Djur

Common Fox (Red Fox)

En vanlig räv (eller röd räv) är ett rovdjur som hör till familjen Canine. Det är den vanligaste och största rävarten. Storleken hos dessa djur inspirerar inte mycket rädsla, eftersom storleken på en räv är vanligtvis med en liten hund. Längden på kroppen sträcker sig från 60 till 90 cm och längden på den legendariska svansen överstiger inte 60 cm. Den rödhåriga fusk väger mellan 6 och 9 kg.

Var sprids det?

För närvarande är den här röda rovdjurens livsmiljö omfattande. Räv är vanlig i hela Europa och Asien, upp till södra Kina, i södra Afrika (Algeriet, Marocko, Egypten) och i Nordamerika, upp till Mexikanska golfens norra kust. Dessutom acklimatiserades denna redhead artificiellt av en man i Australien! Sedan dess har dessa djur spridit sig nästan hela den lilla kontinenten. Vi kommer att berätta mer om bosättning av revar av olika platser när vi pratar om deras ekologi.

Hur ser hon ut?

Räven är en vanlig, beskrivningen som vi nu ger är en ganska elegant varelse. Rävpäls var hela tiden känd för sin skönhet, silke och röd-orange färg som lekte i solen. Rävets bröst är vitt, och svarta "stövlar" är tydligt synliga vid ändarna av tassarna. Nospartiet, som alla hundar, är långsträckt. En speciell charm till denna varelse ger intelligenta ögon, som en katt. Hennes legendariska svans är fluffig och lång. Han ökar visuellt revet i storlek.

I allmänhet är dessa rovdjurs färg och storlek helt annorlunda, beroende mycket på djurets livsmiljö. Till exempel är rävens ordinarie levande i de norra territorierna (bilden ges i artikeln) större än sina kamrater, och pälsen är lättare. I sin tur närmare söder kan man möta små rävar med matt päls. Men dess mest populära färg är en ljus röd, inte för ingenting att hon fick smeknamnet röda fuskar!

Vad äter hon?

Mestadels röda rävar föredrar öppna ängområden där du kan fånga möss, voles, kaniner och till och med gräshoppor. Deras huvudsakliga "meny" är små gnagare från Polevkov-familjen. Man tror att befolkningen i röda rävar i stor utsträckning beror på deras antal i ett visst område. Detta är särskilt viktigt på vintern: under den kalla årstiden jakter dessa djur uteslutande för voles. Den gemensamma räven reglerar antalet musliknande gnagare.

Harar är av sekundär betydelse i rävens livsmedelskedja, men i vissa fall är cheats målmedvetet engagerade i att fånga kaniner och harar. Under den så kallade hareliknande morassen kan rävar bli skräp och äta deras lik. Fåglarna spelar en mindre roll i att mata röda djuret, men ibland kommer det inte att missa sin chans! Rävar älskar att förstöra läggning av fågelägg, stjäla inhemska kycklingar, gäss, etc.

Förresten, dessa djur, även om de tillhör ordningen med rovdjur, men inte föraktar och grönsaksfoder. En vanlig räv äter olika bär (jordgubbar, blåbär, körsbär), äpplen och druvor med nöje. I tider av hunger äter dessa djur havre, vilket orsakar betydande skador på grödor.

Hur jagar hon?

Huvudjakt på den gemensamma räven är att fånga volymer. Denna process har även fått sitt namn - den lilla musen. Så hon lyssnar på musen: När han känner sig under den täta snöhöljet hos gnagaren börjar beet först att lyssna noggrant på sina knallar, hoppar och ruslar och dyker sedan under snön! Ibland kan räven snabbt och smidigt kasta snön i olika riktningar och försöka fånga en vole. Och hon lyckas.

Livsstil

Vanligtvis lever rövarna i par, i sällsynta fall - familjer. Deras bostad är ingenting annat än en vanlig burrow. De kan gräva sina egna hål för sig själva eller ockupera någon annans (t.ex. räv, grävling, marmot). Rävhus kommer inte att hittas någonstans: En enskild tomt får inte bara ge sina invånare en normal mängd mat, utan också vara belägna på en lämplig plats. Dessa platser är ofta alla slags bergssidor eller raviner.

