Fåglar

Waxwing - en fågel med en tuft på huvudet

Pin
Send
Share
Send
Send


Waxwing (Bombuse) är en fågel som tillhör den monotypa familjen Waxwing (Bombillidae), som innehåller tre arter. För en tid sedan hörde de bruna till subfamiljen Silkwaxwings, men nu är de representanter för en separat Ptiloganatidae-familj.

Artikelns innehåll:

Waxwing Beskrivning

Waxwings - fåglar är små i storlek, men har en ganska ljus och märkbar färg. Hittills är nio arter kända och beskrivna och bildar ett par familjer: silkeslen vaxvingar och vaxvingar. Tidigare var alla nio arter representanter för samma familj. Alla fåglar i Sparrow-liknande order och Sviristellens familj har ett mycket karakteristiskt och attraktivt utseende, men sexuell dimorfism hos sådana fåglar är inte tydligt uttalad.

Waxwingens sång liknar den mumlande iriserande trillen av "sweri-ri-ri-ri" eller "sviriri-sviriri", som mycket liknar flöjternas ljud, vilket orsakade ett så ovanligt namn på arten. Flygningen av representanter för den monotypa familjen varmvax är konsekvent enkelt och ganska snabbt.

utseende

Kroppslängden hos en vuxen individ är inte mer än 18-23 cm, med en genomsnittlig vikt inom intervallet 55-68 gram. Vid vaxvingar finns en väl märkt tuft på huvudet. Färgen är rosa-grå, med vingar av svart färg, i närvaro av gula och vita ränder. Svansdelen, halsområdet och remsan passerar genom ögonen, har en svart färg. Spetsarna på sekundära vingfjädrar har utseendet på små ljusröda plattor som tydligt kan särskiljas genom noggrann undersökning. På kanten av svansen finns en mycket märkbar gul rand och på vingen finns en smal remsa av vit färg.

Olika typer har viss extern skillnad. Amur, eller den japanska vaxvingen (Bombils jaronis) är en liten storlek med en kropp som är ca 15-16 cm lång. Den har röda spetsar på styrfjädrarna samt röda vingar. Den amerikanska eller cedarwaxwing (Bombilla cedrórum) har en mindre ljus och märkbar färgning, och den vanliga vaxväxlingen (Bombillà gârrulus) kännetecknas av en mjuk silkeslen, mestadels brun plommon med svarta och gula markeringar.

Det här är intressant! Ungdomar före den första molten på hösten är brungrå, med en bruntvitt mage och för chickens outfit kännetecknas av närvaron av en kastanjunderstick och en utvecklad gul färg på svansen och vingarna.

Fågornas näbb är relativt kort och relativt bred, som liknar en flycatchers näbb, med en rak nedre mandel och en svagt bukt topp över näbben. Fågelns ben är starka, med böjda klor, som är väl anpassade för att omfamna grenarna, men inte för snabb rörelse. Svansdelen är kort. Det finns identiska svansfjädrar. Vingar av fåglar är ganska långa, med apex formad av en tredje fjäder och en rudimentär första fjäder.

Karaktär och sätt att leva på

Waxwing är i de flesta fall en mycket stillesittande fågel, men under aktiv reproduktionstid föredrar företrädare för arten att hålla sig i stora flockar, som intensivt vandrar på jakt efter en rik kost. Sådana fåglar har bara en full molt under året, som hos vuxna hålls i oktober och november. Unga fåglar skiljer sig åt i partiell smältning, så de börjar byta sina chick outfit för den första vinterdräkten ungefär under det senaste årtiondet av sommaren.

Septemberproverna av representanterna för den monotypa familjen av kyrkvaxmaskar som redan vid denna tidpunkt förvärvar en karakteristisk mörk fläck i halsområdet. Med början av den första höstperioden släpper fågeln extremt liten fjäderdräkt, medan styr- och flygfjädrarna förblir oförändrade till hösten nästa år.

Hur länge lever waxwing

Waxwing är en av närmaste släktingar till vanliga sparv, och den genomsnittliga livslängden hos en sådan fågel i sin naturliga livsmiljö är ungefär tolv år. Vaxvingar hålls ofta i fångenskap, men sådana fåglar är sällan handgjorda.. Med strikt iakttagande av reglerna för vård och underhåll kan livet för ett sångdjur vara på ungefär femton år.

