Djur

Amur skogskatt (Far Eastern Leopard cat)

Pin
Send
Share
Send
Send


Amur skogskatten är ett däggdjur, ett rovdjur av kattfamiljen. Denna ras har en nära relation med Bengal (asiatisk) katt. Det andra namnet på Amur skogskatten är "leopard". Han fick det på grund av sin färg, som liknar en leopardfärg.

Anhöriga till Amur skogskatt bor i varma länder. Överraskande föll hans förfäder in i taiga territorium. Detta förklaras också av det faktum att det kanske var en gång mycket varmare här än det är nu. Efter byte av poler och kylning måste dessa fantastiskt vackra katter på något sätt anpassa sig till de hårda klimatförhållandena i Ryssland.

I Ryssland bor en vildkatt i Fjärran Östern, i Amur-regionen och i Ussuri-regionen. Utanför Ryska federationen, det bosätter sig vid Japans havs kust, i Kina och det indiska subkontinentet.

Skogskattens livsmiljö är övervuxen med buskar av floddalar, sjöar, skogsfåglar, låga foten som är täckta med blandad skog. Vanligtvis stiger Amur-katten inte högt i bergen. Det tolererar kalla, hårda vintrar, men är helt oanpassad för livet i snöiga områden.

Representanter för Amur skogskattras är den minsta bland asiatiska katter. Enligt beskrivningen av rasen och utseendet skiljer de sig inte från husdjur:

  • Vikten av en vuxen individ varierar från 4 till 8 kg.
  • Kroppen är stark och muskulös. Dess längd, tillsammans med svansen, handlar om en meter.
  • Huvudet är litet och långsträckt.
  • Ögonen är stora, har en djup landning och ligger på kort avstånd från varandra.
  • Öron är rundade i form.
  • Djurets kraftiga tassar är längre än den hos hemmakatten och är utrustade med korta och starka klor.

Amurskattens kappa är mycket tjock och mjuk. Färgen kan ha olika variationer från grå-sand till gulbrun. Ovala rödaktiga fläckar är utspridda över hela kroppen. De kan ha en suddig eller tydlig disposition. Tack vare dessa fläckar, som liknar gamla kinesiska mynt, kallas den i Kina katten. På baksidan finns tre olika band, på halsen och bröstet är några fler band och två ljusa passerar längs pannan.

Farskogskatten är en ensam nattlig rovdjur. Han är ganska blyg och försiktig, så det är väldigt svårt att upptäcka. I händelse av fara har vanan att klättra träd. Amur skogskatt föredrar att jaga från bakhåll och ta hand om offret med ett skottstopp. Han jagar vackert både på marken och i träden.

I en vildkatts diet ingår gnagare, ekorrar, flodmunkar, fåglar, fiskar och ormar. Han kan också hantera större djur som harar eller unga rådjur. Han gömmer vanligtvis rester av oätat byte genom att begrava honom i snön och återkommer efter en stund för att äta dem. Trots rädsla och försiktighet tvingar de kraftiga frostarna att katterna närmar sig människors bostäder och jagar gnagare och fjäderfä i gamla hus.

Bredvid en vild skogskatt lever även större kattdjur - lynx, leopard och tiger. Möte med dem kan sluta för honom pitiably, så han försöker undvika dem. Men det är värt att notera att Amur skogskatter har ett ganska skarpt humör och enorm styrka för sin storlek. Utan dröjsmål kan de engagera sig med en fiende som är större än deras.

Denna kattdjur, denna representant för kattfamiljen föredrar att organisera i hålen av gamla träd och steniga sprickor. Han använder också gamla, övergivna grävar av änglar och rävar. Botten av ditt hem är vanligtvis täckt av torrt blad och gräs. Det finns flera tillfälliga skyddshus i skogskattens bostad, som han besöker från tid till annan. I den hårda vintern har man en - den säkraste.

