Fåglar

Great Spotted Woodpecker - Skogsjuksköterska

Pin
Send
Share
Send
Send


  • del
  • Att berätta
  • Att rekommendera

Great Spotted Woodpecker är en vacker, högljudd och mycket användbar fågel. Det kan ses mer precis i parkerna, i trädgården, i skogsbälten. Den smidiga fågeln som hoppar längs stammen och pekar den med sin näbb är spetten, ofta kallad skogshälsoansvarig. Hur bor han? Vad äter på vintern när det inte finns några insekter? Hur man gör ett par? Vi uppmärksammar de mest intressanta fakta om den stora fläckiga spettet. Kanske kommer några av dem att överraska dig.

Allmän information

Varje art av fågel präglas av en unik egenskap. Den skalliga örnen har stora bonar, kolibri har små storlekar, påfågeln har en chic svans och den stora fläckiga hackspetten har många träd. Fläktar från skogsvandringar från tidig morgon till solnedgång kan höra sin karakteristiska "tuk-tuk". Woodpecker slår på trunkliknande trumman. Varje gång det bara tar 0,6 sekunder, under vilken fågeln har tid att göra upp till 13 (enligt annan data upp till 23) slag. Om du bara hör sådana ljud betyder det att de stora bägge spettarna började en parningstid. När en fågel når under en skifferbark, kan ljuden vara helt annorlunda.

Speglar är kända för människor i många århundraden. De nämns även i myter och legender. Så det var den här fågeln som hjälpte vargen att foder Rem och Romulus, som blev grundarna till Rom.

I Europa, under den neolitiska perioden, fanns en kult av spett. Under det tredje århundradet f.Kr. var skogens "drummers" mycket vördade av Sabines. En av deras släkting bär namnet på en spett. Därför tillbringades fågeln och skadade aldrig henne.

livsmiljö

Stor spettspett hittar du på stora delar av Eurasien - från Skandinavien och den iberiska halvön i väst, till Kurilerna och Japan i öst, från Laos i söder till västra Sibirien i norr (67 ° N. W). Denna art av spettar lever i Storbritannien, på Kolahalvön, i Iran, Korsika, Sicilien och Sardinien, i Kina och Mongoliet, i Ukraina och i andra europeiska länder. I Ryssland finns den stora spetsiga spetten på hela Europa, inklusive Moskva. Det bor också i Kamchatka, Kuriles, Sakhalin, i Transkaukasien, Krim, Arktis och i Uralerna.

Speglar av denna art lever även i Afrika - i de norra regionerna Algeriet och Tunisien (upp till foten av den stora Atlasen) på Kanarieöarna, i Marocko.

Dessa fåglar bosätter sig överallt där lövträd eller barrträd växer. Om det finns ett val föredrar spettar furu, men kan leva bland oliver, poplar, rhododendroner, ekar, aspens, björkar. Bara mörka myrka granskogar som de inte gillar. I sådana skogar finns det ingen stor spettspett.

Denna art är mer lojal mot människan än andra, därför kan den bosätta sig i parker och i privata tomter.

Beskrivning av Great Spotted Woodpecker

Synlig och igenkännlig den här fågeln gör det röda "locket". Du misstar om du tror att alla skarpa spettar "bär" den. Denna "huvudbonad" av små känsliga fjädrar med knappt märkbara svarta slag är karakteristisk bara för unga individer av båda könen. Vid vuxna fåglar ersätts de röda fjädrarna med årliga smältprocesser. Hanarna på baksidan av huvudet är bara en röd remsa. Enligt henne kan de särskiljas från honor. Båda könen har en ljus röd understaxa. Hela resten av kroppen av stora fläckiga spettar är dekorerad med bläck och vita fjädrar. De har svart med blå nyans, övre, svans och topp i huvudet. Samma färgfjädrar på vingarna. En svart rand, som en mustasch, sträcker sig från näbbens näbb till nacken.

Vitt eller bruntvitt i en vinklad spets kinder, panna, mage, axlar och extrem svansfjädrar. Det finns också vita fläckar på fjädrarna.

Denna fågel är liten i storlek, men inte den minsta. Den väger upp till 100 gram. Längden på kroppen är från 22 till 27 cm, vingspetsen är upp till 47. För jämförelse noterar vi att den lilla spetsiga spetsen väger upp till 26 gram, dess kroppsstorlek kan vara 14-16 cm och vingspetsen är upp till 30. Inte experter kan lätt förvirra Fåglar av dessa två arter, ta den lilla spett åt en ung individ.

