Fåglar

Fåglar som bor bredvid en man

I de flesta fall har fåglarna som bor i skogar och steppar i Ryssland och världen en patroniserande nyans. Brunt eller grönt fjäderdräkt gör att dessa representanter för faunavärlden blir osynliga bland grenar av träd eller gräs. Men ibland i naturen kan du se färgglada fåglar. Fåglar med rött huvud ser till exempel mycket imponerande ut. Sådana ljuspunkter brukar också fungera som ett fjäderskydd. De uppträder plötsligt framför en rovdjurens ögon, de förvirrar honom. Som ett resultat kan det potentiella offeret få tid och flykt.

Lista över fåglar med röda fjädrar på huvudet

I vårt land finns ägaren av sådana ljusa smycken, tyvärr inte så mycket. Mestadels röda fläckar på huvudet ses bara hos fåglar som:

En fågel med ett helt rött huvud bor också i Ryssland. Det tillhör gruppen vattenfåglar. Denna anka kallas den röda huvudet.

Ofta finns färgglada fåglar i naturen i troperna. Till exempel ser den rödhåriga pipran som bor i länderna i Sydamerika mycket imponerande. Vissa representanter för sådana ljusa ornament i tropikerna är utbredd. Andra har bara ett begränsat antal individer. Den senare gruppen av fåglar innefattar till exempel den nyligen upptäckta av zoologen, Manakin Bockermanna, som bor exklusivt på Ararip Highland i Brasilien. Denna fågel har en snövit kroppsfärg och sportar en scarlet hjälm.

Grön hackspett: beskrivning och distributionsområde

I Ryssland bor denna representant för fåglar bara i den europeiska delen. I öst är dess distributionsområde begränsat av Volga Valley, i norr - vid Finska viken. De största populationerna av gröna spettar finns i Tyskland, Frankrike och Spanien. Oftast finns den här fågeln i lövskogar, parker och trädgårdar.

De viktigaste kännetecknen hos dessa fåglar är kroppens och vingarens olivgröna fjäderdräkt samt den smala ljusa röda locket på huvudet. Under näbb har spett av denna sort en mörk remsa som liknar en mustasch. Den främre delen av huvudet på dessa fåglar är svart och ser ut som en spektakulär mask mot bakgrunden av gröna kinder och en röd keps.

Dessa fåglar skriker året runt. Rösten hos både honor och män av grön hackspett är skarp och ganska skarp. Många som hört dessa fåglar sjunger jämföra det med att skratta eller skrika. Trädar denna spetthammare sällan. Trills, som vanliga representanter för arten, när han letar efter mat i skogen, visar han nästan aldrig.

Beskrivning av svart spett

Denna fågel med ett rött huvud är vanligt i hela Ryssland. Det finns en svart hackspett i många andra länder i Europa och Asien. Det skiljer sig från resten av familjen genom kolfärgningen av kroppsfäderna och vingarna, liksom den ljusa röda locket på huvudet. Storleken på denna fjäderhög skogsbefolkning är ganska stor.

I jämförelse med andra hackspettar är det en av de största arterna. Den här stora fågeln med ett rött huvud väger ca 500 g. Svängspetsen på en svart spett är 70-80 cm.

Den här fågelns näbb är mycket stark. Om så önskas kan fågeln enkelt genomborra även massivt trä av tall, gran eller cederträ. Därför lever den svarta spegeln, i motsats till den gröna, inte bara i bredbladiga, men också i barrskogar.

En av egenskaperna hos denna intressanta och vackra fågel är att den praktiskt taget inte räddar människan. När människor gick in i skogen, visar vissa individer tvärtom stor nyfikenhet. Sådana spettar kan titta på timmar svampplockare och jägare, följa dem och flyga från gren till gren.

Trots närvaron av en ljus hatt är det ganska svårt att märka en svart hackspett bland lövverket. Det är möjligt att upptäcka den här fågeln huvudsakligen endast av höga trillor som visas där när man letar efter maskar från trä.

Tryck på Dance Ordinary

Denna skogsmotiv fågel känns också av närvaron av en röd fläck på huvudet. Den verkliga storleken på den senare är inte för stor. En vanlig kransdans bor i ryssland, Amerika och Europa med tundra och skogsbälte. Det finns denna representant för fåglarna ibland i Asien.

Denna lilla fågel väger bara ca 15 gram. Den matar på växtfrön - främst alder, tall och björk. Kroppens topp är en rödbrun med en varierad färg. Botten av dessa fåglar är vit. Liksom ryggen är den täckt med stora fläckar. Hos kvinnor har endast kepsen en röd färg. Manar flaunt också hallonbröst. Det finns flera svarta fjädrar på svansen på den röda kranen.

Rösten av den här lilla fågeln med ett rött huvud som liknar en sparv är mycket sonoröst. Dessutom kan hennes "pi-drink" och "even-even" höras nästan kontinuerligt. Dessa fåglar är inte bara bullriga, men också mycket smutsiga. I detta avseende är de lätta att konkurrera med sina vanliga grannar - tuttar och smygar - hoppar från gren till gren och ibland hänger upp och ner för att nå matningen.

Red headed pochard - vilken typ av fågel?