Människor försökte tämja en skogskatt mer än en gång. De positiva resultaten av sådana experiment är mycket låga:

  • Hemma är de här katternas livslängd kort.
  • Wildlife rovdjur utgör en fara att dela med andra husdjur. Ja, och han behandlar mannen med wariness.
  • Även om du tämlar en liten nyfödd kattunge, kommer han fortfarande ha en önskan att fly i skogen.

livsmiljö

Amur katt är distribuerad i Fjärran Östern. Det finns i Amurflodbassängen, liksom på Japans havs kust. Dessa djur är lagliga bosatta i Lazovsky, Bolshekhtshirsky, Khanka och Ussuri reserver, liksom Kedrovaya Pad biosfärreservatet. Det är känt att vissa "resenärer" ens kom till Trans-Baikal-territoriet. Enligt preliminära uppskattningar av specialister av dessa katter finns det bara cirka 2000 individer, och kanske mindre, ingen stör verkligen med sin räkning.

Video om vilda Amur-katter:

Hur ser Amur skogskatt ut?

Amur skogskatten är ett litet djur, dess vikt varierar från 4-8 kg. Kroppslängden på 60-90 cm, varav ca 40 cm faller på svansen. Katter är märkbart större än katter. Hur kan Amur katten ses på bilden.

Huvudet av Amur-katter är avrundat, panna högt. Öronen är väldigt breda små, rundade, riktade framåt och något till sidorna. Ögonen är stora, uttrycksfulla, ligger lite snedställda och nära varandra. Näsan är bred, rak med en stor, uttrycksfull klöver av brun färg. Väl utpräglade små avrundade dynor för vibrissae, som kompletteras med en stark haka.

År 2004 avbildades Amur-katten på ett silvermynt från serien "Red Book of Russia" med en beteckning på 1 rubel.

Amur-katter är starka, väldrivna djur på höga ben med välutvecklade muskler och tjocka kappor. Färgen är grågul i underdelen av kroppen och gråbrun på toppen. Avrundade fjällfläckar är utspridda på kroppen, och mörka klara randar pryder huvudet och ansiktet.

Livsstil och vanor

Mycket lite är känt om Amur-katternas liv och vanor, tydligen för att de alltid var i skuggan, i skuggan av träd och Amur-tigrar.

Det finns bevis för att Amur-katter är monogamiska, det vill säga de väljer en kompis för livet. Detta är inte typiskt för katter och är i tvivel. Det är tillförlitligt känt att katten hjälper katten att höja avkomman. Amur-katter når puberteten väldigt tidigt. Redan i 1 års ålder är de redo att ge avkomma. De mäter, som passar katterna, i mars. graviditeten varar 60-70 dagar. Amur katter i kullen har sällan mer än fyra kattungar. Förväntad livslängd är 16-17 år.

Katter jagar oftare i skymningen. Menyn består huvudsakligen av små djur, gnagare och fåglar. I allmänhet jagar Amur-katter på något mindre än sig själva. Ibland är de inte vilda för att äta reptiler, insekter och i sällsynta fall fisk. Om du har tur och Amur-katten snubblar på resterna av en tiger- eller leopardfest, så behöver du inte jaga. Cupider klättrar fantastiskt träd, gömmer sig på toppen av naturliga fiender.

Det är svårt att säga hur aggressiva dessa katter är, när de träffar människor försöker de komma undan och inte komma nära den antropogena zonen. Även om hunger inte är en moster. Under 2010 började Far Eastern katter, på grund av den långa kalla vintern, göra regelbundna angrepp på kycklingkoder i Primorsky Territory. Så fort snön började gå, fanns inga katter.

Amur-katter gillar inte fräck snö. Under snöfallet får de inte lämna skydd under några veckor tills skorpan bildas. De lever i övergivna burgar av andra djur, under den varma årstiderna gör de boskap för sig själva i trädens vassar och rötter. Vanligtvis har katten flera tillfälliga skydd på platsen och bara på vintern finns det en, den mest bekväma och säkra.

Studie av Amur-katten av felinologer från WCS (video):

Att hålla i fångenskap

Liksom andra vildkatter är Amur skogskatt väldigt svår att tämja. Dessutom kännetecknas det av sekretess, vilket förhindrar att integrera sig i det mänskliga samhället. Det är värt att säga att ingen försökte tämja dem för mycket. Amur katter är obekväma och kunde inte intressera kattägare.

