Fåglar

Visa: Sylvia borin

Pin
Send
Share
Send
Send


Utseende och beteende. Slavka medelstorlek, större än grå, men mindre hawkisk Slavka, kroppslängd 12,5-15 cm, vingarpan 20-25 cm, vikt 14-24 g. Allmänt utseende - typisk slavka, med relativt kort näbb och något förkortad, rak som slutar i en svans, skiljer dessa tecken från mer långfärdiga ripstenar av liknande färg, med en längre och avrundad svans. Det skiljer sig från dem på så sätt att de huvudsakligen rör sig längs horisontella eller lutande grenar i buskarna och inte längs de vertikala stammarna av örtplantor, såväl som i röst- och biotoptid.

beskrivning. Färgen är blygsam, mer monotont än hos andra slavar, som liknar röttfärgen: Olivgrön topp, vitaktig botten med en blekgrå färg på sidorna, halsen, magen och underdelarna är ljusa, nästan vita. Män och kvinnor är oskiljbara i färgning, unga fåglar i den första höstens outfit skiljer sig från vuxna i lättare vertikaler av tertiära flygfjädrar, medan vingen som helhet är färgad ändå mycket jämnare än i ung hökvarg. Ögonen är svarta, runt dem är det en dåligt synlig, mycket tunn ljusring, bara en liten ljus ögonbryn är skisserad ovanför ögat. Näbben och benen är gråa, relativt lätta. Ett distinkt färgämne är närvaron på sidorna av nacken av små suddiga grågråa fläckar som står i kontrast till de omgivande bruna områdena. Det skiljer sig från den unga hawkfish med sin lätta underrock och frånvaron av ett kontrasterande mönster på vingen.

Rösten. Synger vanligtvis i djup buskar eller kronor av låga träd, syns sällan på ögonen. Sångarna är vanligtvis kortare än Chernogolovka-låtarna, senast från 3 till 8 sekunder, men kan följa efter varandra nästan utan avbrott, de utförs oftast snabbare, utan pauser och inkluderar inte vackra, klangfulla "flöjt" anteckningar, det är i allmänhet mer liknar en jämn murmur med stigande, en sänkt ton. Ibland låter de som hawkiska låtar. Vid oro, producerar den en typisk charm, singel och serie. När sång gör inte aktuella flygningar.

Distribution, status. Gnezdovoy-sortimentet upptar nästan hela Europa och västra Sibirien till yeniseien. Vintrar i Afrika. Anländer relativt sent, vanligtvis i maj, flyger i september eller oktober. De vanliga, men inte många, arten av nästan hela europa Ryssland, med undantag för dess södra regioner.

Livsstil. Den bebor olika biotoper med buskar från praktiskt taget odödliga träd till lätta skogar, inklusive relativt fuktiga områden i flodernas floder, liksom trädgårdar och parker, om de har tillräckligt med penselträ. Näsan av den calyxformade formen, något tjockare och djupare än den hos Chernogolovka, är inbäddad mellan grenar av buskar eller stammar av gräsbevuxna växter som inte är högt över marken. I häckningsområdet finns flera manliga oavslutade bonar. I läggning, från 2 till 6, brukar 4-5 ägg av olika färger, som blackheads. Nästan endast kvinnlig inkuberar kopplingen i 10-12 dagar, båda föräldrarna matar näsarna, flygen lämnar boet i åldern 9-12 dagar. Nyfödda kycklingar är nakna.

Den matar på insekter som det samlar upp från grenen och grenarna, grässtjälkarna och i slutet av sommaren - små bär.

Titta på videon: The PHENOMENON BRUNO GROENING documentary film PART 3 (Maj 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org