Djur

Hur mycket kostar en vitbjörn och en brunbjörn

Pin
Send
Share
Send
Send


Björnen är en av de djur som du knappast vill träffa en på en. Dess dimensioner inspirerar äkta rädsla. Överraskande, vid födseln väger några björnar mindre än 200 gram, och här är frågan om hur mycket en vuxen björn väger ofrivilligt bryggning. Det beror helt på dess typ och individuella egenskaper. De mest kända björnarna anses vara bruna, svarta, vita. Eftersom den bruna björnen bor i vårt land kommer vi att fördjupa oss mer i detalj.

Distributionsområde

Tidigare hittades den bruna björnen över nästan hela Europa, inklusive i Irland och England. De afrikanska atlasbergen var den södra gränsen för intervallet, och i öst hittades även björnar på det moderna japanska territoriet. Det gick sannolikt in i Nordamerika genom Bering Strait för omkring 40 tusen år sedan. Sedan bosatte sig i territorierna från Alaska till Mexikans norra gränser. Hittills har den bruna björnen spridit sig mycket i Finland (i detta land har det till och med blivit ett nationellt djur) och Skandinavien, som vanligen finns i Europa och Karpaterna. Dessutom finns det även iranska och irakiska skogar, norra delen av Kina, Palestina, Koreas halvön och den japanska ön Hokkaido. I Nordamerika kallas den bruna björnen "grizzly", är vanligare i den västra delen av Kanada, i Alaska. I Ryssland bor den bruna björnen i nästan alla landets skogar, förutom de södra regionerna.

utseende

Djuret är starkt, med en distinkt vätska på baksidan. Kroppslocket är tjockt. Coat färg enhetlig. Som regel, på våren björnar, och på hösten uppdateras pälsen. Huvudet är stort, öronen är små, ögonen är djupa. Svansen är nästan inte märkbar under kappan och är bara 2 cm lång. Käftarna är starka, med böjda klor (längden kan nå 10 cm).

Brunbjörns vikt och storlek

Den genomsnittliga kroppslängden på en brun björn är 1-2 meter. De största björnarna spelas in i Kamchatka, Fjärran Östern och Alaska. Det här är riktiga jättar: deras tillväxt i stående position når tre meter. Förutom tillväxten är många intresserade av hur mycket en björn väger. Kroppsvikt beror på kön och ålder av djuret. Som regel är hanen större än honan. Vikten av en vuxen björn (manlig) är 140-400 kg. Men bland dem är individer jättar som väger upp till 600 kg. Honan väger i genomsnitt 90-210 kg. En rekordviktbjörn hittades på Kodiak Island. Dess vikt var 1134 kg och höjd - ca 4 meter. Många undrar hur mycket en brun björn väger i Ryssland? I vårt land finns det mindre dimensionella individer, deras kroppsvikt är i genomsnitt 100 kg. Hur mycket kostar en grizzlybjörn - en björn som bor i Amerika? Grizzlybjörnen är en underart av den bruna björnen, dess massa kan nå 500 kg. Individer kan väga 700 kg.

livslängden

Hur mycket en björn väger och hur länge den lever är förmodligen de vanligaste frågorna. Observera att livslängden hos ett djur är direkt beroende av miljön. I det vilda kan han leva 20-35 år. Om djuret hålls i en djurpark eller ett naturreservat, lever det dubbelt så länge - ungefär 50 år eller ännu mer. Sexuell mognad börjar vid 6-11 års ålder.

Den bruna björnen har en utvecklad luktsans. Han kan lukta köttet väl, även på långt avstånd. Björnen har ett välutvecklat öra. Ofta står upp på hans bakben för att fånga luktflödet eller lyssna på ljudet av intresse. I skogen uppför sig han som en riktig ägare: förbigår hans ägodelar tidigt på morgonen eller efter skymningen. Vid dåligt väder kan det spendera timmar som vandrar genom skogarna på jakt efter mat.

Livsstil och näring

Den bruna björnen betraktas som ett skogsdjur. I Ryssland är hans favoritplatser täta skogar med övervuxna buskar och lövträd. Kan komma in i tundra- och högbergskogens territorium. I Europa bor oftare i bergen, och i Nordamerika är de favoritområdena alpina ängar, tundra och kusten. Hanen bor normalt ensam, och honan med ungarna. Varje individ upptar ett visst område från 70 till 400 km, medan hanen behöver 7 gånger mer område än honan. Naturligtvis beror det inte på hur mycket björnen väger. Det är bara att kvinnan lever oftare med ungarna, och det är svårare för henne att resa längre avstånd än en enda man. Gränserna på deras plats björnar markera med urin och repor på träd.

