Fåglar

Kestrel vanliga: beskrivning, livsmiljö och livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Utseende och beteende. Små, duvaformad, relativt bredvingarad och långsvansad trowel. Något större än den rödfotiga falken och derbnika, lite mindre än hoblock Formen är tunn, fjäder "byxor" på benen är nästan outvecklade. Kroppslängden är 32-39 cm, männenas vikt är 115-252 och 154-310 g honor, vingarna är 65-82 cm.

beskrivning. Den allmänna färgen är ogeröd med mörka prickar, botten är ljusare än toppen. Primär primära fjädrar och deras täckfjädrar är mörkbruna ovanpå, vings undersida är täckt av små, mörka prickar. En vuxen man skiljer sig från en kvinna i en ljusare mantel, en mindre mängd mörk pestrin dropformad och från den övre pilformade, en monoton grå "huva" på huvudet, en monokromatisk grå svans med en svart apikal remsa inramad med en smal vit kant.

Honan har en keps, rygg och svans röd, med ett vanligt mörkt mönster längs på locket och tvärs på baksidan. Nadhvoste och sidor av svansen är som regel gråaktiga, svansen med smala tvärgående ränder och en bredare apikal remsa som också gränsar till vitt. Män i en ålder av 1-2 år har samma färg som kvinnan. De unga liknar kvinnan, men dimmer, med större längsgående och inte droppliknande fläckar på bröstet och magen.

Orbitalringen, ceres och benen hos vuxna fåglar är gula, i ungblå, med en blåaktig eller grön nyans. Jämfört med andra småfalkar har den vanliga stammen de största vingarna, med stumma apexer. När den svänger och planerar, fyller fågeln ofta en lång svans med en tydligt synlig (speciellt i den hanliga) svarta preapiska remsan. Från alla falkar, med undantag för Steppelektronen och Steppe derbnikkvinnan, skiljer den sig också i röda toner på baksidan och övre delen av vingarna, och kontrasten mellan vingarnas röda baser och deras mörka ändar är väl synliga ovanifrån.

Törnkvinnan skiljer sig från kvinnans av Steppe-jerken i generella proportioner och den breda apikala randen på svansen. På alla åldrar skiljer sig fåglar av båda könen från steppekornet med avrundade, inte kilformade, svansiga, mörka, snarare än vita klor, smala mörka "whiskers" på kinderna. En vuxen man är också en bra utveckling av mörkt pestrin på ryggen, mage, bröst och vingar, bristen på ett blåaktigt band på vingarna.

Rösten. Hög och frekvent "signaler signaler signaler ", I tigger för matkvinnor och sletning - längre och vibrerande"Cree och och. ».

Distribution, status. Distribueras nästan hela Eurasien och Afrika. I bergen kan den hittas upp till en höjd av 4.500 meter över havet. I södra delen av området och det mesta av Europa, flyttas från Ryssland och måttliga delar av Asien till snöfria regioner för vintern, inklusive Ante-Kaukasus, Svarta havet, Kaspiska havet. Antalet och framgången hos nestande arter beror på antalet gnagare. I den europeiska delen av Ryssland var arten ganska vanlig, men de senaste åren har det skett en allmän nedgång i antalet, varför skälen är okända.

Livsstil. Den typiska invånaren i öppna torra utrymmen, i skogsområdet, är knuten till kanterna och jordbruksmarken. Uppgör villigt i antropogena landskap, ner till städerna. Foderet domineras av små gnagare, i södra ödlor och insekter, fångar mindre ofta fåglar. Det jagar lågt över marken, vinkar flygningen är inte snabb, ibland planerar eller förflyttar sig med sina vingar och svans väldigt öppen. Karakteristisk jaktteknik - häng på fladdrande vingar över byte och dyka sedan ner. Ofta ser han ut för voles och möss från poler och ledningar.

Anländer tidigt på våren. Det boskapar i hästar av korvider i träd, i nischer av klippor, på stenar, i byggnader, i konstgjorda höljeskrin, ibland i burar, nischer och hålor. Semikoloniala bosättningar är kända. I koppling brukar vanligtvis 3-6 ägg av en rostig färg som är typiska för falken, bara kvinnan inkuberar i ungefär en månad, och utfodring av kycklingarna varar i 27-35 dagar.