Amur-katter innehåller några djurparker. I fångenskap odlas djur bra, men människor fortsätter att vara försiktiga med människor. Om någon fortfarande vill ha en Amur-katt, måste den hållas i en ganska rymlig aviary. Du kan mata små gnagare och fåglar en gång om dagen.

Amur skogskatt: beskrivning

Amur skogskatt är inte mycket större än sina inhemska motsvarigheter, och till och med sämre än några av dem. Medellängden för en sådan katt är ca 70-90 cm. Halvdelen av denna längd faller på en tjock och frodig svans. Benen är längre än andra vildkatter.

Vikten av även de största individerna överskrider normalt inte 7 kg. Det är sant, det är mycket beroende av säsongen: Vilda östliga katter jagar mycket och framgångsrikt på sommaren, ackumulerar fett, och svältar ofta på vintern, förlorar mycket i vikt.

Pälsen på en sådan katt är grågul eller gråbrun med mörka runda fläckar (för dem i Kina kallades dessa djur pengar katter). Unga djur har fler fläckar än "åldrade" katter. Pälsen är tjock och lång upp till 5 centimeter.

Längs åsen går brukar 3 mörka bruna ränder, några körfält - över nacken. Ritningen av ljusa och mörka ränder på pannan är ett slags pass av en katt, det är individuellt och aldrig upprepas. Haka, nacke och bröst - smutsigt vitt.

Huvudet är litet, avrundat. Nospartiet är mycket uttrycksfullt, det är omöjligt att förvirra Amur-katten med andra representanter för kattfamiljen. På en bred och kort näsa - rand av ull. Ögon djupa uppsättningar, runda, gula. Öron är rundade och små, med en mörk kant, men utan borstar.

Amur skogskatt: ett hus för en eremit

Amur-kattens moderland, som det redan är klart från sitt namn, är Fjärran Östern. I vårt land finns djuret i Amurflodbassängen och vid Japans havs kust. Far Eastern katter bor också i Japan (de kallar honom Tsushimas leopardkatt), i Kina, på Koreas halvö.

Den enskilda individens enskilda territorium kan nå 10 kvadratkilometer. För livet av den här lilla rovdjuret, trots den "oskadliga" karaktären, väljer man inte en ogenomtränglig tät skog. Hans favorithabitater är kanterna, skogen, stekarna och gravlarna, tjocktar av buskar och vass längs stranden av reservoar, övervuxna med höga gräsängar.

Högt i bergen föredrar rovdjuret att inte klättra - man tror att det inte är i hans regler att "erövra" toppar mer än en halv kilometer i höjd. På vintern föredrar Far Eastern katten i allmänhet dalarna i floder och sjöar till bergen.

Vanligtvis på varje djurs territorium finns det flera "lägenheter" som katten använder - det kan vara både sprickor i stenar och hål i träd. Tveka inte att svansa och överge grävare från andra rovdjur - till exempel, grävlingar och rävar. För mysighet linjer det golvet i sin bostad med trädamm, fallna löv och torrt gräs.

Amur skogskatt: jakt och inställning till människan

Detta vilddjur är extremt försiktig och leder en skymningslivsstil, så det är inte mycket känt om sina vanor. Han går bra på sina långa tassar, simmar, hoppar bra (i en höjd av 2,5 meter!) Och påtagligt klättrar träd tack vare sina långa, krökta och starka klor.

Katten jagar under mörkret. Dess främsta byte är möss och fåglar, men rovdjuret tvekar inte med några andra gnagare, ödlor, fisk. Du kan se ett foto där Amur skogskatt, den här lyckliga jägaren, håller en hare i tänderna, och ibland säger de att rådjur kan bli hans byte.

Denna lilla rovdjur föredrar att hålla sig borta från mannen. Det enda som kan tvinga honom att komma nära människans bostad är hunger. Det är vinter att Amur skogskatt oftast faller i mänskliga händer. Vissa fångas när de drar fjäderfä i byarna.

