Fåglar

Starling: flyttfågel eller ej, beskrivning

Utseende och beteende. Kroppslängd 20-25 cm, vingspets 34-42 cm, vikt 60-90 g. Utseendet på en fågel sitter och går på marken är mycket karakteristiskt tack vare sin täta struktur, förkortad svans, lång skarp rak näbb, stora starka ben. Den flygande fågeln är lätt igenkännlig av den spetsiga vingarens triangulära form. Unfazed, flyger bra, går och kör, rymmer flakor det mesta av året.

beskrivning. Sexuell dimorfism i färg och storlek är nästan inte uttalad. I den fina höstbeklädnaden är vuxna fåglar prickade med tjocka vita och ojämna fläckar och fläckar som nästan gömmer skrovets och vingarnas mörka färg. Näven är mörk, ögonen är rosa, benen är rosa-ocher. Vid våren blir lätta fälgar vid fjädrarnas slut trötta, fjäderna skärper sig själva. På våren ser stjärnan nästan svart ut med en stark metallisk glans - brons, grön, lila, lila. Näven blir gul (blå prickad i botten). Under parningstiden lagras spott i ett litet antal på ryggen, vingarna, undersidan.

Unga fåglar är bruna, med suddig longitudinell pestrinami, mörkt tyg från näbb till ögat, ljus hals och svartak. Benen tråkig, gråaktig buff. Vid slutet av sommaren och på hösten, smälter unga fåglar med penetrerande svart och varierad fjäderdräkt, se pejedy. En flygande fågel har relativt kortspetsiga vingar med en ljus undersida, en spetsig näbb, en förkortad svans, dessa tecken gör det möjligt att skilja starlingar från andra flockande fåglar av samma storlek - törningar och vaxvingar.

Rösten. Låten är mycket varierad, högljudd, består av visslande och kvirlande knän, innehåller många låtsångar från andra fåglar, liksom imitationer av ett stort antal ljud. Sångstjärnan öppnar brett sin näbb, bristande fjädrar på halsen, skakar periodvis sina halvdistanserade vingar. Skriket och larmet är ett mjukt murmur. "chrr», «chrrrr". Tårar avger skrikande, chirping, chirping ljud. I förpackningar beter sig mycket bullriga.

Distribution, status. Det distribueras praktiskt i hela Eurasien från taiga till subtropics, under de senaste årtiondena bosatte sig det österut till Transbaikalia, i norra Europa nådde det skogsundran, penetrerade skogssteg och halvöken. I västra och södra Europa, i Mellanöstern, uppträder Kaukasus under hela året, invandrare från norra och östra delar av området - områden med snöiga vintrar går med i de lokala fåglarna. På färre vintrar utanför boendet - i subtroperna och troperna i Afrika och Asien.

Det introducerades i Nordamerika, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, på många öar i Oceanien. I det europeiska Ryssland som helhet är det vanligt, men det finns signifikanta fluktuationer i antal, tydligen under de senaste decennierna har antalet minskat något. På näsplatser i mittzonen visas från början av mars, i början av snöstorm, avgång från augusti till november, vissa fåglar förblir vinter för snöfria vintrar och i städer i soptunnor.

Livsstil. En karakteristisk form av antropogena och mosaiklandskap, bosätter sig i bosättningar, trädgårdar, parker, med hjälp av fågelhus och tomhet i mänskliga byggnader. Under naturliga förhållanden ligger det i hålor, gamla burv av bietätare och rullrulle i klipporna. Kolonier bildar sällan. Ryggradslösa djur dominerar i kosten, vilka fåglar samlar huvudsakligen på marken. Jordmaskar, larver av skalbaggar gräver ur mjuk jord, samlar dem på våren, följer plogen på åkermark. Ofta matar den på gräsmattor precis under människornas fötter. Mindre ofta undersöker han kronor eller fångar insekter i luften (till exempel medföljande hovar av hovdjur). Under andra hälften av sommaren kan äta bär orsaka allvarlig skada på grödan.