Habitat, livsmiljöer

Amur eller japanska vaxväxter är en invånare i Nordostasien. I vårt land är sådana fåglar vanliga i Amur-regionen och i norra delen av Primorye. För vinterning flyttar den japanska vaxvägen till Japan och Korea, liksom till nordöstra delen av Kina. Den amerikanska eller cedarwaxwing bevarar de öppna skogsområdena i Kanada och den norra delen av Amerikas förenta stater.

Vinterfältet av sådana fåglar är ganska omfattande och sträcker sig till den sydligaste delen av Centralamerika, och vaxvingar flyger in i södra regionerna i Ukraina, på Krim, norra Kaukasus och Transkaukasien. Ofta finns i Volga-flodens delta och Urals mun, på turkmenistan och Uzbekistan, Tadzjikistan och Kazakstan och Kirgizistan.

Det här är intressant! Biotopen är främst barrträd och björk i skogs-tundra eller taiga, bestående av tall och gran, björk, men i östra delen av Sibirien noteras vaxvingarna under boskapstiden mellan lerkogen.

Den vanliga vaxväxlingen spred sig i stor skala i Taiga skogszonen på norra halvklotet. Fåglar i denna familj bor på territoriet av glesa barrskogar och blandade skogszoner, i berg överväxta med vegetation, och även på clearings. Migrering av fåglar i söder utförs överallt inte tidigare än början av märkbart kallt väder eller snöfall.

Nästan överallt lämnar vaxvägarna sina hemländer inte tidigare än mitten av den allra första höstmånaden. Särskilt stora fågelflockar uppträder under perioden från hösten till första halvåret. Vårrörelsen i norr, som regel, uppnås av små flockar.

Diet av vaxvingar

Amur eller japanska vaxmaskar främjar främst vegetabiliska livsmedel som frukt och bär. På våren använder sådana småfåglar växter till mat, och med början på sommaren kompletteras den grundläggande ringen av fågelnäring med alla slags skadliga insekter. Fåglar håller oftast i stora flockar, ofta fångar insekter i flyg och matar sig på larver och unga växtskott.

Från sommarbärgrödor föredrar fåglar Kalina, lingonberries och mistelte. Fåglarna matar också på hagtorn, sibiriskt äpple, enbär, dogrose och buckthorn. På vinterns koldsäsong finns fågelflockar ganska ofta i bosättningar på territoriet av mittzonen i vårt land, där de främst matar på rönbär.

Reproduktion och avkomma

Mest vanliga i stora områden och i olika biotoper är ett vaxande bo i lätt skog, i mogna träd.. Fåglar når sexuell mognad vid en ålder. Säsongen med intensiv bosättning fortsätter från maj till juli. I den övre delen av träden uppföres en bo på en koppformad form av vuxna fåglar. För att få en robust fjädern, används gräs, hår, mos och grenar av barrträd. Brickan i boet är fodrad med en mild och mjuk lav med bark, och ibland finns cedarnålar i brickan. Oftast för att boa används skogsområdet, nära vattendrag och andra nestande par.

Varje år söker vaxmask efter en ny partner. Att dominera mannen för kvinnan består också i att mata sin partner med bär. Honan ligger från fyra till sex ägg av en blåaktig grå färg med svarta lila fläckar. Äggläggningen inkuberas uteslutande av honan i ett par veckor. Vid denna tid tar hanen all hand om foderet, vilket kan representeras av insekter och frukter av bärgrödor. De avkommor som kom fram i världen blir helt oberoende på ungefär två eller tre veckor.

Det här är intressant! Augusti är tiden för den utbredda massupphöjningen av alla kycklingar som föddes i år på vingen och den efterföljande bildandet av en vinterflock.

Amur eller japanska vaxmaskar bo i lark- och cederskogsområden, och parningstiden varar för sen vinter. För äggläggning av en hona av denna typ är ett litet bo byggt, vilket i regel ligger på ganska tunna yttre grenar av höga träd. Det självtillverkade boet honan fyller med vegetabiliska fibrer. En sådan koppling innehåller från två till sju ägg av grå-blå färg. Inkuberingsprocessen varar i genomsnitt en vecka, och hela uppfödningsperioden kan ta cirka 16-24 dagar. Båda fåglarna i ett par matar kycklingarna som föddes.