Tapparna i den stora prickiga hackspetsen är mörka bruna. Näven är svart med en blyglans, mycket kraftfull, mejselformad. Iris av de flesta speglar har en brun färg, men ibland är den röd.

Liknande arter

I våra skogar kan du möta den syriska hackspetsen, som mycket liknar den stora bägaren. I storlek är det något mindre. Så dess vikt är upp till 80 gram och kroppens längd är upp till 23 cm. Vid första anblicken är det omöjligt att skilja fåglar med denna egenskap. Förstå vilken hackspett framför dig, du kan genom "antennen", dra från näven. I syriska är de frånvarande eller avbrutna på kinderna. Även representanter för denna art har vita fläckar på sina axlar som har en mer droppliknande form.

En annan art av spettar lever i de ryska skogarna, vilket väldigt liknar den stora motleyna. Denna representant är vitbakad. Det är något större. Dess vikt kan nå upp till 140 gram och kroppslängd - upp till 31 cm. Men huvudskillnaderna ligger i färgerna. Den vitbakade undersidan är rosa, ryggen är vit och det finns inga vita fläckar på axlarna.

Beteendefunktioner

Om karaktäristiken hos en stor skarp hackspett för att ge några ord kommer de att vara så här: en individualist, ljus, märkbar, mycket högljudd. Ornitologer vet att den här typen är mest blatant. Fågeln kan resentera, glädja, skydda sitt territorium, visa upp sin ihåliga, för att övertyga kvinnan att kompisera. Allt detta åtföljs av skrik av olika tonhöjd och frekvens. Stora motleyspeglar uttrycker känslor vid den minsta provokationen. Om han inte är upptagen med att krossa konerna, skriker han just så. Ornitologerna skiljer sig i "ordförråd" till "kick", "cr-cr", "ki-ki" och andra ljud som inte kan skrivas i mänskliga bokstäver. Håller med om det är svårt att inte uppmärksamma en sådan yrkesmässig screamer.

Det är bra att de stora motleyspeglarna älskar ensamhet. Föreställ dig vad din skulle vara om de skulle flocka! Men de föredrar att ha ett enskilt territorium, den entré som för främlingar är stängd. Annars börjar ägaren omedelbart visa hot. Han sätter sig framför den objudna gästen, rufsar fjädrar på huvudet, öppnar hans näbb och börjar skrika (han föreslår antagligen att främlingen lämnar). Vidare börjar ägaren av sajten att knacka på stammen och flyga över utlänningen. Om detta inte fungerar ska du gå med vingar och näbb.

Innehavsområdet för varje bägare spett varierar från 2 till 25 hektar, vilket beror på densiteten av skogsplantager och mängden matning.

Även i matning av kycklingarna, producerar han och hon av den stora motleyspettaren mat för dem i olika ändar av tomten.

Du kan se ackumuleringen av dessa spettar endast under invasionstiden (fåglar samlas i stora flockar och vandrar på jakt efter nya territorier).

Vad äter den stora motleyspegeln? Du misstänker att du bara betesar. Insekterna utgör grunden för dess kost endast under en säsong, det vill säga från halv vår till mitten av hösten. Under denna tid förstör spettar barkbaggar, lösnycklar, nyckelpigor, barbel, markbaggar, myror, crested insekter och dussintals andra insektsarter. Ornitologer hittade upp till 500 olika individer i fåglarnas magar. Med en näbb gör spettar ett hål i bagageutrymmet, och med en lång tunn tunga drar du en skalbagge eller larven från den.

Ibland spackar hackspettar sniglar, de kan äta små kräftdjur. De vägrar inte från frukter, bär, nötter.

Woodpeckers är inte rovfåglar, men om orsaken uppstår, förnekar inte att ravage de små fåglarna (tits, robins, finches, flycatchers), äter ägg och till och med kycklingar.

På våren förstör häckspettar myror, krypa upp insekter som kryper inte bara på träd, men också på marken.

På vintern byter de till frökottar, nötter, ekollon. Metoden för att erhålla denna mat är också mycket intressant. Speglar hittar eller konstruerar speciella städar själva, vilka är en spricka i bagage eller kretskort. De sätter in en kon i spalten och börjar sedan bryta den med näbben. Varje hackspett gör sig till flera olika mothåll. Ornitologer numrerade dem upp till 56 stycken på en plats, och under "matsalens" träd samlades ibland upp till 7 tusen bitar av förenade kottar.

