Fåglar

Hur falkfågelen ser ut och matar

Pin
Send
Share
Send
Send


Falcons - ett släktforskningsfågel, som är brett spridet i världen. Deras namn kommer från ordet "falx" ("sickle"), vilket underlättar den särdrag som deras vingar tar under flygningen. Det hjälper dem att uppnå enastående framgång under manövrering med hög hastighet. Tornfalken anses till exempel vara den snabbaste fågeln i världen på grund av sin förmåga att nå hastigheter på 320 km / h under offret. Att hitta byte under planering på himlen anpassar han sig för att vara något högre, varefter han snabbt faller på det och slår det med sina tassar pressade mot kroppen. Ofta är slaget en sådan kraft som offret dör omedelbart.

Det är anmärkningsvärt att det i den ukrainska kulturen var den falkfalk som kallas en falk sedan Kevansrusens tider, och senare blev detta namn en större skala, inklusive andra fåglar av detta släkt. Det bör noteras att även nu när man pratar om falker, innebär folk oftast en vallfalk.

Sapsan - dag rovdjur

Peregrine Falcon är inte bara snabb, men också en mycket stark fågel, oöverträffad bland fjädrande rovdjur. Det distribueras nästan överallt, eftersom det gör flygningar runt om i världen. Du kan träffa honom i hela Europa, både på steniga stränder och i områden med svåra klimatförhållanden. Oftast kan gräset följa på torvmarker, i steppar och halvöken. Dessa områden är hans favoritplatser för rekreation och jakt.

I Centraleuropa bor dessa rovfåglar i de övervägande högländerna och gör sina bon på rena klippor. På vintern föredrar denna falk att bosätta sig i närheten av stora reservoar, där det jaktar på vattenfåglar. Det är anmärkningsvärt att bara unga personer migrerar, de gamla fåglarna leder uteslutande stillesittande livsstilar.

utseende

Sapsan är en fågel av falkfamiljen, vars kroppslängd är 40-50 cm med en vingspets på 90 till 120 cm. Det är anmärkningsvärt att männen är nästan hälften av kvinnornas storlek. Manens vikt är 650-800 g, och honan väger 0,9-1,3 kg.

Den största delen av fågelns kropp är mörkgrå. Samtidigt dominerar mörka triangulära inklusioner i plommonet. Undre delen av bröstet och magen är blekgul med mörka ränder. Även svarta primära fjädrar är spotted. Med sin storlek når grönfalken dimensionerna av en liten kråka som står ut bland resten av fåglarna i detta släkt med den mörka, mörkgråa klädseln på ryggen, färgglada ljusa mage, svarta huvudet, samt mörka, långsträckta fläckar under ögonen, kallad "whiskers". Beroende på storleken och egenskaperna hos färgerna finns det mer än 15 underarter av denna falk. Samtidigt i post-sovjetiska rymden distribueras tre av dem:

  • normala,
  • kaukasiska,
  • tundran.

De två första är sällsynta avelsfåglar, och det sista finns endast under flygningen.

Sapsan, som har valt en lämplig kvinna för sig själv, gör ett paratflyg framför henne, under vilket han ger sitt byte. I det fallet, om honan håller med om att acceptera frieri, vänder hon sig i luften och medan han svävar i himlen med ryggen ner, tar han sig från hanens klor. Därefter anses paret bilda och kan fortsätta till valet av en lämplig skogsplats, som i de flesta fall förekommer i stora skogar, bland vilka det finns stora bergskedjor.

Peregrine falkar bo i sprickor på branta klippor, men de föredrar att använda röda rovfågar för skydd, vilket de korrigerar så att falken känns mest bekväm. Det här boet är ganska rymligt, det rymmer föräldrar och kycklingar. Dessutom är det på grund av dess design och otillgänglighet att placera det på ett tillförlitligt sätt skydd mot rovdjur. I fallet då falkfalkarna måste bygga ett bo på marken och stenar, är de begränsade till en primitiv kull, som är sammansatt från flera grenar och stora fjädrar. Om boet är på ett bra ställe och tillverkat av hög kvalitet kan flera generationer av fåglar leva i rad i den. Dessutom har varje par alltid flera reservkontakter vid destruktion av huvuddelen.

Avel och kycklingar

En falk är en fågel som inte odlas mer än en gång om året: från våren till mitten av sommaren (perioden beror direkt på områdets livsmiljö), medan antalet ägg i en koppling aldrig överstiger 4 stycken. Kläckning utförs av båda föräldrarna i en månad. Efter den föreskrivna tiden framträder helbildade kycklingar från bruna ägg, utfodring som varar i 1-1,5 månader, medan båda föräldrarna tar hand om kycklingarna.

Den nyfödda chickfalken är täckt med en tunn fuzz och uppvärmd i boet av honan, medan hanen är upptagen med att få mat, som de och honan har rivit i små bitar matar kycklingarna tillsammans. Barn växer upp ganska snabbt och från en månads ålder börjar de stå på vingen. Samtidigt fortsätter falkhösten att stanna hos sina föräldrar länge efter avgång från boet. Under denna period lär han inte bara vuxnas vanor, utan också deras jaktfärdigheter.

En falk är en fågel, vars pubertet börjar vid ett års ålder, men det kommer endast att bilda sitt eget par vid tre års ålder. Peregrine falcons är monogamous fåglar. Ett format par lever alla sina liv tillsammans. Detta förklaras av välutvecklad avelskonservatism, det vill säga den här falken, som har flugit ut till varmare regioner på vintern, kommer tillbaka till sin avelsplats nästa vår. Efter det fortsätter paret igen till nästa arrangemang av boet.