Intressanta fall

Men det finns några roliga fall. För att studera livet för dessa sällsynta djur sätter zoologiska forskare i Fjärran Östern katter på radiokravar. Men naturligtvis kommer en vildkatt inte att gå för det frivilligt. Därför sätts specialfällaburar med välsmakande bete i skogen.

Så, en mustaschsvamp, som satt på en radiokrage och släpptes fri, tyckte om delikatessen så mycket att han bokstavligen bosatte sig nära fällan i väntan på en ny sats av godis. Och vad var förvånan för forskare, när de upprepade gånger hittades i samma kattfälla, redan med krage runt halsen!

Men det här fallet är givetvis ett undantag. Wild Far East East katter är praktiskt taget inte tamade, de är väldigt blyg och, fångas, tenderar att fly vid den första möjligheten. Men de attackerar aldrig en person som bara desperat försvarar sig själva. I naturen lever sådana rovdjur 10-15, ibland upp till 18 år.

Amur skogskatt: avel

Amur skogskatters röst hörs bara i slutet av vintern och på våren, när de börjar "sjunga" på jakt efter ett par. Resten av tiden, katter bara hiss eller snort. De som hört dessa uppringningsljud säger att de låter bra, även om de ser ut som vanliga kattroulader.

Under parningstiden kan skogskatterna leva i par, även om de föredrar ensamhet resten av tiden. Blinda kattungar förekommer i slutet av april-början av maj. Det kan finnas upp till 4 kattungar i kullen, som, inte för några data, bor hos mamman i upp till ett och ett halvt år.

Blondiner - en bestämd "nej"!

Förresten visade ett experiment i början av de två tusen åren att Amur skogskatter kan producera avkommor som är parade med vanliga katter från Sydostasien. Samtidigt visade det sig att partnerna i de röda och bruna färgerna är "söta", men de vita är absolut inte. Attityd mot sådana katter var extremt aggressiv.

Dessutom upptäckte forskarna att de fångade födda Amur skogskatterna anpassar sig perfekt till det vilda. Anställda vid Vladivostok-institutet för biologi och jord har gjort detta genom att frigöra 3 vuxna och 32 unga djur. Detta ger hopp om att befolkningen i denna sällsynta art kan återställas om så önskas.

Amur skogskatt: känd om det okända

Amur skogskatten har öppnat många hemligheter för forskare, och det har inte rapporterats om numret på denna Far Eastern-rovdjur. Det är bara ett antagande att det i Ryssland inte är mer än 2,5 tusen. Trots detta är Amur skogskatten inte upptagen i Ryska federationens röda bok, den är endast skyddad i flera områden i Fjärran Östern.

Men på ett silverrullmynt från "Red Book" -serien avbildades en Far Eastern katt. Ärade, naturligtvis. Men jag skulle väldigt mycket som om det här myntets förside inte skulle vara den enda platsen där du kan se denna underbara rovdjur.

Amur katt nåd

Kroppen på en östlig skogskatt är muskulös och långsträckt, ben lång. Litet huvud med avrundade öron och nära ögonblick. Katthår är mjukt och fluffigt.

Och ovanför färgning Naturen försökte från hjärtat:

Huvudfärgen på den övre kappan är en blandning av gula och gråtoner med klara eller suddiga mörka fläckar av brun färg.

  • På baksidan av Amurproverna är pälsen mörkare, sidorna har en ljusare färg. Ull på magen målad i smutsig vit med gula tints. På tassarna finns tvärgående mörka ränder.
  • Från ögonen på pannan är ett par vita ränder, och avståndet mellan dem är färgat brunt med en röd färgton.
  • Håret på svansen är mer tätt grått med en mörk eller till och med svart färg på spetsens svans.
  • Det vanliga sättet att leva på ett skogsdjur

    Far Eastern katter lever både ensam och i par. Men under säsongen av ökande avkommor kan flera individer leva tillsammans fredligt. Varje katt har sin egen märkta innehav från 5 till 9 kvadratkilometer.

    rovdjur föredra natt och twilight livsstil. Amur-katter är blygsamma och försiktiga, så i naturen är de inte lätta att upptäcka. De ligger i väntan på byte som sitter i en bakhåll på marken eller i träden. Skogkatt kan få byte i ett hopp. Oftast har Amur Far East-katterna skydd i trädhål, sprickor av stenar eller bland skogsbukar. Ibland används gammal badger eller rävhål.

