Fåglar

Hur ser en fink ut?

Pin
Send
Share
Send
Send


  • del
  • Att berätta
  • Att rekommendera

Det finns länder där fågelbaserad turism är mycket utvecklad. Det här är en hel vetenskap som har sina fans och professionella. För henne finns det även en särskild term av engelska ursprung, vilket i rysk stil låter som "berding".

Ofta märker människor inte ens de fåglar som bor i närheten. Och förgäves! Bland de vanliga fåglarna är ganska attraktiva arter, kännetecknas av utmärkt sång och ljus färg.

Så kan du hitta biffar i hela Europa. Fågeln är ganska opretentiös för livsmiljön, så det löser sig inte bara i skogsområden utan också i urbana trädgårdar och parker. Om du gör dina observationer kan du ta reda på om kafet är en flyttfågel eller inte. Svaret kommer också att ges i den här artikeln.

Varför koffein?

För att förstå frågan om ursprunget till namnet är det värt att hänvisa till ryska folklore. Det finns ett tecken på att larken sjunger till början av sommaren, och finchen till återkomsten av frost. Fågeln kommer från att vintera ganska tidigt, när våren ännu inte helt har gått in i sina rättigheter. De börjar omedelbart sjunga. Folk började säga att chaffinch sångar varnar en person som han måste sticka, det vill säga det är värt att vänta på våren frost. Fåglarnas latinska namn översätts som "cool". Kanske betyder det att förkylningen kommer.

Enligt en annan version namnges chaffinchen så därför att han plötsligt bröt av sina trillor under sin sång i början av våren. Det verkar som om hans andetag var ute av kylan. Denna fågel skakar också en liten stund och sjunger. Men hur ser en finfågel ut?

utseende

Arten tillhör familjen Ryukov. Beskrivning av fågeln (kafaffin) är bättre att börja med att det ser ut som en sparv. Endast dess fjäderdräkt är mycket ljusare. Hos män, speciellt under uppfödningssäsongen, är huvudet och nacken blå i färg. Deras kinder, hals, bröst burgundy ton och panna - svart.

På de svarta vingarna är lätta ränder. En svans av en mörk nyans med grönt utflöde. På hösten faller färgpalett, färgen ändras till en brunaktig färg. Kvinnans färg domineras av grågrön toner.

Det finns många underarter av finkar. Var och en av dem har särdrag i utseende. Till exempel, kroppstorlek eller näbbform.

Boende funktioner

Finklar klassificeras som flyttfåglar. Därför är det inte korrekt att säga att detta är en vinterfågel. Kaffe kan anpassa sig och stanna kvar på vintern om den har valt en lämplig plats för sig själv. Mycket beror på bostadsområdet. Finklar är avgjorda, vandrande, migrerande.

För vintern lämnar det inte alltid gränserna för ett land. Han kan välja en södra region där vintern är mildare. För flygningen samlas fåglar i fläckar på 50-100 personer. De flyger med en hastighet av 55 kilometer per timme. Längs vägen kan de göra stopp i områden rik på mat. Några dagar senare fortsätter deras flygning. På vinterställen bor de i förpackningar. Sparrows angränsar ibland dem.

Finches kommer tillbaka på våren. De bosätter sig där det finns träd - i skogar, stadsparker, lundar. De föredrar grangranar, lätta tallskogar, blandade skogar. Ofta flyger de till den plats där de var förra sommaren. Sådana fåglar flyger snabbt och hoppar på marken.

Koffein är en fågel som sjunger vackert. Hennes låtar är höga och sonorösa. Det finns många variationer av sång, beroende på artens individuella egenskaper. Trills liknar dem som utförs av skylarken.

Chant varar i tre sekunder. Sedan följer en kort paus och en repetition av melodin. De unga fåglarna spelar melodier som inte skiljer sig i någon komplexitet. De lär sig från vuxna, som gradvis förvärvar färdigheten och förbättrar deras virtuositet.