Djur är omnivorer. Dieten består av 75% av vegetabiliska livsmedel - bär, knölar, örtstammar, nötter, rötter och ekollon. I magre år kan äta på majs och havrefält. Klubben diet kan bestå av myror, maskar, små gnagare (möss, chipmunks, mark ekorrar). Även om björnen inte är en 100% rovdjur, kan den översvämma en älg eller en roe. Det är inte ovanligt för en grizzly att attackera vargar, och i Fjärran Östern björnar ibland jagar himalaya björnar och tigrar. Honung anses vara detta delikatess delikatess (det är därför det var så namnet). Fisk är ett säsongsmål. I början av gyningen, när fisken fortfarande är liten, äter björnen hela slaktkroppen, men när det är mycket det äter det bara de feta rika delarna (huvud, milt och kaviar). Under årens hunger kan en björn jakta husdjur och besöker ofta apiriet och förstör dem.

Björnbjörnsaktivitet sker på morgonen och kvällen. Livsstil är inneboende i säsongsmässighet. Genom förkylningen bygger björnen ett subkutant skikt av fett och ligger i hålen för att vila. Samtidigt ökar medelåldern hos en björn med 20%. Lair tjänar som en torr plats under vindbrott eller urladdade risstammar av träd. I genomsnitt varar vinter sömnen ca 70-190 dagar och beror på klimatet (oktober-mars, november-april). Det visar sig att klubben är i viloläge i ungefär sex månader. De längsta björnarna är i viloläge, de gamla männen är minst. Det är också intressant att veta hur mycket en brun björn väger efter en vinter sömn. Under denna tid kan de förlora ca 80 kg massa. Om under sommaren och hösten lyckades björnen inte ackumulera tillräckligt mycket fett - på vintern vaknar det och börjar vandra genom skogen på jakt efter mat. Sådana björnar kallas stavar. Vevar är farliga och hungriga, så de attackerar alla, även en person. Oftast överlever de sällan till slutet av vintern: de dör från frost, svåra hunger eller jägare.

Trots det faktum att den bruna björns vikt är imponerande, och det ser lite obekvämt ut, går det ganska snabbt, simmerar väl och klättrar träden perfekt. Stansen är så kraftfull att den kan bryta baksidan av en stor buffel eller tjur.

reproduktion

Honan raser en gång varannan 2-4 år. Strömmen passerar i slutet av våren - början på sommaren, varaktigheten är bara 2-4 veckor. Manspersoner under uppfödningssäsongen kämpar ofta med varandra, ibland dödliga. Fallet med en björn inträffar hos flera män, graviditeten är latent, och embryotillväxten börjar först i november. Graviditeten varar från 6 till 8 månader, barnlossning sker själv på dvalens plats - i hålan. I en kull finns det upp till 5 ungar. Jag undrar hur mycket en björn väger vid födseln, om den når vidare en sådan storlek? Bear cubs väger 340-680 gram vid födseln, deras längd är 25 cm. De är födda helt blinda och döva, håret är nästan frånvarande. Hörsel visas bara 14 dagar efter födseln, och de blir synliga efter en månad. Vid 3 månader har de mjölktänder, och de kan äta bär. Björnen matar ungar med mjölk upp till 30 månader. Fadern deltar i regel inte i att höja avkomman, tvärtom kan han äta en björngunga, som han ser honom som en potentiell rival. Björnbubblor börjar leva självständigt utan en mamma på cirka 3-4 år.

Den bruna björnen är listad i den röda boken. Detta djur är sårbart på grund av den höga dödligheten hos ung och långsam uppfödning. Men på senare tid befolkningen växer. Enligt vissa uppgifter finns cirka 200 000 personer i världen, varav 120 000 bor i Ryssland, 14 000 i Europa, 32 500 i USA (de flesta i Alaska), 21 500 i Kanada. Björnjakt i många länder är begränsad eller helt förbjuden.

Brunbjörn

Den bruna björn bodde en gång nästan över hela världen - från Europa till Nordvästra Afrika, från Mexiko till Kina. Men just nu har detta djur utrotats nästan över hela området av det tidigare området. Den mest omfattande zonen av dess livsmiljö i Ryssland - han bor i alla skogsområden.

Det finns flera underarter av bruna björnar. De största representanterna för arten lever i Alaska och Kamchatka. Vikten av dessa individer är 500 kilo eller mer. Europeiska bruna björnar är lite mer blygsamma - 300-400 kg.

Trots det faktum att en vanlig brunbjörn i allmänhet är mindre än en vit, är den största individen - den man som fångats på Kodiak Island - vägt 1334 kg, det var mycket större än den stora isbjörnen.

Isbjörn

Vita och bruna björnar verkar väldigt olika, men de har mer gemensamt än man kan tänka sig. Under lång tid trodde man att isbjörnen var en art som skildes från den bruna. Men mer moderna uppgifter tyder på att det bruna och vita djuret hade en gemensam förfader och för 600 tusen år sedan separerade båda arterna från den. Lite senare framkom en hybrid av dessa två arter, som i allmänhet är en modern isbjörn.
Intressant är att isbjörnen är helt svart. Dess vita ull är nästan genomskinliga hår som släpper in ultraviolett ljus och värmer kroppen. Björnfärg kan vara från ren vit till gulaktig.

