Fåglar

Skylark Ditt namn (obligatoriskt) Ditt e-postmeddelande (Obligatoriskt) Ämne Meddelande Rapportera ▲ ▼ Problem Informationen är inkorrektFlagor, felaktig stavning och skiljeteckenInformation har förlorat relevansUnviklig information om ämnetInformation på sidan upprepasPart av text på sidor är inte intressant 18-19 cm

En krigslarkare bor i vårt land och andra kontinenter. Trillarna i denna fågel hörs på morgonen, som börjar på våren och under hela den varma perioden av året. Detta är kanske en av Rysslands mest kända fåglar, tillsammans med en tjurfäktning eller en nattgale. Artikeln kommer att berätta om vilken typ av liv som är inneboende i larks, hur man skiljer det från andra fåglar och vilka arter av dessa fåglar bor på vår planet.

Allmänna egenskaper

Larken är en liten fågel från en lutning av sångfåglar och en familj av larks. Utseende liknar det en vanlig sparv, men är något större än kongener. Beroende på typen av kroppsvikt varierar från 26 till 70 gram och längden överstiger inte 20 centimeter.

Fågelns ben är oproportionerligt kort i förhållande till kroppen. De är dock ganska starka och starka. Fågelens huvudlark är relativt stor. Vingarna är långa och breda. På grund av denna kroppsstruktur utvecklar fjädringen en ganska hög hastighet vid flygning.

Färgen på Larkens fjädrar är motley. Den domineras av en beigefärg med bruna fläckar. Sådan plommon är den perfekta kamouflagefågeln. Att flytta genom gräset förblir obemärkt av rovdjurna som bor i den.

Huvudarter av larks

Ornitologer tilldelar 19 arter av aviärgener till familjen Lark, som är indelade i 60 arter. Av dessa var 50 listade i den röda boken, och 7 är i fara för utrotning.

De vanligaste typerna av lark är:

  • fält,
  • skog (lullula arborea),
  • sjunga (mirafra javanica),
  • liten (calandrella cinerea)
  • finder (ammommanes deserti),
  • svart (melanocorypha yeltoniensis),
  • Crested (galerida cristata),
  • öken (alaemon desertorum),
  • razounsky (alauda razae),
  • horned (eremophila alpestris).

Andra sorter inkluderar japanska, grå, korthårig, mongolsk, indisk lark. Alla dessa fåglar har knappt märkbara skillnader i fjädrarnas storlek och färg. De förenas av röstens melodiöshet och melodierna av de trillar som de utför.

Karaktär, livsstilarki

Fältarken, som andra sorter, tillhör migrationsfjäder. Om vintern inte var för hård så återvände fåglarna till sina länder från varma länder redan i februari.

Fåglar bor på vår planet överallt. Området omfattar länderna i Europa, Asien och den afrikanska kontinenten. 14 arter av larks finns i vårt land.

För levande fåglar väljer ett område med höga gräs, spannmål, liksom träd, som bär frukter ätbara bär. Dessa är främst bergsområden och öppen terräng. Men tångarnas täta täta skogar undviker.

Larkens utfodring

Hälften av fältarkens ration består av växter som växer i områdets livsmiljö. Andra hälften är levande varelser som fåglar hittar direkt på marken. Favorit fågel delikatesser:

Att förstöra skadliga insekter, fåglar utför funktionen av en läkare. Skogs "läkare" ger ovärderliga fördelar för växter, inklusive jordbruk.

Intressant faktum. Förutom växt- och proteinmat konsumerar fältlarken stenar. De fungerar som en slags "pensel" för magen och stöder fogarnas matsmältning. Larkorna förbrukar sådan mat från de första dagarna av livet.

Masking features

Fältlarkar försöker dölja sina bon så gott de kan, därför söker de avskilda platser. Anledningen är att i det vilda finns det många rovfiender i de små och försvarslösa fjäderfåglarna: köttätande fåglar, väv, rävar, ermine voles och även martens.

Deras hem sjungas av sångfåglar på grenarna av träd, malurt eller mynta. Ibland bygger de ett hus under stenar eller i hästgödsel. Rävarna av larks ser klumpiga och primitiva ut. På så sätt uppnår fåglarna maximal kamouflage mot naturens bakgrund. Material för konstruktion är torra kvistar, blad av gräs, fjädrar och djurhår.

Äktenskapsperiod och bo i larken

På våren söker den tidiga fågeln en kompis för att skapa avkommor. Manspersoner är de första som kommer hem. Honorna anländer om några dagar, då man redan har hittat en plats att bygga ett bo.

Som en attraktion av en potentiell partner använder sig skylarken sitt huvudvapen - en iriserande och melodisk röst. Fågeln sjunger vid gryningen, liksom hela dagen från början av våren till slutet av sommardagen.