Denna representant för fågelfamiljen lever huvudsakligen i tempererade latituder i centrala delen av Ryssland och Sibirien. I storlek är denna vattenfågel med ett rött huvud något sämre än mallard. En vuxen individ väger cirka 700-1000 gram. Den röda huvudet dyker till gruppen av vattenfågelfigrerande. Vingen och kroppen på denna anka är ljusgrå, svansen och bröstet är svarta, huvudet är rödbrun.

Den matar denna representativa fjäderfod främst växtmat. Den röda huvudet anar byggar bon på både måttligt fuktiga och torra platser. I Ryssland anses detta dyk som en värdefull viltfågel.

Red-cap Pippra

Dessa spektakulära småfåglar i Sydamerika finns främst i de tropiska skogarna i Costa Rica, Mexiko, Panama och Colombia. Den matar på den röda kaprisen mestadels frukt. Ibland äter denna fågel och frön av växter. En intressant egenskap hos pipra är att någon mat smälts i magen i bokstavligen 15-20 minuter.

Färgen på denna representant för tropiska fåglar är svart. Mot bakgrunden av kroppen, svansen och vingarna ser deras röda huvud väldigt ljust och spektakulärt ut. Genom livets sätt liknar dessa fåglar starkt inhemska bröst. De bor i små familjer och älskar att flyta mellan grenar av träd och buskar.

Rösten av den här skogsfågeln med ett rött huvud är ganska resonans. "Pipra sjunger" ofta. Hästen till denna fågel gör till exempel med jämna mellanrum korta ljud som liknar "psit", vilket markerar det sålunda utvalda trädet som sitt eget territorium. Pipra kvinnor är också ganska bullriga.

Waxwing fågel

Denna representant för fåglar, som distribueras över hela Rysslands territorium, har ett mycket attraktivt utseende. Den röda färgen på vaxhuvudet är lokaliserad främst i kindområdet, sprider sig något på pannan, och ibland även på tuftet. Kroppen av denna fågel har en grå-rosa färgton. Mörka glasögon är tydligt synliga runt waxwingens ögon. Mörka fjädrar växer under hans näbb, på vingarna och på svansen.

Storleken på denna kända fågel har många små - ca 20 cm. En del av längden faller i detta fall på svansen. Vaxwings sjunger inte ofta. Och de gör det, enligt mäktiga naturälskare, inte så bra. Dessa småfåglar lever huvudsakligen i blandade, björk- eller barrskogar. På vintern flyger dessa fåglar ibland till städer. De matar på vaxväxter bär och frukter.

Sällsynta Manakin Bockermanna

Ornitologer lärde sig om denna spektakulära ovanliga fågel med röda fjädrar på huvudet först 1996. Det upptäcktes av en slump på Ararip Highland i den brasilianska staten Ceará. Manakin Bockermanna är bara cirka 1 km 2. Den här fågeln ser väldigt imponerande ut. Dess fjäderdräkt är snövit. Endast på svansen och på vingen är det svarta fjädrar. På huvudet på detta sällsynta manakin är inte en keps, som många andra medlemmar av fågelfamiljen, märkbar, men en röd röd tuft av ovanlig form, som liknar en militär hjälm. Manakin Bockerman bor huvudsakligen nära havet, i kustskogar.

Blackhead papegojor

De exakta namnen på fåglarna med det röda huvudet, som beskrivs ovan, är främst kända för ornitologer och stora fans av fågelfamiljen. Alla människor har förmodligen hört talas om papegojor. Det är dessa fåglar, med undantag för påfåglarna, som skiljer sig i naturen i sin ljusaste färgning. Naturligtvis finns i denna grupp också fjäderiga och spektakulära röda huvudarter. Ett sådant tillägg till färgen är till exempel halsbandet papegojor. På annat sätt kallas de också sleazholovym.

Ozherelovy papegoja är inte för stor. Den totala längden på en sådan fågel är 33-35 cm med svansen. Endast män av denna art har ett rött huvud. Kroppen på denna papegoja är gulfärgad och dess vingar är gröna. Det finns flera svarta fläckar i svansen. En man kan också särskiljas av ett mörkt, tunt halsband runt halsen. I naturen är dessa fåglar vanliga i Indien, Pakistan, Sri Lanka. I Europa och Ryssland hålls de ofta hemma - i celler.

Och det finns en röd fläck på huvudet och en av de mest populära bland inhemska fågelälskare papegoja - Corella. Dessa fjäderiga scarlet fjädrar växer i kindområdet. Storleken på papegojan Corella har liten - ca 30 cm med en svans. Kroppsfärgen på denna fågel är vanligtvis snövit. Bara nära de röda kinderna runt näbben växer gulliga fjädrar. Den har denna färg och en lång creel av en cockatiel. Män av denna art är ibland ljusgrå eller oliv. Det finns också andra färger av Corella i naturen. Men papegojan är nästan alltid röd.

I naturen lever kolellor huvudsakligen i kustnära tropiska regnskogar. Också, de kan ofta ses i eukalyptuslundar eller till och med bara i savannor.

