Fåglar

Hoopoe: en fågel med ett oförglömligt utseende

Pin
Send
Share
Send
Send


Förmodligen de första intryck som kan erhållas från mötet med denna representant för fåglarna - en blandning av roligt och vackert! Hoopoe - fågeln är väldigt elegant. Med sina ljusa färger och mycket tydligt svartvitt vingmönster kommer det att förvåna inte bara den avslappnade observatören, utan också den ornitologiska kännaren.

Arten hör till familjen av hoaxen, utbredd i hela Palaearctic, som ofta ses av människor i Spanien och Nordafrika.

Flera så kallade underarter av släktet har beskrivits:

  • Upupaindica, bosatt i Indien och Ceylon.
  • Upupalongirostris, som tydligen är en form av indokinesiska länder.
  • Upupamarginata, sällsynt för Madagaskar.
  • Upupaafricana eller minor, som bor i Sydafrika: till Zambezi i öst och på Bengalens västkust.

Vanligtvis i utseende är de alla mycket lika, har mindre skillnader.

Bird hoopoe: beskrivning

Fågel har små storlekar. Dess kropp når sällan 30 cm i längden. Det är lätt att känna igen av svarta med vita ringar av vingar och svans, samt toppknuten och en lång tunn näbb, något böjd nedåt. Huvud, nacke och bröst är färgade orange med röd färg, magen har en ljusare ton. Ju mer färgade fågeln är, desto äldre är den. Män och kvinnor är praktiskt taget desamma.

Artens visitkort är en lång mobil tuft på huvudet, bestående av två rödfärgade fjädrar med en svart kant i slutet. När han landar denna representant för fåglar avslöjar han en fläkt.

Nu vet du vad hoopoefågeln ser ut.

spridning

Denna art är mycket utbredd i Europa (dess företrädare är fast bosatta), liksom i Sibirien, Asien och Nordafrika. Finns också i Madagaskar och Afrika söder om Sahara.

Hoopoe - flyttfågel. Bor på sommaren främst i Europa och Nordasien, på hösten flyger den här fågeln normalt till vinter i söder till tropiska zoner. Ofta migrerar hoopoe till ekvatorial Afrika och Indien, även om det ibland lever hela året i Kina och Nordöstra Afrika.

Vanligtvis ligger fågeln där det finns ett öppet område, spenderar mycket tid på marken själv. Kroppen har ganska svaga vingar, men den kan få en betydande lång flygning, vilket framgår av sin vana att vandra: fågeln förefaller ofta på platser långt ifrån sina vanliga livsmiljöer. Hans förmåga att flyga visar också det faktum att en falk efterföljs, han stiger snabbt till extrem höjd och lämnar ofta jakten.

Hoopoe - en fågel som förekommer i en viss del av Europa varje år, oftast på våren. Det anpassar sig inte till fångenskap, så mycket få fall av häckar är registrerade i hushållen.

Migrationsfunktioner

Den hoopoe, vars foto är i artikeln, migrerar till norra områden av sortimentet. Migration (mestadels sker på natten) sker vid en bred front i hela Europa och hela Medelhavet, och förmodligen även över Sahara. Även om ornitologer påpekar att befolkningen av fåglar på den "svarta kontinenten" är inaktiv ur migreringens perspektiv året runt. Förmodligen majoriteten av europeiska migranter vinter i Afrika söder om Sahara eller i Indien, Turkmenistan och Azerbajdzjan.

Varaktigheten av migrationssäsongerna är avsevärt försenad. Höstens spridning täcker perioden från mitten av juli till slutet av oktober eller till och med till slutet av november. Hoops börjar flyga söder om Sahara i andra hälften av augusti, men de flesta fåglarna anländer dit i september och oktober.

Returflyg startar från början av februari. Massrörelser uppträder under perioden från mitten av mars till april och slutar i maj.

habitat

Hoopoe - en fågel som väljer sådana livsmiljöer:

  • Wasteland.
  • Ängar och betesmarker.
  • Skogssteg.
  • Savannah.
  • Bergsområden.
  • Skogsområden.

Det måste finnas lite vegetation på marken så att fåglar lätt kan få mat. Det bör också finnas "vertikaler" där de kan bygga sina bon, till exempel träd, stenar, väggar och höstackar.