Honan lägger ägg två gånger om året. En läggning gör från 4 till 6 ägg. Medan hon inkuberar avkomman är hanen sysselsatt med att extrahera mat för båda, och skyddar också boet från oinvigda gäster.

Inkubationsperioden är cirka två veckor. Nestlings är födda blinda, och deras kropp är täckt med en lätt gles fluff. Som mat för spädbarn är små frön och spannmål: vete, lin, havre, hirs. Båda föräldrarna matar sina barn. Inom en månad blir ungdomarna självständiga och flyger ut ur föräldraboet.

Omgivning med en man

Lark är en fågel med en charmig röst. Det är inte förvånande att många försöker tämja en sjungande liten fågel med en välvillig karaktär.

En person som vill göra detta, bör noteras att tämningen av vilda fåglar är en svår process. Fångad lark försöker upprepade gånger fly. Så att fågeln inte bryter huvudet mot buret, istället för stavarna och det täta materialet, ger den övre delen en tygbeläggning.

Som mat, måltidsmaskar, levande kackerlackor, cricket larver och zofobasa kommer att göra. De är lätta att hitta i husdjursaffärer. När det gäller växtfoder, mata ditt husdjur med lin, hirs, havrefrö och bovete gröt, kokt riven morötter eller pumpa. Som en källa till kalcium, använd låg fetthaltost och kokt ägg.

Hemma, med förbehåll för alla regler för utfodring och boende, kommer larken att leva ca 10 år.

Titta på Larken: intressanta fakta

Singing Lark hörs direkt i flygningen.

Sangen utförs endast av män. Och var och en har sin egen unika timbre.

Larks är skickliga imitatorer. De kopierar noggrant inte bara sina fjädrade släkters röster, men kan också reproducera mänskligt tal.

En låge av Larken håller upp till 12 minuter, varefter sångaren behöver vila.

Fåglar har en märklig taktik mot skydd mot aggressorn. Efter att ha märkt jägaren faller den fjäderstenen ner. Att komma in i den tjocka vegetationen, slår fågeln fullständigt samman med det och blir osynlig.

Det finns folktecken som är associerade med larkerna. I våra förfäder betraktades han som en symbol för den kommande våren. De trodde att de små fåglarna i torrt väder sjöng för att kräva regn från de himmelska styrkorna.

Om den här artikeln var intressant och användbar för dig, dela den med vänner på sociala nätverk och lämna dina kommentarer nedan.

nesting

Fåglar börjar uppfödas 2-4 veckor efter ankomst. Nest, som alla larks, i separata par. Boet är byggt på marken, bland grödor av olika jordbruksgrödor, i äng eller betesmarker, i områden med inte mycket tjock och hög grässtativ, på integrerade, fuktiga ställen - på stötar eller vid deras botten. Samtidigt används antingen en färdig brunn i marken (fotspår av hovdjur) eller de gör sig själva.

Boet är ganska lös och består av torra stjälkar av gräs, rötter, rånar. Dess inre del är fodrad med tunnare mjuka gräsblad blandade med hästhår och i vissa fall - ull. Fältarkens bo är oftast placerad under en gräsbuske, täckt med artfully och välskalad, därför nästan omärkbar. Diametern på sockeln är 8-11,5 cm, djupet på brickan är 4-5 cm, diametern är 7-7,5 cm.

I sin helhet lägger 4-5, mindre ofta 3 eller 6 och, som ett undantag, 7 ägg. Skalet med en lågglans, smutsig vit eller gulaktig, ibland bluishgrå. Över hela ytan är olika storlekar av fläckar och fläckar av mörkgrå, brun och mörkbrun ofta utspridda, ofta bildande en corolla vid den trubbiga änden. Äggvikt 3,5 g, längd 20-25 mm, diameter 15-18 mm.

Under året finns det två kullar. Den första färska muren uppträder i slutet av april - början av maj, den andra - i juni. Honan inkuberar i 14 dagar. I händelse av fara försöker hon att lämna boet i förväg (endast ibland flyger ut ur boet från under fötterna). Nestling av den första avelscykeln visas i andra hälften av maj, den andra cykeln - i det tredje decenniet av juni - första halvåret juli. Nestlingsluckan är täckt med lång grå ned, men blind och hjälplös, så att utvecklingen i övrigt, som den andra passerinen, fortsätter enligt nestlingstypen. Fortfarande inte kunna flyga, i åldern 9-10 dagar, lämnar unga larkar boet. Under en tid fortsätter föräldrarna att mata dem. I åldern 18-20 dagar börjar unga larks flyga och producerar självständigt mat. Ungarnas uppkomst på vingen faller under andra hälften av juni - början av augusti. Uppväxt ungdomar samlas i flockar och vandrar genom fält och ängar. I augusti vandrar vuxna och unga längs stubbar, betesmarker och fält.