Fågelfåglar

Dessa fåglar ser också väldigt imponerande ut. Några älskare anser dem representanter för papegojafamiljen. Men denna åsikt är felaktig. Amadiner tillhör släktet av spinnväv. De röda fläckarna på de här småfåglarna ligger på huvudet, inte på kronan, men i kinden. Väg skinka ca 80-110 gram. Bakstycket är svartvitt svart. Botten av kroppen är målade vit. Förutom kinderna har fötterna en röd färg, näbb, näbb och sidor under vingarna. Kvinnor och män utåt är nästan lika.

I naturen är vilda djur vanliga i Afrika, Asien och Australien. De lever huvudsakligen i täta tjocktar i utkanten av skogarna. Lycka bor i stora flockar. I Europa och Ryssland hålls de i celler.

American Cardinal

Huvudet till denna fågel har nästan samma struktur som manakin Bockermann. Hennes tjocka lågt tuft skiljer sig också med sin hjälmliknande form och kännetecknas av en ljus röd färg. Det blir dock skarpare och längre samtidigt, vilket ger fågelhuvudet en liten komisk form. Färgen på dessa fåglar kan vara annorlunda. I det vilda kan du se grå, gulaktig, olivkardinaler. Men ofta i skogen finns representanter för familjen med en helt röd färg.

Dessa fåglar lever i många delar av världen. Men den vanligaste sorten är den amerikanska röda kardinalen. Denna fågelns livsmiljö ligger i den östra delen av Förenta staterna. I detta land är den röda kardinalen älskad och betraktad som symbol för det nya året. Ofta innehåller invånare i USA dessa fåglar i burar. I naturen föredrar en fågel med en röd tuft på huvudet att bo i täta skogar av olika slag. Du kan också träffa henne ofta i trädgårdar och parker.

Kardinalens sång är lite som nattingens trilling Och kvinnorna äger rösten nästan lika bra som männen. Röda kardinaler matar främst på frukter och frön från växter. Ibland äter de gräshoppor eller cikader.

Våra fjädrande grannar

Det finns många anledningar till att fåglar väljer grannskapet med oss, och de är uppenbara. Huvuddelen av dem är oupplösligt knuten till sökandet efter mat och skydd. Kom ihåg svallar. De bygger sina bon under husets tak. Om vi ​​pratar om kråkor, duvor och sparrar är dessa fåglar en integrerad del av atmosfären i någon stad.

Att vara nära en person ökar risken för att fåglar överlever på hungriga och kalla dagar. Men det finns skogsfåglar, som är bekväma bort från fördelarna med den mänskliga civilisationen. Och om dem, och om andra, berättar vi nu. Du kommer att lära dig vilka egenskaper som skiljer fåglarna från varandra och slutar förvirra fåglarna, liknande i utseende.

Bröst och fåglar som liknar dem

Vi kommer att känna igen den lilla titen med dess karakteristiska gulaktiga färg, vingarna och svans mörkgröna klädsel. Det tillhör gruppen av passerines. Storleken på en individ är ca 14 cm och dess vikt är 20 g. Den har ca 30 underarter. Beroende på bosättningsorten leder det både stillasittande och migrerande livsstil.

Tit på planeten finns nästan överallt. Hon bor i regionerna Eurasien, Nordafrika och Indonesien. Invånare i kalla länder är benägna att begå flygningar till varma kanter under perioden med allvarliga frost i sitt hemland.

Gula breasted fåglar är inte bara bröst. Bland fåglar, som liknar dem, är chizha, havregryn, fjällvakt, azurblå, gul finch.

Näbb och svans som en fråga om stolthet

En person är omgiven av grupper av fåglar som inte kan förbises. Och anledningen till de fantastiska näbben och svansarna, som har sådana fåglar. Näbb är nödvändigt för att de ska ropa små insekter under barken på träd och i marken. Svansen orienterar sig i rymden och fungerar som en styrning.

"Tailed" fördelar är besatta av en långsvansad, gul vassle. Att vara en av de minsta fåglarna har de en oproportionerligt lång svans i förhållande till deras kalv.

Den graciösa tunna och långa näbben är ett kännetecken för sådana fåglar som pika, peremeshka och rödvingad stenolaz. Mer kända för våra ögon individer, vilken natur har tilldelat en lång näbb, rosor, nuthatches, samt hillocks.

Bekant och nära

Det finns fåglar i Ryssland, som vi länge varit vana vid. De bygger sina bonar och förvärvar avkommor, både i staden och på landet. Några av företrädarna för fågelrikets folk lär sig tack vare deras ljusa fjädrar i huvudet och näbbens färg.

På vårt lands territorium bor individer med en ljusgula näbb. Dessa är blackbirds och alpina jackdaws. Thrush vandrar gradvis från skogen till landshagen, där den förstör massivt arbetet med sommarboende. Jackdawen tillhör kråken, även om den är mindre än större för sina släktingar. Detta är en sällskaplig fågel som bor i närheten med en person. Dess matkällor är fruktträd, därför parker, trädgårdar och jordbruksmark.