Det finns även carrion i menyn med stora spetsiga speglar, som de inte skakar. Det är denna art som kan bosätta sig nära en persons bostad, där de ofta matar på deponier, äter matavfall.

reproduktion

Stora speglar är vanligtvis monogamiska. Fåglar blir sexuellt mogna i slutet av det första året av sitt liv. Deras äktenskapsspel håller nästan två månader - från mitten av mars till mitten av maj. Menarna börjar börja uppleva sexuell upphetsning i januari. Detta manifesteras av deras aggressiva skrik och trummor. För uppfödningsperioden kombinerar man och kvinna sina individuella tomter. Efter slutet av processen med att höja kycklingar sprids makarna i olika riktningar, men på våren kan de konvergera igen.

Omsorg för en brud manifesteras inte bara av rop utan också genom att fladdra med en fluffig svans runt henne. Även män kan visa kvinnan en ihålig ihålig. Ofta driver bruden och brudgummen lekfullt varandra. I denna åtgärd dominerar damen alltid.

Förbandet parning slutar.

Det färdiga boet kan användas många gånger, men oftare bygger fåglar en ny. På den plats där The Great Spotted Woodpecker bor, kan du hitta upp till ett dussin bonar startade, men övergivna. Tydligen hindrar knutarna i bagaget fåglarna från att slutföra sitt arbete. Var att bygga ett hus, välj alltid en gentleman. Vanligtvis är det en trädstam, men spegelhus hittades i trätelegrafpoler. Träet av ett lämpligt träd bör vara mjukt, men inte rått och inte rått. De flesta speglar som asp. En tall, en björk, en lärk, en lind kan gilla dem. Ofta bygger de hålor på en höjd av ca 8 meter, men ornitologer hittade sina hem i en höjd av 26 meter och endast 30 centimeter. Diametern i den ihåliga är ca 12 cm och djupet på boet är upp till 35. Huset med visir, som är en tinder svamp, är ett idealiskt alternativ för en spett.

Efter avslutat skapandet av bostaden lägger kvinnan vita glansiga ägg i en mängd av 4 till 8 stycken. Deras maximala dimensioner är 24x30 mm. Kläckning varar bara 10-12 dagar. Hela denna tid hjälper hanen sin "maka", ersätter ofta henne, och på natten är han kvar i den ihåliga. Kycklingar är födda blinda, stora huvud, nästan skalliga, helt hjälplösa. De första dagarna är de väldigt tysta. Föräldrar ger dem mat varje 2-3 minuter. Med en så stark diet växer barnen snabbt upp. Nästa dag öppnar de sina ögon, och efter några dagar börjar de första fjädrarna att byta ut ljuset på sina kroppar.

Redan på den 10: e dagen går kycklingarna fram till ingången (utgången från den ihåliga). Där väntar de på föräldrar som tar mat. I de ihåliga, spenderar barnen i den stora motspettspettaren 20-23 dagar, varefter de försöker sin styrka under flygning och börjar lära sig att mata sig själv. Vid detta skede är familjen uppdelad. En del av barnen följer fadern, och den andra följer mamman. De stannar nära boet i ytterligare 2-3 veckor. All denna tid matas deras föräldrar. Då börjar varje ung spett att ta hand om sig själv.

Fiender och parasiter

Storslagna spettar, som utgör ett hot mot några småfåglar, lider själva av rovfåglar. De attackeras av goshawks, spår, ibland jämnfalkar, om fågeln befinner sig i ett öppet område. Det är ännu svårare för kycklingar som inte vet hur man ska flyga än. Bostäder av spettar förstör ofta ekorrar, erminer, martens och rödhåriga kvinnor (en slags fladdermus). En vanlig stjärna, som kan utvisa spett från en förberedd bostad, kan bli en sökande till en ihålig.

Inte bara stora, utan även små levande varelser, irriterar spettar. Ornitologer hittar i sina hål lössluor, löss, fästingar, loppor.

Träningsegenskaper för den fantastiska spettspettan

Dessa fantastiska fåglar i utvecklingsprocessen bildade karakteristiska särdrag som gjorde det möjligt för dem att uppta sin naturliga nisch. För att lätt klättra upp i bagaget har de skarpa klor. Deras tassar är ordnade så att från fyra fingrar två är riktade framåt och två backar. Detta möjliggör att den fjädrade väldigt snabbt och smidigt rör sig genom träden. De vrider aldrig huvudet.