Dessa fåglar flyger i september - oktober, enskilda fåglar hittas fram till mitten av november (i södra Vitryssland). Fåglar flyger inte bara under dagen, men också på natten i små flockar (ibland ensamma), tyst eller utgivande uppringning gråter.

Larks hör till flyttfåglar, men de flyger inte bort från boendet och är bland de första som kommer tillbaka. Massan ankomst börjar även när snön inte kom ner, i början av mars. Männen anländer först, männen upptar de första soluppvärmda upptinade patcherna där de samlar ihop och suger sig i solen. Då flyger kvinnorna. Det är de som letar efter den mest lämpliga platsen för att bo, medan hanen är upptagen med att skydda och sjunga.

Fiender lark

Larkens främsta fiender är inte stora rovdjur (vasslor, illrar, räv) och några fåglar - kråkor, falken, loonies. Samtidigt attackerar falkar män under sina låtar. Det är just nu att fältlarkan är den mest utsatta. Även om många av fåglarna klarar av att glida bort från falken, använder man hösten "sten" på marken. Att sjunga högt över marken gör fältlarken mycket sårbar. Falcon hoblock, dessa småfågels främsta fiende, jagar bara i flyg och ett bättre mål än hankärken, entusiastisk om att sjunga, är svår att hitta. Bara hans berömda sten som faller till marken kan rädda en liten sångare, men fortfarande många män dör i mitten av sin berömda sång. Inte bara på himlen, men också på marken, har farkenarken fiender. Dessa är rovdjur som illrar och vasslar, erminer och rävar, och lönn och kråkor älskar att ödla boet på en liten sångare, dricka ägg eller ät små och försiktiga larkkyllor.

Field Lark / Alauda arvensis

Fältlarkan är inte stor, storleken på ett fågelhusspår: dess kroppslängd är ca 180 mm, vikten är ca 40 g. Kroppen är tät, huvudet är stort med en relativt liten konformad näbb. Fågeln ser lite tung ut, men den går snabbt och smidigt på marken. Den bakre tåen är beväpnad med en mycket lång spetsliknande klo. Fördjupningen på kroppens dorsala sida är salvbrun med gulgrå-vita linjer och svartbruna fläckar. Huvudet, halsen, övre bröstet och sidorna av kroppen är rostbruna med mörka ränder, resten av bröstet och magen är gulgråvit. På vingarna av två ljus svaga tvärgående ränder.

Svansen är brunaktig, svart, med en grundlig hack i slutet, ytterhalerna är vita. Gemensam lark i hela Palaearctic-regionen (med undantag för tundran, Anadyr-området och vissa ökenområden i den extrema södra, centrala och centrala Asien) samt i norra Afrika är vanliga. Bland några andra europeiska fåglar introducerades larkmarken av människor till Nordamerika och Nya Zeeland. Lärarna flyger bort från de norra delarna av deras livsmiljö för vintern, leda till ett stillesittande liv i de sydliga. Dessa fåglar vinter i länderna i Västeuropa, i södra Asien och i norra Afrika.

Larkfinnare / Ammommanes deserti

Färgfärgens färg är sandgrå, magen är vitaktig med en ovarfärg. Fågelns fjäderdräkt är lös och mjuk. Det är en medelstark lark: dess längd är ca 175 mm, vikten är 30 g. Finmarkerna bor i ökenområdena i Nordafrika från Algeriet till Röda havet (i Algeriet, Libyen, Förenta Arabien, i norra Sudan, i Etiopien och Somalia), Arabien, Irak, Iran , Afghanistan, Pakistan och Nordvästra Indien, liksom södra Centralasien.

Favorit livsmiljöer av denna lark är låga karga bergiga berg, lerar, halvöken områden. Här leder han en stillasittande livsstil, som bara gör små vertikala migreringar i bergen och faller ner till slätterna på vintern. Den här fågeln undviker omfattande sandiga öknar, eftersom den behöver närmaste vatten: flera gånger om dagen flyger larks till ett vattendrag. Samtidigt är det en av de få fågelarna som kan bära den arabiska öknen och Saharas brännande sol. Under de varmaste timmarna av dagen i juni och början av juli i den absolut tysta öknen hör du sången av denna fågel. Sångrulleark är melodisk och mycket behaglig för örat. Fåglarna bo två gånger på sommaren. De matar sig på larver av fjärilar, skalbaggar, spindlar, ofta peck upp frön, liksom unga skott av växter.

Skogen Lark / Lullula arborea

Skoglarken är väldigt lik i fältlarkens utseende. Skillnaden ligger i att skogslarkan är något mindre (längd 160 mm), svansen är kortare och det finns en knappt märkbar tuft på huvudet. Skogsmarker bosätter sig i nordvästra Afrika, i Västra och Centraleuropa (med undantag för den extrema norra), i Kaukasus, i Asien mindre och lite söder om den. I de södra delarna av sortimentet är de bosatta, från norr till vintern flyger de till södra Europa, norr om Afrika, i nordväst om Nära Östern. På våren bevarar skogsmarker skogskanterna, glades, breda glansar, övervuxna bränder och sticklingar.