Normalt monogamous, även om det finns fall av bigamia. Efter att ha valt en plats för nestning lockar hanen aktivt kvinnan med låtar, med början av inkubation minskar hans låtaktivitet kraftigt. Ibland börjar manen bygga ett bo utan en kvinna, men vanligtvis bygger en boet och bär nestmaterialet tillsammans. I koppling 4-8, vanligtvis 5-6 blekblå, snabbt blekna ägg. Inkubation varar i 11-15 dagar, båda medlemmarna av paret lukt, på natten - bara kvinnan.

Nestlingslucka täckt med lång tjock grå-vit ned. Med ankomsten av kycklingar blir bostadshålen tydligt synliga, fåglar flyger ständigt till dem med mat, bär bort vita kullkapslar från boet, kycklingarna pipar högt. 20-22 dagar efter kläckning (ibland 15-17 dagar senare) lämnar lammet boet. Vanligtvis faller avgången i mitten eller i slutet av maj. Kanske har vissa par ibland 2 bröd per säsong. Hela sommaren vandrar fåglarna familjer, som gradvis bildar stora flockar och flyttar till mer öppna livsmiljöer. I slutet av sommaren, innan de spenderar natten, fyller fläckar av stjärnbarn som numrerar tusentals individer komplexa pirouetter i luften, som liknar moln som ständigt byter konfiguration, med alla fåglar som rör sig överraskande smidigt och synkront.

Vid denna tid bildas vanliga övernattningar vanligtvis i reedbäddar, oftare i trädkronor. På hösten sjunger många män, men mindre aktivt än på våren. Avgång börjar i augusti, är försenad till senhösten, små grupper stannar ibland övervintra i mitten av körfält, stads- och förortsdump. De första åren odlar inte, spenderar sin sommarvandring, boet bara i slutet av 2: a året av livet. Den maximala kända livslängden är 20 år.

Starling eller Common Starling (Sturnus vulgaris)

Beskrivning av fågelns utseende

Många observerande läsare är intresserade av information om stjärna, flyttfågel eller ej, beskrivningen av denna fågel. Starling anses vara en av de största och mest resursfulla fåglar som tillhör ordningen för passerine. Dessa fåglar från Starling-familjen omfattar mer än 100 arter. Stjärnornas storlek betraktas som medelvärdet för passeriner. Vikten av en vuxen fågel är ca 75 g, kroppslängd - 20-22 cm, vingspets - 40 cm. Följande externa egenskaper är karaktäristiska för spädbarn:

  • Svart fjäderdräkt med metallisk glans, som kan smälta och bli brun på våren. Vissa fåglar har lila, brons, grönaktig, blåaktig lek på fjädrar.
  • Manspersoner är något större än kvinnor och ljusare.
  • De har en skarp och lång näbb, något böjd nedåt. Räkningen har också förmågan att ändra färg. För det mesta är han svart på starling, men blir gul under parningstiden.
  • Fågelens tassar är stora och starka, brunröda i färg med krullade klor.
  • Den har en massiv kropp, kort nacke och förkortad svans.

Är en vanlig starling en flyttfågel eller inte?

Nästan i alla delar av världen kan denna gomonlivuy och chirping fågel hittas, eftersom den lätt anpassar sig till olika naturförhållanden.

De mest favoritplatserna för bosättning av stjärnbarn är Australien, Eurasien, Nya Zeeland och Nordamerika. Stjärnor flyger sällan in i Central- och Sydamerika. De är perfekt acklimatiserade i Ryssland, Frankrike, Jugoslavien, Grekland, Pakistan, Indien, Afghanistan och Irak. Människor har redan avgjort dessa fåglar i Afrika och Australien.

Är en vanlig stjärna en flyttfågel eller inte? Svaret på denna fråga är tvåsiffrigt. Stjärnor i västra och södra Europa leder ett bosatt liv, det vill säga de stannar här för vintern. Men i Ryssland, i östra och norra Europa, blir de kalla, så de flyger till de södra länderna. Många på våren kunde observera - om starlingen är en flyttande fågel eller inte. Bilder i artikeln visar vårkoloniseringen av sina trähus av starlings när de kommer tillbaka från södra kanterna.

Favorit habitat för dessa fåglar är platt terräng. I bergiga områden flyger de inte. Föredragna platser för bosättning, de väljer områden nära floder eller träsken. Ibland kan de hittas i steppegrenar och lätta skogar. Ofta finns starlingshem nära lantgårdar och mänskliga hus. De gillar att bosätta sig nära fälten där de matar sig. De flesta fåglar bor i hollows eller under nischer av byggnader. De är inte heller vilda att leva i mysiga fågelhus byggt av människor.