Foxhål har vanligtvis flera ingångar som leder genom långa tunnlar till huvudkammaren, boendet. Ofta väljs dessa djur och därmed sätter de upp naturliga skydd - sprickor, hålor, grottor. Dessa djur har som regel inte fasta bostäder. De använder endast tillfälliga skydd under uppväxten av sina avkommor och resten av tiden lever de i öppna områden där det finns många möss. I naturen lever dessa djur bara i 7 år, men oftare överstiger deras livslängd inte över 3 år. Det märks att i fångenskap kan de enkelt leva kvart i århundradet.

Den röda rävens ekologi

Som nämnts ovan är ekologin hos detta röda djur väldigt omfattande. Rävens färg och dess storlek är direkt relaterade till djurets livsmiljö och vissa faktorer som orsakar att räven finns i vissa områden. Den rödhåriga fusken med olika densiteter befolker alla landets geografiska zoner som finns i världen: det är tundror, subarktiska skogar, steppar, öknar och även bergskedjor i alla klimatzoner.

Oavsett habitat hos rävens vanliga, ger det fortfarande preferenser till öppna områden och områden med raviner, lundar, kullar och kullar. Detta förklaras av det faktum att snöskyddet på sådana ställen på vintern inte är för djupt, men lös. Detta gör att rävar enkelt kan engagera sig i sin vanliga verksamhet - musen. Du vet redan vad det är.

Räven är vanligtvis sedentär. I de flesta regioner i världen är inga migreringar karakteristiska för dessa djur. Invånarna i berg, tundror och öknar migrerar främst. Unga djur i det här fallet lämnar "föräldrahemmet" och flyttar upp till 30 km från det.

Fox vanlig. Beskrivning av underarter

Denna typ av räv är rik på sina olika underarter. Totalt finns det över 40 av dem. Forskare har beräknat att med sina olika underarter är dessa fuskar andra än förfödaren till hundar, vargen. Från och med tiden har åldersnäven visat en fantastisk förmåga att överleva. Kanske är det av den anledningen att klassificeringen av rödräven är så rik. Så är de mest populära av dess underarter erkända:

  • Europeisk skog,
  • Tobolsk,
  • Anadyr,
  • Yakut,
  • Kamchatka,
  • Sakhalin,
  • Ussuri,
  • Shantarske,
  • Europeisk steppe,
  • azerbajdzjanska,
  • Dahurian,
  • Turkmen,
  • Krim,
  • kaukasiska,
  • Turkestan,
  • Armeniska.

reproduktion

Röda rävar är som monogamiska djur som deras vargar. De multiplicerar inte mer än en gång om året. Samtidigt är uppfödningssäsongen och dess effektivitet direkt beroende av djurens fett och på yttre faktorer, såsom väderförhållanden. Ofta händer det att mer än 50% av kvinnliga rävar genom åren inte kan ge nya avkommor.

Zoologer noterar att den röda räven klarar av sina föräldraansvar. Till exempel lyfter män inte bara aktivt sina avkommor, utan också tar hand om kvinnor. Rävföräldrar ordnar noggrant sina hål och, som primater, fångar loppor på varandra. Om en av föräldrarna dör, tar en annan individ av motsvarande kön sin plats.

Hur ser det ut

Den gemensamma eller röda räven är ett medelstort djur med en långsträckt graciös smal kropp, relativt korta ben, en långsträckt nosparti, skarpa öron och en lång fluffig svans. Längden på kroppen är 60-90 cm, svansen - 33-60 cm, vikt - 2, 2-10 kg.

Rävets kropp är subtil, graciös, mycket vacker, slutar med en stor, fluffig svans. Benen är korta, mycket små. Pälsen är tjock och mjuk, oftast i röd färg. Men det finns också revar med mörkorange, ljus svart, silver och brun färg. Två gånger om året smälter räven. Sommarpälsen är mycket sällsynt och kortare, vinterpälsen är tjockare och frodig.

För att få pälsen är rävarna speciellt uppfödda i fångenskap. I slutet av 1800-talet var en ras av silver-svarta (svartbruna) rävar artificiellt uppfödda. Därefter föddes en rad andra raser på grund av sin uppgift: platina, bakurian, dacotan och andra.

Fox tamning

I vårt land, på ett och samma gång, genomfördes ett experiment på rävenas domesticering: endast rävar, de mest välvilliga för människor, valdes för reproduktion. Resultatet var en "state farm fox", som nästan förlorade sitt foxish utseende: svansen var böjd, en utbuktande panna och hängande öron verkade. Samtidigt har pälskvaliteten försämrats i rävar.