Genom sina vanor - att hålla sig i kronan på ett träd, springa snabbt på marken, jaga lite insekt, sjunga, sitta på en hög gren och till och med göra ett bo på foten av ett träd, buske, skyddad av hummock eller hampa - de är inte alls som trollkarl, men mycket påminner om skogen, som de ofta förväxlas med. Larken från skogslarkan är en lågljudande, men melodisk "Yuli-Yuli-Yuli, Yuli-Yuli-Yuli-Yuli", som fågeln ofta sjunger på våren, svävar över trädens toppar. För henne kallas den här fågeln Yula.

Lark small / Calandrella cinerea

Den lilla larken kallas därför liten eftersom den är mindre och elegantare än de flesta andra medlemmar i denna familj. Längden sträcker sig knappt 160 mm, och vikten är ca 20 g. Färgen på denna fågel är av larval typ, men mindre varierad, och på sidan av nacken finns mörka fläckar, väl synliga på kort avstånd. Vanliga larks är vanliga i södra Europa, i främre del, i Mellanöstern och Centralasien, i norra och östra Afrika. I de nordliga områdena av sortimentet finns dessa fåglar bara i boet och på vintern flyger de till varma länder. På resten av intervallet är de stillasittande.

Larksång / Mirafra javanica

Song-Lark är utbredd från nordöstra Afrika, över de västra delarna av Asien i söder till Australien. Java-larken är förmodligen den minsta larkrepresentanten: dess längd är bara 130 mm. Fåglens topp är brun med svarta fläckar och den ventrala sidan är ljusbrun. Den javanska larkens näbb liknar en granivorös fågelns näbb - stark och kortare än den för andra typer av larkar. Den javanska larken är stillasittande, men i södra delen av området (i södra Australien) är det en flyttfågel. Det förekommer inte bara bland buskmarker, till exempel i Australien är det ofta på öppna gräsbevuxna slätter (inklusive bland jordbruksmark), på omfattande skogsglansar, det undviker inte grannskap med en person - det går medvetet på gräsmattor av parker, offentliga trädgårdar, idrottsplatser och etc.

Sången till den javanska larken - lång, som består av mycket varierande, men ibland skarpa ljud av varierande frekvens - är mycket melodisk. Singar en fågel som sitter på en gren av en busk, på en hummock eller gör en slags fladdrande nuvarande flygning. Det hörs vanligtvis i tysta, molnfria månbelysta nätter. Boet är ordnat i en liten depression på marken bland det tjocka gräset som täcker byggnaden ovanifrån. Botten och väggarna på boet är fodrade med ett tjockt lager gräs och samtidigt sträcker sig väggarna så högt att hela byggnaden är nästan kupolformad, med en bred ingång från sidan eller toppen. I kopplingen är det oftast 3-4 gråvita ägg täckta med fläckar av oliv, mörkgrå och bruna blommor.

Desert Lark / Alaemon desertorum

Ökenlarken har en färg helt i harmoni med omgivningen. Преобладающий цвет в оперении этой птицы песчано-серый, с аспидным оттенком на лбу и верхних кроющих перьях хвоста. Первостепенные маховые перья черные с белыми основаниями, рулевые черные с желтоватыми ободками, но срединная пара перьев хвоста желтовато-бурая с широкими желтоватыми краями. Горло и брюхо белые, зоб и грудь, желтоватые с черными пятнами. Это самая крупная из жаворонков птица: ее длина около 230 мм.Den här fågelns näbb är märklig: Till skillnad från andra larkers näbben är den lång och tunn, något böjd i slutet. Ökenlarkens fingrar och klor är mycket korta.

Dessa lark är bebodda av vattenlösa låglandet mellan Afrika och Arabien, som möter öst till Afghanistan och västra Indien. Dessa fåglar är särskilt villiga att bebor de sandiga öknarna. Ökenlarkan är en riktig ökenfågel som löper väldigt fort på marken och är artfully dold av sin patroniserande färgning. Under parningstiden publicerar männen en kort och inte mycket melodisk sång. Vanligen i maj gör det bildade paret ett litet hål i sanden, i detta hål och boet vrids från torrt gräs. Masonry består av 3-4 gråhvit ägg med gulbruna bägge ägg. När kycklingarna flyger ut ur boet, hela familjen varar fram till våren i en liten flock. Ökenlarkar matar på olika öken insekter, liksom frön som samlas in från marken.