Den första downy outfiten av kycklingar är vit, den andra är gråhvit. I boet är föräldrarna mindre rastfria och aggressiva än andra falconer. Unga fåglar kan föröka sig nästa år efter födseln, ännu inte förvärvat den slutliga vuxna outfiten. Flyger av för vintern i september-november. Vissa individer övervintrar i mitten, framförallt i bosättningarna.

Kestrel, eller Common Kestrel (Falco tinnunculus)

Kestrelfalcon (steppe, vanlig): beskrivning

Kestrel Steppe och vanliga är mycket lika varandra. Steppefalkonen är mycket mindre, men samtidigt mycket vackrare. Fotografer föredrar att skjuta den här fågeln i flyg, speciellt hanen. Han har otroliga ljusa vingar. Kestrel är ljusröd, utan några fläckar och fläckar. Huvudet är blågråt i färg och på den kilformade svansen finns en svart kant. Den slående skillnaden mellan steppfalken är vita klor. Kestrel kan hänga på himlen länge. Men för detta flyter det ständigt sina vingar. Och Steppefalkonen hänger sig obeveklig. Ja, och leva dessa fåglar föredrar kolonier. De tycker om att mata på insekter, medan den gemensamma stammen fångar och äter gnagare, oftare stora insekter.

Den här fågeln finns i Afrika och Eurasien. Och i Ryssland är en av de mest populära falkarna som bor i södra Urals, Altai, Transkaukasien en vanlig trollkarl. Falkens livsmiljö och livsstil är väl studerade. Fågeln sprids nästan över hela vårt lands territorium, med undantag för tundran. Han gillar naturligtvis fler floodplain-banker av stora floder, skogssteg och små skogsbälten. Täta skogar är inte för henne, eftersom det producerar mat i öppet utrymme.

Under senare år absorberar civilisationen den lilla falkens naturliga livsmiljö, så det "rörde sig" och perfekt bosatte sig i Europas megalopoliser. Och närheten till en person skrämmer honom inte alls.

vanlig

Kestrel är en vanlig fågel av en ganska blygsam färg. Den lilla falkern matar på ödlor, möss och ibland stora insekter. I strävan efter byte kan den flyga nästan över marken och titta länge på bytet. Efter att ha märkt det, börjar fågeln ofta att klappa sina vingar, hänger upp och swoops kraftigt ner.

Starka klor på tassarna och angelägen vision kommer till hjälp av fågeln för att skaffa mat. I Kestrel är synen skarpare än hos människor, mer än 2,6 gånger. Om människor hade samma, så kunde oculistens checklista lätt läsas från 90 meter! Experter säger att den lilla falken ser perfekt ultraviolett strålning. Detta ger honom möjlighet att känna igen rester av urin från gnagare på marken eller gräset. På grund av vilket ett vanligt törn kan enkelt spåra och döda dessa djur med liten ansträngning. Falcon-familjen är den familj som stammen hör till. Frigörelsen hon har, som du vet, Falcon och släktet - Falcons.

Kvinna och man

Denna fågel har en uttalad sexuell dimorfism. Det är lätt att skilja honan från hanen efter huvudets färg. Hanen har ljusgrå nyanser av huvudfjädrar. Huvudet är en enkel brun färg. På baksidan finns dåligt synliga svarta fläckar, mestadels i form av en diamant. Svansen och delen av ryggen nära svansen är täckta med ljusa ljusgrå fjädrar. Änden på svansen är kantad med svarta ränder med vit kant. Under det är krämfjädrar och knappt märkbara fläckar av ljusbrun. Fjädrarna i magen och vingen är nästan vita.

Honan skiljer sig från hanen genom en vacker tvärgående mörk rand som löper över ryggen. Hon har en brun svans med många tvärgående ränder och en klar kant i slutet. Magen är strimmad underifrån och mycket mörkare.