    På vintern går katter ner från bergen till dalarna. Innehar tunna korta ben, Det är svårt för dem att flytta i djup snö. Ofta väntar Amur skogsskinnsälarna några dagar i skyddet tills skorpan bildas. Mängden fett som ackumuleras på vintern tillåter dig att snabbt och vänta på lämpliga förhållanden för jakt. I svåra frostnosar "gräver" de närmare människor, där de ofta matar på gnagare, men kan klättra in i en byhuss och äta kycklingar eller änder. Primorye invånare vet att om en snöig, frostig vinter har anlänt, vänta sedan på en gäst.

    Fjärran östliga skogskatter föder på gnagare, flisor, ekorrar, kan fånga en fågel eller, ha förstört ett bo, prova ägg.

    Det finns fall av attacker på unga rådjur. Till skillnad från hem, амурские коты — отличные пловцы. Поэтому охотятся за лягушками, ловят рыбу.

    Среда обитания

    Амурские лесные мурлыки на территории России живут на Дальнем Востоке, на побережье Японского моря и на берегах Амура. Кроме того, они живут в Китае, Японии, Корее, Пакистане, на острове Ява. Привычные места обитания — это непроходимые леса, чащи кустарников, тростниковые заросли или травянистые луга. Живут на склонах гор, но выше 500 метров в горы не поднимаются. Utmärkt klättring på stenar och träd, simma bra.

    efter härledning

    Tiden för multiplikation i Amur-katter kommer i slutet av vintern, början på våren. Babies är födda i maj. Fjärran östliga skogs sydstäder kan odla under hela året. Äktenskapsmedlemmar åtföljs av höga gråter.

    Behandlingsperioden för en katt är från 65 till 72 dagar. Amur kan föda fyra kattungar. men vanligtvis födda 1-2 kattungar. Barnens vikt är inte mer än 80 gram. Kattungar öppnar sina ögon om två veckor. Mama katt tar ständigt hand om kattungarna och med det minsta hotet leder till ett nytt skydd. Fadern tar också en aktiv roll i utvecklingen av kattungar.

    Vid en och en halv månaders ålder kommer ungarna ut ur skyddet och bekanta sig med det nya territoriet. Vid hösten, vuxna och starka, lämnar sälarna moderns barnhem och blir självständiga och lever sitt eget territorium. Puberty i skogskatter sker senast 18 månader.

    Amur Far Eastern katt och man (liv i fångenskap)

    Far Eastern katt kan höjas som husdjur eller hålls på gården i fältet. För ett hem är det lämpligt att ta en kattunge inte äldre än tre månader och bättre från en plantskola. Men det måste komma ihåg att när det når puberteten blir djurets beteende okontrollerbart.

    Amur katt som bor i huset, blir snabbt van vid brickan. Oftast anpassar katterna sina ägare och undviker främlingar. Favoriterna i rummet behöver gå ofta för mottagande av ultraviolett strålning och för utfodring av kattskräp på sommaren.

    Innehåll i fältet

    Kapslingens minsta storlek är 1,5x1,5 meter och upp till 3 meter hög. Paul är bättre att lägga ut brädorna. Behöver också justera facket. För kattskräp kan sand eller sågspån användas som fyllmedel. I fältet måste det finnas en väderbod med en säng av halm eller trasor. Dricksskålen kan installeras på en liten höjd. Om höljets storlek tillåter, kan du installera snitt av träd av olika höjder i form av en terrass för klättring av katter.

    Mat i fångenskap

    Föredragen matning för Far Eastern katt hålls i fångenskap - mager biff cirka 200 gram per dag. Men, utan ett "levande flöde" är det ofta omöjligt att behålla djurets normala fysiologiska aktivitet och dess reproduktion i fångenskap.