Förändringar som gjorts av människor i den naturliga habitat av hoopoe ledde till att dessa fåglar vanligtvis också bor i:

  • Vinodlingar.
  • Vegetabiliska trädgårdar och fruktträdgårdar.
  • Olivodlingar.
  • Parker och trädgårdar.

Intressant är att fågelbomben, vars habitat huvudsakligen är slätt, också finns i bergiga områden i en höjd av upp till två tusen meter, och det stiger sällan ovanför den.

Vad äter hoopoen?

Hösten (foto av en fågel visar sin skönhet) förekommer främst på insekter - flugor, gräshoppor, termiter, fjärilar, myror, även om spindlar, maskar och larver också utgör en betydande del av dess kost. Kött av olika arter är hans favoritmat. När buggarna är stora nog, slår fågeln först med en näbb dem mot marken och äter dem sedan i delar. Hon sväljer små buggar helt utan onödiga ceremonier.

Hoopoe väljer oftast de insekter som lever i gödsel, jord, förfallande trä. Representanten för den fjäderiga med en lång krökt näbb drar lätt dem från ett mjukt träd eller en hög med jord. Hoopoe - en fågel med god aptit. På hösten kan dessa fåglar bli så feta att vissa gourmeter öppnar jakten på dem. Förresten, i vissa länder i södra Europa på 1800-talet, var rosta-hoopoe ansedd som en utsökt delikatess.

reproduktion

Kroppen är en monogamisk fågel, även om parförbindelsen verkar vara endast en säsong. Dessa fåglar är också territoriella, med männen anspråk ofta på ett visst territorium. Strider och strider mellan rivaliserande män (och ibland kvinnor) är vanliga och kan vara hårda. Fåglar kommer att försöka pricka rivaler med sina näbben.

En hoopoe ordnar vanligtvis en bostad i ett hål, på ett träd eller i en ihålig. Boet har en smal ingång, kan lindas eller samlas in från olika avfall, en otrevlig lukt kommer ut från det, vilket skrämmer bort fiender.

Endast honan är ansvarig för inkubationen av äggen. Kopplingsstorleken varierar efter plats: Fåglar på norra halvklotet ligger mer ägg än i södra halvklotet, och fåglar vid högre breddgrader har större kopplingar än fåglar närmare ekvatorn. I centrala och norra Europa och Asien är kopplingsstorleken cirka 12 ägg, medan mellan troperna och subtroperna finns vanligtvis 4 till 7 ägg i kopplingen. Ägg är runda och mjölkblåa när de lägger sig, men snabbt missfärgas på grund av smuts i boet, var och en väger 4-5 g. Byte av koppling är möjlig om det första försöket till reproduktion inte kröns med framgång.

Inkubationsperioden börjar när honan lägger det första ägget och varar från 15 till 18 dagar. Därför kläcker kycklingar asynkront. Under inkubering matar hanen av ramar honorna.

Nestlings kläcker med fjäderfjädrar, under dagen ser de första riktiga fjädrarna upp som senare växer. Barnen matas först av fadern, kvinnan ansluter senare till mannen i uppgiften att söka efter mat. De unga hopphuvudena flydde i 26-29 dagar och stanna hos sina föräldrar i en vecka efter att de är täckta med fullfjädrande fjädrar.

I allmänhet anses inte befolkningen av hoopu hotade. Av vissa uppskattningar varierar antalet fåglar i naturen från 5 till 10 miljoner individer. Vissa underarter minskar i antal på grund av störningar av ekosystemet i deras livsmiljö och poaching. I Europa, trots att det enligt beräkningar av ornitologer finns 700 000 avelspar, har det nyligen blivit en minskning av befolkningsstorleken. Hoopoe är hotat i Tyskland och utsatt i vissa andra länder.

Mindre och mindre i norra regioner förekommer hoopoe (fågel). Den röda boken i många ryska regioner (till exempel Lipetsk, Moskva, Tver, Novosibirsk) innehåller en uppgift om denna fågel.

