder tillsammans på fält och ängar. På marken rör sig tröskeln av fältspår i karakteristiska språng och håller det rakt. Han märker faran, han räker ut ännu mer och ser sig omkring. Från fienden flyger en flod spränger, som flyger upp i luften mot vinden och släpper ner på närmsta träd.

Flyttande fågelfiskar på hösten samlas i stora flockar. Avgångstiden för dessa fåglar kan variera beroende på väder och utbyte av bär.

Bergaska är mycket förtjust i bär. Rowan är så viktigt i sitt liv att när björnarna är rikliga i skörden, spenderar bergsönblad vintern hemma. Blackbirden äter också andra grönsaker och djurfoder. Den förbrukar daggmaskar, sniglar, insekter och spindlar.

På vintern, när fåglarna inte kan bryta igenom det fasta isskalet, kyla marken, äter tröstfältet bär - frukterna av bergas, vildrosen, viburnum, hagtorn och äppelbär. På hösten reglerar fågeln med äpplen, päron och andra frukter. Fieldbird matar på marken och i träden. På jakt efter insekter går han till och med till de nyplanade fälten.

Det är ofta möjligt att observera hur en stor flod av svarta fåglar "tillfaller landet", utforska den bokstavligen centimeter per centimeter. På hösten organiserar fältbenarna riktiga banketter på fruktträd och buskar. Efter att ha skördats fullt ut från en anläggning flyger de över till en annan.

ANMÄRKNINGAR AV RABINNIK

Det är lättare att observera gräsrötterna på hösten än under uppfödningssäsongen. I oktober flyger stora flockar av dessa fåglar från den skandinaviska halvön i söder och stoppar i den europeiska delen av Ryssland. På kalla höst- och vinterdagar väljer bergsfjällen vildrosen eller hagtornbuskar, som de matas på. I trädgården eller parken är fotsåldens boet lätt att hitta av en karakteristisk sång som är svår att inte höra. Ibland är en fältsoldatens åsar förvirrad med en tröst. Till skillnad från shriyaba har fowlerens huvud en grå-stålfärg, och ryggen och vingarna är kastanj. Bergaska är inte rädd för frost, så fåglarna flyger söderut endast när det inte finns tillräckligt med mat på sina boar.

Intressanta uppgifter, information.

  • Wildbird-tröst i kalla vintrar tolererar inte bristen på mat, så om det finns liten mat flyttar fåglarna söderut. Svaga individer dör på vägen.
  • En släkting från skogssoldaten, den vitblodiga trusen, fick sitt namn för stora, vita, väl märkta remsor ovanför ögonen.
  • Sprängfältet kan angripa fienden och "bombardera" den med sina droppings. Täckt i ett skikt av sekretioner av törstens buzzard som knappt hölls i flygningen.
  • Gourmor uppskattar anbudet, enbärsmaksad kött av tröst-bergsaska.
  • Dessa fåglar bo i Grönland på vintern 1937-38. En flod som flyger från norge i söder, efter en stark storm bärdes av vinden till Grönland, där den bosatte sig.

KARAKTERISTISKA EGENSKAPER AV RABINNIK. BESKRIVNING

näbb: med ett skarpt gult näbb samlar språket i ett bergsask upp maskar och insekter på marken, och även tårar bär från grenarna.

Vuxen fågel: Övre sidan av huvud och nacke är gråstål i färg med svarta ljusa fläckar. Den dorsala delen av kroppen är mörk kastanj, vingarna och svansen är svartbruna, övre kanalen är grå. Bröstet är rostfritt med svarta längsgående fläckar, magen är vit.

Ung fågel: Det ser ut som en vuxen fågel, men den har inte en grå huvudhal och mönstret är inte så mångsidigt. Fötterna mörkar med åldern.

murverk: består av 5-6 ljusgröna ägg med rostfärgade fläckar.


- hela året
- på vintern
- På sommaren

Där bor det

Blackbirden bor i skogsfester, parker, trädgårdar och fält. Sommarintervallet för denna fågel är territoriet från den skandinaviska halvön till östra Sibirien. De flesta skogsvinar på norra kustens norra kust.

LAGRING

Blackbirden är vanlig i hela sortimentet. En negativ inverkan på populationen av denna art kan göra flera väldigt kalla och hungriga vintrar i rad.

Drozd Rowan. Brateevograd.wmv. Video (00:00:52)

I Moskva är gräsoldatens tröst en vanlig uppfödare och delvis vinterande arter. I Brateevo de senaste åren har det ofta sett på Brateevsky-kaskadparkens territorium, närmare Saburovsky-härkomst, liksom på Maryinsky nära industriella ödemarker. Året runt observeras en rowan på vallar på båda sidor längs Moskvafloden på båda bankerna, där det finns landningar med rowan.