Ljus och spektakulär

Det finns fåglar som vi lär oss, knappt ser. Deras visitkort är den ursprungliga vapenskölden. Linnet, knoppdans, vaxvingar, guldfinkar (i vissa tropiska arter) ger ut sina egna beklädnader, som liknar ett lock. Som regel är det målat i kontrasterande ljusa färger. Röd, gul, svart och vit nyanser av plumage råda. I den naturliga miljön bosätter sig sådana individer i skogar, i stora områden där mänsklig närvaro minimeras.

Det finns många spektakulära crested fåglar i vår region och de bor överallt. På grund av de klimatiska egenskaperna i regionen är vissa av dem migrerande.

Anmärkningsvärd fågelkles-elovik. Den här fågeln, förutom den ljusa fjäderdräkten, skiljer sig i en ovanlig form av en näbb. Dess ändar är böjda så mycket att de passerar över, de bildar brevet "x".

Bröst framåt

Vissa fåglar som bor i våra stora breddgrader, med brunt färgat bröst, orsakar ökat mänskligt intresse.

Den mest kända representanten för sådana fåglar är tjurfinnan. Hans andra namn är robin, repolov eller laddare.

I Ryssland blev han alltid behandlad med respekt. Vi förenar det med en snöig vinter. Om den här fågeln med röda bröst sjunger sånger, komponera dikter och barns sagor.

Warblers tillhör familjen finches. Bullfinch bor i Europa, Asien, Sibirien, Kamchatka och Japan inom skogsområdena. Färgen på svansen, huvudet och vingarna är mörkblå och grå med metallisk glans. Den kontrasterande rosa och röda färgen på bröstet gör tjurfinnan en mycket effektiv representant för den fjädrade klassen. Fågeln äter insekter och små mollusker. Det reproducerar två gånger per år. En koppling har fem till sju ägg, varav en kycklingkaka visas efter ett par veckor.

Andra fåglar med ljust bröstfördjupning:

  • några arter av törstar: vit-throated, white-tongued shama,
  • Stjärnor av olika slag: Smaragd, Hildebrants strålande glädje,
  • varakusha,
  • rödstjärt,
  • Black-stämpling,
  • äng och blackhead,
  • Rödbröst ära.

Vissa fåglar kan skryta med ett spottat bröst: nötknäppare, krossa.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. Fågeln anlände i Gamla världen tillsammans med de spanska conquistadorsna, varefter det blev hemliga favoriter av adelsmän och kungar.

Vi har fåglar som heter Kanarieöarna för konsonans av deras ursprungliga livsmiljö (Kanarieöarna).

Vanligt, men fortfarande speciellt

Mannen omges inte bara av utsökta spektakulära fåglar. I vardagen ser vi ofta individer vars plumage sammanfogar med träd, jord och grå asfalt. Denna egenskap av deras utseende är inte oavsiktlig. Det är orsakat av klimatförhållanden, levnadsmiljö, val av boenheter, metoder för att leta efter mat och behovet av kamouflage.

Gråfärgningen av fjädrar är karakteristisk för duvor, fältmossa, sköldpaddduvor. Kontrast på kroppen visar vita sinusband.

Bruna fjädrar som ofta finns här: Sparrow, thrush, Lark och Nightingale.

Fåglarna är svarta i färg: kråkor, rooks, jackdaws, billocks med en röd näbb. Kråkorna förvirras ibland av deras närmaste släkting till Australiens magi och rooksna.

Ljusa accenter

Det finns fåglar, vars utseende kännetecknas av specialmärken som de känner igen. I synnerhet talar vi om azurblå tit. Hennes nacke och vita huvud är inramade av blå fjäderdräkt mot bakgrund av gulgrå nyanser av andra delar av kalven.

Guldfinch kännetecknas av den röda färgen på fjädrar i huvudområdet. Dess vingar med gula fjädrar skisseras i svart kant. Hela kroppen av fågeln medan brun-beige.

Hörsel, mås och Inca är personer med tassar, vars hud är röd. Moder Nature belönade en anka med denna färg och målade den med en kraftfull fågelnbäck.

Rött pigment finns inte bara i färgen på hud, appendages och fjädrar. Titta närmare på duva eller uggla. Du kommer att märka närvaron av en blodig nyans i ögonen.

Svartvit värld

En vanlig förekomst i den första familjen är en svartvit "klassiker". Det anses inte exotiskt och finns överallt. Ibland blandas svarta fjädrar med gråaktig. Denna färg beror på fåglar, deras livsmiljö och andra faktorer. Bland de ljusaste representanterna för denna färggrupp är pied flycatcher, den fyrtius vanliga, lurik och även den vita vattentangen.

Mörkgrå och svarta fåglar med vita ränder i vingeområdet: Grå skrik, fyrtio, pied flycatcher.

Den vita patronen, trots sitt namn, ser inte alltid helt svartvitt ut. Hennes huvud är ofta måttligt svart, ibland brunt.

Vår stora värld är full av olika fåglar. Några av dem är radikalt olika, andra är likartade. Men det är en väldigt intressant och informativ övning att titta på dem.

Om du gillade artikeln lämna kommentarer om vad du läser och dela information med dina vänner på sociala nätverk.