Intressanta fakta

Vetenskapsmän trodde en gång att den dåliga lukten från brasens bo var orsakad av mat, som den finner på mycket tvivelaktiga ställen - dunghällar, ruttande trädstammar. Men nyligen upptäckte ornitologerna att denna lukt emitteras av fåglarna själva för självförsvar. När man angriper en rovdjur, producerar vuxna fåglar och kycklingar en hemlighet med en skarp lukt. Dessa sekret, som luktar (om jag kan säga det) ruttande kött, täcker på plommonet, boet. Forskare tror också att hemligheten avskyr parasiter och fungerar som ett antibakteriellt medel. Intressant, under flyttningen upphör fåglarna att fördela den.

Hoopoe är en fågel som på grund av sin näbbkonstruktion inte kan koka upp mat från marken, så det äter på ett ganska originellt sätt: det tar mat med näbben, kastar den högt upp i luften, fångar den med sin öppna näbb och svalkar den. Som i cirkus!

Ibland, under de heta månaderna, kan fågeln hittas på Island. Men där raser hon aldrig.

Om hoopoen märker en rovfågel, trycks den tätt mot marken och sprider sina vingar och blir osynliga från luften.

utseende

Representanterna för ordern Hornbirds och Chodod-familjen kännetecknas av förekomsten av randig svart och vitt fjädring av vingarna och svansen, en lång och ganska tunn näbb och också en relativt lång tuft som ligger i huvudområdet. Färgen på nacken, huvudet och bröstet, beroende på underarterna, kan variera från en rosa färg till en brunbrun färg.

Representanter för denna art präglas av ganska breda och rundade vingar, mycket karakteristiska färgade med kontrasterande vitgula och svarta ränder. Svansdelen är genomsnittlig i längd, svart, med ett brett vitt band i mitten. Mageområdet på kroppen är rosa-rött, med svarta längsgående ränder på sidorna.

Det här är intressant! I tsjukaner och ingusar, i tider av hedendom, blev hoopoe ("tushol-katter") betraktad som heliga fåglar, som symboliserar gudinnan av fertilitet, vår och födseln Tusholi.

Hösten i huvudets huvud har en orangefärgad färg, med toppen av svarta fjädrar. Vanligtvis är en fågelkropp komplex och har en längd i intervallet 5-10 cm. Men under landningsprocessen löser representanterna för noshörningens order och familjen i Udodovye-gruppen upp och med en fläkt. En vuxen fågel 4-5 cm lång, något böjd nedåt.

Tungan, till skillnad från så många andra fåglar, minskas kraftigt. Fotområdet är blygråt. Fåglarnas lemmar är starka nog, med närvaro av korta och stumma klor.

Livsstil, beteende

På jordens yta rör sig rören snabbt och ganska snabbt, vilket liknar vanliga stjärnbarn. Vid de första tecknen på plötslig ångest såväl som när fåglarna helt inte kan flyga, kan en sådan fjädring ligga lågt och klämma sig till jordens yta, sprida sin svans och vingar och lyfta dess näbb uppåt.

Vid inkubation av deras avkommor och utfodring av kycklingar producerar vuxna fåglar och spädbarn en särskild oljig vätska som utsöndras av oljekörteln och har en skarp, mycket obehaglig lukt. Utsläppen av en sådan vätska, tillsammans med droppingsna, är ett slags skydd av vinkeln från rovdjur med stor storlek.

Det är denna karakteristiska egenskap hos fågeln som gjorde att hon blev en mycket "skrupelfri" varelse i människans ögon. Under flygningen är ringen långsam och fladdrande som fjärilar. En sådan representant för ordern Hornbirds och Udodovoe-familjen är dock ganska manövrerbar i flygning, varför de fjädrade rovdjurna sällan lyckas fånga den i luften.

Sexuell dimorfism

Män av hoopoe och honor av denna art i utseende har inga signifikanta skillnader från varandra. Unga fåglar som tillhör ordningen Hornbirds och familjen Udodovye har i allmänhet en färgning i mindre mättade färger, markerade med en kortare näbb samt en förkortad tuft.

