Djur

Ferret vanlig (skog)

I artikeln kommer jag att se på det yttre, karaktär, vanor och sätt att leva på en skogsfett, och visa hur det ser ut. Det kallas också den svarta polecaten. Jag ska berätta om dessa djurs befolkning, habitat, reproduktion och utfodringsmönster. Beräkna frilans naturliga fiender. Låt mig förklara varför illrar är upptagna i den röda boken och hur de skyddas.

Beskrivning och egenskaper hos en vild skogsfett

Skogsfriter har en flexibel, långsträckt och inte mycket stor kropp. På grund av de korta och tjocka tassarna med fem fingrar och skarpa klor kännetecknas de av extern disproportionalitet.

I genomsnitt är kroppens längd 40 cm i honor och ca 50 cm hos män. Friternas vikt skiljer sig också efter kön: hos män - 1000-1700 gram, hos kvinnor - 650-950 gram.

Svart Koryam präglad av en långsträckt nacke, snyggt ovalt huvud med en långsträckt nosparti, något platta närmare näsan. På deras "ansikte" är ett distinkt mönster som ser ut som en svart mask och en vit näsa. På huvudet fann man också en plats för sig små öron vid basen. Ögonen är också små, som påminner om bruna pärlor.

Det totala antalet tänder i en fräs - 28-30 stycken, varav:

  • 4 hundar (ett par för varje käke),
  • 12-14 snedställningar,
  • 12 premolarer

Dessa djur har en lång (upp till 6 cm) skimrande brun päls-svart färg, som tar en mörkare och mer mättad färg i tassar, svans, rygg och nosning. Den mest majestätiska delen av polecat är den stora och buskiga svansen. Dess längd hos en vuxen individ kan vara från 8 till 18 cm.

I genomsnitt är kroppslängden 40 cm hos honor och cirka 50 cm hos män.

Bredvid djurets svans är speciella körtlar som i händelse av fara utsänder en fetidskärlhemlighet.

I naturen är deras livslängd relativt liten - ungefär 3-4 år.

Djurhabitat

Dessa djurs livsmiljö har spridit sig över hela Eurasien och den nordvästra delen av Afrika. De finns i Ryssland, Ukraina, Kina, England och andra länder.

För en tid sedan togs svarta trokéer till Nya Zeeland för att minska populationen av råttor och möss. Som ett resultat av detta nådde illrar sig ner och framgångsrikt spred sig.

Från namnet är det klart att skogszonen är den dominerande platsen för att bo i Trois. Du kan träffa dem:

Hori föredrar också att vara belägen nära vattendrag: sjöar, floder och träsken.

Djurna är väldigt fästa på platsen som valts för att leva, eftersom de är stillasittande. De är inte acceptabla tjocka taiga och öppen terräng. I extrema fall kan de bosätta sig nära människor.

Djurna är väldigt fästa på platsen som valts för att leva, eftersom de är stillasittande.

Livsstil och näring

I de flesta fall ockuperar de mink av en ha, grävling eller räv, mindre ofta gräver de sig själv.

Skogsfett börjar sin jakt närmare natten. Under dagsljus kan antingen en fara eller en stark hungersnöd tvinga honom att komma ur hålet.

I dessa djur är vegetabilisk mat smälta, vilket är förknippat med en låg amylasnivå i kroppen. Vardagsrätt för dem är gnagare (möss, voles, mol, hamstrar och nutria). Dessutom är de inte vilda för att äta vilda fåglar, gophers, paddar, ormar, fiskar, ödlor och harar.

Ett viktigt sätt att jaga illrar är att stalka offret på natten nära ingången till skydd. Ibland måste de springa och fånga sin middag. Ofta orsakar hunger djur att äta matavfall och carrion.

Ofta är illrar skadliga för bönderna. På natten stryker de kycklingar och matar på sina ägg. Men på samma plats är de fördelaktiga - de förstör gnagare, paddar, ormar och stora insekter (johannesbröd).

Karaktär och vanor

Hos män är territoriet spredt över ca 2,5 hektar, medan det hos kvinnor är det två gånger mindre och ofta intill dess manliga territorium. För att ange deras ägodelar runt omkretsen, lägger de smutsiga taggar.

Under kampen med fienden (även om han överträffar frätaren i storlek och styrka), dödar han modigt. På samma sätt gör han med sina offer. Till exempel, om en ferret angriper ett boet, då att ha varit helt nöjd med en fågel, kommer att krossa alla de andra.

Wood polecat leder en ensam livsstil. Han kommunicerar med släktingar och andra representanter av hans art endast på våren, under parningstiden.

Han kommunicerar med släktingar och andra representanter av hans art endast på våren, under parningstiden.

Reproduktion och vård av avkommor

Tankar om fortsättningen av arten hos dessa djur uppstår från början av april till slutet av maj.