Livsstil

De tålar kallt ganska illa. Om de inte kan hitta mat för sig själv under vintern, flyger de bort till varmare områden för att säkra vinteren. Samtidigt dör en hel del fåglar under migrering. Väderförhållandena påverkar antalet. Om det under flera år är för svår frost på vintern, minskas antalet arter.

Dessa fåglar är mycket liknade andra representanter för blackbirds - belobroviken. De är lika i både beteende och näring. Därför förenar företrädare för dessa två arter ofta i gemensamma flockar. Rowan bär är så namngivna eftersom Rowan bär är deras favorit delikatess. De föredrar att bosätta sig där du kan äta mycket av det. De upptar ett visst område inte långt från tjockarna, och skyddar det från andra fåglar, som också vill njuta av rowan.

Beteendet hos dessa fåglar har en funktion. När de attackerar en fiende börjar jag vanligtvis attackera med mina egna droppings. För andra fåglar som inte liknade en fotflygning, utgör detta en viss fara. När allt kommer omkring, om fågelns fjädrar smutsas i kullen, kommer de att hålla sig ihop. Som ett resultat kommer fågeln att förlora förmågan att flyga. Ofta utsätts människor som befinner sig på fel ställe för liknande attacker av en fältspår.

Dessa fåglar tenderar att göra mycket ljud. Samtidigt gör de ljud som är obehagliga. De har en varm och bubblande röst. Om fågeln är rädd eller arg av någon anledning, kommer dessa ljud att vara särskilt hårda och höga. Att sjunga den här arten av fåglar är inte heller väldigt attraktiv. Ja, och du kan höra det väldigt sällan.

Faktum! I stunder av intensiv irritation och missnöje, höjer fågeln sin svans. På denna grund inser andra fåglar omedelbart att gräshoppan är redo att attackera.

Denna art har ett grumligt temperament, så det är ganska enkelt att provocera en bergsrottan till en skandal. Det har länge assimilerats av rovfåglar, som ofta tycker om denna funktion. Ofta är deras boskap offer för en flod kråkor. Några av dem distraherar tröskeln för att irritera honom och provocera en kamp, ​​medan andra lugnt tar ägget.

Strömfunktioner


Den mest mångsidiga kosten vid bergsasken på sommaren. De äter insekter, maskar och även araknider. Ibland kan man äta och sniglar. Och när olika bär börjar mogna, går fågeln på dem. Särskilt de älskar rowan.

De är mycket förtjust i frukter, till exempel äpplen och päron. Fågeln plockar frukt och bär, sitter direkt på en gren eller plockar upp dem från marken. Dessa fåglar är den riktiga söta tand.

Om en stor mängd rowan har mogit, kommer törningen inte att flyga i söder, men det kommer att förbli att spendera vintern på boendemöjligheter. På vintern matar de inte bara rowan. Men hunden steg, äldre, viburnum.

I februari är det särskilt svårt att hitta mat. När alla bestånd av bär har ätits börjar fåglarna att foder på ryggradslösa djur som finns på vattnet. På våren matas de på fältet. När marken är plöjd kan du hitta en mängd olika insektslarver i den.

nesting

Innan du lägger ägg, nästar ett par av dessa trossar boet. Honan är förlovad direkt i konstruktion. Och mannen vaknar vaksamt den framtida bostaden vid denna tidpunkt. Det byggda boet har samma form som en skål. Den är gjord av torkat gräs, vilket är sammankopplat med lera och rötter. Den inre ytan är fodrad med mjukt material. Som regel ligger näsan av denna fågel på ett träd, i stället för en gaffel med kraftfulla grenar. De bo i små kolonier, där det finns cirka 6-7 par. Ibland är kolonier mer talrika.

Parning börjar i början av maj. I en på fåglar om 4-7 ägg. De har kamouflagefärg - grönaktig med små fläckar av brunt. Hatch deras kvinnliga. Samtidigt tar hanen inte ens mat, så fågeln måste distraheras från den förödande processen för att söka efter mat.

Chicks visas i mitten av maj. De flyger också undan sina föräldrar, ganska snabbt - i slutet av maj. Ta hand om avkomman båda.

Redan i juni startar ett par radaner den andra kopplingen, där i regel färre ägg. Föräldrar ger olika bär till dessa kycklingar.