Naturliga fiender

Warblers waxwing idag är källan till föredragen mat för mycket många vilda djur och rovfåglar, så dessa fåglar spelar en viktig roll i den naturliga livsmedelskedjan. Vaxmaskens främsta fiender är martens, weasels och hökar, magpies och kråkor, liksom ugglor.

Det här är intressant! En väsentlig del av arten har ingen skyddande färg, därför blir ljusa vuxna fåglar ofta rov för rovdjur och ägg äts aktivt av medlemmar av vassfamiljen och ekorrar.

Småfåglar som tillhör de tre arten av den monotypa familjen waxwings förstör aktivt en mängd skadliga insekter och förhindrar också en kraftig ökning av befolkningen. Bland annat är vaxvingar bland de naturliga distributörerna av frö från många kulturer och bidrar till en intensiv spridning av vissa växter.

Befolkning och art status

Några kända arter av vaxvingar förblir dåligt förstådda just nu, men enligt IUCN är den allmänna populationen av sådana fåglar ganska många, så dess tillstånd kan inte vara oroande för forskarna. Hittills är Amur Waxwing listad på sidorna i den röda boken.

Minskningen av det totala antalet representanter för denna art främjades av okontrollerad fångst av individer som flyger till vintern i Kina, där sådana fåglar används för att förbereda olika rätter eller hålls som dekorativa fjädrade husdjur.

Beskrivning av vaxvingar

Waxwingeren i folket anses vara "fågelens skönhet", som inte kan sjunga, men bara chirps och visselpipor, som utfärdar karakteristiska triller - "sviririri ...". Packar av vaxvingar, välklädda crested fåglar, lockar alltid uppmärksamheten hos människor i städer och på landsbygden. Dessa fåglar med korta ben är något mindre än starling. Deras toppar är dekorerade med stora rosa tufts. Den lilla kroppen (ca 15-18 cm lång) är täckt med rosa-grå fjäderdräkt. Den är brunaktig grå med röd fjäderdräkt, den ser rosa grå från ett avstånd. På de svarta vingarna är tydliga ränder av gul och vit färg. Svansen, svansen och bandet nära ögonen är svarta. Svansen är kantad med en gul rand, vingarna är dekorerade med en smal vit rand. Nära dig kan du se de röda spetsarna på fjädrarna.

Sommarhabitatet och häckningen av vaxvingar är hela taiga-zonen i Ryssland, inklusive skogsundran. Dessa är barrskogar, blandskogar och rensningar av landets norra territorium. Oftast finns vaxvägar på platser där gran, björk och tall växer. En speciell subspecies bo i Altai bergen. I juni återvänder vaxvingarna till sina boendestäder. De bygger sina bon på olika trädhöjder. Boet är gjord av byggmaterialet, som alltid finns där. Det här är torra kvistar, grässtjälkar, mos och lavar. Hela strukturen (med en diameter på mer än 20 cm och en höjd av ca 10 cm) är fodrad inuti med mjuka fjädrar och nere. I koppling finns det från tre till sju askfärgade eller gråvioletta ägg med gråa fläckar och svarta fläckar. Ofta lägger man med tre - fem ägg. Efter två veckor uppträder kycklingar. De flyttande flyttfåglarna klarar av att kläcka kycklingar innan de börjar flyga till varmare platser närmare söder med början av kallt väder.

Vaxwings kan flyga till Kaukasus, Krim och Centralasien. På vägen (två gånger om året) på hösten och i början av våren kommer stora flockar i mitten av körfältet. De förekommer i Moskva-regionen vanligtvis under första halvåret, ibland till jul. Ornitologer har fler möjligheter att studera dessa fåglar under "migrationerna". I det glesbefolkade och otillgängliga norra territoriet leder vaxvingar en hemlig sedentär livsstil.

Waxwings på ett träd

Matning av vaxvingar

I sitt hemland matar vaxmaskar på bär, små frukter, knoppar, unga skott och insekter. Fåglar fick hand att fånga myggor, sländor, fjärilar och myror på flugan och hitta larverna. På hösten måste vaxvingarna flyga bort från dessa ställen inte så mycket från förkylningen som från hunger. De drivs av behovet av att hitta sådana platser där det finns mycket mat. Under resan blir vaxingar vanligtvis "vegetarianer". Om det finns många bär, stannar fåglarna ett tag och äter gott. De gillar bär av bergaska, enbär, viburnum, vildrosa, barber och andra träd och buskar.