Lark razunsky / Alauda razae

Razunsky lark - en liten fågel ligger i nära relation med vårt farkärke, som det är mycket lika i färg av fjädring, storlek och vanor. Dess näbb är dock mycket längre och starkare, vilket gör det möjligt att enkelt gräva insektslarver och små ryggradslösa jorden från den mark som denna fågel äter. Den razunsky lark sjunger, bromsar brant, slutar samma sång, går vertikalt ner, och flyger inte i en spiral, som fältlarken gör. Det antas att denna karaktär av nuvarande flygning är en anpassning till livet på en liten mark (Razu Island har ett område på endast 8 km2), den enda platsen på vår planet bebodd av Razunsky-larken.

Lark Horned / Eremophila alpestris

Den Horned Lark skiljer sig från andra larks genom närvaron av långsträckta fjädrar på kronans sidor, som bildar mycket speciella öron eller horn (hos unga fåglar är de inte tydligt uttryckta). Dess storlekar är genomsnittliga för fåglar i denna familj: längd 180 mm, vikt 36-39 g. Klingan på pekfingret är lång och rak, näven är kort och svag. Färgning är mycket karaktäristisk. I en vuxen man är den dorsala sidan gråaktig med en rosa snitt, är buken sidan vitaktig. Mot bakgrund av denna oskärpa färg står masken skarpt ut: pannan, halsen, ögonbrynen, baken av kinderna, nacken är grågul, kronans framsida, hornen, kinderna, det breda tvärgående bandet på goiter och underdelen av halsen är svarta. Kvinnor är målade blekare.

Unga fåglar ovanifrån är bruna med okerlinor och fläckar, från nedan är smutsiga oker, med bruna fläckar på sidorna och goiter. Av alla larks horned - den nordligaste. Den bor i tundraerna i Europa, Asien och Nordamerika, och dessutom är den brett utbredd i söder: i nordvästra och nordafrika, norra arabien, på Balkan och från mindre Asien i öst till de västra och nordvästra provinserna i Kina. Det är utbrett i Nordamerika, det odlas även i vissa nordliga regioner i Sydamerika.

Crested Lark / Galerida cristata

Den crested lark skiljer sig från andra larks av en ganska stor tuft på huvudet. Dessutom är den större än dem (längden är 180-190 mm, vikten är ca 45 g). Kräftarkärlens fjäderdräkt är gråbrun med en ojämnhet och mörka fläckar på dorsalsidan, den ventrala sidan av kroppen är ockervit, med svarta bruna fläckar på goiter och övre bröstet. Crested Lark distribueras i Västra och Centraleuropa, i södra delen av den europeiska delen av vårt land, i Kaukasus och Transkaukasien, i centrala och västra Asien, i en stor del av Kina, Indien och Pakistan och på Koreas halvön och i Nordafrika (där penetrerar söder nästan till ekvatorn).

På dess stora område utgör denna lark ungefär 40 geografiska former (underarter) som skiljer sig från varandra i storlek och detalj av plommonfärgning. Underarterna som lever i norra delen av området är migrerande, men de som bor i de södra delarna av sortimentet, särskilt många i Afrika, är stillasittande och delvis flyttande fåglar.

Svart Skylark / Melanocorypha yeltoniensis

Svart lark i färg, byggnad och storlek skiljer sig från de flesta andra märken. Det är en stor skylark: dess längd är 200 mm, vikten är ca 60 g. En fågelns näbb är tjock och stark. Färgbildningen är särskilt märklig: i motsats till alla larks, och de flesta andra passerines, är mänens fjäderdräkt svart, men axlarna, små primära och svansfjädrar samt fjädrar på sidorna av bröstet är trimmade med en blek rand. Från detta, mot bakgrunden av svart fjäderdräkt, förekommer fåglarnas baksida och sidor täckta med vitaktiga halvmånefläckar. På våren såg fågeln, som redan hade fyllt fjäderdräkten (fjäderens ljusa kanter stoppas vid den här tiden), verkar vara helt svart. Färgens kolgrå färg kompletteras med benens svarta färg och mörkbruna ögon.

Och bara den gråaktiga näsan sticker skarpt ut mot den allmänna svarta bakgrunden. Honan är svartbrun på toppen med blekbrungrå fjäderkanter. På ventralsidan är den smutsig vitaktig, med bruna fläckar på goiter och sidor av kroppen. Unga fåglar är målade på samma sätt som kvinnan, men i deras fjäderdräkt finns det mer smutsiga nyanser. Spridningen av den svarta skylarken är begränsad - den är endemisk mot Ryssland. Dessa fåglar bo i malurtstapar, halvöken och saltmassor i vulgans nedre delar och i Kazakstan. Trots att dessa är icke-flyttande fåglar, på hösten (speciellt när mycket snö faller) samlar de sig i flockar och gör breda migreringar (främst i södra, sydvästra och västra riktningar). Under den nomadiska livstiden kan dessa fåglar hittas långt bortom häckningsområdet - i Centralasien, i Kaukasus och Transkaukasien, i södra Ukraina. Och separata fåglar av passage observerades även i Storbritannien, Frankrike, Italien.