Peregrine Falcon

Falcon är en fågel, som det är bäst att titta på när man höjer avkommor. Under denna period försöker fåglarna att jaga så nära som möjligt till boet. Falcons i de flesta fall svävar vid hög höjd, titta noga därifrån för sina kycklingar. Denna fågel är lätt att skilja i luften på grund av vingarens stora storlek och speciella form, som liknar en segel. Vid andra tillfällen kan prärgfalkarna observeras nära olika reservoar, där de jaktar på vattenfåglar.

Trots att dessa rovfåglar lever under livet på samma platser, ackumuleras inte representanter för denna art på ett ställe. Varje par tilldelas sitt eget stora område. På den fåglarna foder och inkubera kycklingar. Mellan paret av enskilda par kan avståndet nå flera kilometer.

Relaterade arter

Peregrine Falcon är en fågel av falkfamiljen, vars mest karakteristiska egenskap är storlek.

De underarter som lever i Arktis är till exempel de största i världen, och de som bor i öknar är tvärtom små. Sapsan är en av de mest fängslande jägarna bland de dagliga fjädrarna. Av den anledningen har det länge förföljts av personer som är inblandade i falken. Som en följd av deras handlingar har den redan obetydliga befolkningen i dessa falkoner minskat.

Det är värt att notera att falken är en fågel vars primära fjädrar är längre under det första året av livet (oavsett deras livsmiljö). Det är därför deras vingar ser mycket bredare ut än de kommer att vara i framtiden. En sådan struktur minskar betydligt ungdomarnas jaktfärdigheter, men hjälper dem att lära sig att flyga.

Grönfalkens huvudmat är fåglar, och deras storlek spelar ingen roll så mycket. Sapsan kan attackera både larken och den tunga gåsen. I händelse av att fågelns storlek inte tillåter att den dödas i luften, kommer fågelfalken att göra det och släppa sig till marken, eftersom rovfalkarna utvecklar en enorm hastighet och det händer ofta att falken inte hade tid att sakta ner offrets skarpa manövrering och kraschade i några någon form av barriär.

Ryggfalkar är perfekta jaktfåglar, men som alla andra falkar, om de börjar förfölja den, lämnar den sitt byte, vilket är vad andra rovfåglar som fångar falkens användning.

Art av rovfåglar

Alla dagliga rovfåglar som tillhör falkfamiljen kan delas upp i flera etniska grupper:

  1. Kestrels är oftast små pepparkakafåglar med ett mörkt mönster och ibland väl märkta könsskillnader. Vissa arter av afrikanska körsbär, där grå färg dominerar, står dock separat i denna grupp.
  2. Choglocks är ganska stora, välbyggda fåglar med mörkgrå fjäderdräkt på ryggen och oftast mörka fjädrar på kinderna, som ibland kallas "mustascher". Denna falk finns på vintern i alla territorier som tidigare var del av Sovjetunionen.
  3. Den tredje gruppen är stora falkar, vars storlek i vissa fall når upp till en liten hök. I de flesta fall har de också svart "whiskers" och ofta svart plommon på huvudet. Resten av färgen domineras av grå-röd färg. Men i motsats till de två tidigare grupperna är det en falk, vars art har en mycket ljusare fjäderdräkt. Dessutom har några av dem mörka ränder på bukdelen, arrangerade i en horisontell ordning.

I vissa fall skiljer sig sådana stora falkar i en separat grupp - undergenus Hierofalco, eftersom dessa fåglar har ett uttalat innehåll av färgpigment i fjäderdräkten, vilket gör dem väldigt lika hökar.

Falcon Protection

Impregneringsfalkens inverkan på populationerna hos andra fåglar är extremt liten på grund av det extrema avståndet mellan deras populationer. Dessutom är jakt med den här falken inte lika effektiv som det verkar vid första anblicken, eftersom endast en av de 10 attackerna är framgångsrik.

På grund av de rådande miljöförhållandena och de ständigt hotande poachersna som förstör de här sällsynta fåglarnas häckplatser är falkbefolkningen under konstant hot även om de flesta arter har listats i Röda Böckerna runt om i världen. Därför beror endast på oss om denna falk kommer att ha en framtid.

Vad äter falken i naturliga förhållanden?

Falcon är en rovfågel som kan attackera och få mat i flygning. Härmed hjälpas han av långa vingar, skarpa klor och en skarp blick. I några sekunder når han offeret och bär henne i klorna.

Falcon Diet

Under naturliga förhållanden matar falken på fåglar, som når en genomsnittlig storlek, ibland jagar däggdjur, men endast i sällsynta fall.

Oftast väljer rovdjuret seglar, sjöfåglar, som finns på fågelmarknaderna, det är lättare att fånga bytet där. Falken kan också välja fågelfåglar (döda ändar, kändisar, lommar), unga kvinnor, måsar (grå, tre-toed, silver), sandpiprar, havsandspetter, ermine.

Falkarna, vars habitat är en skog, väljer skogsfåglar som svarta grouse, vita patroner, hökuglor och en sparv och blåbenskuggla, kricka. Huvudmat för sådana falkar - vita partridges.

Ibland kan dessa rovdjur jaga däggdjur - harar, ekorrar och lemmings. Falken kan attackera ankor, grouse och inhemska duvor.

Feeding falcons beror på säsongens förändring. Vad äter falkonen på vintern? Under den här perioden blir de vita patrullerna huvud och nästan den enda maten, när de bor nära det frusna vattnet kan de också leta efter vattenfåglar.

Egenskaper av jakt och mat

Varje dag äter falken omkring 200 gram, men det beror helt på habitatförhållandena, ibland kan volymen vara mer. Om en rovdjur matas och han har tillräckligt med mat, äter han bara stora muskler från offret. Denna fågel äter inte offret omedelbart, för det första leder det till den plats där den plockar och skär. Om det finns kycklingar, tar hanen byte och honskjuvarna och matar henne.

Falken är en jättejägare, den fångar bara flygande fåglar med näbb och sedan bryter nacken och huvudets baksida. Det är tack vare dessa egenskaper av fåglar sedan antiken, arrangera människor falkener, vilket är populärt för närvarande.