Den unga hanekorsten liknar först den kvinnliga färgen. Endast vingarna är något kortare och mer rundade. Flyfjädrar är dekorerade med lätta fälgar. Tjocklek av näbb och ögonring i ungen - från blekblå till ljusgrön och hos vuxna - gul. Svansen är rundad eftersom svansfjädrarna är korta. Vingar av vuxna individer täcker svansfjädrar, på mörkgula ben, mycket mörka klor. Massan av den gemensamma stammen är något mer än 200 gram, mannen når knappt 300. Den genomsnittliga längden på hanen är 34,5 cm och honan är 36 cm. Vingarna av en sådan liten fågel är imponerande - 75-76 cm.

Var är boet?

Från vinterhabitat kommer den lilla falken i mitten av april - början av maj. Boet är vridet i par. Mindre ofta finns flera fler par i närheten eller till och med en koloni, men inte mer än 10 fåglar.

Kestrel vanliga boet föredrar inte mycket öppna kanter och även på kraftledningar. Mindre vanligt kan hennes hem hittas på små klippor eller floder, på branta banker. Strukturen på boet är inte inblandat, som de flesta falcons, men finner obebodda boar övergivna av magpies, rooks eller ravn. Ibland kan familjen av kestrels hittas i ett ihåligt på ett fristående träd, och det spelar ingen roll att det ihåliga var tomt. Fågeln jagar lätt värdarna och bosätter sig själv. Det valda boet är symboliskt genomfört av flera grenar.

Lägga ägg och inkubera

Beroende på vädret börjar den gemensamma stammen lägga ägg mot slutet av april. Honan inkuberar om fem ljust fläckiga ägg i ovarskuggar. Men ornitologer hittade bon med 8 eller fler ägg. Murverkstammen händer bara en gång om året. I sällsynta fall av alla äggs död kan fågeln fortfarande göra en läggning. Endast kvinnan inkuberar avkomman. Hanen arbetar på näring.

Chicks visas en månad senare. Hör omedelbart och se. Efter att ha dykt upp på ljuset, är den lilla falkens kycklingar täckta med de mest känsliga vita näten och samma vita näbb och klor. Vid eventuell fara faller de på ryggen, exponerar vassa klor uppåt eller helt enkelt ligger på botten av boet. Föräldrar är båda aktivt engagerade i avkomman. Barnens aptit är "allvarlig". Mat kräver mycket och ofta. På en dag dödar två föräldrar mer än tjugo små gnagare under uppväxten. Vid denna välsignade tid ger de ovärderliga fördelar till jordbrukare och trädgårdsmästare. Och de säger att den "tomma" fågeln. Fel, eftersom dess bidrag till bevarande av skörden är bra! Den unga körsbäret förändrar långsamt färgen på fjäderdräkt till en vuxen. Vid denna tidpunkt är kycklingarna redan intresserade av det omgivande livet och behöver ännu mer mat.

Efter 45-50 dagar är den unga falken redo för första flygningen. Vid denna tid kan du se "gymnastikövningar" på kanten av boet. Snart kommer kestrelkyllorna att vara på vingen och kommer att gå med sina föräldrar till vinterområdena i slutet av september - början av oktober.

Antalet och fiender

Under de senaste åren har den gemensamma kestrelen utsatts för storskalig banding. På grund av detta upptäckte ornitologerna att en fågel kan vara nomadisk, markant migrerande eller stillasittande. Kestrelets beteende påverkas endast av livsmedelsförsörjningen i sina livsmiljöer. Den huvudsakliga migrationsvägen falken går till södra Europa. Mycket ofta sågs de i Spanien, Polen, Belgien, Tyskland och även i Nordafrika.

Den här fågeln har inga fiender, såvida det inte är en man. Under 70-talet var det möjligt att ge upp sina tassar för en bra belöning. Antalet vanliga kestrel har fallit kraftigt. Anledningen till detta - ett stort förtroende för fåglar till människor. Sedan början av 2000 hålls Kestrelens nummer på samma nivå.

Beskrivning av kestrel

Kestrel - det gemensamma namnet på 14 arter av släktet Falco (falconer) som bor i Eurasien, Amerika och Afrika. I post-sovjetiska rymden bosatte sig två arter - de gemensamma och steppe kestrelsna.