I den kvinnliga svarta polecatgraviditeten varar 1,5 månader. Som ett resultat föds 4-6 ungar. En månad senare börjar de se, och hela tiden äter de mammas mjölk. Matningen av fast mat hos spädbarn börjar vid 2,5 veckor, med kött - från 4 veckor och vid 7-8 veckor kan de redan jaga på egen hand.

Under vård av modern är barnen fram till senhösten, och ibland till våren. Hon sparar ingen ansträngning, skyddar dem mot faror och bryr sig om dem.

Forest Hori älskar vatten och vet hur man simmar. Och ofta möts khori en representant för sin familj - mink. Till vilken regelbundet woo. Efterkommarna av sådana "äktenskap" kallas "hedement".

Röd bok och säkerhet

På grund av tävlingen om värdefull päls och urbanisering är den här främsta människans främsta fiende. Befolkningsstorleken har minskat betydligt efter ankomsten av modepälsprodukter från detta djur. Situationen förändras dock gradvis. Black ferret kom in i den röda boken.

Svart friter - en värdefull dekoration av vår natur och fauna. Och så att detta underbara djur alltid är kvar på jorden, måste vi ompröva vår syn på kärleken hos pälsprodukter.

Utseende av svart friter

Ferret har ett utseende som är typiskt för alla medlemmar i den mustelidade familjen: en korgkropp med korta extremiteter, i änden av vilka det finns långa klor.

Djuren har en mycket flexibel, långsträckt kropp. Beroende på livsmiljö varierar illrarna i storlek.

Hanar är från 35 till 46 cm långa, honor är en och en halv gånger mindre - 29-39 cm. Svanslängden hos hanen är därmed 12-17 cm, hos honan - 29-39 cm.

Fretter - livliga små djur.

Vikten av ett vuxendjur är från 1 till 1,5 kg. hos män, når kvinnans vikt 650-800 gram.
Färgen på ferrets päls på vintern är svartbrun med en vitgul underrock, som inte är lika placerad på olika delar av kroppen - bakbenen och baksidan av underbeläggningen är helt täckta med mörka skyddshår.

Fettens nacke, bröst och mage är svart eller svartbrun och pälsen på sina tassar är antingen svart eller svart med en brun nyans. Pälsfärgen på frätarens yta liknar en "mask". Håret runt ögonen och längs toppen av näsan är brun och runt den är vit. Spetsarna på djurs runda öron har en vit rand.

På sommaren ändras pälsen till grov, kort och gles. Under den varma årstiden är underlacken gråbrun och ibland dåligt utvecklad.

Ett par skogsfretter.

Forest Ferret Behavior and Nutrition

Den svarta freterens livsmiljö - skogar, lundar, avgränsade med fält och ängar. En typisk plats för en jägare är skogens kant: Å ena sidan behövs det öppna utrymmet för jakt, å andra sidan närheten av skogen där du kan gömma dig.

Illrar simma bra, men andra familjemedlemmar gör det bättre, till exempel minks. Den svarta fretten använder rävarna eller bägaren hål kvar för att göra en hål, han själv gräver ett hål väldigt sällan. Djuren kan göra sig till ett skydd i ett uthus, till exempel i en ladugård, ett badhus, såväl som i en källare eller en träskog.

Ofta provar sådan närhet till den mänskliga gården fräsen att attackera husdjur - olika fåglar och kaniner. Därför utsätts byborna ofta för skador och gillar inte illrar.

Fretter är utmärkta miceller.

Men de respekterar denna lilla rovdjur för utrotning av möss, som utgör grunden för dess näring. I kosten av illrar ingår också ormar, paddor, grodor, fåglar, små harar, stora insekter och carrion. På vintern, när illrar lider av brist på mat, märker de att de förstörelse av nässelfeber.

Svarta illrar jagar mestadels på natten, under dagen kan bara en stark hunger komma ut ur frätarens hål. Hans favoritmat - olika musliknande gnagare, frittvakter vaktar nära burrows eller fångster på språng. När han fångar offeret dödar han med en bit i nacken. Illrar är aggressiva och orädda jägare som angriper byte som överträffar dem i storlek. Varje svart fritter bor på sitt territorium, men markerar inte den och delar ofta med andra representanter för arten av sitt kön.

Familj av illrar på semester.

reproduktion

Fräsens avelssäsong börjar i april-maj. 40-43 dagar efter graviditetens början är avkommor födda.

Antalet ungar varierar från 5 till 10. De är absolut små och hjälplösa - de väger bara 10 gram, 55-70 mm långa, blinda och döva. En vecka senare blir nyfödda illrar täckta med vit silkeslen päls, i en månads ålder ändras pälsfärgen till en gråbrun.