Falcon Beskrivning

Detta är världens främsta bevingade fågel.. Falcon kan flytta i luften med hastigheter upp till 320 kilometer i timmen. Skarp sikt och stark jägare som kan se offret per kilometer. Namnet på fågeln på latin låter som "falco", kommer från ordet "falx", vilket betyder sickle. Faktum är att om man tittar på en falk i flyg, kan man hitta en likhet med vingar med en segel.

Karaktär och sätt att leva på

För jakt väljer du morgon och kväll. Fånga vanligtvis mindre fåglar. Carrion äts aldrig. Att fånga byte använder olika jaktstrategier. De kan dyka ner med stor hastighet, från en stor höjd. Helt jakt och i flygning. Resten av dagen föredrar de att koppla av på avlägsna platser, smälta mat. För häckningsplatser väljs trädplattor och stenar. Sällan, men kan ockupera andras fågelhus. På marken bo inte.

Det är intressant! Falcons älskar att arrangera flygspel på himlen, vilket visar på manövrerbarheten och skönheten i sitt flyg. Ofta tycks de reta andra rovfåglar genom att visa sig själva.

De kan mycket hög uppstigning i luften, där andra fåglar inte når. De bildar ett par och skyddar starkt sin "familj" från invasioner. Alla nomadiska hökar av natur. Och de vandrar inte bara vid naturens samtal för att bekvämt spendera vintern. Vissa gör det hela livet. Den här fågeln är lätt att tämja, till skillnad från andra fjädrande rovdjur.

Inte alls rädd för en person och kan till och med bo i närheten av mänskliga bostäder.. Falkens jakt taktik är också underhållande. Ornitologer brukar säga falken "slår" offeret. Och faktiskt är beteendet något likartat. Han griper snabbt och snabbt över attacken och attackerar ovanifrån. Slår ett kraftigt slag med en krokig näbb. En sådan strejk är tillräckligt för att döda en liten fågel.

Ibland tycks de skrämma bytet från marken, det flyger upp och sedan falkar avlyssnar det skarpt i luften. Det finns ingen chans att fly även från svallar. Rovdjuret offrar i en vinkel på 25 grader, med en hastighet upp till 100 kilometer per timme. Det händer så att falken verkar leka med byte: de kan "missa" specifikt och lämna bana, men när de utvecklas ger de en ny attack och griper målet.

Det här är intressant! Falken är den mest intelligenta arten bland alla fåglar.

Fåglar är mottagliga för träning och är praktiskt taget inte rädda för människan. När dressing nödvändigtvis innefattar spelelement i klassrummet. Men man bör inte glömma, även om falken är bra att ta kontakt med - det här är inte en hund eller en katt, men ett formidabelt rovdjur. De kan vänja sig till ägaren och till och med visa kärlek, men behöver fortfarande särskild uppmärksamhet från den person som kommunicerar.

Falcon arter

Falkfamiljen omfattar 11 släktingar. Bland dem är:

  • Karakary.5 genera: svart, krasnogorlye, berg, karanchi, bullriga.
  • Falcons. 6 släkting: skratt, skog, amerikansk dvärg, liten, dvärg, falkar (Falco).

Av dessa är falkarnas släkt (Falco) är den viktigaste och mest numeriska. Innehåller 40 underarter, som kan delas in i huvudgrupper av representanter:

  1. kestrel - Små, täta fåglar med röd färg. Det finns grå, men främst i Afrika. Känd som gnagarejägare. Det finns 12 sorter: Madagaskar, Seychellerna, Mauritius, Moluccan, Gråskägg, Vanlig, Stor, Räv, Steppe, Grå, Stripad, Passande,
  2. hobby - En stor och smal fågel med mörkgrå fjäderdräkt och svarta fjädrar i kindområdet. Det finns fem sorter av världen: Eleonora, afrikanska, gemensamma, östra och australiska,
  3. falkar - Den mest representativa gruppen. Den innehåller silver, kväll, rödbröst, Nya Zeeland, brun, grå, svart, Medelhavet, Altai, Mexikansk, Kort-Tailed,
  4. Turumti ochhuruvida den rödhåriga falken en medelstor fågel med en karakteristisk tegelröd hatt på huvudet. Inhabits territorierna Indien och Afrika.
  5. aftonfalk - liten falk, väldigt lik parametrar och beteende för törnet. Vikt överstiger inte 200 gram. Näven är kort och svag. Den matar endast på stora insekter. Med glädje äter sländor, gräshoppor, johannesbröd och stora skalbaggar. En intressant egenskap är att raven väljer övergivna hus som ett bo. Kan leva i förpackningar med upp till 100 representanter. Migrera också i flockar.
  6. merlin - Lever främst i norra och östra Europa. Litet, slitstarkt utseende med korta, skarpa vingar och en lång svans. Det bosätter sig i älv dalarna, sphagnum träsken. Undvik täta tjocktar och mörka skogar. Det förekommer främst på småfåglar. En sällsynt underart som kan bo på marken.
  7. juggerfalk - stor, stor fågel Активно применяется в охоте. Питается другими мелкими пернатыми. Но охотится и на сусликов, зайцев.
  8. Балобан – распространен в Центральной Азии, Казахстане, Сибирь, Туркмения, Иран, Афганистан, Китай. Считается одним из самых опасных подвидов. В длину вырастает до 60 см. Размах крыльев до полутора метров. Очень похож на сапсана, но отличается более светлым оттенком окраса и формой крыльев.
  9. Кречет – редкий и самый крупный из соколов. Массивный, крылья длинные и острые. Самец весит около 1 кг. самка примерно 2 кг. От сапсана отличается более длинным хвостом. Распространен в Европе, Азии, Северной Америке. Существует отдельный подвид кречетов на Алтае. Включен в Красную Книгу.
  10. Сапсан– самая быстрая птица на планете. Крупная птица, классический представитель соколиного рода. Распространена по всему миру, кроме Антарктиды,
  11. Шахин – также называют пустынным соколом из-за предпочтения жизни в пустынных местностях. Мельче сапсана по габаритам. В окрасе более рыжие, охристые оттенки. Honan väger nästan hälften så mycket som hanen. Vikten av honan når 765 gram, männen brukar väga 300-350 gram. Försvinnande vy.