Typer av hoopoe

Det finns flera underarter av representanter för orden Hornbirds och familjen Udodovye (Upupidae):

  • Upupa epops epops, eller den gemensamma hoopoe, som är en nominativ underart. Den bor i Eurasien från Atlanten och i västra delen till den skandinaviska halvön, i de sydliga och centrala regionerna i Ryssland, i Mellanöstern, i Iran och Afghanistan, i nordvästra delen av Indien och i nordvästra Kina samt på Kanarieöarna och på Kanarieöarna. Nordvästra Afrika
  • underarter Upupa epops stora liv i Egypten, norra Sudan och östra Tchad. Det är för närvarande den största underarten, har en längre näbb, en gråaktig nyans på överkroppen och ett smalt band i svansområdet,
  • Upupa epops senegalensis, eller den senegalesiska hoopoe, bebor Algeriens territorium, Afrikas torra bälte från Senegals territorium till Somalia och Etiopien. Denna underart är den minsta formen med relativt korta vingar och närvaron av en betydande mängd vit färg på de primära flugfjädrarna,
  • underarter Upupa epops waibeli är en typisk invånare i ekvatorialafrika från Kamerun och norra Zaire och i väster till Uganda. Underarter finns ofta i östra norra Kenya. Utseendet liknar U. e. senegalensis, men skiljer sig i mörkare toner i färg,
  • Upupa epops africana, eller afrikansk hoopoe, bosätter sig i ekvatorial och sydafrika från centrala Zaire till centrala Kenya. Representanter för denna underart har mörktrött fjäderdräkt, utan närvaro av vita ränder på yttersidan av vingen. Hos män är de vingade vingarna utmärkta med en vit bas,
  • Upupa epops marginata, eller Madagaskar hoopoe är en representant för fåglarna i norra, västra och södra Madagaskar. I storlek är en sådan fågel märkbart större än föregående underarter och kännetecknas också av närvaron av en blekare fjäderdräkt och mycket smala vita ränder belägna på vingarna,
  • Underarter Upupa epops saturata bor i Eurasien från södra och centrala regioner i Ryssland till den östra delen av de japanska öarna, södra och centrala Kina. Storleken på denna nominativa underart är inte för stor. Representanter för underarterna skiljer sig något gråaktig fjäderdräkt i ryggen, såväl som närvaron av en mindre uttalad rosa tant i magen,
  • Underarter Upupa epops ceylonensis bor på territoriet i Centralasien mot södra Pakistan och norra delen av Indien, i Sri Lanka. Representanter för denna underart är mindre i storlek, har i allmänhet en mer röd färg och den vita färgen på toppen av kammen är helt frånvarande,
  • underarter Upupa epops longirostris bor i territoriet för indiska staten Asom, Indokina och Bangladesh, östra och södra Kina, liksom på Malacca halvön. Fågeln är större än de nominativa underarterna. Jämfört med utseendet av U. e. ceylonensis har en blekare färg och relativt smala vita ränder på vingarna.

Det här är intressant! Den äldsta utdöda familjen Messelirrisoridae anses vara den äldsta gruppen av fåglar, som liknar de moderna hoopoesna.

Till och med fångade vuxna hoops av någon underart kan snabbt vänja sig vid en person och flyga inte ifrån honom, men redan fullfjädrade kycklingar rotar hemma.

Habitat, livsmiljöer

Hoopoe är en fågel i Gamla världen. På Eurasiens territorium har fågeln spridit sig hela tiden, men i de västra och norra delarna ligger det inte i närheten av de brittiska öarna, skandinavien, Beneluxländerna och de höga bergen i Alperna. I Baltikum och Tyskland är hodes vanliga sporadiskt. I den europeiska delen ligger representanter för släktet söder om Finlands viken, Novgorod, Nizhny Novgorod och Yaroslavl, liksom republikerna Basjkortostan och Tatarstan.

I västra delen av Sibirien stiger fåglarna till en nivå av 56 ° c. sh., nå Achinsk och Tomsk, och i den östra delen av området böjer Baikal-sjön, syd-Muya Trans-Baikal Range och Amur River-bassängen runt. På kontinentalsaliens territorium finns hodes nästan överallt, men undviker ökenområden och soliga skogsområden. Även representanter för Udodovy-familjen finns i Taiwan, de japanska öarna och Sri Lanka. I den sydöstra delen bosätter de sig på den malaysiska halvön. Det finns fall av sällsynta migreringar till Sumatra och östra delen av Kalimantan. I Afrika ligger huvudområdet söder om Sahara-regionen, och i Madagaskar bor boende i den mer torra västra delen.