Mammen matar barnen med mjölk i upp till 3 veckor, och de anses vara vuxna vid 3 års ålder. Ett karakteristiskt drag hos kvinnorna i den svarta fretten är deras engagemang och mod, som de skyddar sina avkommor.

Unga illrar blir sexuellt mogna vid en ålder.

Djuraffärer

Black Forest Ferret

Den svarta fritteren bor i Europa: från Atlantkusten i väst till Uralerna i öster och från södra Norge och Sverige i norr till Medelhavet och Svarta havet i söder. Detta är en ensam nattjägare. Idag, i många delar av Europa, är det sällsynt, eftersom många av dess livsmiljöer till följd av landvinning förstördes. Längden på kroppen är 38-46 cm. Mässa: 500-1500 g. Skogsfrätaren har en lång, smal kropp med korta ben och en buskig svans. Dess ull består av en mörkbrun eller svart awn, genom vilken en mjuk och tjock gul underrock visas. En karaktäristisk egenskap är masken på ansiktet, som bildas av breda vita ränder som särskiljer skogsfärgen från sin afrikanska släkting. På jakt efter byte går han under mörkets omslag. Jaktens jaktområde täcker ett område på ca 2 500 ha. Djuren skyddar sina gränser mot de invaderande fienderna. Plottor av honor är mycket mindre och överlappar varandra ofta. Skogsfrätaren markerar gränserna för territoriet med ett oljigt, gulaktigt ämne som utsöndras av analkörtlarna. Detta är ett slags "kemiskt vapen" hos djuret i händelse av fara.

Intressanta fakta

Manliga illrar 1,5 gånger tyngre än honor. De jakter stora byte och små djur lämnas till honor. På grund av detta kan djur undvika foderkonkurrens. Många skogsfriter dör under bilens hjul. Skunk är en nära släkting till frätaren. Han har också analkörtlar och utsöndrar en hemlighet med en mycket skarp lukt. Det är så obehagligt att det kan förlamna fiendens andningsorgan under en tid. På vintern ändras färgens färgfärg från mörkbrun till silvergrå.

De närmaste släktingarna är afrikanska och steppe eller lätta illrar. Skogsfrätaren föredrar fuktiga ställen, men det förekommer i skogsområden bredvid mänskliga bostäder. Jägare gillar honom inte för rovdjur beroende på fjäderfäkött, och skogsbrukare uppskattar fräsen för att jaga små gnagare.

Ferret jagar råttor, musliknande gnagare, kaniner, kaniner, fåglar, grodor och paddar som är oätliga för många djur, ödlor och ormar. Detta är en liten men väldigt farlig rovdjur. Ofta dödar han alla offren i sitt offer och äter bara en liten del av bytet. Resten han gömmer sig i vajningarna. Ferret gör ivrigt rovattacker på coop, där han dödar kycklingar tills folk hör. Skogsfritterens parningstid faller under februari-april. Skogsstrar äter vanligen bara en gång om året. En särskild äktenskapsritual varar ungefär en timme. Hanen under "matchmaking" biter kvinnan vid nacken, men kvinnan uthåller sig tålmodigt så grym behandling. Denna ritual ökar aktiviteten hos könsorganen och säkerställer framgångsrik befruktning. I slutet av parningen spelar djuren kompisar flera gånger. Honan bygger en bo och är dold från snygga ögon av torrt gräs och mossa. 40-43 dagar efter parning, föder hon 5-10 unga. Endast kvinnan tar hand om barnen. Under de första dagarna efter att unga är födda lämnar honan bara en liten stund för att äta och hjälpa till. Djur defekera aldrig i boet, så det är alltid rent. Mjölkfodring varar i en månad, i slutet av denna period får kvinnan små köttstycken till barnen, som de unga börjar äta före laktationens slut. Vid en månads ålder öppnar ungdomar sina ögon, och för första gången lämnar de boet. På tre månader kan de ta hand om sig själva, men de är fortfarande med sin mamma.

I många delar av Europa har antalet skogsfriter minskat dramatiskt. Tidigare var han en frekvent besökare i byarna, men senare, till följd av landåtervinning, förstördes många ställen som var lämpliga för hans livsmiljö.

utseende

Pepparrot är ett relativt litet pälsdjur. Längden på kalven kan nå 50 centimeter och kvinnorna - 40 centimeter. I detta fall har svansen upp till 20 centimeter. Den kända pälsen på dessa djur har svartbruna toner, från sidorna är den målad i kastanjfärg. Ovanför de små och svarta ögonen på dessa djur finns gula och vita fläckar, mynningen har samma färg.

Vad äter ättar?