Intressanta fakta om Larken

  • Varje man har sin egen röstrad och hans förmågor, de efterliknar perfekt andra fåglers röster, de kan lära sig mänskligt tal,
  • I genomsnitt varar sangen Lark 10-12 minuter, varefter sångaren vilar.
  • Om en lark i luften är i fara faller han som en sten och försöker gå vilse i grässtalken.
  • I antiken var larken ansedd vårens herald, men man trodde att dessa fåglar kunde be om regn under en lång torka.
  • På de fyrtio martyrernas dag, slavarna bakade figurer i form av larkar, delades de till grannar, barn, förbipasserande - de var en symbol för en ny gröda.
  • När folk försökte lära sig skylarken att följa vissa melodier. År 1917 publicerades en samling musikaliska verk skapade för fält, skogsmark och andra fåglar. De skulle spela på en speciell flöjtflageolett.
  • Liksom alla sångfåglar måste larkrar lära sig sin sång. Detta bekräftas av det faktum att den unge larken, som tagits ur boet innan han lär sig sin föräldras sång, kan exakt upprepa de andra melodierna han hörde.
  • De flesta fåglar av samma art som lever i olika delar av världen är som regel mycket olika. Men alla fältlarkar i världen sjunger på samma sätt.
  • Larken är en av de få sångfåglarna i Centraleuropa som talar på marken. Hanen hoppar regelbundet upp i luften under toking.
  • Larks som bor i naturen är bra imitatorer. De efterliknar perfekt andra fåglers röster.
  • Fältlarken faller ofta byte till sparvågen. Men när han lyckas frigöra sig från en rovdjurs klor flyger han snabbt så långt som möjligt och fortsätter sin sång.

Cellinnehåll

För att hålla i fångenskap, väljs våråren. Ju tidigare en fågel fångas, ju mer sannolikt är det att sjunga i en bur. Fånga lark på första tina. Det vanligaste sättet - för prikormku. Larken sänker sig och sitter på marken på nästan samma plats. I närheten rensar man marken och gör agn av spannblandning, måltidsmaskar och myror. Efter en dag eller två kontrolleras betet och om fågeln hittar den och besöker den, installerar du taket: gömställe, lök, lök-samol. Det enda villkoret är att inte lämna samolov i flera dagar. Fågeln kommer antingen att dö eller bli sönderdelad av en rovdjur.

Inredning

Bur under larken

Field larks har länge dyrkats av amatörer och hålls i burar. Fågeln är stark och dör bara i den fullständiga bristen på vård för henne. Liksom bland andra fåglar finns det lugna exemplar bland larkerna, och det finns också vilda vildar som i en vecka slog sin fjäderdräkt.

Buret är nödvändigt för en speciell lark, det kallas larken. Det måste ha en mjuk topp, dvs i stället för det vanliga trådtaket är täckt med tät materia. Sidoväggar kan vara vanliga eller från plywood (lådan). Alla drinkare, matare hängs från utsidan. Det är nödvändigt att ta hänsyn till måtten mellan hålens bågar och sidans höjd så att larken kan nå vattnet och mata. Buret är så högt som möjligt så att fågeln inte oroar sig igen, särskilt det första året.

Många amatörer överför lark till balkonger och loggier för sommarsäsongen. Och för fältet är lark det bästa alternativet.

Vid utfodring av fåglar bör man komma ihåg att det på sommaren blir nästan insektsåtande, det förbrukar korn endast i avsaknad av insekter i naturen. Det är nödvändigt att mata larken som en insektslevande fågel och använd kornet som tillsatsmedel. Utan ordentlig matning sjunger inte larken, speciellt den första våren. Under alla omständigheter utförs sällskapets första år sällan. Fågeln är så strikt och blyg som med den minsta rörelsen i rummet stör den låten.

I allmänhet är det inte svårt att upprätthålla en farkost, eftersom det är allätande och kan leva länge på ett spannmål. Med mer noggrann vård och skapa bättre förutsättningar för honom, sjunger han nödvändigtvis i en bur länge.

Lark beskrivning

Lark är en relativt liten fågel. Vikten av en vuxen person överskrider sällan 70 gram. Den minsta arten kan väga ca 26 gram. Kroppslängden sträcker sig från 11-20 centimeter, från huvud till svans. Tassarna verkar oproportionerligt korta och små i förhållande till kroppen, men mycket starka. Huvudet utmärks av sin stora storlek. Näven är krökt, stor.

Det här är intressant! De är väldigt snabba "flygblad". Denna funktion manifesteras på grund av deras unika struktur. Med en generell skarp torso är hans vingar ganska stora och svepande och svansen är kort.