Enligt en version kommer det slaviska namnet "kestrel" från adjektivet "tomt" på grund av att fåglarna är olämpliga för falkejakt. Faktum är att fåglar som är inblandade i falkejakt (ofta i USA), så kan versionen anses vara falsk. Närmare sanningen, det ukrainska smeknamnet (och dess tolkning) "borivinter": när svävar är vingen alltid vänd mot huvudvinden.

utseende

Detta är en liten vacker falk med stolt planterat huvud och harmoniska former, brett vingar och en lång rundad svans (på grund av förkortade yttre styrfjädrar). Kestrel har stora runda ögon, en snygg krokad näbb och mörkgula tassar med svarta klor. Kroppsstorlek, färg och vingspänning varierar i olika arter / underarter, men i allmänhet växer stammen inte mer än 30-38 cm med en vikt av 0,2 kg och en vingspänne på upp till 0,76 m. Vid vuxna individer når vingarnas ändar spetsen av svansen. Den minsta kestrel är Seychellerna.

Längden på kroppen överstiger inte 20 cm, och vingspetsen är 40-45 cm. Den övergripande fjäderdräkten är brun, ash, brun eller rödaktig. Mörka fläckar observeras på de övre fjädrarna. En av de mest slående är den amerikanska (passerine) kestrelen, vars män är överraskande med kontraster. I sin fjäderdräkt röd-röd, ljusgrå, vit och svart kombineras (honor målas mer blygsamt).

Det är viktigt! Unga fåglar har kortare och avrundade (jämfört med vuxna) vingar och plommonfärgen liknar kvinnor. Dessutom har juveniler ljusblå / ljusgröna ceres och slag runt ögonen: hos äldre fåglar är de vanligtvis gula.

Kestrellerna (steppe och vanliga) som är bekanta med Ryssland är mycket lika varandra, förutom att den första är något sämre än den andra i storlek och har en längre kilformad svans. Och trollens vingar är lite smalare.

Karaktär och sätt att leva på

Varje dag flyger körsbäret runt sina jaktmarker, snabbt flapping sina breda vingar. Med ett gynnsamt luftflöde (och till och med att äta byte) växlar törningen till planering. Dessa falkar kan flyga i stillastående luft, till exempel i ett slutet rum, och när de svävar på himlen vänder de sig inför den kommande brisen. Kestrelöget märker ultraviolett och urinmärkning (klart visat i sitt ljus), som lämnas av små gnagare.

Ju mer intensiv glöden desto närmare bytet: när den ser det, svävar fågeln ner och gräver sina klor i den och saktar sig redan nära marken. Nästan alla kestrels kan sväva i ett ovanligt spektakulärt darrande flyg (denna förmåga särskiljer dem från de flesta andra småfalkar).

I det här fallet vänder fågeln svansen med en fläkt och sänker den något, ofta och snabbt klappar vingarna. Vingar som flyttar en stor mängd luftarbeten i ett brett horisontellt plan för att säkerställa hängningen (i en höjd av 10-20 m), vilket är nödvändigt för att leta efter offret.

Det här är intressant! Kestrelvisionen är skarpare än människans vision, 2,6 gånger. En man med sådan vaksamhet kunde från topp till botten läsa Sivtsevs bord och ha flyttat 90 meter från henne. Manspersoner avger åtminstone 9 olika ljudsignaler, och kvinnor - redan 11. Ljud varierar i frekvens, tonhöjd och volym, beroende på det tillfälle som orsakade stamkärmen att skrika.

Bandningen hjälpte till att fastställa att trollet (beroende på intervallet) kan vara stillasittande, nomadiskt eller uttryckt som en flyttfågel. Artens migrerande beteende bestäms av livsmedelsförsörjningens överflöd eller knapphet. Migrerande kestreller flyger lågt, vanligtvis inte stiger över 40-100 m och stör inte flyget även i dåligt väder. Kestrels kan flyga över Alperna, vilket förklaras av deras låga beroende av stigande luftströmmar. Om så krävs flyger packarna över glaciärer och toppar, men oftare plottar de en rutt längs passagerna.

Sexuell dimorfism

Kvinnor är större och tyngre än män i genomsnitt med 20 g. Dessutom är kvinnliga personer benägna att gå ner i vikt under uppfödningstiden. Kvinnans vikt kan överstiga 100 g. Ju större honan är desto flera är kopplingen och friskare avkomman. Hos män under året förändras vikt nästan inte.