Waxwings har en utmärkt aptit. Vildsvinare äter mycket och snabbt. De sväljer bär hela. I sådan mängd att deras mage inte har tid att smälta mat. Roligt, men om ankomsten av dessa fåglar kan hittas av deras droppings. Orange-röda fläckar av halvfördelade bär med rester av skal och frön fläckar stegen, blinda områden och områden framför husen. Frön "från vaxvingarna" groddar i de mest slumpmässiga ställena. Dessa fåglar besöker ibland tråg och villigt peck frön och torkade bär.

Efter några veckors gluttony flyger förpackningarna bort och vandrar från en plats till en annan. Flygavstånd beror på mängden mat på nya platser. I slutet av vintern - i början av våren återkommer vaxvingar i Moskva-regionen, matar på de återstående bären och svullna knoppar av asp och poppelträd.

Waxwings på trådar

Drunkna vaxmaskar

Vaxwings är ibland berusade. Kännetecken hos berusade fåglar har länge varit kända. Inte bara i vårt land, utan även i andra stater, till exempel i skandinaviska. Sådana situationer uppstod också i Amerika, men fåglar åt där andra frukter. Dunkna vaxvingar hittas inte bara på hösten, men också på våren. Ibland är förgiftning orsakad av trädens saft. Till exempel lönnsoppa. Hans trickles våren flyter ner på stammen och grenarna med någon skada på barken. Vaxvingar blir ofta fulla i en varm och fuktig höst, när de närmar sig buskarna och träden lämnade mycket bär, särskilt bergsaska. Under sådana klimatförhållanden börjar saften i bären att jäsas. Vildsvinare sväljer allting, till och med fermenterade bär och angriper dem i hela flokker.

Amerikanska ornitologer studerade beteendet hos "berusade" vaxvingar och förändringar i deras kroppar. Det visade sig att fåglar har sin egen "riskgrupp". Denna vax-glutton. När ett stort antal bär ätit börjar jäsningen i fågeldosofagen. Levern har inte tid att klara av belastningen. Alkohol förändrar fåglarnas beteende. En flock av berusade vaxvingar är inte alls en rolig syn. Fåglar slutar navigera i rymden. De kan inte flyga i en rak linje, krascha i hinder, falla, bli skadade och till och med dö. Och eftersom hindren ofta är fönster, husets väggar och folket själva, börjar befolkningen att panik. Information uppstår om aggressiva berusade vaxmaskar som strävar efter att attackera människor och terrorisera städer.

livsmiljö

Den vaxande fågeln föredrar Rysslands taigazon. Detta är platsen för sin sommar livsmiljö och bo. Du kan träffa henne i skogsundranen. Hon föredrar blandade skogar, steklingar och hvoyniki, som ligger i den norra delen av landet. Fåglar, tallar och granar är oftast utvalda för livsmiljöer av fåglar.

Waxwings - flyttfåglar. Med början av kallt väder flyttar de närmare söder, där platserna är varmare. Vissa flockar flyger till Krim, Centralasien och Kaukasus. De flesta föredrar emellertid den mellersta körfältet. Den vaxande fågeln förekommer som regel i den första halvan av vintern, och ibland till jul, i Moskva-regionen.

Under vandringarna har ornitologerna en bra möjlighet att studera dessa fåglar. Ja, i den avlägsna och glesbefolkade norra zonen leder vaxvingar ett stillesittande och hemligt sätt att leva.

I hemmet äter fågeln vuxna små frukter och bär, unga skott och knoppar. Kärlek fåglar och insekter. De får handen att flyga midger och myggor, fjärilar och sländor. Vaxmaskar matar också på larver.

Med början av hösten lämnar fåglarna sina beboeliga ställen. Att köra dem därifrån är inte så mycket kall som hunger. De flyger iväg på jakt efter platser där de kan hitta mat. Under deras resor blir vaxvingar vegetarianer. De slutar på platser där det finns många bär. Under resten av fåglarna försöker de äta tillräckligt. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Ett intressant faktum är att utseendet på vaxvingar indikeras av deras droppings. Fåglarna lämnar röda-orangefärgade fläckar som består av halvfördelade bär med bitar av skal. Sådan kull fläckar grunderna och stegen framför husen. Fröer som lämnar vaxvingar växer ibland på olika ställen. Besök dessa fågelburkar och konstgjorda matare. De plockar lätt upp torkade bär och frön.