Som nämnts ovan är ferret en typisk rovdjur. Han kommer aldrig av sin egen fria vilja att äta vegetabilisk mat. Dessa anhängare äter ivrigt råttor och möss, såväl som giftiga vipers. Det är nyfiken att biter av ormar inte skadar dessa djur. För att ha en stor och härlig måltid måste fräsen jaga, som visar ovanligt list, uthållighet och smidighet.

Men inte alltid de ovan beskrivna kvaliteterna och färdigheterna fungerar med ett slag. Ibland bär jakt ingen frukt. Det är nyfiken att djuret inte är särskilt oroat över detta: friteren äter lugnt sniglar, gräshoppar, stjäl läcker honung från vilda bin, dyker in i behållarna för fisk. Endast i undantagsfall går dessa varelser till gräs, äter bär och gräs.

Åskväder kyckling coops!

Horus (ett foto av denna rovdjur presenteras i artikeln) är den verkliga åskväxan av kycklingkoppar och hela fågelgården! Inte långt bakom honom och ermine, och även vassle. Inte konstigt om raserna av dessa djur på landsbygden har redan vikit legender. Dessutom förstör dessa rovdjur av Cunha-familjen inte bara kycklingkopparna genom att äta ägg, men också ta fem eller ännu fler kycklingar med dem över natten.

Livsstil

I naturen föredrar en vuxenferja att leva ensam. Dessa djur är svåra att se i förpackningen, eftersom deras moral och karaktär aldrig kommer att tillåta dem att träffas tillsammans på samma territorium. Zoologer beskriver pugnacious illrar som ett intressant fenomen av vilda djur: två män, som inte delar upp territoriet mellan sig, börjar attackera varandra, hoppa, bita, smärta i smärta, rep och tumla (se bilden nedan).

Graviditet har trokéer

Graviditet hos honor uppstår tre gånger på ett år. I en kull erhålls vanligtvis upp till 12 friter. Cubs är födda helt försvarslösa och blinda. Honan matar dem med mjölk i två veckor. I slutet av denna period börjar de unga att äta vegetabilisk mat, och sedan - den vanliga maten.

Hur bor den ryska skogsfärgen?

Svarta eller skog avföring är en typisk invånare i Eurasien. Detta djur tämdes av människor i Ryssland. Denna blankett har sitt namn - ferret eller polemus-albino. Om vi ​​pratar om genetiken hos detta djur, är den här arten helt och fritt korsad, vilket ger olika färgvariationer.

Skogsfriterna är utbredd i Västeuropa, men även där sänker deras livsmiljö gradvis. Det finns en stor befolkning av dessa djur i Storbritannien, det mesta av Ryssland (med undantag för Kaukasus), i norra Karelen och Nedre Volga-regionen. Forskare som studerar dessa djur tror att de på senare tid har kunnat bosätta sig i Finlands skogar. Dessutom bevarar skogsfärjan territorier i nordvästra Afrika.

Lite om steppens illrar

En annan representant för den här familjen är Steppe-polecat, eller vitfärg. Representanter för denna art är de största illrarna på vår planet. De skiljer sig från sina släktingar med en hög, men sällsynt päls. På grund av detta uppträder en tjock men lätt undervatten genom ullen.

Steppelektrar är utbredd i västra Jugoslavien och Tjeckien, i steppes, skogssteg och halvöken i Ryssland (från Transbaikalia till Middle Amur). Du kan träffa dem i Central- och Centralasien helt upp till Fjärran Östern. Zoologer säger att under de senaste decennierna har sortimentet av den här typen av trojka expanderat i väst och lite i norr. Steppeferret försöker undvika skogar och bosättningar.

Vad matar Steppe friter?

Liksom alla marteners är steppelpolaten en typisk rovdjur. Han jagar för hamstrar, gophers, små gnagare. Han äter grodor, giftiga ormar och fåglar med nöje. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Det är värt att notera att ett sådant rykte ofta förstör djurens liv själva, för ibland är de anklagade för vad de inte alls gjorde. Detta beror på att steppeliterar kan ersättas av sina egna släktingar - vasslar och martens. Utanför bosättningarna är dessa varelser till stor nytta, som utrotar gnagare.

Man och man

Vänskapen mellan man och illaluktare är inte en legend uppfunnad, men den riktiga sanningen. Unga djur som tagits från burven är ganska lätta att tämja. Detta användes av några jägare som uppfann praktisk användning för dem i jakt: de använder dem i strävan efter kaniner istället för hundar.

Ändå är fräsen, vars foto återkommande förekommer i vår artikel, en rovdjur, och därför borde en person vara ytterst försiktig och försiktig med att hantera honom. Man måste komma ihåg att det vilda humöret aldrig kommer att lämna dessa djur. Den genomsnittliga livslängden för dessa varelser i naturen är 3-4 år, hemma - upp till 7 år.

Titta på videon: Vad är det som låter i skogen? (Februari 2020).

Загрузка...
zoo-club-org