Beskrivning av fågelns livsstil

Starling bor i kolonier, samlar in flokker. Du kan ofta se en bild av tusentals fåglar som flyger genom, som liknar en bi svärm i avståndet. Fåglar utför en efter en annan komplex pirouetter, och hela förpackningen verkar vara en hel organism. Innan de landar, svävar de över marken och smuler sedan över ett brett område.

För natten samlas de också i grupper. Därför är de lämpliga platser där pilar och vass växer. I en stadspark eller trädgård sover de bara på grenar av träd och buskar. I länder där de övervintrar kan flockar upp till en miljon individer.

Under uppfödningsperioden bor stjärnorna i sitt lilla territorium och tillåter inte andra fåglar att komma in där. De hittar mat på stranden av floder, grödor, trädgårdar, i byar. Foder i boet bär inte, ät det åt sidan.

Stjärnor är aggressiva gentemot andra fåglar, de tävlar om häckningsplatser. Fåglar som höglandsfåglar och gröna spettar blir offer för sitt beteende. Livslängden för denna sångfågel är ungefär 10-12 år. Om du tittar på stjärnan, kan du se att det är en ganska snygg fågel, om än en liten.

Starlings diet

Roliga starlings äter både växtmat och animaliskt ursprung. Den mest lämpliga vårmat för dem är daggmaskar som visas på ytan med det första solljuset. De matar också gärna på larverna den vintern i trädens bark. På sommaren behandlar stjärnorna sig med larver, fjärilar, gräshoppor, äpplen, päron, plommon, körsbär, körsbär. På vissa sätt kan stjärnbjörnar kallas räddare från skadedjur.

Uppfödningsmetod

På våren, som kommer från de södra länderna, går starlingarna in i parningstiden. I europeiska och asiatiska länder lyckas de kläcka kycklingar tre gånger från vår till höst. För detta är fåglarna uppdelade i par. Sedan letar de efter platser för att bo och sätta torra delar av växterna där. Moss, fjädrar och gräs läggs ovanpå fågeln. Hanen kan ta hand om flera honor på en gång.

I det första läggandet av ägg kan vara 6 till 10 stycken. Honan lägger ägg en gång om dagen. Då inkuberar hon dem. Äggen är ljusblå i färg och når 3 cm i längd och 2 cm i bredd. Vikten av en är 6,5 g.

Ibland ersätter honan på inkubationen av avkomman hanen. Chicks är födda på dagarna 11-13. De är helt nakna och blinda. Först uppför sig de helt tyst. Så snart föräldrarna kastade äggskalorna ur boet, så visade kycklingarna sig. Vuxna börjar leta efter mat för eftertiden. De ger insekter till kycklingar, vilket är en komplett proteinmat. Under dagen kan föräldrar flyga för mat upp till 300 gånger. Efter tre veckors liv gör kycklingarna sin första flygning. Föräldrar med olika tricks lockar dem ur boet.

Har stjärnfåglar fiender?

De mest glädjande fienderna av stjärnorna är kråkor och magpies. Dessa fåglar kan förstöra sina bonar. Också småfåglar är rädda för örnar, guldörnar, vilda fåglar, ugglor, falkar. Dessa rovdjur gör sig väg till bon på jakt efter ägg och kycklingar som de äter. Katter, martens, ormar kan också komma till boet och äta små kycklingar.

Stjärnor bredvid en man

Förhållandet mellan människor och starling är dubbelt. Tidigare var folk mer naturliga och beundrade de tidiga sångfåglarna. Så det fanns fall då starling var burade som en kanarie eller en nattgale. I fångenskap uppträder de perfekt: de sitter aktivt och hoppar. Förstörande johannesbröd, sniglar och Maybirds, starlings ger stora fördelar för människor. Ett viktigt inslag i maten är att de äter insekter fortfarande i larvstadiet och hittar dem i marken.

Förutom fördelarna kan dessa fåglar också skada företagsledare. Äter frukt och bär, de förstör grödor i fruktträdgårdar och vingårdar. Särskilt de älskar jordgubbar och körsbär. Skadade varor efter deras överfall blir olämpliga för konsumtion. Jordbrukarna kämpar med raser av dessa fåglar på olika sätt. De är förrådda med nät, fällor, bogey och ljudenheter.