Det här är intressant! Falcon - gyrfalcon avbildad på Kirgiziens emblem. Och på ett mynt i 500 kazakiska tåg är en falk avbildad - Sakerfalk.

Habitat, livsmiljöer

Dessa rovfåglar lever nästan över hela världen, med undantag för norra och södra polerna. Endast unga personer flyger bort för vintern. Mogna förblir hemma och rör sig med kyla närmare reservoarerna. De älskar steppe och halvöken. Krechety föredrar kustområden i de norra länderna. I Europa finns berg och klippor. Peregrine falcons vandrar nästan hela sitt liv och du kan träffa dem överallt i världen.

Falcon diet

Äter småfåglar, gnagare, insekter. Det kan äta grodor, ormar och ibland fisk. Den matar på alla varmblodiga djur som är mindre i storlek. Bytet har ingen chans att märka falken i förväg och speciellt att fly. Näbbkroken ger ett starkt slag, och sedan slår fågeln avstånd från slaktkroppen.

Det är viktigt! I fångenskap är det nödvändigt att mata spelet, annars kan falken bli mycket sjuk.

För att matsmältningssystemet ska fungera utan avbrott, behöver många fåglar fjädrar och små ben. I naturen äter hela bytet, de får allt de behöver genast. Några timmar efter en måltid bildas en wick - slöseri som fågeln återupptas.

Friska fåglar ska ha regelbundna fläckar, utan blodfläckar och obehagliga lukt. När du matar hemma, ge helt mus, råttor och småfåglar utan att ta bort skinnen. Fed beroende på ålder. Ju äldre fågeln, desto mindre behov av utfodring.

  • Vid två veckors ålder - ca 6 gånger om dagen. Samtidigt är det nödvändigt att ge små köttstycken, nedsänkt i en svag saltlösning. Det här görs för att simulera moderens saliv, vilket hjälper till att kycklingen sitter ordentligt.
  • Upp till en månad - ca 5 gånger om dagen,
  • Upp till en och en halv månad - 3-4 gånger,
  • Fram till komplett plomage - utfodring 2 gånger om dagen.

Reproduktion och avkomma

Falcons är monogamiska. Ett par bildas under parningstiden. Hos fåglar som bor på södra halvklotet varar perioden från juli till augusti. Men för de nordliga företrädarna för falkar skifter datumen: från februari till mars. Äktenskaps dans utfördes direkt i himlen. Hanen presenterar ofta en gåva till kvinnan i dess näbb under eleganta och höghastighetsflygningar. Ibland kan du titta när kvinnan och hanen rusar ner med stor hastighet och klämmer sina klor. Så kan de flyga upp till 10 meter.

Nestplatsen väljs noga. Preference ges till säkra krokar. Honan lägger upp till fyra ägg av röd färg. Man tror att ju tyngre honan i vikt, ju mer hon ger avkomma. Ägg inkuberas av båda föräldrarna i sin tur. Kläckning varar ungefär en månad.

Det här är intressant! Antalet framtida kycklingar i boet beror på matens tillräcklighet: ju mer rikligt det är desto mer ägg läggs.

Falcons är vårdande föräldrar. Kycklingarna skyddas genom att skydda boet hårt. Men så fort falkarna växer upp, ungefär en månad efter födseln, måste de genast lämna boet. Annars finns det risk för att de går i aggression av sina egna föräldrar, som känner sig i den unga tillväxten av naturliga konkurrenter. Puberty i dessa fåglar kommer i ett års ålder.

Naturliga fiender

Falken har en hel del fiender. Dessa är nästan alla stora rovdjur. Också farligt för dem och ugglorna. Rävar och martens, vassar och illrar rånar boet, äter kycklingarna. Men falkens främsta fiende är en man som förstör ekosystemet, förstör för roligt eller använder gifter för att odla jordbruksområden.

Befolkning och art status

För närvarande innehåller den röda boken gyrfalcons, som en svindlande art. Under hotet om utrotning Altai-falk. Det finns ingen tillförlitlig information att de individerna i Altaifalken, som nu finns i världen, är genetiskt rena.

Det är viktigt! Också utrotad Saker Falcon, Peregrine Falcon och Kestrel.

Falken är känd för man länge. Han användes alltid som en utmärkt jägare: en skarp sikt, stark och blixtlös. Den här fågeln har länge varit en sann vän av människor som komponerade sagor om det, dedikerade sagor och dyrkade som en levande gudom. Kungar i luftrummet, formidabla rovdjur och oöverträffade jägare handlar om falcons.

Falcon: beskrivning och bilder av fågeln. Hur ser falkar ut?

Real falcons

Real falcons är de mest perfekta rovdjur bland fåglar. Storleken på representanterna för släktet är väldigt annorlunda. Kobchiki och kestrels har en kroppslängd på 23-35 cm och en massa från 100 till 250 g. Krechety växer upp till 60 cm och de väger upp till 2 kg i genomsnitt. Manspersoner är mindre än kvinnor. I färgen på falkbeklädnaden är grå, röd, brun, svart och grå toner vanligare. Kroppens buksyta är vanligtvis varierad.

1. Mediterranean Falcon (lat. Falco biarmicus), författare till fotot: Derek Keats, CC BY 2.0. 2. Sparrow's Kestrel (lat Falco sparverius), författare till fotot: Mike's Birds, CC BY-SA 2.0. 3. Vanligt Kestrel (lat Falco tinnunculus), författare av fotot: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5. 4. Baloban (lat Falco cherrug), författare till fotot: Harold, CC BY-SA 3.0.