Gruppfamiljer

Den största representanten av ordern, raven, har en vikt av 1.100-1.600 g, de minsta passagerarna (gnagare) väger 5-7 gram, och vissa nektarpiller väger 3-4 g. Utåtpassade fåglar är mycket olika. Deras näbben är av olika former, ofta mer eller mindre raka.

Spolen och fingrarna med måttlig längd, fingrarna 4, med det första fingret vända mot ryggen. Klorna är böjda, endast bakre (första) fingret kan ibland ha en lång och mer eller mindre rak klo. Vingarna kan vara långa och ganska skarpa (som de av svallor) eller korta och tråkiga. Antal primära primära är 9-11, mindre - 9. Ibland är de innersta sekundära svänghjulen markant långsträckta, de utgör en så kallad pigtail, som till exempel i vagnar. Styrfjädrar är vanligtvis 12, men kan vara från 6 till 16. Det allra första svänghjulet är underutvecklat och kan endast detekteras genom noggrann granskning av vingen.

Sexuell dimorphism uttrycks i storlek, röst, ofta i färg av plumage, ibland i utvecklingen av manliga khokhlov och dekorera fjädrar. Hjärnorna hos passerinesna når hög utveckling.

På grund av strukturen av vokalband, tår och andra funktioner i strukturen och livsstilen är passerinefåglar indelade i fyra undergrupper: bredfiguriga eller kåta (Eurylaimi), med en familj och 14 arter som lever i Afrika och Sydostasien, skrikande eller tyrann (Clamatores), med 12 familjer och nästan 1 100 arter som huvudsakligen bor i Sydamerika och troperna på östra halvklotet, halvsångare med två familjer och fyra arter som bor i Australien, Oscines, utbredd i hela världen, numrerar det största antalet arter (ca 4 000) och vanligtvis kombinerat till 44-56 familjer.

Totalt är det enligt moderna begrepp från 60 till 72 familjer. De största osäkerheterna i systematiken hos familjerna i passerine-ordningen ligger i sångarnas underavsättning.

Sparrows är utbrett i hela världen. De flesta är i skogen med varma och heta breddgrader, i norr minskar antalet sångfåglar. De flesta passerine arter är förknippade med träd och buske vegetation.

Några av dem, som pikas, nuthatches, blod apelsiner, spenderar nästan hela sitt liv på träd. Svallor spenderar de flesta av sina liv i luften. Det finns relativt få markarter (larks, förutom yule, wagtail, värmare och chekana). Mycket många passerines är stillasittande, men de flesta av de arter som bor på platserna med en kraftig förändring i säsongsförhållandena är migrerande.

Svanar och gäss

Svanarna är stora (45-160 cm långa flygningar), ljusa långhalsade fåglar, vita hos vuxna och gråbrun i unga.

Gäss är stor (66-88 cm lång i flygning), mörk från fågelns baksida, magen är ljus eller med svarta fläckar. En kontrasterande vit svans och nadhvoste är alltid synlig på vattnet. Vingar klaff mäta, frekvensen av stroke är hälften så mycket som ankorna.

De unga svanen utmärks av en gråblå färg.

I vuxen vitgans, till skillnad från bönakås, finns det svarta fläckar på magen. Vita belarianer har en grå mage.

River ankor

Flodenden sitter på vattnet, skiljer sig från dykning av silhuett. I flodenden är svansen som är hög över vattnet alltid tydligt synlig, medan i dykande ankor stickar inte svansen ut över vattnet.

Det är lättast att skilja pintailhona och sviyazi genom huvudets form.

Broadcap skiljer sig från alla andra änder med en bred massiv näbb.

Dubbelfärgsfåglar

Av alla fåglar är det lättast att locka in dubbeltras fåglar till trädgården. Denna grupp av fjädrarna i hålor, uthuggade av spettar eller bildade som en följd av ruttande trä, byggar också sina bon bakom den skalade barken av torra träd, i uppvunna rötter, skogspinnar.

Gemensam stjärna

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Den vanliga stjärnan har en svart fjäderdräkt med en blank metallisk glans, svansen och vingarna är bruna i färg. På hösten förändras stjärnans fjäderdräkt, vita fält uppträder på den, och hos unga fåglar är klädseln på nacken ljusare. Starlings av denna grupp bosätta sig nära byar och byar. En vanlig stjärna finner mat oftare på marken, ibland i träd.

Bosna är organiserade i hålor av träd, häckar eller trädhus. Ägg läggs i mitten av våren (maj-april). Masonry - 5-7 ägg av blå färg. Fåglar föder på olika insekter, varav de flesta är skadedjur i våra trädgårdar och grönsaksgårdar (trädgårdsskovlar, crunches, ormar, kålstubbar). Det uppskattas att stjärningen, utfodring sina kycklingar, förstör upp till 8 tusen majbaggar och deras larver.

Rosa starling

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Huvud, nacke, svans och vingar av en rosa stjärna är svarta med metallisk glans, resten är rosa. För unga individer är klädseln ljusare. En vuxen fågel har en vapen på huvudet. Det här är en flyttfågel som bor i Rysslands södra del. Bosna är organiserad i berghålorna, klipparnas klyftor och vedar av vedar. Äggläggning sker i maj-juni, består av 4-6 ägg av blå färg.