De ljud som finchen gör skiljer sig åt beroende på bostadsområde. Totalt har hans repertoar upp till tio låtar. Han utför dem i sin tur.

För dessa fåglar är det möjligt att förutsäga inte bara vårens ankomst, men också sannolikheten för regn. Före regnet utför de ryu-ryu-ryu. Vid hösten blir sången tyst. Detta beror troligen på slutet av reproduktionsperioden. Hanen behöver inte längre locka uppmärksamheten hos sin följeslagare.

Hemma sjunger fågeln högt från januari till september. Det är dock bättre att inte börja henne som ett husdjur. Finches gillar inte att bo i burar. De är mycket nervösa, försöker flyga iväg, de kan vägra att sjunga. I fångenskap är de föremål för fetma, det finns problem med ögonen. Om en sådan fågel uppträdde i huset, bör du uppmärksamma dess kost. Det borde vara närmare det naturliga. Hur äter fåglar i naturen?

Fågelfinchen äter både växt- och djurmat. Därför fångar hon olika insekter och letar efter spannmål. Dess näbb är mycket hållbar. Det kompletteras med starka ansiktsmuskler. Därför kan fågeln penetrera skalet av en skalbagge eller ett fröhölje.

Koffein är inte av att äta frön som såddas i fälten. Jordbruksarbetare klagar ofta på dem. Men äter ett stort antal insekter, de ger fler fördelar, som jordbruksgrödor och skogsplantager.

Särskilt många insekter utrotar de under utseendet av kycklingar. Finches matar dem bara proteinmat. Vad är inte så vanligt bland fåglarna i denna familj.

reproduktion

På våren kommer fåglar, finkar, bilderna och beskrivningarna av dem i artikeln att komma fram i flockar förenade med kön. Män återvänder tidigare. De hålls bortsett från kvinnorna. Reproduktionsprocessen börjar med lockande vänner till deras territorium. Därför sjunger männen uttryckligen. Låter som chirping kycklingar.

Mars börjar parningstiden. Innan du lockar en flickvän, måste männen ockupera en boskap. Vanligtvis valdes förra årets plats. Om det finns konkurrenter i närheten av boet är de omedelbart utvisade. Därför finns det frekventa slagsmål mellan vuxna och första år.

Under denna period uppför sig männen noggrant, ständigt kämpar, ofta avbryter sina låtar, och deras klädsel på huvudet slätas.

Kaffinch kvinna ligger i närheten. Hon flyger upp till mannen, sätter sig bredvid honom på en gren eller på marken. Honan böjer sina tassar, höjer sina vingar med en svans. Hennes huvud är uppkastat och från näbben kommer en tyst "zi-zi-zi". Så bildas ett par.

En månad senare börjar de bygga sitt hem. Det viktigaste i det här fallet är kvinnan, och hanen hjälper bara. Forskare uppskattar att det plockar upp material för att bygga ett bo på jorden. Hon går ner ca 1300 gånger. Ur marken är boet byggt på fyra meters avstånd. Trots att trädens höjd och utseende kan vara mycket annorlunda.

Det tar en vecka att bygga ett bo. Normalt har boet form av en skål. Fågeln använder mossa, tunna stavar, gräs, rötter som materialet. Fastsättning är en web. Boet har ganska tjocka väggar - ungefär två centimeter. Ytterdelen är täckt med mossa, lavar eller bark. Inuti är skålen täckt med fjädrar, nedåt, ull. Ett sådant hus kan inte alltid ses från marken tack vare en bra förklädnad.

Honan ligger mellan 3 och 6 ägg. De har en grön nyans med röda fläckar av oregelbunden form. Honan inkuberar dem, och hennes partner tar mat, tar hand om henne. Men hanen utmärks inte av monogami. Han kan hitta sig en annan kompis för parning, inte glömma att ta hand om hans avkommor.