Städerna bor inte heller som stjärnbarn, som förorenar sina utjämningar, trottoarer, tak och träd. Du kan ofta observera i parker bänkar och gränder, täckt med flock av fåglar med en obehaglig lukt. Parkersarbetare måste noggrant övervaka detta. På vissa ställen försöker stjärnbarn att fånga dem med nät, skrämma bort sökljus och ljudsignaler.

Intressant information om starlings

Om du tittar på starlingarna kan du notera några av deras egenskaper:

  • Under flygningen gör stjärnan snabba och smidiga rörelser och i färd med att fånga insekter - de felaktiga.
  • Starlings perfekt efterliknar ljud. De upprepar ljud och röster från andra fåglar. De kan enkelt avbilda ett telefonsamtal, en dörrens knäcka, en groda, en katt eller någon form av melodi.
  • Stjärnor kan flyga på grenar så stora flockar som bryter dem av.
  • I slutet av höstperioden förenar de gamla stjärnorna med sina unga i bullriga flågar och ställer sig för vinteren till varma länder.
  • Små kycklingar av starlings är väldigt galen, en kyckling äter tre gånger mer än en vuxen.

Är en nattegal en flyttfågel?

Det är ingen hemlighet att nattingalen ser ut som en liten starling. Därför är många intresserade av huruvida nattergalen och starlingen är flyttfåglar eller inte.

Nightingales är passerine fåglar. Det här är en liten fågel med brunaktig fjäderdräkt, rödaktig svans, mörka ögon, långa ben. Tack vare hans sång talanger blev nattgalen en symbol för många författare och poeter. Många säger att den här lilla fågeln inte bara sjunger utan häller in. Sjungen utmärks av en speciell sonoritet, ett stort antal intonationer.

Det finns mer än 20 arter av nightingales. Den vanligaste gemensamma nattingalen. Det är en flyttande fågel och åker till Afrika för vinning. Nattegalar är befolkade huvudsakligen i tät scrubland, nära floder eller sjöar. I april återvänder nattingalerna till sina boendestäder. De gör sig omedelbart kända med sin flöjt, klickande och knallrande sång på natten eller vid gryningen.

Beskrivning, utseende

Stjärnan jämställs ständigt med blackbirden, som nämner likheten i deras storlek, mörk glänsande fjädrande och näbbfärg.

Det faktum att det fortfarande finns en starling framför dig, kommer att berätta för hans korta svans, hans kropp i små ljusa fläckar och förmågan att springa på marken, till skillnad från hoppstryckningarna. På våren är ljusspåren synligare hos kvinnor, men på hösten, tack vare molten, raderas detta tecken.

Näven är måttligt lång och skarp, knappt märkbar böjd nedåt: gul - under parningstidens andra månader - svart. Till dess att kycklingarna inte har gått i puberteten är deras näbb färgad endast i brun och svart. Unga stjärnor visar också den gemensamma bruna färgen på fjädrarna (utan den ljusa glans som är inneboende för vuxna), vingeens speciella rundhet och den ljusa nacken.

Det här är intressant! Det har fastställts att metalltonens färg bestäms inte av pigmentet utan av själva själva utformningen av fjädrarna. Om du ändrar vinkeln och ljuset flimrar plumage ändras också nyanser.

Stjärnan växer inte mer än 22 cm med en vikt av 75 g och en vingspets på nästan 39 cm. Den har en massiv kroppsstil på rödbruna tassar, ett jämnt rundat huvud och en kort (6-7 cm) svans.

Ornitologer delar starlings i flera geografiska underarter, vars svarta fjädrar kännetecknas av nyanser av metallisk glans. Till exempel kastar europeiska stjärnbarn på solen grön och lila, i andra underarter, bak, bröst och nacke skimrar med blå och brons.

Habitat, livsmiljöer

Starling bor överallt utom Central- och Sydamerika. Tack vare mannen har fågeln bosatt sig i Nya Zeeland, Australien, Sydvästra Afrika och Nordamerika.