Speckens hårda svans är också anpassad för en bekväm och pålitlig position på en vertikal bagage. När fåglarna sitter på den, tjänar svansen som sitt stöd.

Woodpeckers har fenomenell hörsel, vilket gör det möjligt för dem att fånga det minsta ljudet av larver eller skalbaggar som matas i bagaget.

Deras tunna språk förtjänar mycket uppmärksamhet. I spetsiga spett är dess längd ca 40 mm. I slutet av språket är spets. Fågeln trycker den in i hålet och tvingar kraftigt larven med den, som en harpun. Dessutom har språket speciella körtlar som utsöndrar adhesiv substans.

Men det största intresset är att hackspettar kan pecka med en näbb på ett träd utan den minsta skada på huvudet. Forskare har beräknat att spänningen som fågelhuvudet upplever vid ett slag till bagageutrymmet med dess näbb är cirka 250 gånger högre än det som uppstår när en raket lanseras. Hackspettaren motstår lugnt sådana belastningar, för anatomiskt är dess näbb separerad från skallen med en speciell dämpningspudda. Det är ett svampigt tyg, tack vare vilket fågeln känns bra, gör hål i strumporna hela dagen och drar ut skogs skadedjur därifrån.

Utseende av en skarp spett

Individer av denna art når 23-26 centimeter i längd och deras vingspets är 38-44 centimeter. Väg stora spettar högst 100 gram.

Fågeln har en färgstark plumage som utför funktionen av kamouflage bland vegetationen. Hanarna på baksidan av huvudet har en remsa av mörkröd färg, medan honorna inte har en sådan remsa. Svansbeklädnaden är väldigt tuff, eftersom spettar använder svansen som stöd när man sitter i träd.

Huvudet, baksidan och nadhvosten i de stora fläckiga spettarna med svart färg och halsen och magen är ljusbruna. På sidorna av kroppen finns det lätta ränder. Extrema svansfjädrar har en vit färg. Svansen är svart. Från näbb till bröstet sträcker sig en remsa av svart.

Den prickade hackspettan är viktig i ekosystemet.

Habitat av stor motley spegel, kostvanor

Stor hackspett inhyser en stor del av världen och finns i nästan alla regioner med rikliga skogsresurser. Han finns och på Kanarieöarna, och på Kamchatka och i Japan. I de flesta fall föredrar fågeln en stillesittande livsstil, även om det ibland gör små migreringar till grannregioner.

Fågeln ställer inte höga krav på livsmiljön, så det är lätt att utrusta bostäder i den täta taiga och i parken i en tätbefolkad storstadsregion. Allt beror på matleverans och klimatförhållanden.

När det gäller kosten, huvuddelen av den är insekter. Till och med skolbarn och småbarn vet att spett är den högsta ordnade i skogsfloran som förstör stora kolonier av olika skadedjur, såsom:

I avsaknad av ett sådant näringsrikt foder har fågeln inte möjlighet att äta nötter, bär eller svampar. Samtidigt är övervägande av växt- eller djurmat beroende av säsong och geografiska egenskaper i området. Både kvinnor och män söker mat på vissa områden. Om matleveransen är mycket dålig flyttar fåglarna till andra delar av skogen.

På vårsommaren finns olika insekter och larver.

Bland dem är:

Dessutom förekommer ofta ofta i kosten olika fjärilar och myror. I vissa fall äter fågeln carrion, och ibland ruinerar de andra små krigsmästarnas bon.

Det är känt att Great Spotted Woodpecker har en fantastisk fingerfärdighet, som understrykas av 130 näbb per minut. Med en sådan hastighet kan inte en enda liten skadedjur gå obemärkt.

Vad äter den stora Spotted Woodpecker på vintern och hösten?

Med ankomsten av allvarliga kalla snaps fågeln föredrar växtmat, som innehåller en stor mängd protein.

Favorita delikatesser inkluderar:

Ornitologer utsöndrar unikt system för att erhålla frön från kottarsom används av nästan alla typer av spett. Men representanter för den stora färgglada spegeln förde den till nuvarande perfektion.

För en början behöver fågeln att få en tall, ceder eller någon annan kon, och i sin näbb flyttar den till en tidigare förberedd plats, det så kallade mothållet. Som en liknande enhet använder fjädern en klämma eller en slits i den övre delen av stammen.