Pink starling förstör aktivt sprutor och andra skadegörare. Endast för frukost kräver den rosa stjärnan upp till 50-60 individer av johannesbröd, det äter upp till 200 stora insekter per dag.

Gråstjärna

Fördjupningen av den här stjärnbilden är grå, överkroppen, huvudets och bukets sidor är vita, nacken och naken är svarta, nackens botten är ljusgul. Kvinnans fjäderdräkt är ljusare, hos unga individer är fjäderdräktet rödaktigt.

Den gråstjärnan är en flyttfågel, bosätter sig i blandade skogar och lundar, håller i flockar. Ägg i maj-juni består av 4-8 ägg av blå färg. En bild som är känd från barndomen: en traktor som arbetar på ett fält och en starling stalkar den på ny plogning. Den gråstjärniga menyn består främst av insektslarver och regnmaskar.

Sparrow Brownie

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Den kvinnliga och manliga sparren har olika plommon. Hanen har ett grått huvud, halsen och övre delen av bröstet är svarta, magen och ränderna på axlarna är vita, en brun remsa passerar från näsan genom ögat. I kvinnliga och unga fåglar är fjäderdräkten brungrå, på underdelen av kroppen är den lättare. Lätta och mörka fläckiga fläckar på baksidan.

Hus Sparrow bor i nästan hela Skogszonen i Ryssland. Uppgörs i städer och byar. Nesar i sprickor av byggnader, under husens tak, fågelhus, i minkarna på ravinernas sluttningar.

Murverk inträffar i april - juli, består av 5-6 ägg av vit eller gråblå med bruna färgfärger.

Husmossar matar sina kycklingar med insekter, kvalster, leddjur, kost av vuxna fåglar kompletteras med frön av olika ogräs.

Fält Sparrow

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Fältmossen är mindre än husmusen. Vagga på ryggen, vingarna och svansen av brunbrun färg, på baksidan är bruna piedrikas, på huvudet är en "lock" av kastanjebrun färg. Sidorna är vita, bröstet och magen är vita, halsen är svart och det finns en svart fläck på kinderna. Kvinnor och unga fåglar av liknande färg, men lite ljusare.

Fältmossen bor på hela Rysslands territorium. I bosättningsperioden håller den sig vid trädplantager, vid andra tillfällen föredrar man lantbruksbyggnader och boskapsvarv.

Bosna ligger i hål, under husens tak, i fågelhus. Äggläggning sker i april - juli, består av 4-8 vitaktiga eller gråaktiga med mörka spetsiga ägg.

Den matar unga fåglar med små buggar, spindlar, hymenoptera och andra insekter. Rationen av kycklingar av den första kullen består av larver av sågsvävarna, furu sågflygplan, larver av elm förutse. Olika skalbaggar läggs till näringsstrukturen hos kycklingarna i den andra nötköttet, och uppnår upp till 80% i den totala fodermängden.

Observationer visar att spårar matar sina kycklingar ungefär en timme i en timme, det vill säga ett genomsnitt på 300 gånger om dagen. I 15 dagar kommer föräldrarna till boet 4500 gånger.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

På jackdaw har huvudets och nackens överkant grå färg, resten är svart i fjäderdräkt med metallisk glans på rygg och axlar. Jackdaws lever huvudsakligen i den europeiska delen av Ryssland och i södra regionerna i Sibirien. Jackdaws hålls i förpackningar. Detta är en välbekant fågel för byar och byar. Jackdaws älskar att bo under taken av bostadshus, i hollows, skorstenar, i burrows.

Läggandet av 4-6 blågröna ägg i en brun speck gör jackdaws i april-juni. Det är en allätande fågel, den matar sina kycklingar med olika ryggradslösa djur, stora larver av larver. Även små gnagare kan bli mat. Jackdaws som bladbaggar, markbaggar, elefanter, mörka skalbaggar, clickers, crunches. Resten av maten är växtmat: ärtor, havre, linser.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Pannan och kinderna på den azurblå titan är vita, halsen, remsan på bröstet och runt kinderna är svart, bröstet och buken är gula. På huvudet är en blå "lock", blå fjäderdräkt är också vid vingarna och svansen, baksidan är grön.

Det bor i Rysslands centrala och sydliga regioner. Den blå tit växer i gröna trädgårdar. Det är en stillasittande och vandrande fågel. Bosna arrangeras i trädens hål. Ägg i azurblå tit är vita med röda bruna fläckar, azurblå lämnar dem i april-maj. Läget består av 5-10 ägg.

Azurträdets mat består huvudsakligen av insekter, oftare av vegetation. Den blå titen matar sina kycklingar med vikar och larver, bedbugs, fjärilsloppor, små dipteraner och webbedspindlar. I stora siffror förstörs den blåa skadan av trädgårds och skogs skadedjur: oparmade silkesmaskar och tusenpensar.

Sångperioden är i mitten av mars-mitten av juli, sjunger sällan på hösten.

White-headed Tit

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Knutens rygg, vingar och svans är bruntgrå, huvudets topp och platsen under näbben är bruna. Uppgörs i barrträd och blandade skogar. Boskap i hålor.