Rooted starlings i USA försökte flera gånger: det mest effektiva var försöket 1891, när hundratals fåglar släpptes ut i naturen i Central Park i New York. Trots att de flesta fåglarna dog, var resten tillräcklig för den gradvisa "fångsten" av kontinenten (från Florida till södra Kanada).

Starling ockuperade stora delar av Eurasien: från Island / Kola halvön (i norr) till södra Frankrike, norra Spanien, Italien, norra Grekland, Jugoslavien, Turkiet, norra Iran och Irak, Pakistan, Afghanistan och Nordvästra Indien (i söder) .

Det här är intressant! I öst sträcker sig sträckan till Baikal (inklusive), och i väster täcker det Azorerna. Stjärnan sågs i Siberia vid ca 60 ° nordlig latitud.

En del av starlingarna lämnar aldrig de bebodda områdena (det vill säga fåglar i södra och västeuropa), den andra delen (från de östra och norra europeiska territorierna) flyger alltid till vintern i söder.

En vanlig stjärna är inte särskilt kräsen om sitt livsmiljö, men undviker berg, föredrar slätt med saltmassor, lätta skogar, träsk och steppar, såväl som odlade landskap (trädgårdar / parker). Han gillar att bosätta sig närmare på fälten och i allmänhet inte långt från den person som ger starlet med riklig matförsörjning.

Starling livsstil

Det svåraste livet för flyttande stjärnor återvänder hem i början av april. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling sträcker sig upp, brett öppet näbb och fladdrande vingar. Harmoniska ljud kommer inte alltid ut ur nacken: han skämtar ofta obehagligt och squeals. Ibland efterliknar migrationsstjärnor mästerliga subtropiska fåglar, men oftare blir ryska fåglar förebilder som:

  • oriole,
  • lark
  • jay och tröst,
  • sångare,
  • vaktel,
  • blåhake,
  • svälja
  • rooster kyckling
  • anka och andra.

Stjärnor kan efterlikna inte bara fåglar: de reproducerar perfekt hundens skällning, katt "meow", blötande får, groda croaking, knäckande wickets / vagnar, klicka på en shepherds piska och till och med knacka på en skrivmaskin.

Sångaren upprepar favoritljudet med en patter, fullbordar uppträdandet med skakande snurre och "kvävning" (2-3 gånger), varefter han slutligen slutar. Ju äldre stjärnan, desto större är dess repertoar.

Fågelbeteende

En vanlig stjärna är inte en särskilt vänlig granne: det går snabbt i strid mot andra fåglar, om den plot som är gynnsam för nestning står på spel. Således, i USA, utstrålade stjärnorna de röda huvudspettarna, infödda i Nordamerika, från sina hem. I Europa kämpar stjärnorna för det bästa boet med gröna spett och rullblad.

Stjärnor är sällskapliga skapelser, vilket är anledningen till att de samlas i flockar och lever i nära avstånd kolonier (flera par vardera). Under flygning skapar de en stor grupp med flera tusen fåglar som synkroniserar svängning, vändning och landning. Och redan på marken "sprider de" över ett stort område.

Det här är intressant! Kläckning och bevakning av avkomma, lämna inte sitt territorium (omkring en radie av cirka 10 m), vilket inte tillåter resten av fåglarna. För mat flyga till trädgårdar, fält, villor och stränder av naturreservat.

De brukar tillbringa natten också i grupper, som regel på träd / buske grenar i stadsparker och trädgårdar eller i kustområden tätt övervuxna med willows / vass. Under vintern kan företaget av över natten stjärna bestå av mer än en miljon individer.

De nordliga och östra (i Europas regioner) starlings lever, desto mer karakteristiska säsongsmigrationer är för dem. Således är invånarna i England och Irland benägna att nästan fullständigt bosätta livet, och i Belgien flyger nästan hälften av stjärnorna i söder. Den femte delen av Hollandsstjärnorna spenderar vintern hemma, resten flyttar 500 km söderut - till Belgien, England och Nordfrankrig.

De första massorna migrerar i söder i början av september, så snart höstmolekylen är klar. Migrationstoppen är i oktober och slutar i november. De ensamma unga stjärnorna kommer att få den snabbaste vintern, som börjar i början av juli.

I Tjeckien, Östtyskland och Slovakien utgör vinterns fågelhus cirka 8%, och ännu färre (2,5%) i södra Tyskland och Schweiz.