När paketet spenderar flera veckor på ett ställe, flyger det till en annan. Valet av en ny livsmiljö beror på mängden mat. Vaxwings visas igen i förorterna på sen vinter eller på våren. Här matar de på de återstående bären, liksom de redan svällande knopparna av poplars och aspens.

Konstigt beteende

Den vaxande fågeln är ibland "full". Sådant konstigt beteende hos fåglar har varit känt under lång tid. Detta fenomen observerades inte bara i Ryssland. Sådana situationer uppstod i Amerika och i Skandinaviens länder.

"Dunkla" vaxvingar kan observeras inte bara på hösten, men också under vårsäsongen. Ibland "förgiftning" provar trädens saft. På våren strömmar slingorna ner i bagaget med minsta skada på barken. Men oftare blir vingarna "fyllda" på hösten om vädret är varmt och fuktigt. Juice i bären, som kvarstod på buskarna för ankomsten av fåglar, börjar jäsning under sådana förhållanden. Vilda fåglar äter allting. De sväljer och fermenterade bär.

Beteendet hos "berusade" vaxvingar och förändringar i deras kropp studerades av amerikanska ornitologer. Det visade sig att om man äter ett stort antal bär börjar sin jäsning i matstrupen. Samtidigt kan levern inte klara av den ökade belastningen. Alkohol som fångas i fågelns kropp förändrar fåglarnas beteende. En flock av berusade vaxvingar är inte en rolig syn. Fåglar navigerar inte i rymden. De kan inte flyga i en rak linje, krascha i olika hinder, falla, bli skadade och ibland dö.

Waxwing habitat, flyttande fågel eller inte

Vaxvingar är frekventa besökare till städer och städer på vintern, men de är hemlighetsfulla, så mycket av deras beteende är inte helt förstådd, inklusive säsongsrörelser.

Det skulle vara mer korrekt att kalla dem villkorligt nomadiska, för om de flyger över till andra områden för vintern, så är de korta avstånd. Lusten att flyga söderut till vintern i dessa fåglar kan inte uppstå om det finns en mild vinter och mycket mat i ett välbekant område.

Bostadsområdet är Nordamerika, Norra Europa och Asien, barrträd och blandade skogar. På hösten flyttar vaxväxter i söder, de kan hittas vid denna tidpunkt och på vintern finns i centrala Ryssland, i Frankrike, Polen och Italien.

Vissa flockar flyger till Krim och Turkiet. Vaxmaskar, som lever i Amerika, bor i sydvästra delen av kontinenten på sommaren, flyger till Mexiko på vintern.

Utseende Beskrivning

Waxwing - en liten fågel, en kropp ca 20 cm lång, vikt 60 g. Pen färg - grå med en rosa nyans, denna nyans är ljusare på huvudet. På baksidan av huvudet finns en kryddig tuft, vingar i ändarna med svarta och vita fläckar, kolsvart fläck under näbb. Kvinnor och män av Eurasian vaxvingar har samma färg.

Den silkeslena (amerikanska) vaxväxande hanen är svart med en blå nyans, men honan är grå och inkonsekvent. De har en lång, skarp svans och röda ögon. Ornitologer tenderar att tro att svarta vaxvingar bör betraktas som en separat art.

Nestning och avel

Strikt monogamiska vaxvingar kan inte kallas. Kraschar till våren i par väljer de förra årets partner, men inte alltid.

Boet är byggt på en barrträd inte mycket högt från marken. Torrt gräs, kvistar, nålar - från detta bygga ett bo, är botten fodrad med skrot av ull och mos.

Honan lägger upp till 5 små blåaktiga ägg, lämnar inte boet under inkubation, hanen bär maten. Efter några veckor, när kycklingarna kläckde, flyger båda föräldrarna för mat till sig själva och småbarn. Efter ytterligare 15 dagar blir kycklingarna oberoende.

Power Features waxwings

Ät både små insekter och bär, frukter. Vaxvingar varierar beroende på ålder och årstid. Nestlings matas av insekter och fångar dem rätt på flugan.

Mat är fjärilar, sländor, myggor, midges. Från vegetabilisk mat på sommaren kan vaxvingar hitta mulberry och mistelte. Närmare på hösten peckar vaxvingarna med äpplen, vilda eller de som inte samlas i trädgården.