Vita ägg med rödbruna fläckar ligger i april-juni. Murverk består av 7-8 ägg. Med början av kallt väder på jakt efter mat, anländer du hemgårdarna.

Denna insektslevande fågel förstör ett stort antal skadedjur. Gitarrer föder främst på buggar, larver, poppar av mothmoths, scoops, moths. När den matar upp kycklingar flyger den gula titeln upp till boet upp till 20 gånger inom en timme.

Sjung börjar från slutet av januari-början av februari och slutar i slutet av våren.

Crested Tit (Grenadier)

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Denna tit namnges efter en stor vitaktig, spikig med svarta tvärgående ränder av en tuft på huvudet. Klädseln på ryggen, vingarna och svansen är gråbrun, halsen och ränderna ovanför ögat är svarta. Kroppen är vit med en brunaktig kant.

Den crested tit bor i furuskogarna i den europeiska delen av Ryssland. På vintern besöker han trädgårdarna i sina personliga tomter och letar efter mat på trädens nedre grenar. Den crested tit äter insekter och spindlar. Älskar weevils, bladbaggar, clickers, använder ibland växtfrön till mat.

Crested tits boskap i hollows med mycket smala hål (inte mer än 30 mm i diameter). Sådana håligheter är vanligtvis mycket låga, nästan nära marken.

Singing börjar i februari-mars, oftare i slutet av vinter och sommar.

Big tit

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Detta är den största av alla typer av tuttar. Huvudets fjäder, halsen, ränder på det gula bröstet, svarta undertonen. Vingarna och svansen är blåaktiga, baksidan är grön eller gulaktig, kinderna och fläcken på nacken är vita.

Den bor mest i Ryssland. Han gillar att bosätta sig i tjockarna på floderna. Ryggsäckar i den ihåliga. Vita ägg med rödbruna fläckar låg i mars-juni. Murverk består av 9-13 ägg.

Mat, som alla tuttar, finner i träd och buskar. Föredrar djurmat, på vintern äter också vegetabilisk mat. Big Tit äter per dag så mycket mat som det väger sig själv.

Regelbunden sång börjar i slutet av februari.

Common Redstart (Coot)

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Fjäderdräkten hos manliga och kvinnliga killar är något annorlunda. På hanen är huvudets topp, nacke och rygg grå, pannan är vit, huvudets sidor, halsen är svart, kroppens botten och svansen är ljusröda. Honan har också en rödaktig svans, magen är ockervit och resten av fjäderdräkten är brunaktig. I unga fåglar, brunt fjäderdräkt med blekfragment och röd svans.

Redstartet i den europeiska delen av Ryssland och södra västra Sibirien invånar. Redstartande bon kan ses i bergsprickor, och redstart tycker om att bosätta sig under taken på bostäder och ritningar. Redstartäggen är vita eller blekblåa. Murverk består av 4-6 ägg.

Fågeln matar sina kycklingar och matar sig på insekter. En coot har olika sätt att jaga, på jakt efter mat kan den springa på marken, som en kryssning, fånga insekter i luften, som en flycatcher, samla mat på trädgrenar och i en buske, som en fågel eller en fågel.

Pied flycatcher

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

I den manliga flytrap toppen av huvud och nacke, rygg, vingar, svans svart, smal remsa på pannan, ränder på vingarna, panna och nedre torso vita. Plommon i unga fåglar och kvinnor gråbrun.

Обитает мухоловка-пеструшка в европейской части России и юге западной Сибири. Гнезда строит в дуплах. Яйца откладывает в мае-июне, яйца имеют светло-голубой цвет, кладка состоит из 5–7 яиц.

Питается мухоловка-пеструшка мухами, бабочками, долгоносиками, щелкунами, личинками щелкунов, хрущами, листоедами, древесными клопами и другими насекомыми.

Мухоловка серая

Аудиозапись: Adobe Flash Player (версия 9 или выше) требуется для воспроизведения этой аудиозаписи. Скачать последнюю версию здесь. К тому же, в Вашем браузере должен быть включен JavaScript.

I den grå flycatchern är överkroppen, svansen, vingarna brungrå, på huvudet och bakåt finns längsgående bruna motley. Undersidan av kroppen är vit med en brunaktig patina och fläckar på goiter och bröstet.

Den grå flycatcher beboar hela den europeiska delen av Ryssland och södra östra Sibirien. Vid botten av de tjocka grenarna bakom den lösa barken eller i hålorna är boskapen också lämpliga för inredning under tak. Att lägga 4-6 gröna med rostiga fläckar av ägg låg i maj och juni.

Den grå flycatcharen fångar insekter i flygning. Under dagen kan hon äta upp till 450 flugor. Det här är en extremt enastående fågel, ibland kan två par samtidigt leva i olika hörn av samma bo. En grå flycatcher är väldigt lätt att locka till platsen.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Huvudet och bröstkanten på en svart klänning är svarta; Baken är grå med en olivblå nyans, vingarna och svansen är brungrå, magen och sidorna är vita med en ovarfärg. Det här är en liten fågel.

Moskovka bosätter sig i barr- och blandskogar i Ryssland. Fåglar flockar ofta med tuttar. När det inte häckar, flyger till byar och byar, förstörande skadedjur i trädgårdar och trädgårdar. Tuskens boskap ligger i håligheter.