Nästan alla starlings som bor i östra Polen, norra Skandinavien, norra Ukraina och Ryssland är migrerande. De spenderar vintern i södra Europa, Indien eller i nordvästra Afrika (Algeriet, Egypten eller Tunisien), som täcker ett avstånd på 1-2 tusen kilometer under flygningar.

Det här är intressant! Starlingsresenärer, som anländer i söder av tusentals, stör störst lokalbefolkningen. Nästan hela vintern gillar inte Romers invånare att lämna huset på kvällarna, när de fjädrande parkerna och de offentliga trädgårdarna sipprar så att de dränerar ut bullret från passande bilar.

Vissa starlings kommer tillbaka från orten mycket tidigt, i februari-mars, när det fortfarande finns snö på marken. En månad senare (i början av maj) kommer de som bor i norra regionerna i det naturliga området hemma.

livslängden

Den genomsnittliga livslängden hos vanliga starlings är dokumenterad.. Informationen lämnades av ornitologerna Anatoly Shapoval och Vladimir Payevsky, som studerade fåglar i Kaliningradregionen vid en av de biologiska stationerna. Enligt forskare lever vanliga starlings i naturen i ca 12 år.

Mat, starling ration

En bra livslängd för denna lilla fågel beror delvis på dess allmängliga natur: Stjärnan äter både vegetabiliska och proteinrika livsmedel.

Det senare inkluderar:

  • daggmaskar,
  • sniglar,
  • insektslarver,
  • gräshoppor,
  • larver och fjärilar,
  • Symphyla,
  • spindlar.

Stenfläckar förstör stora kornfält och vingårdar, vilket orsakar skador på sommarboende genom att äta trädbär, samt frukt / frön av fruktträd (äpplen, päron, körsbär, plommon, aprikoser och andra).

Det här är intressant! Innehållet i fostret, dolt under ett starkt skal, starlings får med hjälp av en enkel spak. Fågeln sätter in näbben i ett knappt märkbart hål och börjar expandera det, unclenching gång på gång.

Avelsfåglar

Sedentary starlings börjar para i början av våren, migrerande - efter ankomst. Matsäsongens varaktighet beror på vädret och tillgången på matning.

Parna bo inte bara i häckar och hål, utan också i grunden för bostäder för större fåglar (ägreter eller öring). Efter att ha valt en plats kallar stjärnan kvinnan att sjunga, samtidigt som man meddelar konkurrenter att "lägenheten" är upptagen.

Båda bygga ett bo, letar efter stalker och rötter, kvistar och löv, fjädrar och ull för sin kull. Stjärnor ses i polygyni: de fascinerar inte bara flera kvinnor samtidigt, utan också befruktar dem (en efter en annan). Polygami förklarar tre kopplingar per säsong: den tredje händer 40-50 dagar efter det första.

I en koppling finns vanligtvis 4-7 ljusblå ägg (6,6 g vardera). Inkubationsperioden varar 11-13 dagar. Under denna tid ersätter hanen ibland kvinnan, sitter på ägget.

Det faktum att kycklingarna föddes signalerar skalet under boet. Föräldrarna vilar i fragment, mestadels på natten, och på morgonen och på kvällen är de upptagna med att leta efter mat och lämnar barnmat flera tiotals gånger om dagen.

Först används endast mjuk mat, senare ersatt av gräshoppor, larver, skalbaggar och sniglar. Efter tre veckor kan kycklingar flyga från boet, men ibland är de rädda för att göra det. Att lura "alarmisterna" spinner de vuxna stjärnorna i närheten av boet med mat som pressas i deras näbb.

Starling och man

Starling vanlig förknippad med mänskligheten är mycket tvetydigt förhållande. Den här häftaren av våren och den begåvade sångaren lyckades förstöra sin goda inställning till sig själv med flera detaljer:

  • de införda arterna tränger ut lokala fåglar,
  • stora fågelflockar på flygplatser hotar flygsäkerhet,
  • orsaka betydande skador på jordbruksmarken (grödor, vingårdar och bär)
  • är bärare av sjukdomar som är farliga för människor (cysticercosis, blastomycosis och histoplasmos).