Det är lätt att skilja en falk genom sin karakteristiska vertikala landning "kolumn" och långspetsiga vingar. Vingarna av en rovfågel överstiger betydligt svansens storlek. Deras form och längd bidrar till utvecklingen av avsevärd hastighet i ett dykflyg och smidig manövrering under vertikal rörelse i luften.

Den mest höghastighetsflyg bland fåglarna har en falkfalk. Dykning till bytet ovanifrån har denna falk en maxhastighet på 322 km / h.

Författarfoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Falcon tail striated. Den är något rundad i slutet och har en imponerande längd.

Sparrowkestrel (lat. Falco sparverius). Foto av: Gregory "Slobirdr" Smith, CC BY-SA 2.0

Fuglens huvud är stort i förhållande till kroppen och avrundat. På sidorna finns det svart "mustasch" uttryckt i varierande grad. Släkten av släktets representanter är kort, med en skarp krok i slutet, mycket stark. Ett systematiskt kännetecken av falken är uttalade tänder på skärkanten av övre näven och spåren på motsatt sida - på nedre näven. Stickning, de utgör ett formidabelt vapen.

Runt ögat av en falk är en ren, fjäderfri ring. Fågelns ögon är runda med en mörk iris.

Författarfoto: Benjamint444, CC BY-SA 3.0

Riktiga falkar har långa ben med stora ben, långsträckta tår och starka skarpa klor. Den nedre (metatarsala) delen av cochlea är mesh.

Skriket av falkar, falkfalkar och andra representanter för släktet liknar en skarp, abrupt och långvarig "ki-ki-ki ...".

Enligt jakt och yttre egenskaper kan alla släktarter delas in i tre grupper:

Detta är ett släktträd av fåglar från falkens arter. De utmärks av röda fjäderdräkter i kroppens övre delar och en tät konstitution. Skillnader är ibland märkbara mellan kvinnor och män av samma art. De jaktar, främst på markdjur: reptiler, insekter och gnagare.

De är slankare och större än de första, och deras fjäderdräkt på baksidan har en stål eller mörk nyans. Svarta fjädrar ("whiskers") pryder kinderna i huvudet. Cheglocks jagar efter småfåglar.

  • Falcons, som vi brukade se dem

Stora fåglar, med "mustasch" och "lock" av samma färg. Färgning har tecken på de två tidigare grupperna. De har en grå dorsal med röda prickar. Det finns horisontella ränder på magen och torso är färgglada än på andra medlemmar av släktet. Alla falkar i denna grupp har mörkgråta svansar i en tvärgående remsa med en vit kant. De jagar stora fåglar och landdjur.

Vissa forskare skiljer Saker Falcon, gyrfalcon, Lanner och Laggar som en separat taxon-underordning Hierofalco. Externt, dessa fåglar liknar hökar. Deras kontrastfärg domineras av ljusbruna och röda toner, spetsig mage eller med korta slag.

1. Gråskägget (lat Falco-kenchroider), författare till fotot: Patrick_K59, CC BY 2.0. 2. Turumti (lat. Falco chicquera), författare till fotot: Cks3976, CC BY-SA 3.0. 3. South Mexican Falcon (lat. Falco femoralis), författare till fotot: Elaine R. Wilson, upphovsrättsskyddad fri användning. 4. Evening Falcon (lat. Falco rufigularis), författare till fotot: Joao Quental, CC BY 2.0.

Skogsfalkar

Skogsfalkar har en strimmad mage och svans. Genom att färglägga, liknar de hökar, och genom likheten av en ansiktsskiva runt ögonen - månen. Fågornas storlekar varierar. Den minsta är den randiga skogsfalken (lat. Micrastur ruficollis), som har en kroppslängd på 30-38 cm och en massa på 150-200 g. Den största är en kragefalk (latin). Micrastur semitorquatus) med en kroppslängd av 45-60 cm, väger 500-750 g. Färgvariationer är karakteristiska för alla medlemmar i släktet. Det finns ljusa, mörka, orange-röda och randiga skogsfalkar.

Författarfoto: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Amerikanska dvärgfalkar

Dessa är småfåglar med en kroppslängd från 28 till 30 cm, med avrundade vingar och en rundad svans som inte har en tydligt uttalad extra tand på mandeln. Den övre torso av fåglar är färgad brunaktig. Kroppens botten är ljus, med fläckig, randig svans, vingarna är mörkbruna. En särskiljande egenskap är närvaron av små ljusa vita fläckar på vingarna på fjädrarna. Män, kvinnor och ungdomar skiljer inte i färgning från varandra.

Foto av: Jorge La Grotteria, Alla rättigheter förbehållna

Falcons crumbs

Dessa är de minsta företrädarna för släktet och hela familjen. Deras kroppslängd är 14-19 cm, vingarna - 9-12 cm, vikt - 35-45 g. Detta släkt består av den minsta fjädrande rovdjuren, vitfodrad falk (Latin. Microhierax latifroner), en endemik på ön Borneo, med en kroppslängd på 14-15 cm och en massa på 35-45 g. Alla falken i detta släkt har en kontrasterande färg: mörkbrun eller svart topp och vit botten. Endast de röda benen och svarta benen har en rödaktig eller rödaktig mage. Vissa arter är något annorlunda i färg, vilket återspeglas i deras namn: vit-fronted, sorochiy.

Vänster bild: Rödfotad dvärgfalk (dregs) (lat. Microhierax caerulescens), författarfoto: Dr. Raju Kasambe, CC BY-SA 4.0. Rätt bild: Filippinsk dvärgfalk (Latin Microhierax erythrogenys), författare till fotot: James Gagen, CC BY-SA 2.0.