Under den närmaste faran kan skylarken flyga ner som en sten och försöka gå vilse i det tjocka gräset. Enligt slavisk mytologi är larken föregångare till en ny gröda. Enligt troen kan dessa fåglar med sin sång orsaka regn under tider med stor torka. Människor bakade siffror i form av denna fågelns silhuett och utdelades till vänner och grannar för att välkomna denna symbol för fertilitet.

utseende

Utseendet hos en lark är obekvämt och blygsam. Hans skyddande färg är jordens färg som han lever på. Kvinnor från män skiljer sig inte åt. Endast unga människor ser lite färgglada ut än deras släktingar. Skylarkens kropp är täckt med flätade fjädrar. Bröstet är något lättare än resten av fjäderdräkten, fjädrarna på den är kantade med en mörkaktig färg. I allmänhet dikteras utseendet hos varje enskild fågel av artskarakteristika. Totalt finns det cirka 78 arter som har spritt sig praktiskt taget över hela världen.

Karaktär och sätt att leva på

På våren, efter de sista frostarnas avgång, är det dessa lilla fåglar som med sin underhållande trill med glädje rapporterar om vårens framkomst. Dessutom låter deras sång vackraste, exakt i flygning. De sjunger oftast på kvällen och vid gryningen. Sjungande av olika individer skiljer sig i timbre och röst. De kan replikera varandra, andra fåglar och till och med mänskligt tal, förutsatt att personen själv noggrant utbildar denna förmåga.

Larks, i allmänhet, hör inte till vinterfåglar, de är migrerande. Efter vintering i varma landar kan du se det i ditt bo i februari eller mars, förutsatt att vintern är varm. Så snart väderförhållandena blir outhärdliga för dessa fåglar, migrerar de i flockar mot varma kanter för att hitta källor till mat. Deras favorithabitat är områden som sås med grödor med högt gräs, steppar, uppvärmda breddgrader med jordbruksfält. De undviker beskogning, de finns i bergen i öppna områden.

Stannar året runt på samma ställe kan larken. Huvudförhållandet är året runt värme och mat överflöd.. De fördjupa sina bostäder under asterna, grenar av malurt eller bluegrass.

Ibland kan de hittas i hästgödsel eller under sten. Tiden att bygga bon är märkbart annorlunda än andra fåglar. De kommer till jobbet, som det var sent. Larks börjar bygga sina bon när gräset redan är högt och det finns möjlighet att dölja en bostad i den.

Det här är intressant! Larks är mycket omtänksamma föräldrar. Särskilt fältrepresentanter, vanliga i Europa. Honan som sitter på kopplingen kommer inte att resa sig från platsen, även om en person passerar i närheten.

När näsan är upprättad - det är dags att lägga ägg. De flesta av sin tid spenderar samochki bakom inkubation. Ofta "sjunger" de sällan stiger högt upp i himlen. Även om Larkens låtar kan höras från slutet av mars. Vad är intressant - låten av dessa fåglar låter starkare, om de flyger mycket höga minskar volymen när de närmar sig marken.

Under andra halvåret sjunger fåglarna mindre och mindre. Under den här perioden är de mer upptagna att odla sina egna avkommor, varefter ägg läggs och nya kullar kläcks.

Hur många larks bor

I fångenskap kan larken leva upp till tio år. Naturligtvis, underlagt alla nödvändiga villkor för innehållet. Det är viktigt att behandla honom delikat, för larken är en blyg fågel. Vuxna kan spendera ungefär åtta timmar att sjunga. Det är viktigt att övervaka inte bara rätt utfodring av fågeln, men också dess hygien. I buret måste vara närvarande bad med ren flodsand för att rengöra fjädrarna. Mat behöver varierat, närvaron av färskt vatten - är nödvändigt.

Field Lark

Det är en fågel som väger ca 40 gram, 180 millimeter lång. Den har en tät kropp med en konformad näbb på huvudet. Trots strukturens yttre tyngd flyttar fågeln lätt på marken, där den finner källan till mat. Fördjupningen på baksidan kan särskiljas av närvaron av grågula fläckar. Bröstet och sidorna är bruna rostiga. På tassarna finns det speciella sporer i form av en retraktad klo. De är utbredd i Palearctic och i norra Afrika.

Finch lark

Färgen på fågeln är sandgrå med ocker gjuten på bukhinnan. Dess vikt är bara 30 gram och höjd - 175 millimeter. De bosätter sig i ökenområdena i Nordafrika från Algeriet till själva Röda havet. Han älskar semi-desert terräng, väljer steniga och lera viken för sitt berg livsmiljö.

Det här är intressant! Denna art är en av de få som kan tåla solens brännande strålar av Sahara-öknen.