Med ett kraftigt slag mot näbben bryter en hackspett en kon i bitar och börjar agera enligt planen och tar ut små frön genom att skala av vågorna. Upp till 50 sådana städar kan vara till förfogande för en vuxen individ, dock i drift, som regel, det finns bara 2-3 enheter. Av denna anledning, bli inte förvånad om du ser en massa kottar och skalor under ett träd.

Trots närvaron av många fakta och fotografier studeras beteendet hos spettet under utvinning av mat endast några procent. Det återstår att hoppas att vetenskapen i framtiden kommer att berätta för oss nya unika hemligheter.

När den stora fläckiga hackspetten börjar parningstiden. Nestande funktioner

Liksom några andra fågelarter, företrädare för Dyatlov-familjen förbli väldigt trogen mot sina makar. Fåglar kännetecknas av monogami och fantastisk äktenskaplig trohet. De kommer att följa med en kvinna till slutet av livet, skydda dem från rovdjur och andra faror som ligger i skogen vid varje tur. Slutlig puberteten kommer vid ett års ålder. Det är viktigt att notera att efter lyckad parning kan paret stanna tillsammans till nästa säsong. Eller de avviker ett tag, och sedan återansluta på våren.

Under parningstiden uppträder fåglarna mycket intressanta och anmärkningsvärda. De första karakteristiska egenskaperna hos beteendet märks redan i slutet av februari och början av mars. Män ger höga ljud, rop och visa speciell aggression. Kvinnor förblir mindre aktiva och förbli lugna. I mitten av den sista månaden av våren börjar par kompisar.

Att välja ett träd för boet är en manlig uppgift.

Eftersom det använder följande träd:

Det viktigaste är att rasen var mjuk, men inte ruttet.

Den speciella egenskapen hos den stora motleyspegeln, som finns i sällsynta skogar, är årliga boetläggning. Om fågeln bor i ett barrträdsområde, kommer det troligen att återvända till sin tidigare bostad. Fågeln har en ihålig i en höjd av 6-8 meter, vilket gör ett hål i bagaget 25-35 centimeter med en diameter av 10 cm.

Hanen är engagerad i byggnadsarbeten, och de varar inte längre än två veckor. Hanen byter regelbundet hanen och hjälper honom i konstruktionen av strukturen.

Äggläggning sker i mitten av vårenSom regel i andra hälften av april. I kopplingen kan vara från fem till sju ägg med vita skal. Kläckägg, både honor och män. Hanen sitter på dem på natten för att skydda boet från rovdjur. Inkubationsperioden slutar om 10-12 dagar, då blinda, hjälplösa varelser är födda.

Vilka faror hotar spett?

Det kan antas att hackspetsen inte har några fiender, eftersom dess kraftiga näbb är ett mycket effektivt vapen för försvar och attack. Detta är dock inte fallet. Rågfåglar från tid till annan attackerar spett och förstör deras bon.

Bland dem är:

Om du uppmärksammar markbundna rovdjur, som är en fara för spettar, då marten och ermine bör hänföras till dem. Även små gnagare, som ekorre och rödhåriga (en typ av fladdermus) kan skada fågelns normala existens. Upprepade gånger är spettar förtryckta av starling som bosätter sig i sina håligheter.

På grund av en viss uppsättning egenskaper som woodpeckers har pågått en lång anpassning till miljön, kan många rovdjur helt enkelt inte nå boet.

Huvuddragen för anpassning till livsmiljö presenteras nedan.

  • Närvaron av fasta klor gör det möjligt för fågelen att säkert hålla fast på trädstammen eller på tunna grenar,
  • Närvaron av en styv svans med en spetsig ände ger ett tillförlitligt grepp med bagageutrymmet, så speckspetsen glider inte ner medan du snubblar boet,
  • Närvaron av en stark och lång näbb gör det möjligt att effektivt genomborra barken och få mat,
  • En mycket lång och klibbig tunga tjänar till att få insekter från de mest otillgängliga platserna,

Vad är skillnaden mellan den lilla och den stora prickade spett?