Som regel reglerar hoopoes på slätten eller i kuperade områden, där preferenser ges till öppna landskap i avsaknad av högt gräs i kombination med närvaron av enskilda träd eller små lundar. Befolkningen når störst antal i torra och varma områden. Familjens företrädare bor aktivt i klättrarnas raviner och ängar, bosätter sig nära kanten eller på skogskanten, bor i floddalar och foten, i buskiga kustdyner.

Oftast finns Pododerna på landskap som används av människor, inklusive olika betesmarker, vingårdar eller fruktplantor.. Ibland lägger fåglar i bosättningar där de matas på avfall från deponier. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • insektslarver och puppar,
  • Måbaggar,
  • gungbaggar,
  • kadaver,
  • gräshoppor,
  • fjärilar,
  • steppefyllor,
  • flugor,
  • myror,
  • termiter
  • spindlar,
  • lössluor
  • tusenfotingar,
  • små mollusker.

Ibland kan vuxna hoopor fånga små grodor, liksom ödlor och till och med ormar. Fågeln matar bara på jordens yta och letar efter sitt byte bland lågt gräs eller på jorden som är fräckt från vegetation. Ägaren av en tillräckligt lång näbb pickar ofta i gödsel och sopor, söker ut mat i rådigt trä, eller gör grunda hål i marken.

Det här är intressant! För stora skalbaggar får sina hoopoes på marken, bryts in i ganska små delar och äts sedan.

Sällan följer representanter för ordern Hornbirds och familjen Udodovoe med betesmarkerna. Tungorna i hooporna är korta, så dessa fåglar kan ibland helt enkelt inte svälja byte direkt från marken. För detta ändamål slänger fåglarna maten i luften, och sedan fångar den och sväljer den.

Naturliga fiender

Hoopoe skrämmer fiender, som snabbt klämmer fast med vingarna spridda till jordens yta och lyfter upp näbben. I den här situationen blir de liknade något helt oförståeligt och otänkbart, och därför hemskt och absolut oätligt.

Det kommer också att vara intressant:

Det finns inte så många fiender i naturen på hoopoe - ett sällsynt djur vågar äta en otäcka och oattraktiva byte. I slutet av 1800-talet, i Tyskland, köttes köttet från en vuxen hoopoe och kycklingar och fann "ganska gott".

VAD ÄR

Vanligtvis hoopoe letar efter mat på marken. På ängar, betesmarker eller gräsmattor med en tunn och lång näbb får han insekter eller larver från marken. Denna fågel älskar stora björnar, fångar spindlar, maskar, skorpioner och även små ödlor.

Ibland fångar hoopoe insekter i luften. Fångad byte, han dödar och kastar sedan upp, fångar och sväljer. På vintern äter manar myror och termiter. Foder av kycklingar är ungefär samma som hos vuxna fåglar.

LIVSSTIL

En karaktäristisk egenskap hos hoopoen är krönet på kronan. När den här fågeln är rädd eller nervös för något, ökar det sin smak. Höjden lyfter också häftet ett ögonblick när det sitter på marken eller grenen. Under flygeln är det lätt att känna igen inte bara av kontrastförekomsten, utan också genom en speciell böljande flygning med långsam, intermittent flapping av vingarna. Vid första anblicken kan hoopoen förväxlas med en stor fjäril, det verkar långsamt och klumpigt, men i själva verket flyger den här fågeln mycket smart och snabbt. Från rovdjurna flyger bommen, flyger uppåt - i det här fallet kan rovdjuret inte attackera bogen från ovan och ta den med sina klor. Henshocks flyger bort från sina boendeställen i augusti eller september och reser till Afrika och Afrika söder om Sahara för vintern och ibland till Medelhavskusten. Fåglar återvänder till sina boendemiljöer i april, när luften i norra regionerna är tillräckligt varm.

KOPIERING

Hoops är monogamous fåglar - de skapar par för livet och återvänder till samma boskap. Den nuvarande mannen synger en äktenskapssång som gömmer sig bland sällsynta vegetationer. Han håller sin näbb uppvuxen, bristande fjädrar runt halsen, höjer bulten sin tuft och försöker locka upp sin partner. Efter parning ligger kvinnan i ett bo utan kull, som ligger i ett gammalt träds ihåliga, från 5 till 8 ägg.