Tillsammans med detta stärker stjärnorna aktivt jordbruksskadedjur, inklusive johannesbröd, larver och sniglar, majbaggar, och tvåvingarna insekter (gadflies, flugor och gadflies) och deras larver. Inte undra på att människor har lärt sig att slå ihop fågelhus, locka starlingar till sina trädgårdar och stugor.

livsmiljö

Starlingfågelns livsmiljö är tillräckligt stor, den kan hittas nästan över hela Eurasien, från taiga till subtropics. Under de senaste decennierna började man märka mot Zaboikale, i norra Europa var det möjligt att nå skogs-tundraen, liksom i västra och sydeuropa och Kaukasus Mellanösten. På vissa territorier bor han under året, men antalet flockar i den varma årstiden kompletteras av invandrare från norra regioner, där vintrarna är svårare och snöiga. Nu är det klart stjärnafåglar eller inte.

Ibland kan stjärnan flyga till Asien och Afrika, där det finns ett bekvämt subtropiskt klimat. I varmt Sydafrika introducerades det coola Nya Zeeland och Australien, liksom i Oceaniens öområden. I den europeiska delen av Ryssland är gemensamma sorter i normala mängder vanliga, även om det finns betydande variationer. Nya studier visar en kraftig minskning av antalet.

Starling fågelns livsmiljö är tillräckligt stor, den kan hittas nästan över hela Eurasiens territorium.

På sina ställen är nestingar, som huvudsakligen ligger i mellanspåren, i början av mars, när snön smälter och flyger i augusti och de första månaderna av hösten. Vissa personer bor hemma om vintern inte är snöig och fortfarande tycker om att bo i en stad nära papperskorgen

Livsstil

Det föredrar att bo i städer och bosättningar, och mer specifikt i parker och trädgårdar, som fyller tomma håligheter i mänskliga byggnader eller fågelhus. I naturliga förhållanden sätter det sig i klippor, övergivna burgar, trähålor. Kolonier bildas sällan. Inte alla vet vad Starling äter, så det här problemet bör behandlas mer detaljerat. Insekter dominerar i kosten, fåglar hittar mat under träden. Larverna, regnmaskar kommer ut ur den mjuka jorden, under vårsäsongen följer de plogen när landet är bevattnat. Ofta kan de ses på gräsmattan nära människor, mycket mindre ofta undersöker de kronor på jakt efter mat och jagar också insekter under flygning.

Starling föredrar att bo i städer och bosättningar, i parker och trädgårdar, som fyller tomma håligheter i mänskliga byggnader eller fågelhus

Juli och augusti tillåter införandet av bär i kosten, i det förflutna flockar av starling orsakade stor skada på grödan. I de flesta fall är monogamiska, även om representanter för bigamia är registrerade.

Under hela sommaren vandrar fåglar med sina familjer, småflock bildas gradvis, de försöker flytta till öppna områden. I augusti, före en natt sova, flokker där det finns tusentals fåglar producerar de mest komplexa aerobatic manövrar, ständigt ändra sin konfiguration. Det är förvånande att alla fåglar visar synkront arbete.

Många undrar var stjärnorna övervintrar. Under denna period bildas övernattningar, vanligtvis på trädgrenar, men i de flesta fall i reedlundar.

I början av hösten börjar männen sjunga mycket, men inte med så engagemang som under vårsäsongen. Avgången äger rum i slutet av sommaren, den kan dra fram till början av hösten. Stjärnan är en flyttfågel, även om vissa personer bor hemma. Fram till 1: a året odlar individerna inte, de spenderar hela sommaren som vandrar en livsstil och börjar bara bo när de fyller två år. livslängden är i genomsnitt 15-20 år.

reproduktion

Efter att ha valat en nestdröm kallar hanen kvinnan med sin sång, upphörandet av inkubationen stannar leversången. Ibland bygger en manlig representant ett bo även utan en kvinna, men partnerna är engagerade i konstruktion tillsammans och spenderar mycket tid på att leta efter material. Murverk har ungefär 4-8 ägg, de har en blekblå färg som snabbt bleknar. Inkubationstiden varar ungefär 2 veckor, båda föräldrarna ersätter ägg, på natten bara kvinnan.