Små falkar

Längden på kroppen är 19-28 cm, vikten är 45-70 g. Färgen på fåglarna är varierad.

Afrikansk liten falk (lat. Polihierax semitorquatus) har askgrå täckande fjädrar av vingarna och samma "lock" färg. Han har kontrasterande vita "glasögon" runt ögonen, samma färg som baksidan av nacken och underkroppen. På fågelns baksida är en ljus kastanjmantel, ögonen är inramade av blotta hud av ljusrött färg, och tassarna har samma ljusröd färgning.

I den asiatiska småfalken (lat. Polihierax insignis) Kvinnor är färgade ljusare än män. De har en kastanjrött främre del av ryggen, samma färg på "locket" på huvud och nacke. Mannen bak och huvudet är grått. Arten kännetecknas av en ljus vit nadhvoste, orangegula, nakna ringar runt ögonen och samma färg på tassan. Vingarna av fåglar är relativt korta - 11-15 cm, men spetsiga falkiga. Svansen av småfalkar har en längd av 7-13 cm. Det finns små extra tänder längs kanterna på den övre mandibulen.

Författarfoto: Bernard DUPONT, CC BY-SA 2.0

Skratta falkar

Detta är ett monotypiskt släkt, representerat av en art.

En skrattfalk är en fågel med en mörkbrun rygg och samma vingar, en randig svans och en gyllene kräm eller halmkropp. Kepsen på falkens huvud är också halm och flätad. En svart "mask" passerar genom baksidan av hans huvud och ögon. Färgning och vertikal landning skratta falkar är som medlemmar i släktet Falco, men skiljer sig från dem i vikt (400-650 g) och kroppslängd (45-50 cm).

Författarfoto: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

Var lever falkar?

Real falcons bor runt om i världen, förutom Antarktis, som är en kosmopolitisk släkting. Inträffar oftare i öppna områden eller alternativa skog och vanliga utrymmen. Du kan också se dem på klipporna och klipporna. Om folkets inställning till dem inte lovar fara, så bosätter de sig nära konstgjorda landskap, ända ner till städerna.

Olika arter upptar olika livsmiljöer. Krechet föredrar norra länder, lever oftare vid havet, i tundran, där det finns många fångstbeställningar. Peregrine falcons migrera, besöker hela livet Afrika, Amerika, Asien och Europa. Kestrels bor i Nya Zeeland, Nya Guinea, Nya Kaledonien, Madagaskar och Mauritius, Seychellerna, i Australien, i steppes och halvöken i Amerika och Eurasien, i afrikanska länder. Cheglocks finns på öarna i Medelhavet, i Japan, Indonesien, på Kuriles, Sakhalin, i Nya Guinea, i Australien, i afrikanska länder, vid Medelhavets kust - i Tunisien, Algeriet, vid Atlanten, på den arabiska halvön, i Finland, Norge , Sverige. Andra medlemmar av släktet finns i Kanada, Nya Zeeland, Australien, Nya Guinea, Sydamerika och USA.

Skratta falkar bevara Amazonas skogar, och ockupera även sträckor från södra Mexiko till Uruguay och norra Argentina.

Skogsfalkar finns i de fuktiga tropiska regionerna i Central- och Sydamerika.

Amerikanska dvärgfalkar De bor i pampas och halvöken i norra Argentina.

Små falkar - Halvöken och torr savannas invånare i nordöstra och sydvästra Afrika samt områden med sällan växande träd i Sydostasien.

Dvärgfalkareller falkar, smulor - bosatta fåglar som bor i tropiska skogarna i Sydostasien, från norra Indien och Sydostkina till Filippinerna och Malay skärgården.

Författarfoto: Henrik Schulze alias Smittel, CC BY-SA 4.0

Livsstil och egenskaper av falcons

Falken är en modig, skicklig, intelligent och stark fågel. Han jagar på morgonen eller på kvällen, och under dagen döljer han på avskilda ställen och smälter roligt lugnt. Dessa fåglar har fenomenal vaksamhet: de märker offeret på ett avstånd av 1,5 km.

Icke-ädla falkar (kestrels, dvärgfalkar, röda fotfalkar) håller ofta demonstrationer, vilket visar förmågan att göra tur i flygning. De spelar och skämtar, ordnar en prålig jakt efter större fåglar, retar dem. Sådana falkar är lätta att tämja. Några av dem är inte alls rädda för människor och befinner sig närmare dem: det är till exempel den röda stammen.

Alla falkar har förmågan att flyga mycket högt, och få av dem äter carrion. Älskade arter lever i par och bevakar noggrant sin familj från rovdjur och släktingar. Nästan alla falkar vandrar, men vissa gör det hela tiden, andra flyger till viloläge, och andra flyger bara periodiskt. Den amerikanska dvärgfalkonen flyger bra, men gör det motvilligt. Han föredrar att klättra i träd och samtidigt som en papegoja.

Författarfoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Avelsfalkar

Falcons är fåglar som tenderar att bilda par, och deras äktenskap ceremoni ger demonstration flygningar. Man och kvinna kan rusa ner, klämma med klor och flyga så här ca 10 meter. Dessutom presenterar hanen sin vän en gåva i sin näbb.

Falcons bygger ofta bonar själva, men ibland är de ockuperade av färdiga byggnader av andra rovfåglar eller korvider. Ibland tvingar de hem från ägarna. Små representanter kan leva i naturliga hålor av träd, indragningar, nischer eller i konstgjorda bonar. Falcons lever på stenar, klippor, träd, i hål, på höga byggnader, i självgrävda hål i marken. Platser för att lägga ägg av fåglar är oftast inte i linje med någonting. I botten är det bara deras skräp, matskräp och fjädrar fallit av.