Fågelfågens kycklingar föds två veckor efter att ha lagt sig. De har synlig röd hud. Mörk fluff täcker endast bak och huvud. Barnen är hjälplösa. Föräldrar lägger dem i insektsbitarna. Under denna period kan de inte störas. Eventuellt yttre ingrepp kommer att leda till att föräldrarna lämnar boet, och kycklingarna kommer att dö.

I mitten av juni är kycklingarna redo att lämna boet. Föräldrar hjälper fortfarande unga fåglar i flera veckor. Vid slutet av sommaren kan paret ha en andra kull. Endast den här gången kommer det att finnas betydligt färre ägg i kopplingen.

livslängden

Finches är skogsfåglar som letar efter mat för sig och kycklingar på marken. De är ofta offer för rovdjur. Kanske är det därför de inte lever länge. Även i fångenskap är deras livslängd upp till tolv år.

De förekommer ofta i naturen, så hör inte till sällsynta arter eller hotas. Finkar utgör ingen fara eller värde för en person och orsakar inte skada. Det är därför de inte finns i den röda boken. Även om webben innehåller många vackra bilder av män med en ljus färg. Detta tyder på att fågeln är populär bland fågelskådare.

Mått och struktur

Inte bara i storlek, men enligt konstitutionen liknar finken en sparv. Vikten av en vuxen individ överstiger inte 40 gram, och kroppens längd är 14-16 cm. Den långa och skarpa näven har en regelbunden konisk form. Övre delen är något sänkt till toppen. Näsborrarna är något täckta med fjädrar. Finch-vingspetsen kan nå 28 cm. Svansen är medelstor, med ett snitt i mitten. Svagt täta tår av fågeln är beväpnad med starka och skarpa klor. Livet hos en koffein i naturliga förhållanden är cirka 12 år.

Manlig plommonfärg

Det sätt som en fin ser ut som förtjänar särskild uppmärksamhet. Ju äldre fågeln är desto ljusare är dess fjäderdräkt. Svart panna, halsen ljusblå, rullar i en rödbrun, samma tegelskugga och bröst. Den bruna ryggen närmare svansen får en grön färg, och den nedre delen av kroppen har en kontrasterande vit färg. De yttersta fjädrarna som är minsta är av en vacker mörkblå färg. Svarta vingar med brett och smala vita ränder och gula kantar sticker ut mycket effektivt. Undre svansfjädrar är blekvita, med svarta skalor vid kanterna. Grå svansfjädrar, belägna i mitten, har en gul gräns, alla andra är svarta, täckta på insidan med stora vita fläckar.

Runt de ljusbruna ögonen - ringar brun färg. Manens näbb byter skugga beroende på säsongen. På våren, under parningstid, är den blåaktig i färg, och på vintern blir den helt brun.

Färgdräktkvinnor

Vuxna kvinnor, till skillnad från män, kan inte skryta med en sådan klar klädsel. Det är mycket viktigt för dem att vara mindre märkbara under nestlingperioden, därför är färgområdet av honor roligare och mer begränsat. Fördjupningen i kroppens övre del har en mörkbrun färg, den nedre är något ljusare, utan abrupta övergångar. Huvud och näver grönaktig nyans. Ganska lite annorlunda i färg från en vuxen kvinnlig Common Finch under de första veckorna i sitt liv. Kännetecknet för kycklingens klädsel är bara en liten vit fläck på baksidan av huvudet.

Namnets ursprung

Var fick denna glada och livliga fågel ett så intressant namn? Det ryska folket gav väldigt lämpligt namn till olika fåglar och noterade de särskilda egenskaperna hos deras beteenden. Den gemensamma finken, som en flyttande fågel, var ibland kvar för att tillbringa vintern i sina infödda länder. Kanske hans lama look under perioden av svåra frost framkallade medkänsla från lokalbefolkningen, för vilket han gav honom ett sådant namn. Enligt en annan version, var soffan så namngiven på grund av dess särdrag på hösten och våren för att samla i flokker på zyabi.