Det är viktigt! Sexuell dimorfism spåras i färgen på fjäderdräkten, speciellt täcker fågelhuvudet. Honan är färgad likformigt, medan hanens huvud är färgat annorlunda än kropp och vingar. Således är han i huvudet alltid ljusgrå och i honan är den brun i färg, som hela kroppen.

Också är männas övre fjäderdräkt vanligtvis mer färgstark än på kvinnor, vilket visar ökad spotting på den nedre (mörkare än manliga) delen av kroppen.

Vanliga Kestrel-gruppen

  • Falco punctatus - den Mauritiska Kestrel,
  • Falco Newtoni - Madagaskar kestrel,
  • Falco moluccensis - Moluccan Kestrel, vanlig i Indonesien,
  • Falco tinnunculus - den gemensamma kestrelen bor i Europa, Asien och Afrika,
  • Falco araea - Seychellerna törstig,
  • Falco kenchroider - grått-skäggigt eller australiskt kestrel, som finns i Australien / Nya Guinea,
  • Falco tinnunculus rupicolus - en underart av den gemensamma stammen, isolerad i en separat art Falco rupicolus, bor i Sydafrika,
  • Falco duboisi reunion kestrel - en utdöd art som bodde på omkring. Reunion i Indiska oceanen.

Gruppen af ​​afrikanska gråkorgar

  • Falco Dickinsoni - Dickinsons törn, även känd som den svarta backen, är vanlig i Östafrika så långt som Sydafrika,
  • Falco zoniventris - Madagaskar randig kestrel, endemisk mot Madagaskar,
  • Falco ardosiaceus är en grå kestrel, som finns från Central till Sydafrika.

Den fjärde gruppen är den enda arten av Falco sparverius som bor i Nord- och Sydamerika - den amerikanska eller sparvkörlen.

Habitat, livsmiljöer

Kestrels har spridda över hela världen och finns i Europa, Asien, Amerika, Afrika och Australien. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

Det här är intressant! I Centraleuropa bosätter fåglar inte bara skogar / kanter utan även odlade landskap. Kestrel är inte rädd för att vara nära människor och finns alltmer i staden, bosättning i bostadsområden eller i ruiner.

Steppelströken bor i steppar och halvöken, där den bonar i stora höjder, ruiner av stenar och förstörda stenkopplingar. I den europeiska delen av Ryssland väljer den sig för häckning av raviner, bjälkar (med jordskred) och floddalar, på bankerna där det finns utkroppar av moderbergar. I bergen i södra Sibirien och i södra Uralerna flyger fåglar till floddalar, strålade sidor, åsbackar, klippiga utkanter av de återstående bergen, skivor på platåliknande höjder och åsar på toppen av kullarna.

Kestrel Diet

Kestrel, som många fjädrande rovdjur, klibbar sina klor på offret och slutar med en näbb på baksidan av huvudet.. Jakt sker från prisada (pelare, träd, palisokov) eller från flygningen. Jakt från prisady förekommer ofta och är mer framgångsrik vid kallt väder, i ett lugnande flyg - under den varma årstiden (21% av de framgångsrika attackerna mot 16% på vintern).

Dessutom praktiseras dykning från en höjd i speciella fall: till exempel för en plötslig attack på en stor grupp småfåglar som upptar jordbruksmark. Kestrelens dagliga diet bestäms av sina levnadsvillkor beroende på klimat och terräng.

Djur som törstjaktjaktar:

  • små gnagare, speciellt voles,
  • små sångfåglar, inklusive husmossar,
  • kycklingar av vilda gråduvor,
  • vatten råttor,
  • ödlor och regnmaskar,
  • insekter (skalbaggar och gräshoppor).

Det här är intressant! För att kompensera för energiförbrukningen borde kestrels äta fjäderfä som motsvarar 25% av deras massa varje dag. På obduktion hittades ett genomsnitt av ett par halvmassade möss i döda fåglarnas magar.

Insekter och ryggradslösa djur äts av grupper som ännu inte vet hur man producerar större djur, såväl som vuxna körtor med ett underskott av små däggdjur.