Moskva äter främst insekter, men på vintern fylls kosten med trädfrön, främst barrträd. Han älskar skalbaggar, larver, Lepidoptera-pupar, spindlar, små maskar, weevils, tallskogsmötter.

Hon börjar sjunga i februari.

Vit Wagtail

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

På vänsterhalsen har huvudets topp, näsan, goiten, bröstets övre och svans svarta plommon, ryggen är grå eller svart, pannan, bandet från näbben genom ögat till örat, ränderna på sidans svans och på vingarna och hela botten av kroppen är vita. I unga vaggar är fjäderdräkten grå och utan svarta fläckar.

Vaggar sätter sig i floderna av floder och andra vattenkroppar. Detta är en välbekant fågel för hemgårdar. Är hela tiden på marken, springa ensam, åtminstone - i par. Bosna är byggda i håligheter, under husens tak, i nischer av klippor och i bergsprickor.

Ägg från wagtailen är vita med gråa fläckar och lägger ut dem i april - juli. Läget består av 5-6 ägg.

Det område där vaggan letar efter mat är ganska stor; på jakten på mat flyger fågeln 200-300 meter från boet.

Den vita vassängen äter bara djurmat: flygande insekter, spindlar, vevlar, skalbaggar. Stor nytta av wagtail i trädgården, där den här fågeln snabbt går runt sängarna på projaktsökning. Vagtails gillar inte högt gräs, de är mer lockade av vägar, vägar, övervuxna med ogräs mezhi.

De sjunger sällan - bara i början av boskapstiden.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Överkanten av denna fågelns kropp är gråblå, vingarna och svansen är brunhåriga. Från näbben genom ögat till örat är en svart rand, vita fläckar i svansen, vit hals, bröstkorg och magevit med en rödaktig kant.

Nuthatch bosätter sig i skogarna i nästan hela Ryssland. Nuthatch klättrar träd, ibland förenar flockar av fåglar. Normalt leder ett nomadiskt liv. Bosna är byggda i hålor, ingången till den ihåliga är täckt av lera för att minska dess storlek.

Nuthatch lägger ägg i april -June. Läget består av 6-8 vita ägg med rödbruna fläckar.

Nuthatch mat består av insekter (bladbaggar, bedbugs, mal larver, fjärilar etc.) och trädfrön (hasselnötter, ekollon, lönnfrön, alderfrön, barrträd).

På bakgården tomter kan nuthatch bor i fågelhus, titmouse, hängde på en höjd av 4-8 meter, föredrar bohus. Nuthatch tolererar inte sina bröder i sitt boskap område, medan det inte uppmärksammar andra dubbelboendehållare, till exempel, det kan leva i en koloni av starlings.

Nuthatchen börjar sjunga regelbundet i slutet av vintern, och i början av brödet stannar sången.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Fågel med en vacker stor fläktformad tuft. Fördjupningen i buketten är tegelrött, magen är ljus, vingarna är svarta med vita vita ränder, svansen och bandet på tuften är svarta, svansen är vit.

Hoopoe älskar öppna utrymmen, bor i Rysslands södra regioner, det kan också hittas i Moskva regionen. Passar om boskap i hålor, stenhällor, klippor i klippor, i klippor. Murverk från 3-9 görs i maj-juni, äggen är gråaktiga. Det hittar mat på marken, matar på olika ryggradslösa djur.

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Kestrel är en liten falk. Den har brett vingar och en lång svans. Överkanten på stammen är rödbrun med runda prickar, botten på stammen är ojämn med längsgående streck, huvudet är grått, med en mörk rand i slutet av svansen. I unga fåglar är klädseln lättare med suddig motley.

Uppgörs över hela Rysslands territorium utom tundran. Vanlig fågel i byar och byar. Boskapar i hålor, i vindar, gamla bonar och kråkor. Läget görs i april-maj, det består av 4-6 okerfärgade ägg med röda bruna fläckar.

Kestrel mat - små gnagare och stora insekter (johannesbröd, gräshoppor, etc.).

I de centrala regionerna i Ryssland är stallet som arrangerar sina bonar i vindar en vanlig förekomst.

Liten uggla

Ljudinspelning: Adobe Flash Player (version 9 eller senare) krävs för att spela upp denna ljudinspelning. Ladda ner den senaste versionen här. Dessutom måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare.

Ugglanens fjäderdräkt är monokromatisk med lätta prickar från ljusbrun till röd-sandfärg. Ugglan bor i Rysslands södra regioner, det gör boskap i burar, vilket ofta gräver sig, vilket gör dem ganska djupt. Gillar också att bosätta sig i övergivna byggnader i vindar.

Ägg låg i april-maj. Murverk består av 4-8 vita ägg. Uglen mat - små gnagare, kan också ibland fånga små fåglar, älskar ödlor, stora insekter.

Den lilla ugglan utrotar aktivt musliknande gnagare, därför borde det lockas på alla möjliga sätt till personliga tomter.

I nästa - den tredje delen kan du bekanta dig med materialet och berätta om öppet födande fåglar.

zoo-club-org