Distributionsområde

Denna fågel kan ofta hittas i större delen av Europa, i Nordafrika och praktiskt taget i hela Rysslands territorium. I Nya Zeeland är detta den vanligaste passerine arten.

Gemensam finch lever i en mängd olika skogslandskap - bredblad och barrträd. Han föredrar att bosätta sig i mogna och kalla skogar, i buskar, på skogskanter, i björkplantor och tallskogar. De enda undantagen är våta och träskiga områden, liksom mörka skogsområden. Ofta kan det ses nära människors bostad - i trädgårdar, trädgårdar, parker, i kyrkogårdar. Vissa fåglar vinter i Centraleuropa, andra migrerar till Medelhavet och till Kaukasus fotskogar.

Chaffinch sång

I gamla tider var en sådan vanlig finch med stor ära: dess sång värderades mycket högt och betalade mycket pengar för fågeln. I fångenskap kan fåglar börja sjunga så tidigt som i januari. I naturliga livsmiljöer låter låtar från vår till midsommar. Redan i juli kan hyllan höras mindre och mindre.

Den här lilla fågelns röst låter som en ringande vals. Det föregås av en tunn visselpipa. Vanligtvis består en sång av ett eller två knän, som upprepade gånger upprepas en efter en och slutar med en slags "stroke" - en kort skarp anteckning. Älskare kan exakt skilja dessa stammar och ge dem specifika namn. En sangs varaktighet varar ungefär tre sekunder, följt av en kort paus och allt upprepas. Koffein, med hjälp av ljud, kan överföra olika signaler, vilket indikerar ångest, fängelse, aggression osv. På sitt eget språk kan han ge en signal att ta av sig eller uttrycka rädsla.

Ordinarie prydnadsfink idag är mycket mindre vanligt i urbana lägenheter än tidigare.

Beteendefunktioner

Fåglar bor i par och försöker att bosätta sig nära varandra samtidigt som de är mycket avundsjuk på att skydda sitt territorium från sina grannar. Efter häckningsperioden, när kycklingarna växer upp, samlas finkor i stora flockar, förbinder sig med andra medlemmar av finchfamiljen och försvinner från vårt område för vinterperioden. Bara några män kvarstår för vintern.

Den gemensamma finchen, en beskrivning av vilken utseende som ges ovan, är en mycket energisk fågel, skrymmande, intelligent och ovanligt smidig. Nästan hela dagens ljus är det i kontinuerlig rörelse, bara i eftermiddagen värme gömmer sig i grenarna av träd. Kaffefläkten rör sig lite på sidorna längs grenarna, men den hoppar längs marken eller går ganska snabbt. Dess flygning liknar vågiga linjer, medan den flyger långa avstånd på en betydande höjd. Innan du sitter ner, svänger finchen en stund över marken.

Som med alla medlemmar av finchfamiljen är insekter huvudvaran hos kafaffinchen. Under racerperioden, från maj till juli, består foderet av 100% av dem. Maten domineras av små buggar, fjärilar, olika dipterösa insekter, inklusive de som orsakar stor skada på jordbruksplantor. Ibland finch äter och växtprodukter - ogräsfrön, frukter, bär etc.

nesting

I norra regionerna syns finkornar i mitten av april, i centrala - nästan en månad tidigare. Lite vant, fortsätter fästet att bygga ett bo. Den ligger oftast i kronan av ett lövträd, vid basen av en av sidokantarna. Fåglar så skickligt maskerar boet att det är nästan omöjligt att se det från marken. För konstruktionen användes små kvistar, gräs, mos. Näsens väggar är täckta med bitar av bark, lavar. Botten är täckt med fjädrar och ull. Allt byggmaterial är fastsatt med hjälp av trådtrådar. Vid läggning finns vanligtvis 4 till 7 blågrönägg täckta med rosa fläckar. Honan inkuberar dem i två veckor, som bara flyger ut ur boet för att värma upp eller hitta mat. Hanen matar henne sällan, mer bärs bort genom att sjunga eller skrikas med grannar som har flugit till sin plats. Under en säsong kan en vanlig chaffinch (ett foto och en detaljerad beskrivning av hur dessa fåglar ser ut i denna artikel) göra två kopplingar. Den andra varar från juni till augusti.