Fördelarna och skadan av fåglar

Även om dessa fåglar älskar vilda bär, men om de kommer över en trädgård där kulturella buskar och träd med söta bär och frukter växer, äter trusarna dem fortfarande omogna.

Flockar av dessa fåglar angriper ofta fälten med jordgubbar, vilket orsakar dem stora skador. När det inte finns några frukter i trädgården matas de i skogen. Och när körsbären mognar, vinbär och äpplen, kommer de igen i trädgården.

Men bergsaska, dessa fåglar ger också några fördelar. Fröer som kommer ut ur fågeln smälter inte, sedan växer mycket bättre. Detta beror på åtgärden av fågelns magsaft. Vissa trädgårdsmästare vet detta och använder när de växer bergaska.

Fåglens utseende

Skogsoldatens utseende skiljer sig från den andra typen av tröst. Längden på hans kropp når 30 cm och vikten är 130 gram, vingspetsen är upp till 45 cm. Fågelns färg är intressant: bergets aska och axlar har en brunaktig färg (vissa märker att det liknar ett kastat mantel) och svansen i sig är mörk, även svart långt ifrån. Bröstströms gulbrun, fläckar är utspridda på den. Kvinnans färg är inte mycket annorlunda än mänens kroppsfärg. Manteln på ryggen är lite blekare, och fläckarna på bröstet är inte så ljusa.

Starka säsongsmässiga förändringar i fågornas utseende observeras inte. På våren blir fjädrar och fläckar på bröstet ljusare än under andra årstider. Näbben på våren har en gulaktig färg, och vid höstens början blir den lite brun.

Blackbirds röst har inte en trevlig röst. I ögonblicket av skräck eller irritation, det liknar en krasch och ett skrik. Sången på streetfare är inte heller väldigt trevlig för örat (i motsats till den magnifika sjungen av vanliga trossar). Dessa fåglar sjunger sällan, vanligtvis gör det "förresten", på flugan. En signal som liknar "gri-gri-gri" betyder att man ringer på ett ställe.

Fågelns natur

I Europa har asperierna fått ett smeknamn, och det är ingen olycka. Fågel - en riktig cholerisk typ av temperament. Det är anmärkningsvärt för överdriven flashiness och krånglighet. Om honan störs under kläckningen av ägg kommer hon i en raseri att slå på fienden och stänka med droppings. Röda rovfåglar strävar efter, vilket ofta orsakar förstörelse av boet. Snygga kråkor är uppdelade i grupper, och medan vissa spelar inslag med blackbirds, stjäl andra lugnt ägg från tomma boskap.

När rowanens tröst är bekymrad över något, lyfter han alltid sin svans uppåt. På så sätt varnar han närliggande fåglar om deras beredskap att slåss. Medan du sjunger är svansen avslappnad, men när som helst är den redo att sväva uppåt.

Matning av tröst

Fågeltryck, bergaska, på sommaren äter olika. Basen på deras dagliga kost är maskor, insekter, spindlar och mjölk. När bären mognar matar blackbirderna gärna på dem, speciellt framhäver rönn. I åren när det finns särskilt många bär på träden och buskarna, fortsätter ryabniken till vinter i Ryssland. Gemensam blackbird på vintern kan också mata på viburnum, havtorn. När det inte finns några bär kvar i slutet av vintern, matar trusen på vattenlevande ryggradslösa djur, som den finner på isfria fjädrar och grunda.

Om det inte finns tillräckligt med mat på vintern, fortsätter Fieldfare inte i Ryssland, men går till Centralasien eller Medelhavet.

habitat

Vanlig tröst - en fågel är ganska vanlig, bor på den eurasiska kontinenten, dess norra del. Du kan träffa honom nästan över hela Europa, upp till Sibirien. Också ibland trängs kolonier i Afrika och Asien. Men dessa representanter för passeriner är inte i Spanien, de är mycket sällsynta i England och Frankrike.

Föredrar att bo på höga träd, bland favoriterna är alder, pil. Ibland flyger de för att mata i fuktiga raviner. Fågelns favoritområde är skogskanter, skogar, lätta barrskogar i obetydligt avstånd från fuktkällor. I de mörka tjocka tjockarna möter du inte dem.

De tillhör migrerande, på vintern föredrar de att vara i södra Europa, Asien mindre, i norra Afrika. Kommer att övervintra i varma länder återvänder fågeln tillräckligt tidigt och i april börjar reproduktionen. Men om fåglar i europeiska länder hittar en tillräcklig mängd mat kommer de inte att migrera, de kommer att spendera vintern på boendeställen och kommer att leda en stillasittande livsstil.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org