Med början av kyla, när vaxvingarna redan flyger på vintern, byter de till bär: de äter Kalina, bergaska, lingonberries och tranbär, enbär. Om en bär plockad av en fågel har fallit till marken, kommer vaxvägen aldrig att flyga ner för henne.

Marken under ett träd eller en busk som är täckt med bär är ett tecken på att vaxväxterna fester där.

En dålig omen anses om waxwingen slår hysteriskt genom ett fönster eller dörr, dör ibland. Förklaringen till detta är enkel: de pissa och jästa bär, från vilka de förlorar sin orientering.

Dessa skrupelfria fåglar är utmärkta fröfördelare. Peck bär ivrigt och mycket, utan att skada fröna, inte magen i magen helt och hållet så mycket mat. När du flyger till nya ställen på jakt efter mat sprider vaxvingar fröet över långa avstånd.

Sjungande waxwings, hennes fiender i naturen, domestication

Ljuden som waxwing publicerar är mycket annorlunda: Melodisk tinkling som en klocka, visslande och kvittrande, en skrik i höga toner.

Ursprungen till fågelns namn - från den gamla ryska "puffy" (visselpipa högt). En annan version - från ordet "pipe", sjunger de ofta som det här instrumentet.

Deras främsta fiender är rovfåglar: ugglor, hökar, ravnor. Ekorrar och martens är infekterade med vaxvingar, de förstör bon och äter ägg och kycklingar.

Det är lätt att hålla vaxet i en bur, men om du löser det ensamt blir det stillsamt och kommer nästan inte att sjunga. De bästa förutsättningarna för dem i fångenskap - en stor fågel med några fågel.
Titta på videon om vad de är, dessa vaxvingar.

Crested stam

På vår planet finns det många fåglar, inklusive crested. Beroende på klimatzoner och väderförhållanden som råder i olika delar av jorden, väljer dessa fåglar en bekväm miljö för sig själva. De utmärks av livsstil, kost, personlighetsdrag, beteenden och kroppsstorlek. Kombinerar villkorligt alla dessa fåglar som trivs med tuft, målat på huvudet.

Crested fåglar inkluderar:

  • waxwing,
  • vanlig lark,
  • Remeza havregryn,
  • härfågel,
  • spiky holed woodpecker
  • påfågel,
  • Goatsin,
  • Skäggdopping,
  • kakadua
  • Northern Cardinal,
  • sekreterare fågel
  • jay och andra.

Många av dessa crested fåglar finns i överflöd i våra hemlands öppna utrymmen. Andra har exotiskt ursprung och bor i heta tropikerna.

Vinterfågel vinkar

Vaxwings är små men mycket spektakulära fåglar som lever i ryska skogar. Vikten av en vuxen individ är upp till 70 gram och kroppslängden är inte mer än 18 cm. Ljusa röda fläckar kontrasterar mot bakgrunden av kroppens gråbruna fjäderdräkt. Fåglarna och svansen på fåglarna är svarta med ljusgula och vita fläckar.

Waxwing förekommer i förorterna, Sibirien, Krim, liksom i Kaukasus och Centralasien. Hon är inte rädd för förkylningen, så hon känner sig bekväm även i de norra delarna av landet, taiga och skogsundran.

Fågeln äter frukterna av bergas, vildrosen, trädsoppa, från vilken den ibland blir full. Detta händer om hon äter fermenterade bär eller nektar. Det efterföljande otillräckliga beteendet hos waxwing i detta tillstånd hotar manifestationen av aggressivitet, skada på andra fåglar och risken att falla i händerna på lokala rovdjur: martens, ekorrar, ugglor och hökar.

Fältchibis

En annan krig som bor i Ryssland, och även Persien, Indien, Kina. Den har en ljus, färgglad fjädring och skiljer sig från andra fält med relativt stor storlek. En vuxen fågel väger 110 till 330 gram och kroppslängden är upp till 30 cm. Svartvita fjädrar av en chibis skimrar mycket vackert i solen och har en metallisk glans.

Som ett livsmiljö väljer tallet öppna områden: ängar, steppar, fält där potatis växer och gles skogar. Det är viktigt att terrängen kännetecknas av hög fuktighet, och det finns en reservoar i närheten.

Som en mat väljer denna fågel med en tuft insekter och små ryggradslösa djur.