Skoglarkare

Skoglarken liknar en fältförhållande. Den enda skillnaden är storleken, skogsmarken är högst 160 millimeter lång. De kan ofta hittas bakom de snabba rusningarna över landet på jakt efter vinst eller i trädens hål. Du kan träffa den här fågeln i centrala och västra Europa, liksom i nordvästra Afrika. De bosätter sig vid foten av stora träd och försöker dölja sig i gräset och utskjutande rötter. I naturen kallas skogslarkan ofta Yula, för att han gillar att snivla över trätopparna, sjunger en sångkonsonant med "Julia-Juli-Juli."

Ökenlark

Den här fågeln har färg helt i harmoni med den yttre miljön. Dessa larver är bebodda av vattenlösa låglandet mellan Afrika och Arabien. Finns också i västra Indien och Afghanistan. Denna fågel är den största representanten för individer. Dess längd når 230 millimeter. Hon har mycket korta fingrar, näbbböjda nedåt. De gör murverk i sanden, gör en depression i den, täcker kanterna och toppen med små grenar och gräsblad.

Razun Lark

Den här fågeln är närmaste släkting i fältlarken. De liknar färg och fjädrar, vanor och livsstil. Till skillnad från fältet börjar denna typ av lungar sin sång - stigande brant upp, slutar det, faller sten ner, i en rak linje. Field Lark - faller till marken, rör sig i en spiral.

Horned Lark

På sidorna av denna fågelns krona finns ett par långsträckta fjädrar som ser ut som horn. Dessa egenskaper hos strukturen i vuxenlivet är särskilt uttalade. De utmärks av kontrasterande färger.

Den gråaktiga ryggen med en rosa nyans ersätts av en vitaktig peritoneum. På den allmänna gula bakgrunden på kroppens och huvudets övre del finns en uttalad "svart mask". Det finns också en sång, crested, svart och andra representanter för arten.

Larkens ration

Larkens ration är ganska mångsidig.. Han äter allt han kan hitta på jorden. Små larver och andra maskar är hans favorit delikatess. Men om det inte finns någon, kommer larken inte att förfalska föregående års frön som finns i fälten.

Det här är intressant! Larks svaler små stenar, vilket hjälper till att skapa matsmältning.

Пшеница и овес – любимые представители среди многообразия зерновых. Также не прочь эти птицы и поохотиться. Добычей могут стать мелкие насекомые. Такие, как листоеды, муравьи, гусеницы, саранча и прочие жучки, чем оказывают одолжение фермерским хозяйствам.

Reproduktion och avkomma

После холодного зимовья первыми на свои гнезда возвращаются самцы. De börjar plantera boskapet, varefter kvinnorna återvänder. Larkens häckar sammanfogar maximalt med den omgivande naturen så mycket som möjligt för att inte klara sig mot den allmänna bakgrunden. De vet mycket om konspiration. Även de ägg som ligger i boet syns i färg, vilket gör dem väldigt svåra att se. De par som skapas efteråt är engagerade i att lägga ägg.

I boet, kläckt av honan, är det som regel 4 till 6 ägg. Två kullar föds per år. Behandlingsperioden varar ca 15 dagar, varefter små kycklingar kläcker. Omedelbart efter födseln är de blinda och kroppen är täckt med en minsta mängd fluff som därefter blir en tjock fjäderdräkt.

När allt kommer omkring en månad efter en ung larkas födelse är det inte mindre än en vuxen, och börjar leva och söka mat på egen hand. Organisationen av näringen av omogna avkommor involverade båda föräldrarna. Ofta transporteras smågrödor till kycklingarna. Bland dem är hirs, havre, lin och vete. För spädbarn gör de också ett tillsatsmedel av stenar, bara mycket mindre. De rullar sandkornen i klumpar och leder dem till sina unga.

Naturliga fiender

Larks är småfåglar, praktiskt taget försvarslösa och de har något att frukta.. De blir lätt offer för gnagare och rovfåglar. Deras naturliga fiender är erminer, illrar och vasslar. Även fältmöss, shrews, ormar, hökar och kråkor. Och det här är bara en del av dem som vill festa på fjädrade sångare. Den lilla falcon-chegloken är larkens främsta fiende, för att han oftast attackerar honom på höjden, där han lockas av högljudda sånger.

Det här är intressant! I allmänhet gynnar dessa fåglar jordbruket genom att förstöra små skadedjur. Och också, deras underbara sång är en källa till sinnesfrid, fullständig avkoppling och höjning av humör.

Vid denna tidpunkt är en försvarslös fågel särskilt sårbar och lyckas bara i sällsynta fall att fly från en välriktad jägare, släppa en sten ner till marken för att gömma sig i tjockt gräs. Medan "luftjägaren" tittar på himlen kan larknästarna förstöra landets rovdjur.

zoo-club-org