Hur ser kycklingar ut

Kycklingarna som kom in i världen är mycket fluffiga än sina många sångfåglar. Deras kropp är nästan helt täckt med en lång grå fuzz, endast mindre delar av den förblir nakna. Fluffarna som ligger på barnets huvud sticker ut på sidorna på ett mycket underhållande sätt, som liknar en hatt.

Efter ungefär två veckor flydde kycklingarna, medan de inte var mycket olika i färg från moderen, och började sin första flygning från boet. Båda föräldrarna är vanligtvis engagerade i att mata sina avkommor. Som livsmedel kommer en vanlig finch huvudsakligen olika insekter till kycklingar, varav de flesta är larver.

Innehållet i en fåffa i fångenskap

I gamla dagar fåglade dessa fåglar ganska ofta, och de var väldigt dyra. Samtidigt blir en fin som fångats i fångenskap länge vänjat till den nya situationen och börjar inte sjunga omedelbart. Överraskande, i fångenskap har fåglar en mycket längre livslängd än i naturen. Trots detta är de inte särskilt lämpliga för underhåll i en lägenhet och i extremt sällsynta fall vänja sig vid personen.

Den dekorativa kafén, vars foto är placerad nedan, kan utge sina ringtrådar endast så länge som personen bredvid den är rörlig. Det är nödvändigt att flytta lite, eftersom sångaren börjar rusa på burv väggar, slår på barerna och riskerar att bryta. Поэтому для того, чтобы птицы не покалечились, зябликов содержат по одному, обязательно завесив клетку полотняным покрывалом.

Часто зяблик, просыпаясь по ночам, начинает прыгать по жердочкам, но не видя в темноте, натыкается на стенки. Замечено, что такое поведение свойственно этим затворникам, когда наступает у перелетных птиц период миграции. Чтобы избежать ночного беспокойства, рекомендуется на ночь включать небольшой светильник, позволяющий птице видеть жердочки и прутья.

Немало проблем возникает и с рационом питания зябликов, содержащихся в неволе. Dessutom är de ofta överviktiga och ögonsjukdomar. Av dessa skäl har antalet personer som är villiga att lyssna på sången av biffar hållits i fångenskap minskat avsevärt.

Hur ser en finfågel ut

Liksom de flesta fåglar uttalas sexuell dimorphism i finches. Män har en ganska ljus färg, ljus orange orange bröst och svartbrun rygg med en grön nadhvost. På huvudet verkar de ha en blåttgrått lock.

Vingarna, som sträcker sig i storlek från 24 till 29 cm, är mörka bruna i färg med vita fläckar. Kvinnor har dimmer plumage färg. Vikt överstiger normalt inte 20-50 g.

Det här är en liten fågel, kroppslängden når bara 14-15 cm

livsmiljö

Huvuddelen fördelas i den europeiska delen av Ryssland, i Nordafrika, Europa, Västra Asien. Dessa fåglar finns i skogar: i skogar, landsbygd, i parker. Men i motsats till sin släkting finns spargen sällan i staden.

Det här är en flyttande fågel. Med början av kallt väder, runt i mitten av september, flyger de bort till vintern i söder. Några av dem har anpassat sig för att leva hela året på ett ställe.

De flyger över till Medelhavet, söder om Kazakstan och Centralasien, några av dem övervintrar i bergen och fotar skogarna i Kaukasien. Efter att ha väntat på kylan återvänder de till sina tidigare livsmiljöer, vanligtvis i slutet av mars och i början av april.