Chicks vid födseln är täckta med tjock lång gråhvit vit. Efter kycklingens utseende blir familjens bostad mycket märkbar, eftersom föräldrarna ständigt besöker avkomman med mat, tar vita kullar från boet medan de sjunger högt. 20 dagar efter födelsen av ägget flyger floden ur boet. Avgången sker som regel i maj. Vissa par gör två kullar på en säsong.

Gemensam stjärna

Den vanliga stjärnlingan (lat. Sturnus vulgaris) är en art av sångfågel av sångfågeln, stjärnfamiljer, genusstjärna.

Den här fågeln fick sitt namn på grund av sin sång. I ett brett spektrum av ljud som gjorts av stearinljuset kan sprakling, smacking och stingning spåras, som liknar vridningen av stekt mat i en hetpanna. I Tjeckien, till exempel, kallas starlingen "shpachek", som bokstavligen betyder "fet".

Beroende på intervallet identifierar den moderna klassificeringen flera underarter av det stärkande vanliga, något avvikande i storlek och överflöde av plomage.

Hur ser en stjärna ut?

Stjärnornas struktur och fjäderdräkt liknar svarta fåglar, men skiljer sig åt i deras mindre storlek och sätt att röra sig på marken: Starlingsgången och svarta fåglarna hoppa.

Stare.

Kroppslängden hos en vuxen individ är 18,7-21,2 cm med en massa av ca 75 g. Vingspetsen når 38,7 cm. Konstitutionen är tät, nacken är förkortad. Vingarna vid basen tappar märkbart mot slutet. Vingarna av unga stjärnbarn karakteriseras av en rundad form. Rak, kort svans växer i längd till 6,2-6,8 cm. Benen är målade i en ljus, rödbrun färg.

Män kan särskiljas av långsträckta fjädrar på bröstet och en blåaktig plats vid nackens botten. Hos kvinnor är fjädrarna på bröstet små och eleganta, och på näbb finns röda fläckar. Bägge av individer av båda könen är lång, skarp, något böjd nedåt och platta på sidorna. En intressant egenskap är att stjärnbågens näbb är vanligtvis svart, men blir gul under parningstiden. Vid denna tidpunkt glömmer stjärnorna speciellt trusen.

Vuxens fjäderfärg är intens svart med en metallglans, som, beroende på underarter, kan vara brons, lila, grön eller blå, skimrande i solen.

På vintern, före början av molten, är fjädrarna täckta med vita eller beige fläckar, särskilt synliga på vingarna och bröstet. Omedelbart efter vårmolekylen pågår klädfärgen en enhetlig, brun färg.

Starling i grenarna. Starling på en gren. Starling rensar fjädrar. Stare. Starling tar vattenbehandlingar. Starling tar vattenbehandlingar. Stare. Stare.

Habitat och livsmiljö

Den gemensamma stjärnbarnet bor i alla geografiska områden utom Central- och Sydamerika. Starling började importeras till Afrika, Australien och Nordamerika på 1800-talet, där arten framgångsrikt anpassade sig till existensförhållandena.

Stjärnor som bor i södra och västra Europa är stillasittande, de nordliga och östra befolkningarna migrerar till södra Europa, Indien och afrikanska länder innan det börjar bli kallt väder. Avståndet mellan vinter och nestning kan nå 1-2 tusen km.

Migrerande starlingar återvänder till näsplatser i februari-mars, norra populationer i början av maj, med kvinnor som anländer några dagar senare än män.

På vinterställen samlas starlingar i stora flockar på över en miljon individer. Under boskap bor i små grupper av flera par. De föredrar att bosätta sig på platta landskap, lätta skogar, träsk och längs reservoarernas stränder. Ofta i landsbygden, där mer mat och lättare att hitta en plats att bo.

Vad äter starlings?

I början av våren är starlingsdieten djurmat. När snön försvinner, äter fåglarna grymma maskar och övervintrar insektlarver. Med början av värme jaktar stjärnorna fjärilar, gräshoppor, tusenben och spindlar.

Vegetabilisk ration består av spannmålfrön, bär och olika frukter: äpplen, päron, körsbär, plommon. Med en skarp och böjd näbb bryter stjärnorna lätt nötskalan eller genomborrar hården av hårda frukter.

Starling på askan letar efter stekta skalbaggar. Starling jagade skalbaglarver.

zoo-club-org