Aleut (svart) Falkens boet (Latin: Falco peregrinus pealei). Foto av: Cephas, CC BY-SA 3.0

Nest av en sapsana (en rustning. Falco peregrinus). Författarfoto: Peter Wegner, CC BY-SA 3.0

Kvinnor låg från 1 till 6 runda vita ägg dekorerade med rödbruna fläckar. Stora falkar har vanligtvis en liten koppling. Äggen inkuberas av honan, även om hanen ibland kort ersätter henne. Kläckning varar i en månad. Ibland gör föräldrar misstag över tid och kan bara sitta framgångsrikt på de första kycklingarna, eftersom klyftan mellan att lägga ägg är 1-2 dagar.

Vänster foto: Gyrfalcon ägg (Latin Falco rusticolus), författarfoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto i mitten: ett falkägg (lat. Falco vespertinus), författarfoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto på höger sida: vanligt körsbärsägg (lat. Falco tinnunculus), författare till fotot: Didier Descouens, CC BY-SA 3.0.

  1. Skratta falkareller falcon-headed mås, bon är inte byggda utan upptagna av tomma hålor, bonar av andra rovfåglar och bergsprickor. Lägg 1-2 ägg, som endast inkuber kvinnan. Mannen bär mat till honan och kycklingarna medan de fortfarande är små. Kläckning varar 40-65 dagar. Då tar båda föräldrarna mat. Nestlings lämnar boet 8 veckor efter kläckning.
  2. Skogsfalkar göra murverk i hålrummen av träd, hålor, grottor, klippor av klippor, övergivna hus. Under torrperioden låg de 2-3 vita ägg och inkuberade dem under regnperioden i 33-48 dagar.
  3. ekologi Amerikanska dvärgfalkar dåligt förstådd.
  4. Små falkar uppta andra människors bon, oftast byggda av vävare. I deras läggning 2-3 ägg täckt med vitt skal.
  5. Dvärgfalkar, eller falcon falcons, oftare bygga bon i hollows, lägga ägg av vit färg. Den afrikanska pygmofalkan bor i boskapen av sociala vävar.
  6. Real falcons:
    • Kestrels bo på stenar, i hål på marken, på träd, inklusive i hål, på klippor. Vid läggning av 4-6 gulbruna, rostiga färgade ägg,
    • gyrfalcon bygger inte bonar, tar dem bort från buzzards eller ravnor, fodrar dem med torrt gräs, mos och fjädrar,
    • Den rödfotiga falken bosätter sig i övergivna bonar fyrtio och kråkor, mindre ofta i hål och nischer. Honan lägger upp till 6 ägg och inkuberar dem. Hanen tar hand om sin vän, matar henne,
    • Falcons för uppfödningskockor behöver utrymme och närvaro av en reservoar i närheten. De hyllar oftare på klipporna på stenar i en höjd av 20-80 m från marken, i tundran: längs stranden av reservoarer eller steniga skogar. Реже они занимают гнезда других птиц. Мексиканский сокол может гнездиться также на земле. Самка откладывает от 2 до 5 яиц красноватого или буровато-красного цвета с более темными крапинами.

Половой зрелости соколята достигают к году жизни. У молодых соколов крылья более широкие из-за развития маховых перьев. Это мешает им охотиться, но хорошо помогает научиться летать.

Детеныши сапсана (лат. Falco peregrinus). Автор фото: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, CC BY 2.0

Чем питается сокол?

В добыче пернатых хищников преобладают грызуны, ящерицы, птицы и крупные насекомые. Также соколы могут поедать змей, лягушек, иногда рыб. Stora arter byte på medelstora däggdjur: gophers, hares. Vanligtvis falkar fångar byte i flygning, komma ikapp med ett flygande eller löpande offer i ett kasta. Små djur tar tag i näbb, stora stun eller döda klor.

Skratta falkar (Skratta falkar) - Gourmeter, de ropar på ormar, ofta giftiga, ödlor, små gnagare, fladdermus och skogslökar, och är också fiskare.

Skogsfalkar de äter småfåglar, de kan attrahera individer av passagerare med karakteristiska ljud. De fångar också ödlor och gnagare.

Amerikanska dvärgfalkar älskar att äta insekter, småfåglar och ödlor.

Små falkar de föder främst på stora insekter, mindre ofta på ödlor, ormar och småfåglar.

Dvärgfalkar, eller falkar, smulor, litet byte som fångas i flyg eller från gravarna, letar efter det från toppen av höga träd. De äter fjärilar, sländor, stora skalbaggar, termiter, gräshoppor, småfåglar, möss, ödlor.

Real falcons:

  • Kestrels på jakten ser ut för ett darrande flyg eller från abborre av småfåglar och stora insekter (sländor, skalbaggar, syrsor, johannesbröd, gräshoppor och Medvedok). De matas på små djur (fladdermus och vanliga möss), grodor, ödlor, ormar. Offret gripes med klor och dödas av ett slag av näbb på baksidan av huvudet,
  • den rödhalsade falken fångar småfåglar: svävar, svallar, larks, flygande insekter: skalbaggar, sländor, fladdermöss,
  • Rödfotiga falkar är falkar som ofta jagar insekter: gräshoppor, sländor, skalbaggar. Mindre ofta fångar de små gnagare, amfibier och ödlor. De äter sparvor, ibland kan de fånga ännu större fåglar, till exempel en duva,
  • hocklocks byte på insekter, fladdermöss och småfåglar: Stjärnor, svarta flöjter, roseller, spår. Ibland fångar de möss och andra markdjur,
  • ädla falkar (derbnik, grönfalk, gyrfalcon, Sakerfalk, aska, etc.) fångar fåglar: bietätare, orioler, sandpiprar, svallar, larker, varakushek, vaggar, trossar, hoopoes, småsporter, skorpioner, fladdermus. Mindre ofta matas de på ormar, gnagare, ödlor och insekter, kaniner, gophers, råttor. Black Falcon äter carrion. Gyrfalcon i tundranen matar på invånarna i fågelbazarna (måsar och antics), tundra och vita patroner, små passerines, lemmings, hares och ekorrar. Fångat byte av gyrfalcon bär till ett bo eller annat säkert ställe där det bryter det.