Ofta, som boet, använder hålen hål i väggarna, sprickor mellan stenarna eller en massa grenar. Ibland är fåglarna ihåliga med blad av gräs eller mossa, men oftast finns det ingen kull i boet. Äggs hoopoe matt vit med gråaktig, blåaktig och ojämn beläggning. Honan inkuberar dem i 15-16 dagar, hanen under denna tid ger henne mat. Nestlings luktar med en paus på flera dagar. De är redan täckta med nere. Först värmer honan dem, och hanen ger dem mat. Senare, när barnen kommer att få de första fjädrarna flyger föräldrarna tillsammans för mat.

Vid fyra års ålder lämnar kycklingarna redan boet. Det finns en obehaglig lukt bredvid bogen av hoopoes. Detta är "kemiskt skydd". Hoops har en speciell körtel som producerar en skarp lukt som skrämmer bort fiender. Kvinnan och kycklingarna kan "skjuta" på fiendens kaustiska stråle av avföring med en stark lukt.

Intressanta uppgifter, information.

  • Young hoopoe har ett mycket effektivt vapen. När fienden kommer in i det ihåliga och kycklingarna är i fara utsöndrar de ett ämne med en otrevlig lukt från oljekörteln, som avfyrades på angriparen. Denna lukt drev bort fienden och sparar kycklingarnas liv. För denna förmåga kallas hoopoe "stinkande cockerels".
  • I en forntida legend sägs det att en gång i tiden hade hoopoe ett guldblock. Människor jagade hela tiden fåglarna för den ädla metallen. Fåglarna bad om hjälp från kung Salomo, som istället för den gyllene kronan gav dem en fjäderprydnad.
  • Kroppen var mycket uppskattad i det gamla Egypten. Det finns till och med en hieroglyph som visar huvudet på hoopoen med en upphöjd tuft på kronan.
  • På sommarmånaderna sågs hoopoen långt i norr, även på Island. Denna fågel kan dock inte bo i sådana kalla områden.
  • Den hoopoe, som rovfågeln befann sig i öppet, räddas på ett listigt sätt. Den pressas till marken, öppnar väldigt mycket sina vingar och svansfjädrar, och näven lyfter upp sig. Då är endast kontrasterande mönster på vingarna synliga ovanifrån, tack vare vilken rammen nästan sammanfaller med miljön, och rovdjuret inte märker det.

KARAKTERISTISKA EGENSKAPER AV YTAN. BESKRIVNING AV FÅGLAR

huvudet: liten, ljusorange med en lång, tunn, något krökt näbb. En kännetecken hos fågeln är en fläktformad tuft på kronan av långa fjädrar med svarta tips. Tuften är omärkbar, den stiger bara vid landning eller när hängen hocks upp något arg.

vingar: bred och rundad, med tydliga svarta och vita ränder, som är mycket tydliga synliga under flygningen.

svans: steg, med samma svarta och vita ränder som på vingarna.

mage: orange brun.

ben: ganska kort, lämpad för att springa längs marken (med detta vrider hoopoen hela tiden på huvudet).

ägg: Ljus oliv med en gulaktig, gråaktig eller grönaktig kant. Honan lägger 5-8, ibland även 12 ägg.


- Habitat habitat

Där bor det

På vissa ställen är hoopoen en flyttfågel. Den har nästan hela Europa, förutom Skandinavien. Ibland visas hoopoe i södra England. Fågeln bor i de flesta delar av Afrika, Indien och Sydasien året runt.

SKYDD OCH BEHANDLING

Trots minskningen av antalet krokar i Centraleuropa används inga skyddsåtgärder idag för att rädda denna art.

Härfågel. Potatuyka. Fåglar av Brateevograd. Video (00:00:33)

I Moskva är inte uppfödningen av hoopoe etablerad i skogbiotoper, men på filtreringsfälten i Marino, inte långt ifrån den sandiga basen i Marino nära Moskvafloden. Det var 1996. Efter 10 år började hoopoe att dyka upp i tjockarna i slutet av Mariinsky-embanken.
Hoops arrangerar bon under taket av tillfälliga byggnader och i andra skyddsrum, och för mat flyger de till närliggande trädgårdar till Maryino och över Moskvas flod till Brateevskaya, där det också finns många trädgårdar.
De observeras också under våren flyg över Brateevskaya och Mariinsky floder.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org