Livsstil och näring

Dessa fåglar lever i små flockar, cirka 40-60 personer. På grund av sin lilla storlek är de ganska fina och flyger snabbt. Flytta på marken som fåglar hoppa.

Dessa fåglar har en stark och liten näbb, det beror på vilken typ av mat som helst. De föder främst på små insekter: olika skalbaggar, larver, maskar, fjärilar. På sommaren kan de äta mat av vegetabiliskt ursprung, till exempel en mängd frön, bär och frukter.

vocalization

Finches har en vacker röst. Deras sång är som en larkens trill. Sångarna själva är ganska höga och ringer, varar ungefär 3-4 sekunder efter en paus och repetition av sången. Singeln av vuxna män kan delas upp i 3 delar - en sång, en trill och en stroke (detta är ett kort, skarpt ljud).

Unga män utför enklare "kompositioner" där det inte finns några dessa 3 delar. Bildandet av komplexa låtar börjar under puberteten, den yngre generationen lär sig att kopiera sång från vuxna, mer erfarna män. En finch kan spela upp till 6 olika låtar.

Liv i fångenskap

På grund av sådan vacker sång var denna art mycket älskad att hålla i sina hus. Och hur konstigt det är, han är inte nyckfull, och kan leva i fångenskap mycket längre, ungefär 9-12 år, medan i naturen bara ett par år.

LIVSSTIL

Omedelbart efter ankomsten börjar färgglada finch-män söka efter en bekväm nestplats. Senare ansluter honan sig till hanen. Finches föredrar täta tjocktar, men dessa fåglar är opretentiösa till bostadsorten, så de bosätter sig i några skogar och undviker kanske döva platser. Finchboet är vanligtvis bara 120 m 2. På vintern hålls finkor i flockar och flyttas till öppna platser - ängar och fält. Ofta skapar de gemensamma flockar med spår eller andra fincharter, främst med sin närmaste släkting, finchen.

KOPIERING

Det är dags att fästa fena börjar i mars-april. Män, som vid denna tidpunkt har återvänt från vintern, börjar söka efter en bekväm plats. De sjungar högt sitt territorium och lockar kvinnor till det. Efter att ha accepterat den manliga inbjudan börjar kvinnan leta efter en plats som är lämplig för att bygga ett bo. Nötkreatur kan placeras på olika ställen - i täta buskar, häckar eller på ett träd, vanligtvis nära stammen eller i en gaffel av grenarna. Honan bygger boet, och hanen hjälper henne med att få byggmaterial. Skaftens skålformade boet är noggrant vävt av mossa, gräs och tunna kvistar fästade med spindelväv och hår. Utanför är boet täckt av lavar, björkbark och klumpar av planta fluff, så det är nästan omöjligt att märka det mot bakgrunden av trädbark. Honan ligger från 4 till 6 blågröna ägg och inkuberar dem i 11-13 dagar.

Nyfödda kycklingar av kafaffär är täckta med nere. De är helt beroende av föräldrarna. Föräldrar matar ungdomar tillsammans. De leder insekter till spädbarn och lägger dem direkt i kycklingens öppna näbb.

ZABLIK SINGING

Finch-killarna studerar sin sång genom att imitera sången av vuxna män. Så blir de utövande av "dialekt" karaktäristiken hos en viss region. Denna sång är mycket viktig för unga män när de först markerar gränserna för deras plot. Melodi varierar beroende på bostadsort. Caffinch sång ringande, lekfull, med en karakteristisk "stroke" i slutet.

BATTLEED ANMÄRKNINGAR

Kaffe är den vanligaste fågeln i europeiska skogar. Svinfiskar är bland de mest färgglada fåglarna i Europa. De är lätt igenkännliga av den blågrå kronan, kastanjebrun kastanjkastning och mörkgrön svansbas. Till skillnad från män är kvinnliga fenkor inte så ljusa. Deras kropp är täckt av bruna fjädrar, på vingarna och svansen har de vita ränder.

Intressanta uppgifter, information.