Reproduktion och avkomma

I Centraleuropa observeras parningslösningar, med intermittent flapping av vingar, halvvarv runt axeln och glidande ner, från mars till april. Manens flygning, åtföljd av ett kallande gråt, har två mål - att locka en kvinnlig och ställa ut gränserna för tomten.

Ofta inbjuder kvinnan att kompisera, som hamnar närmare mannen och gör ett gråte som liknar ljudet av en hungrig chick. Efter samlaget flyger partnern till boet och hämtar sin vän med en rungande rop. Fortsatt att poke, hanen sitter på boet, skrapar och fördjupar det med klor, och när en kvinna dyker upp börjar den hoppa spännande upp och ner. För att kvinnan ska sitta på det valda boet kopplar hanen henne med en förfångad behandling.

Det här är intressant! Ett törnens bo utanför trädet ser ut som ett grundt fossa eller ett rensat område där mellan 3 och 7 olika ägg ligger (vanligtvis 4-6). Kvinnor sitter tätt på kopplingar och lämnar dem bara i fara: vid denna tidpunkt cirklar de sig över boet och avger en karakteristisk alarmerande knäckning.

Steppekorrelen föredrar att bygga bon i nischer, sprickor av lera klippor och stenar, mellan stenar eller i kuperade backar. Kestrels boskap finns i ruinerna av stenbyggnader (bland steppan) och i kaviteterna av betongbalkarna som täcker boskapens sommarläger. Spanska befolkningen utrustar ofta boskap i bostadsområden, klättrar in i nischer under taket. Steppekorrelet bildar kolonier (från 2 till 100 par), med ett intervall mellan boet 1-100 m. Avståndet mellan olika kolonier är från 1 till 20 km.

Naturliga fiender

Att ta kycklingarna i skogen stör inte törstret (som resten av falken) sig själv med att bygga ett bo, uppta dem som lämnas av magpies, kråkor och röker. Denna trio av fåglar anses vara naturliga fiender av stammen, och inte vuxna individer, men kopplingar och växande kycklingar.

Även kestrel bonar ruiner martens och människor. Sist för ledig nyfikenhet. För trettio år sedan föll kestrorna på jägarnas främre syn, men nu händer det sällan. Men på Malta blev körsbäret helt förstörd genom att skjuta.

Befolkning och art status

År 2000 uppträdde kestrel i "Globalt hotade fåglar i världen" för det mesta på grund av 2 arter vars existens hotas. Dessa arter (Seychellerna och Mauritian Kestrels) finns också på IUCNs röda lista.

Mauritius Kestrel, med totalt 400 personer (från och med 2012), anses vara en endemisk på ön Mauritius och är erkänd som en hotad art på grund av en negativ demografisk trend. Seychellernas törnkärl klassificeras också som utrotningshotade arter. Befolkningen på 800 fåglar tillgriper inte migreringar och lever uteslutande i Seychellernas skärgård.

IUCN Red Book uppskattar världspopulationen på steppekestrel på 61-76,1 tusen individer (30,5-38 tusen par) och tilldelar den statusen "minst sårbarhet".

Det här är intressant! I motsats till den svåra nedgången som registrerades under andra hälften av förra seklet har arten funnit stabilitet och till och med ökar i vissa delar av sitt sortiment. I den röda boken i Ryssland betecknas steppekesteln som hotade arter.

De mest talrika arterna är det vanliga körsbäret, vars europeiska befolkning (enligt IUCN) varierar från 819 tusen till 1,21 miljoner fåglar (409-603 tusen par). Eftersom den europeiska befolkningen står för omkring 19% av världens totala, närmar sig befolkningen i hela befolkningen 4,31-6,37 miljoner vuxna fåglar.

I Västafrika orsakade antropogena faktorer som ledde till nedbrytning av livsmiljön att stammen försvinna:

  • massbete,
  • timmerskörning
  • omfattande bränder
  • användning av bekämpningsmedel.

Förlusten av boskap i Europa är också associerad med intensifieringen av jordbruket och i synnerhet med användning av organoklor och andra bekämpningsmedel. Under tiden hör kestrel till de mest användbara fåglarna: i fälten utrotar det aktivt gresshoppar, fältmöss och hamstrar.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org