    Äta i naturen med möss, råttor, fjäderfä, katter äter inte bara kött, men skinn och småben av djur. Denna mat är fysiologiskt nödvändig för normal funktion av magen. Så förutom köttet måste Fjärran östskogskatten ges ett par möss eller en råtta. Foder djuret en gång om dagen.

    Dessutom är de nödvändiga och så kallade fasta dagarna, när katter ges knapp mat.

    Det är nödvändigt att inkludera i kosten och änggrädet. En hungerstrejk är ett naturligt tillstånd för djur som lever i naturen. Detta är ett viktigt villkor för att hålla i en utomhusbur, för utan att bli mycket energisk blir katter tjocka och kan bli sjuka.

    Aktiv livsstil

    För fullständig utveckling av djur hemmaDu måste behålla kattens konstanta aktivitet:

    Olika spel borde ingå i daglig kommunikation. Du kan kasta ett rep genom gallret och leka med honom i dragkamp.

  • De borde ha alla typer av bollar, en konstgjord mus, suspenderad på ett rep, en trasa upprullad i snäva buntar. Allt detta kommer att ockupera husdjuret och upprätthålla sin fysiska aktivitet.
  • För att spara luktfunktionen i fältet bör det vara kluster av örter. Favorit delikatess - det här är gräset av drömmar och vete gräs.
  • Upp till 10 år bor Amur skogskatter i deras livsmiljö. I fångenskap lever i 15 år.
  • Far Eastern Forest Cat och Red Book

    Amur Forest Cats listade i Ryska Röda Boken. Forskare har noterat en ökning av befolkningen de senaste åren. Antalet Amur-katter i Primorye finns cirka 2,5 tusen individer. I Japan är antalet Tsushima-katter liten och är cirka 110 personer. I djurparkerna bor 32 katter. Denna typ av rovdjur i Japan är under statligt skydd.

    Det främsta hotet mot katter som lever i naturen är den ökande frekvensen av skogsbränder, avskogning och man som förlorar allt fler jungfrukter, liksom klimatförändringar på planeten.

    Är det värt att få Amur-katten?

    Amur kattkostnad är mycket hög - 80-100 tusen rubel men innehållet blir ännu dyrare och besvärligare. Tänk därför noga på om du har tillräckligt med styrka, pengar, kärlek och tålamod för detta djur. Förmodligen kommer en vettig person att fatta det rätta beslutet att inte behaga sina ambitioner.

    Människor behöver förstå att vildkatternas plats i den naturliga miljön, bland skogar och fält. Och för komfort, kan du göra en hemlagad spinn, som kommer att svara dig i gengäld och kärlek.

    Beskrivning av Amur Forest Cat

    Kroppen är långsträckt, muskulös och robust. Huvudet är litet, långsträckt, vibrerande är långa. På näsan finns en bred, ren remsa. Övre hundar är tjocka och långa. Tassar av medellängd, slutar de i små klor. Öronen är avrundade, det finns inga borstar på sina tips. Den tunna svansen är täckt med fluffig tät päls.

    Kappen är kort, tjock och fluffig. Vinterpäls är lättare och tjockare än sommaren. Skyddshåren är 4,9 cm långa. Pälsfärg från grågul till rödbrun eller smutsig brun. Underkroppen och sidorna är ljusare än baksidan. På kroppen finns ovala fläckar av auburn-färg med svart eller suddig kantning.

    På baksidan passerar tre bruna svarta ränder, som bildas av långsträckta smala fläckar. Ibland kan dessa band gå in i en bred remsa. På halsen finns 4 eller 5 tvärgående rödbruna ränder. På frambenen finns korsremsor. Det finns fläckar på magen också, men de är ljusare. Svansen är vanligtvis fast mörkgrå eller rödaktig, spetsen är mörkgrå eller svart.