Red Fox (Fox)

Räven är huvudpersonen i många sagor, det talas alltid som en smart tjuv med en vacker päls och en fluffig svans. Varför kallas räven skinnig? Är hon verkligen så här, eller bara i sagor?

Röd räv

Den röda räven tillhör familjen Canine. Hon har skarpa öron och en långsträckt nosparti. Och detta djur har en ovanligt vacker långhårig päls och en lång fluffig svans som fungerar som en "filt" för främre tassar och näsor medan räven vilar.

Storleken på detta djur är medium: kroppens längd är högst 90 centimeter och svansen är 40 till 60 cm. Djuren väger från 6 till 10 kilo. Åldern som en räv bor i naturen är inte mer än 7 år gammal.

I röda rävar är spetsens svarta färg vit, och tassarna har svarta fläckar.

Röd räv försöker hoppa över hålet

I naturen har en vanlig räv olika färger av ull, men på gårdarna där rävarna är uttagna finns det representanter för platinfärg och silver-svart. Sådana sällsynta färger värderas bland jägare, så om en räv som flydde från en pälsgård kommer in i jägarens syn, kommer den inte sluta tills den fångar den.

Red Fox Habitat

Denna typ av räv bor på nästan hela planeten, förutom kanske de arktiska tundrorna och öarna. Röda räv finns över hela den eurasiska kontinenten, i Nordamerika, den norra delen av den afrikanska kontinenten och även i Australien.

Rävar är utmärkta simmare. Förresten kan de även dyka grundligt, jaga på fiskar.

Vad äter röd räv

En räv är ett rovdjur, så en mängd små djur kan komma till sitt "matbord". För det mesta, detta - gnagare. Räk äter också fåglar, fiskar (på gytor), carrion, insekter och bär.

Vägar av rävjakt är väldigt intressanta, det kan anpassa sig till vanor hos alla djur som det "passar" som mat. Till exempel, en igelkott, den kan skjuta in i vattnet så att det vänder sig om och det kan greppas av buken, där det inte finns några nålar. När man jakter på vildgäss föredrar rävarna att agera i par: man distraherar flocken, den andra vid den här tiden smyger sig och i ett hoppa attackerar bytet. Och gnagare gräver det lätt ut ur snön och hittar en plats av ljudet. Ändå är det inte för ingenting att rävar anses vara listiga djur - vilka sätt kan de uppfinna för att få mat för sig själv!

Fox "Mouse" - Jakt efter musen under tjockleken på snö

Jakt sker dygnet runt, även om den mest framgångsrika tiden är skymning.

I allmänhet kan räven kallas ett allätande djur. Dess "meny" omfattar nästan 400 arter av olika djur och dussintals vegetabiliska livsmedelstyper. Forskare har dragit slutsatsen att röda räknar befolkningen direkt beror på antalet gnagare (speciellt fältmöss), eftersom möss är huvudfoxmat.

Lyssna på rävens röst

Många känner rävar som bortförare av fjäderfä. Sällan smekar en räv till en plats för att sova kycklingar och stjäl dem. Även om fåglar inte anses vara den röda revens huvudmat äter de ofta dem. Förutom kycklingar älskar räven köttet av skogsvin, gäss och andra fåglar.

Rävarna som bor i öknen måste vara nöjda med köttet från reptiler. Om det finns en grund flod med fisk i närheten, så kommer räven säkert att komma dit för att festa på till exempel lax. Under sommarmånaderna äter djuret betor och andra insekter.

Pup i ett hål som väntar på mamma

Växtbaserad mat är av ringa intresse för räven, men i frånvaro av köttfoder kommer räven vara nöjd med frukt och bär, liksom alla gröna.

Har en röd räv fiender i naturen

Rävens främsta rivaler och fiender är vägar och andra stora rovdjur. Men rävpopulationens främsta fighters var och förblir människor. För chikpäls skull dödar jägare ett stort antal individer, och detta har oåterkalleliga konsekvenser för rävpopulationen.

Det finns många arter av rävar i naturen, inklusive polar räv.

Titta på videon: 09 Common Red Fox (Februari 2020).

Загрузка...
zoo-club-org