Isbjörnen är större och följaktligen tyngre än den bruna. Detta beror på hemvistets territorium. För att överleva under svåra förhållanden måste björnar lagra näringsämnen i stora mängder. Isbjörnar är en av de största rovdjurna på jorden. Män väger vanligtvis från 400 till 450 kg och deras kroppslängd sträcker sig från 200 till 250 cm. Kvinnorna är nästan hälften så mycket - 200-300 kg. Förresten, för 12.000 år sedan, dog en kortfärdig björn. Det var den största björnen någonsin levt på vår planet - dess vikt och höjd var 2 gånger högre än isbjörnen. I de subtropiska och tropiska skogarna i Indien, Indonesien, Thailand och Burma lever den minsta björnen i världen - den malaysiska Biruang. Höjden på hans kropp vid manken är inte mer än 70 cm.

De tyngsta suspenderade isbjörnen var en man som väger 1003 kg. Spetsen på hans tassar var 3 m 38 cm.

Förutom vikt och storlek skiljer sig isbjörnen från den bruna strukturen. Han har en lång hals och ett platt huvud.

Hur mycket kostar en brunbjörn?

Medelvikten hos en björn av olika arter varierar från 150 kg till ett ton.

Vikten av en brun björn beror på djurets kön. Kvinnor har mer blygsamma parametrar, deras vikt varierar från 120 till 150 kg. Företrädarna för det starkare könet "återhämtar sig" till 200-300 kg, men bland dem finns det även män med en mer solid vikt på upp till 450 kg. Med all sin tyngd är den bruna björnen utrustad med en unik kvalitet - den kan flytta genom en vind och tjock bush helt tyst. Denna stora beast är noggrann nog när den inte är hungrig och lugn,

Det här är intressant!

Han undviker att träffa en person på alla möjliga sätt, såvida han inte invaderar det territorium där han får mat. Hans "oavsiktliga" möten med människor förklaras av det faktum att den bruna björnen är kortsiktig och inte skiljer en person på ett avstånd av mer än femtio meter. För att väcka djurets nyfikenhet, bara tillräckligt för att röra sig, är djurets öra väldigt skarpt.

Den bruna björnen är inte en mästare i tungviktskategorin. Närmare nordpolen bor hans större och större bror.

Hur mycket väger en isbjörn?

Den kvinnliga isbjörnen väger 200-300 kg, och hanen kan nå 350-450 kg.

Hur mycket väger den här jätten och kan den tävla med sin sibiriska och östliga relativa? Djurets fysiska data är verkligen imponerande. Längden på hans kropp är cirka tre meter. Om djuret stiger upprätt på dess bakben, blir även den högsta basketbollsspelaren mindre än sin axel. Vikten av vissa individer når halvtoner. Den genomsnittliga vikten är lika med kvinnorna: 200-300 kg, hos män 350-450 kg.

Även om björnen kallas vit är det inte helt sant. Djurets hud är helt svart. Detta beror på det faktum att hudens färg gör att du kan behålla den nödvändiga termoreguleringen av kroppen, och ullens färg ger en förklädnad mot bakgrund av polarsnö. Ett djurs hår är helt transparent och solljus penetrerar lätt hårstråle och värmer djurets mörka hud.

En isbjörn, som sin bror bror, löper inte bara bra, men har också allvarliga brottmoment - djurets spann är mer än tre meter.

Hur mycket kostar en grizzlybjörn?

En grizzlybjörns vikt kan överstiga 700 kg.

Men ens en sådan anmärkningsvärd styrka kommer inte att stå före grizzlybjörnen.

Möten med den här jätten undviks inte bara av företrädare för djurvärlden, det är också farligt för människor - det är ingen tid, djuret ansågs vara en ogre. Extremt ondska humör, aggressivitet och närvaron av skarpa, krökta klor upp till 13 cm långa gör det till en mördare. Denna situation berodde på människans fel, djuren började utrotas i början av 1900-talet, eftersom det fanns fall av angrepp på boskap. Hittills är befolkningen i grizzlet försumbar och skyddad.

För att ta reda på hur mycket en grizzlybjörn väger, måste du placera minst tre bruna björnar i en skala. Det kan vara så att oddsen inte kommer att vara till deras fördel, det finns dokumentär information när en instans som väger 726 kg sköt. Om en sådan "gäst" bestämmer sig för att besöka en person, kommer han lätt att titta igenom fönster i ett hus med två våningar, om han stiger till bakbenen, når höjden tre meter eller mer. Grizzlies är utmärkta simmare, och myten av tröghet och klubbfodgång, baseras på det faktum att när man går, kommer en björn samtidigt på två tassar som ligger på ena sidan av kroppen.

Människor skakade alltid till storheten och styrkan i detta mäktiga djur, på emblemen och heraldiska symboliken i olika länder kan man se bilden av en björn. Intresset för studier av vanor, djurets livsstil är relevant i vår tid. Forskare och forskare installerar sensorer och kameror för att spåra antalet, habitat för individer. Enheter sänder information om hur mycket en björn väger, om antalet barn som är födda. En svår och viktig sak är bevarandet av dessa graciösa och majestätiska djur och uppgiften endast av människan.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org