    På båda sidor av huvudet löper 2 vita ränder över pannan från ögonen, och mellan dem finns en rödbrun remsa som löper från näsan till nacken. Näsan är gråröd, halsen och bröstet är benvita, hakan är vit. Öron utsidan är vit med en mörk kant och spetsarna är rödvita. Unga fläckar har fler fläckar än vuxna.

    Nära sjön Khanka möttes katten i hela beboeliga området.

    Livsstil för Far Eastern Forest Cats

    Dessa djur kan leva ensamma eller i par, men i uppfödningssäsongen samlas flera individer tillsammans. Varje katt har sin egen individuella tomt på 5-9 kvadratkilometer. Dessa rovdjur är nattliga och skymning. Amur skogskatter är blyg och otroligt, de är svåra att upptäcka. De anfaller byten från en bakhåll, som de ordnar på marken eller på träd.

    Farskogskatten når offeret i ett steg.

    På vintern flyttar Amur-katterna från bergen till dalarna och till toppen av bergen där snö blåses bort av vinden. Under svåra frost kan de närma sig husen hos människor, där gnagare fångas i gamla byggnader.

    Om en Far Eastern katt är i fara, räddas han i ett träd. De gör skydd i hålor, klackar av stenar eller bland täta buskar, de brukar också använda övergivna grävor av däggdjur och rävar. Botten av dynan är isolerad med trädamm, löv och gräs.

    Amur skogskatter kan klättra på träd, stenar och simma perfekt. På rovdjurets plats finns flera tillfälliga skyddshus. På vintern används den permanent säkraste bostaden.

    Fjärran östliga skogskatter sparar på gnagare, flisor, ekorrar, manchuriska harar, fåglar och deras ägg. Ibland kan de attackera större offer, som unga rådjur och rådjur.

    Livsperioden för Amur skogskatter i naturen är 8-10 år och i fångenskap kan de leva upp till 15 år.

    I kosten av Amurskogen kan katten omfatta grodor och insekter.

    Avel leopard tsushima katter

    Amur-katterna i de nordliga delarna av sortimentet faller i februari-mars, och deras kattungar är födda i maj. I de södra delarna av sortimentet kan farskogskatter föda under hela året. I äktenskapstid gör de ganska högt och stampande skrik. Ett par bildas under estrus i en katt. Hanen tar en aktiv roll i att höja barn.

    Graviditeten varar 65-72 dagar. I kullen finns det 1-2 kattungar, högst 4 barn kan vara. De är hjälplösa och blinda, väger inte mer än 80 gram. Kattungarnas ögon öppnas efter 10 dagar. Honan tar hand om kattungarna, och om de är i fara tar de dem till ett nytt skydd. Vid 50 års ålder kommer unga katter ut ur hålan och undersöker närmaste territorium. Vid 4 månader väger honorna redan 2,4 kilo och männen - 3,2 kilo. På 6 månader blir kattungarna självständiga och lämnar modern, letar efter sitt eget jaktområde. Enligt vissa uppgifter förekommer puberteten hos Amur skogskatter vid 8-10 månader, men enligt annan information mognar de inte tidigare än 18 månader.

    En Amur skogskatt ger upp till fyra kattungar, där hanen deltar.

    Fjärran östlig skogskatt befolkning

    Amur skogskatter finns i Ryska Röda boken. De skyddas av CITES-konventionen (bilaga II). Nyligen började befolkningsstorleken växa.

    Det största hotet mot arten är förlusten av livsmiljöer: plogning av markar, avskogning, bränder. På antalet Amur-katter påverkar också jakt, väderförhållanden och hybridisering med inhemska katter.

    Amur skogskatt - en sällsynt underart, är upptagen i Primorsky Krais röda bok.

    Den största tätheten av östra steppe katter observeras i Khasan och Khanka distrikten Primorsky Krai, det är 3-4 personer per 10 kvadratkilometer. Det ungefärliga antalet Amur skogskatter i Primorye Territory är 2-2.5 tusen individer.

    Antalet leopardkatt Tsushima på ön är extremt låg, det överstiger inte 80-110 individer. Det finns 32 katter i japanska djurparker. I Japan skyddas dessa rovdjur av staten.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org