  • Under byggnaden av boet flyger honkaffeln ner cirka 1300 gånger för byggmaterialet och återkommer med det till boet. Boet ligger på en höjd av 2-4 m från marken.
  • Finch hör till familjen finches. Endast tre arter av denna familj matar sina kycklingar uteslutande av insekter, d.v.s. proteinfoder.

KARAKTERISTISKA EGENSKAPER ZABLIKA. Hur man ser ut BESKRIVNING AV FÅGLAR

kvinnligt: i ca 18 dagar upptar byggandet av en koppformad boet och inkubationen av ägg.

manlig: skyddar tomten när honan inkuberar ägget. Han driver bort potentiella rivaler.

vingar: en vit remsa på vingarna hjälper till att skilja sig från andra finch.


- Habitat habitat

Var är drömmen

Europa, Asien, Nordafrika, Madera Island, Azorerna och Kanarieöarna - det finns en fin på alla dessa platser. Finch från de nordliga och östra regionerna i området är flyttfåglar och vinter i söder - i Central- och Sydeuropa och i Mellanöstern.

SKYDD OCH BEHANDLING

Finches är många i hela Europa, så försvinnandet hotar inte dem.

Fåglar Voices - Caffinch (Fringilla Coelebs). Video (00:00:52)

Koffein (lat Fringilla coeleb) är en sångfågel av familjen finch.
Sparvstorlek (ca 17 cm lång). Färgen på hanans fjäderdräkt är ljus (speciellt på våren): huvudet är blåaktig, baksidan är brunaktig med grön, goiter och bröstet är bruntröda, stora vita fläckar på vingarna, kvinnans färg är dimmer. Distribueras i Europa, Västasien och Nordafrika, bosatte sig i öst. En av de många fåglarna i Ryssland. Bor i skogar och parker av alla slag, ofta i människans väldigt skydd. Nesar whitens i träd, maskerar dem med mos och lavar. Ibland boar två gånger om sommaren. I läggning 3-6 blåaktig med fläckiga ägg. Den matar på frön och gröna växter, på sommaren matar den också på insekter och andra ryggradslösa djur som matar unga fåglar.

Vanligtvis är finchens artssång representerad av en trill, som slutar med en stroke (kort, skarpt ljud) i slutet. Trillsna föregår de initiala, mer subtila visslande ljuden. Därför kan chaffinch-låten delas in i tre på varandra följande delar - sång, trillning, blomstra. En sådan struktur av sången är karakteristisk för alla vuxna män (kvinnlig koffein är vanligtvis inte ordentligt realiserad). Hela låten håller vanligtvis ca 2-3 sekunder, efter en paus (7-10 sekunder) upprepar sangen sig själv igen. Unga män i kafén (första året) har en förenklad, enhetlig struktur, specifik låt (underlåt), där de tre beskrivna delarna inte särskiljs. En liknande underlåt under hela livet kan vara närvarande i kvinnlig kafaffär. Det antas att utvecklingen av en normal artsång hos män uppträder under påverkan av testosteron (könshormon). Den normala (komplexa, differentierade) strukturen i en specifik låt förvärvas av unga män (efter att ha blivit på vingen) som en följd av träning - kopiering av en sång av äldre män i sin egen sort, samt "ömsesidigt lärande" av ettårigt manliga röstsamtal. Sånger kan ändras (sång improvisation), och olika versioner (typer) av en specifik låt skapas som är välkända när de ses på ett sonogram. En finchs repertoar kan innefatta 1-6 (10) versioner av sången, som utförs alternerande. Vanligtvis sjunger manar bara om 2-3 typer av sånger i en grupp; i befolkningen kan du hitta ett genomsnitt av 20 typer av specifika sånger. Liknande vokalvariation observeras hos många arter av passeriner. På grund av den sonorösa sången hålls finklar ofta i fångenskap.

Titta på videon: 'I FINK U FREEKY' by DIE ANTWOORD Official (Juni 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org