Chibis skapa ett par för livet, bygga sina bon på jordens yta. En koppling innehåller inte mer än fyra ägg i taget.

Crested Lark

Den här fågeln med tuft kännetecknas av sin blygsamma storlek: dess vikt är upp till 45 gram och längden på kalven överstiger inte 19 cm. Larken kännetecknas av en gråbrun färg. Utanför hemlighet bidrar till god maskering i torrt gräs, löv och grenar och på marken. Tuft på larkens huvud är liten.

Larks favoritlivsområden är vägar, sandkruvar, sällsynta skogar samt järnvägar. Den lilla fågeln matar på insekter och spannmål. På hösten flyttar larkflamma därför till varma land: Korea, Afrika, Kenya, Arabien, Sydvästeuropa.

Efter parning uppträder upp till fem ägg av ljusgul eller beigefärg i boendet. Honan inkuberar avkomman i två veckor. 10 dagar efter födseln är kycklingarna redo för självständigt vuxenliv.

Havremjöl Remez

Denna fågel med en tuft på huvudet är ganska liten. Hon väger bara 20 gram och längden på hennes kalv är 15 cm. Utsidan är väldigt lik en vanlig sparv. Det skiljer sig från sin congener av plumage, målade i grå-beige toner med vita och röda ränder. Males tuft är något större än kvinnor. Havregryns livsmiljö är ett marshland, nära vilket det finns en dricksvattenkropp, liksom öppna utrymmen där buskar växer.

Remez havremjöl matar främst på insekter och spannmål. När de försvinner, sätter dessa fåglar sig till vinter i östra Asien.

Havregryn bygger sina bon direkt på marken. För maskerande fåglar används indragningar eller buskar.

Skog och vattenfåglar krossade

Vanliga fåglar som bor i skogar och träskiga områden är den skarpa kalkstenen, jay, hoopoe, goatsin och chomga.

Hackspett, som det är känt, är en skogs hälsoansvarig. Dess specifika struktur av huvudet och en slags långbag skapas för att enkelt och effektivt extrahera parasiter från barken på ett träd. När det gäller utseendet ser färgen väldigt färgstark och ljus ut. En lång tuft är kännetecknet för den fjädrade.

En liten jay är också ägare till en tuft under färgen på beige-brun eller blå-svart fjäderdräkt. Det finns svart och svart och vitt huvudbonader. Invånarna i lövverk och hantverksskog älskar att äta buggar, ödlor, små gnagare, grodor. En stark näbb böjd i slutet hjälper till att få mat till fågeln.

Hoopoe - en annan ljus representant för skogsfåglarna. Hans vapen uttrycks väldigt ljust, liksom andra tecken på denna fågelras. Fågelns fjäderdräkt på baksidan, bröstkorg och buk beige. Kontrastrika vita och svarta ränder i vingar och svansytor ser väldigt imponerande ut.

Crested Chomga och Goatsin föredrar reservoarer och träskar som livsmiljöer. Goatzin är en tropisk varmälskande fågel. När det gäller chomgi bor hon på den gamla världens territorium.

Exotiskt med tufted

De fjädrande invånarna i avlägsna heta länder tenderar att se väldigt eleganta och ljusa ut. Kryssen, tillsammans med den varierade fjäderdräkten, är en av de här egenskaperna hos dessa fåglar.

Antalet utomeuropeiska fåglar, som "kränker" naturen själv, innefattar:

  • cockatoo, med en stor tuft som liknar en mohawk,
  • sekreteraren fågel (skytten serpentarius), som har en graciös konstitution, långa tassar, tuft, vingar och svans,
  • påfågel, inklusive den sällsynta vita sorten,
  • norra kardinal med ljusröda fjädrar.

Denna lista skulle vara ofullständig utan de mest utsökta tropiska fåglarna. Vi pratar om de mytiska paradisfåglarna. Denna kategori innehåller 45 sorter. De flesta av dem bor i Nya Guinea. Av denna exotiska sort skiljer sig en sexkantig korsad paradisfågel. På hennes huvud finns sex ljusa fjädrar som liknar en krona. Deras storlek är oproportionerligt stor jämfört med kroppens längd, vilket ser mycket ovanligt ut.

Om du lärt dig något användbart från den här artikeln, lämna kommentarer under den och dela med vänner på sociala nätverk.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org