Kobchik (lat. Falco vespertinus). Foto av Andy Morffew, CC BY 2.0

Falcon livslängd

Maximal livslängd hos en skrattfalk i naturen bestämdes med hjälp av en bandteknik. Hon var 16 år och 3,5 månader. I djurparken levde fåglar i denna släkt till 14 år.

Okänd förväntad livslängd för amerikanska dvärgen, skogsfalkar och falkar, smulor.

Förmodligen är den maximala livslängden för representanter för släktet Small Falcons 20 år.

När det gäller de riktiga falken, då i naturen, levde den äldsta individen av törnkornen 16 år gammal, samma datum observerades för falkonen, som bodde i fångenskap. Kestrelens livslängd är 11 år. Känd fall av långfiskfalken: En fågel i fångenskap levde i 25 år.

Världen runt oss för barn 6-9 år. Fågel "Falcon"

Falcon är en övervintrande rovfågel. Han har ett snabbt stigande flyg. Hårdböjd näbb, mycket skarp syn. Falkens fjäderfärg är färgad brunaktig beige. Klor på tassar är skarpa, skarpa som knivar.

Falcons bo på toppen av höga träd eller i de bergiga bergens håligheter, uppvärmning av sina bostäder med ned, fjädrar och blad av gräs.

Falken tenderar vanligtvis högt i en klarblå himmel och letar efter byte. När han ser en liten fågel, en hare, en ört eller något annat litet djur, kastar han sig på honom med en sten, tårar honom med skarpa klor och hans näbb.

Visste du att falkar ofta används av jägare i jakt? Jägare med specialutbildade fåglar kallas falconer eller falconer.

Sokolniki

Jag ska till Sokolniki. aforetime

Det fanns lundar, träskar,

Och falkost hålls

Sokolniki lärde fåglar

Som en sten, faller på rävar.

I en blodig duell med henne

Kläm henne och klamrar sig till nacken,

Och med en näbb att riva och slå med en vinge.

Bara parken kommer att påminna om det förflutna:

Inga fåglar, inga lundar - som det aldrig hände!

Här är moderna kvartaler

Och bara i namnen ibland dolda

Långt bortlivat lager.

Svara på frågorna

• Hur ser en falk ut?

• Vad äter han?

• Var stannar falkar?

• Varför är en av distrikten i Moskva kallad Sokolniki?

• Vem jagade i Sokolniki?

• Hur såg Sokolniki ut i gamla tider?

Fiender av Falcons In The Wild

Alla stora rovdjur är inte vilda för att äta falkkött, inklusive örnuggeln. Ägg från deras koppling stjäl ofta martens, illrar, rävar och vasslar. De flesta falkarna dör till följd av att människorna förstör sina livsmiljöer, minskningen av livsmedelsförsörjningen och störningar på nästplatser. Ofta dör fåglar på oskyddade kraftledningar.

Derbnik-striden (lat. Falco columbarius). Författarfoto: Bear Golden Retriever, CC BY 2.0

Fördelarna och skadorna på falkar för människor

Falcons är naturens ordener, de förstör många gnagare. Därefter reglera deras antal och i passering säkerställa bevarande av korn skörd av en person.

Många falkfåglar kan enkelt tämjas. De kan hjälpa människor att jaga, skydda får av får från rovdjur, trädgårdar och fält från mindre spannmål, frukter och grönsaker. Falkenerna är i den officiella statstjänsten för skydd av Kreml-monumenten i Moskva. De kör bort kråkor, duvor och andra antropogena fåglar från gyllene kupoler, vilket sparar byggnadselement från erosion och efterföljande förstörelse. På flygplatsen i Brasilien kör falkar med hökar också kråken bort från landningsbanan. De förhindrar olyckor som kan uppstå med flygplan på grund av stora koncentrationer av fåglar.

Sokolov, liksom andra rovfåglar, bevakas överallt, trots att de ibland kan transportera fjäderfä, inklusive kycklingar. Men detta händer bara på grund av att ägarna misslyckats.

Intressanta fakta om falkar

  • Den största av falkenerna är gyrfalconen. Spännvidden är 125-160 cm. Endast cirka 1000 par gyrfalcons bor i Ryssland.
  • Den minsta falken i världen är Mauritiuskörden (lat. Falcopunctatus). Deras antal har minskat på grund av avskogning i fågelns livsmiljö. I naturen finns det bara 2 par av dessa sällsynta falconer.
  • Muti är en falk upp till 20 cm i storlek. Den angriper fåglar som överstiger dess storlek: vaktlar, trossar och tymelier (lat. Garrulax). I Indien användes tamed dregs för jakt. Ägaren höll fågeln i handen, så falkens namn framkom: "dregs" betyder "handfull".
  • Falken är avbildad på UAE: s, Kirgizistan och Islands armar.
  • I forntida Egypten var falken vördnad, det ansågs inkarnationen av solguden Ra.
  • Falconry dök upp omkring 2500 år sedan. Från Öst till Europa, från och med XII-talet, blev denna passion levererad av riddare som återvände från korståg. Den europeiska adeln var förtjust i falkejakt, och utbildade fåglar var väldigt dyra.
  • I olika länder för jakt används olika typer av falcons. Ryska älskare jagade med gyrfalcons och peregrine falkar, iranska - med en rödhårig falk, Mellanöstern - med Saker Falcons, indiska - med turumdi och dregs. I USA, och jaga nu med amerikan, eller sparrowkestrel (Latin. Falco sparverius).
  • Benstötar framför näsborrarna hjälper falkar att omdirigera luftflödet från näsan under en höghastighetsflygning.

Saker Falcon (lat. Falco cherrug). Författarfoto: DickDaniels, CC BY-SA 3.0

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org