  • Externa egenskaper. Representanter för den lilla arten har en tvärgående svart rand på kinden, som avbryts av en vit fläck i nacken. Individer saknar emellertid en rosa eller rödaktig underkant, men har en röd keps med en svart kant på huvudet.
  • Fåglar kännetecknas av de ljud som produceras. Den första typen skapar en mycket kort fraktion, som inte längre kan vara längre än 0,6 sekunder och inkluderar från 12 till 13 bilder. Det är dock mycket problematiskt att skilja mellan två typer av denna funktion, eftersom I själva verket liknar fraktionen ett solidt ljud. Men det är mycket snabbt förlorat och dämpar sig i vildmarken. Företrädare för den stora fläckiga spetten kan göra upp till 130 slag per minut. Av detta skäl hörs ljudet som produceras i hundratals meter. Fraktionen av småspettar liknar ofta sången av sångfåglar.
  • Storleken på en liten hackspett är något mindre: längden är 14-15 centimeter,
  • Fåglar skiljer sig åt i habitatval. The Little Woodpecker tycker om att bo i löv och blandade skogar, nära dammar och träsk. Avoider mörka barrträd.

Hackspett är en fantastisk skogsboare. Dess roll för ekosystemet är väldigt stort, så det är ingen mening att ställa frågan: "Är den här fågeln användbar eller vice versa"?

Beteendet hos de stora bägare spettarna

Stora färgglada speglar föredrar en ensam livsstil, varje individ har sitt eget foderområde. Men med en hög densitet av fåglar kan dessa tomter skär med varandra. I sådana fall uppstår konflikter, särskilt vid nestning.

The Great Spotted Woodpecker äter både djur och växter mat.

Speglar av bara ett kön står i konflikt med varandra, det vill säga, mannen kommer inte att tänka på om det finns en kvinna på sitt territorium. Under demonstrationen slår fåglarna varandra med vingar och näbben. Samtidigt blir de i en hotande ställning - öppna öppna näbb och rufffjäder på huvudet.

The Great Spotted Woodpecker är en fågel som inte lämnar sitt livsmiljö, fåglarna är stillasittande, och bara invånarna i norra regionerna under ett strömavbrott kan ändra sitt livsmiljö och flytta till varmare och närande länder.

Lyssna på rösten i den stora motleyspegeln

Stora färgglada speglar flyger mycket bra och klättrar på träd. Oftast klättrar spettarna bara och flyger bara när de behöver flytta till ett annat träd.

Spotted woodpecker på jakt efter mat.

Woodpeckers bor på olika träd, de har valt både taiga träd och stadsparker. I det här fallet är fågeln inte rädd för människan och bor i närheten av honom.

Nutrition av spotted woodpeckers

På sommaren byter spett på olika insekter som finns i trädens bark. Woodpeckers kontrollera noggrant alla slitsar på bagageutrymmet. Fåglar har en lång näbb och en stor känslig tunga upp till 4 centimeter lång. Det är med fågelns språk att närvaron av insekter bestäms, varefter ett hål ca 10 cm djupt hålas ut. Speglar får insekter från sprickor också med hjälp av tunga.

Sökningen efter insekter börjar från botten av trädet, varefter spettet flyttas gradvis uppåt. I nästa träd upprepas proceduren igen. Storslagna spettar väljer alltid gamla träd skadade av trädbaggar. Av detta följer att spettar är skogsrengöringsmedel, eftersom de sparar träd från skadedjur.

Grönsaksmat är också lämplig för fågelfoder.

På vintern springer peppar på växtmat: ekollon, nötter och frön. Insekter på vintern är extremt sällsynta. Om mat inte räcker måste spetten ändra sitt livsmiljöområde. Unga djur får inte återvända till sina hem i flera år, och gamla fåglar är ovilliga att ändra sitt vanliga sätt att leva.

På våren, när frön och knoppar är borta, och nya insekter ännu inte har dykt upp, matar spettar på trädens träd. De extraherar sapet på vanligt sätt, stansar barken av träd med sin kraftiga näbb.

Enemies of spotted woodpeckers

Woodpeckers är modiga fåglar, de är inte rädda för rovdjur, men flyger snabbt med en överhängande fara. Stora prickade spettar ignorerar människor, om en person kommer nära ett träd som en spett sitter, flyttar den senare helt enkelt till andra sidan av stammen. Endast i det fall en person uppvisar ett ökat intresse för spett höjer han högt och flyger till ett annat ställe.

Men det är värt att notera att woodpeckers trivs bra med människor i många hundra år. Befolkningen är inte hotad av utrotning, eftersom antalet stora fläckar är konsekvent höga.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org